To z famous African American player to jest wyjęte z kontekstu. Jak się posłucha dłuższego klipu to jest to całkiem zgrabna anegdota dotycząca wieku obydwu panów.
wildcatter1 napisal(a): To z famous African American player to jest wyjęte z kontekstu. Jak się posłucha dłuższego klipu to jest to całkiem zgrabna anegdota dotycząca wieku obydwu panów.
Zgrabna dla Ciebie i dla mnie, chociaż nie wiem czy papaj zrozumiał, bo seniora tłomaczyła dość kulawo, nie wiedząc o co Bidetowi chodzi a szczególnie, że nie zna się na sporcie pod tytułem "baseball" (przetłumaczyła pitcher jako hitter, co wogle wytrąciło Bideta anegdot w kosmos, bo pitchers przeciętnie tracą siłę w rzucaniu piłką w wieku ok. 45 lat, podczas gdy dobry hitter może osiągać sukcesy powyżej tego wieku). Nawet ja uśmiechnąłem się na podsumowanie Bideta: "You are 65 , I'm 60". (pisze z pamięci, być może, że cuś popierdzieliło mnie się)
Co nie znaczy, że nie możemy nabijać się z jego demencji, this guy lost his marbles long ago.
No i podsumowując, tak jak w powyższym memie mojego autorstwa: Let's go Brandon!
W robocie też mam ludzi, którzy mówiąc do Europejczyków używają anegdot z baseballu i ichniejszego futbolu. Nikt nic z tego nie rozumie. No, może z wyjątkiem paru, nauczyłem się już, co mają na myśli mówiąc „home run”, ale nie mam pojęcia skąd się to wzięło.
Dlaczego w Polsce nie porywają samolotów: (dzięki Marcin Orlin)
Poniedziałek Porwaliśmy samolot na lotnisku w Warszawie, pasażerowie jako zakładnicy. Żądamy miliona dolarów i lotu do Meksyku.
Wtorek Czekamy na reakcję władz. Napiliśmy się z pilotami. Pasażerowie wyciągnęli zapasy. Napiliśmy się z pasażerami. Piloci napili się z pasażerami.
Środa Przyjechał mediator. Przywiózł wódkę. Napiliśmy się z mediatorem, pilotami i pasażerami. Mediator prosił, żebyśmy wypuścili połowę pasażerów. Wypuściliśmy, a co tam.
Czwartek Pasażerowie wrócili z zapasami wódki. Balanga do rana. Wypuściliśmy drugą połowę pasażerów i pilotów.
Piątek Druga połowa pasażerów i piloci wrócili z gorzałą. Przyprowadzili masę znajomych. Impreza do rana.
Sobota Do samolotu wpadł GROM. Z wódką. Balanga do poniedziałku.
Poniedziałek Do samolotu pakują się coraz to nowi ludzie z gorzałą. Jest policja, są ratownicy, strażacy, nawet jacyś marynarze.
Wtorek Nie mamy sił. Chcemy się poddać i uwolnić samolot. GROM się nie zgadza. Do pilotów przyleciała na imprezę rodzina z Krakowa. Z wódką.
Środa Pertraktujemy. Pasażerowie zgadzają się nas wypuścić, jeśli załatwimy wódkę.
Berek napisal(a): Zawsze wydawało mi się to strasznie infantylne. To całe przekręcanie słów... no dzieci tak się bawią, parolatki, gdy eksperymentują z językiem.
AnnaE napisal(a): Mamy zacząć od koszulek i kolorowej kredy na asfalcie?
los napisal(a): Może być. Każdy czyn jest dobry, zwłaszcza w naszym przypadku.
Zacząć ? My różne rzeczy robiliśmy w latach 2007-2015, szczególnie ostatnie 3 lata tego okresu. Wygraliśmy internety kiedy trzeba było je wygrać. Może kiedyś znowu będzie trzeba pobawić się kredkami, albo czymś podobnym.
A jeżeli chodzi o czyny - w Polsce monopol na różnego rodzaju akcje ma opozycja. I niech sobie ma, rozpatruję to bardziej w kategorii strategicznej kalkulacji. Ludziom te wszystkie internetowe, koszulkowe ostentacje kojarzą się z tandetą, sileniem się, histerią, albo wprost - debilizmem i żenadą. I wszystko co się pojawi, niezależnie z której strony, będzie traktowane podobnie, z zasady, w najlepszym przypadku wzruszenie ramion. To nie jest obszar do rywalizacji.
Komentarz
👣
🐾
🐾
Ale potem przyszła refluksja: tylko memy nam zostały.
Co nie znaczy, że nie możemy nabijać się z jego demencji, this guy lost his marbles long ago.
No i podsumowując, tak jak w powyższym memie mojego autorstwa: Let's go Brandon!
👣
🐾
🐾
"Istnieje słowo, które opisuje człowieka biorącego od obcego mocarstwa środki na prowadzenie polityki w kraju. To zdrajca."
Rrrrozwiazanie
https://wyborrrrcza.pl/7,75399,27755663,polexit-kto-moglby-na-tym-skorzystac.html
Klasyka dowcipu zawsze żywa!
U nas można by zrobić koszulkę z napisem:
Tuck
Fusk
.png z szarym tłem
już dawno jest gier półsłówek po polsku
chyży rój
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Nie idźmy tą drogą!
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
A jeżeli chodzi o czyny - w Polsce monopol na różnego rodzaju akcje ma opozycja. I niech sobie ma, rozpatruję to bardziej w kategorii strategicznej kalkulacji. Ludziom te wszystkie internetowe, koszulkowe ostentacje kojarzą się z tandetą, sileniem się, histerią, albo wprost - debilizmem i żenadą. I wszystko co się pojawi, niezależnie z której strony, będzie traktowane podobnie, z zasady, w najlepszym przypadku wzruszenie ramion. To nie jest obszar do rywalizacji.