Skip to content

Humer

1334335337339340456

Komentarz

• Jest rok 2023. Parada zwycięstwa w Kijowie. Na trybunie honorowej poklepują się po plecach Ukraińcy, Polacy, Litwini, Łotysze, Estończycy, Brytyjczycy, etc. Wtem do polskiego premiera przeciska się pani z ETS i mówi "Ja przepraszam że w takiej chwili, ale chciałam przypomnieć o zaległych karach za Turów. Tak, ja wiem że Czesi dawno wycofali skargę, ale sam Pan rozumie - Trybunał poniósł pewne koszta, wynagrodzenie pani sędziny, etc.". Na co Morawiecki "O pardon, zakładałem że za tę kasę od kopalni niemieckich pani sędzina z głodu nie umrze".
  • janosik napisal(a):
    Troche rewolucja obyczajowa wymyka się feministkom z rąk. To będą przyszli wyborcy konserwatywnych partii :).
    W przyszłości nie będzie wyborów
  • edytowano February 2022
    Ale dlaczego (ta część wpisu) to Humor?
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Jest rok 2023. Parada zwycięstwa w Kijowie. Na trybunie honorowej poklepują się po plecach Ukraińcy, Polacy, Litwini, Łotysze, Estończycy, Brytyjczycy, etc.
    Tutaj lepiej pasuje →
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Jest rok 2023. Parada zwycięstwa w Kijowie. Na trybunie honorowej poklepują się po plecach Ukraińcy, Polacy, Litwini, Łotysze, Estończycy, Brytyjczycy, etc. Wtem do polskiego premiera przeciska się pani z ETS i mówi "Ja przepraszam że w takiej chwili, ale chciałam przypomnieć o zaległych karach za Turów. Tak, ja wiem że Czesi dawno wycofali skargę, ale sam Pan rozumie - Trybunał poniósł pewne koszta, wynagrodzenie pani sędziny, etc.". Na co Morawiecki "O pardon, zakładałem że za tę kasę od kopalni niemieckich pani sędzina z głodu nie umrze".
    należących do czeskich oligarchów,
    kapitał nie ma narodowości

Węgiel brunatny wciąż odgrywa istotną rolę w energetyce Czech i Niemiec, pozostając jednym z kluczowych źródeł energii elektrycznej. Kraje te – oraz Polska – to najwięksi producenci i konsumenci tego surowca w UE. Udział węgla brunatnego w miksie energetycznym obydwu państw wykazuje tendencję spadkową, na co wpływają ambicje polityki klimatycznej UE, w tym zwłaszcza rosnące ceny uprawnień do emisji CO2. Branża tego surowca w Czechach i RFN jest też powiązana kapitałowo – kopalnie we wschodnich Niemczech należą do czeskich koncernów.
    https://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/komentarze-osw/2021-03-31/wegiel-brunatny-w-czechach-i-w-niemczech-kontrowersje-i
  • https://youtu.be/A9FIjbHs_RQ

W sumie pasuje też do covid ,w razie czego proszę admina o przeniesienie :).
  • humor kopany

strona sklepiku Arsenalu, kiedy wciąż masz pusty koszyk
    (lecz nie wiem, do którego meczu piją)

image
  • Jes dzieś wątek o Bolku, może Romeck przeniesie?

• A na koszulce ma napisane Roman Giertych.
  • nowe hasło wyborcze Bidena ;)
    Hasło wyborcze wszechczasów jest tylko jedno - prosty, energetyczny przekaz:

image

A program wyborczy wszechczasów to oczywiście:

Bić k...y i złodziei! (J. Piłsudski)
  • jestę za!
    dzięki MarianoX
  • MarianoX napisal(a):
    Hasło wyborcze wszechczasów jest tylko jedno - prosty, energetyczny przekaz:

image
    Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.

A program wyborczy wszechczasów to oczywiście:

Bić k...y i złodziei! (J. Piłsudski)
    Przykro mi, ale jesteś w mylnym błędzie.

image
  • Czekam na koalicję
  • trep napisal(a):

image
    Nawet flagie mają:

image

Niestety, przykro mi ale te qurwy z BLM ukradli in logo.

image

Na szczęście w Ameryce są tacy, którzy oddają "cesarzowi co cesarskie".

image

👣

🐾
    🐾

• Dziś Dzień Kota (17. lutego)
    image

• Mordechlaj_Mashke napisal(a):
    trep napisal(a):

image
    Nawet flagie mają:

image

Niestety, przykro mi ale te qurwy z BLM ukradli in logo.

image

Na szczęście w Ameryce są tacy, którzy oddają "cesarzowi co cesarskie".

image

Koło mojego bloku ktoś nabazgrał wielki napis PRO ABO. Tak się składa że to przy monopolowym, więc ktoś przerobił na PRO JABOL :-)
  • I tak należy żyć ;)
  • Przypomniała mi się opowieść mojej mamy, która będąc młodą ( czy też w średnim wieku ) lekarką , ustawiła się raz w kolejce w sklepie spożywczym po chleb . Było to ok godz 13.
    -Chleb poproszę.
    Sprzedawczyni podaje butelkę wódki .
  • :D

Na hasło "szarlotka" też można czasem dostać wódkę, i tymbark.
  • Kiedyś z kolegami weszliśmy do sklepu spożywczego żeby nabyć coś na drugie śniadanie do lasu. A że to było 30 lat temu więc nie mieliśmy jeszcze takich ładnych ubrań terenowych jak teraz tylko obskurne drelichy, pani bez pytania wypaliła na nasz widok: "Piwo to naprzeciwko!"
  • Ech, wspomnienia...

Moje wakacje w Polsce (15 lat temu). Pojechaliśmy z Tatą na rowerach odwiedzić stare "śmieci". Bo i on, jak i ja wychowaliśmy się na Okęciu i w Raszynie. Gorąc, jak skurczybyk, my zmachani, więc werdykt: "chodź, kupim se jakieś zimne piwko i obalim nad stawami".
    Prywatny sklep monopolowy w Raszynie.
    W sklepie dwóch typów rozgląda się po półkach ale nie widzą tego czego szukają.
    "Ma pani może Błękit Paryża?" (chodziło o denaturat)
    "Nieee, nie prowadzimy".
    "A jakieś inne tanie winko?''
    "Czerwone czy białe?"
    "Aaa, bo my tu kolegie odwiedzamy. Znaczy się, to obojętne, bo kolega i tak niewidomy".

Wakacje pod namiotem. Sklepik w Mielnie, kupujemy jabole dla całej naszej ferajny. (ponad 40 lat temu)
    Kumpel: Po ile są te wina?
    Pani: Dar Lasu po 42 a Leliwa 42,50.
    Kumpel: To poproszę dwanaście.
    Pani: A które?
    Ziomek patrzy na mnie.
    A ja: Pani da te lepsze!

👣

🐾
    🐾

• Komuna.
    Liceum.
    Dzisiaj jedziemy z 3 kolegami na pedalski wyjazd w Beskidy. Każdy dostał jakeś zadania organizacyjne. Mnie przypadło kupno denatury do kocherka.
    - Poproszę denaturat.
    - Ankohol przedajemy od 13.
    - Psze pani, ale to jest przecież denaturat. Paliwo do kocherka. Tego się nie pije.
    - A CO SIĘ ROBI???

Również komuna, ale już później. Pod konec. Stoję w kolejce w monopolowym (tym razem już nie po paliwo). Goś przede mną:
    - Siłę spokoju!
    Pani -> podaje wódkę mazowiecką.
  • To już musiało być w 1990. Siła spokoju to hasło Mazowera z wyborów prezydenckich.
  • No tak.
  • Love it! :))

👣

🐾
    🐾

• Me too :))
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.