Skip to content

Humer

13738404243456

Komentarz

• 31 sierpnia zakończył się okres przejściowy, w którym gminy mogły prowadzić rejestrację stanu cywilnego w starym systemie papierowym. Od 1 września rejestracja stanu cywilnego odbywa się wyłącznie elektronicznie i jest prowadzona w rejestrze – Bazie Usług Stanu Cywilnego (BUSC).

– Dla mieszkańców będzie to oznaczać wyłącznie dłuższe kolejki, gdyż sporządzanie i wydawanie aktu w nowym systemie trwa dwa razy dłużej niż tradycyjnie – komentuje Tomasz Brzózka, prezes Stowarzyszenia Urzędników Stanu Cywilnego RP.
    http://www4.rp.pl/W-sadzie-i-urzedzie/309029993-Elektroniczna-rejestracja-aktu-stanu-cywilnego-nie-przyspieszy-uzyskania-odpisu.html
  • alcor - :D Było takie wystąpienie Tuska o polityce spójności, w którym co 30 sekund używał tego zwrotu. Mam tylko audio, nie pomyślałem o video, to byłby hit bo duka tam z kartki jak uczeń.
  • @extraneus - to nie pierwszy raz gdy informatyzacja utrudnia człowiekowi życie
  • edytowano September 2015
    image
  • Te miny dzieciaków! (:|
  • Jaki genderowe muszki!
  • "Her Zaleski: - /.../ Mam obawy, co się wydarzy, ale Polacy takich obaw nie mają!

S. Jastrzębowski - Jakie ma pan obawy?

- PiS odnosi się bardzo pozytywnie do działań premiera Orbána na Węgrzech...

- Orbán wygnał Międzynarodowy Fundusz Walutowy i spłacił długi. I to mi się podoba.

- To akurat też mi się podoba. Nie podoba mi się jednak ograniczanie demokracji, budowanie związku między Fideszem a wyborcami na nacjonalizmie. I wykorzystywanie nacjonalizmu w polityce zagranicznej. Polityka Węgier to izolowanie się i przybliżanie do modelu putinowskiego.

- Podobało się panu, jak Orbán kazał zagranicznym firmom energetycznym płacić wyższe podatki i obniżyć ceny energii dla ludzi. I te firmy to zrobiły! Nie podoba się panu dbałość Orbána o własnych obywateli?

- Podoba się, ale nie podoba mi się sposób, w jaki to robi. Podatki w Polsce od tych firm powinny być lepiej egzekwowane...

- Nie można wybrać z Orbána tego, co dobre, a odrzucić, co złe?

- Jestem na to otwarty, ale PiS chce przejmować ten model w całości!

- I kto ma być tym Orbánem, Beata Szydło?

- Na razie do Orbána odwoływał się Andrzej Duda, choć prezydent nie posiada takich kompetencji."

Ja pierdziele, ręce opadają :)
  • Z całą pewnością Herr Zalewski może być jedyną przyczyną, że spojrzę Miśka jednak z odrobiną sympatii.
  • Nieno, Losie - wart Pac itd.
  • Bałwanisko wiceprezesem był. Niejaki Maxi Kaz premierem bełł, a to też pustak wysokiej próby.

Dzie Manitou i Ś.P. Prezydent mnieli w on czas łoczy? Ha?
    Nie mnięli wtedy, a teraz już majo?
    Jak będzie?
  • "Her Zaleski: - /.../ Mam obawy, co się wydarzy, ale Polacy takich obaw nie mają!

S. Jastrzębowski - Jakie ma pan obawy?

- PiS odnosi się bardzo pozytywnie do działań premiera Orbána na Węgrzech...

- Orbán wygnał Międzynarodowy Fundusz Walutowy i spłacił długi. I to mi się podoba.

- To akurat też mi się podoba. Nie podoba mi się jednak ograniczanie demokracji, budowanie związku między Fideszem a wyborcami na nacjonalizmie. I wykorzystywanie nacjonalizmu w polityce zagranicznej. Polityka Węgier to izolowanie się i przybliżanie do modelu putinowskiego.

- Podobało się panu, jak Orbán kazał zagranicznym firmom energetycznym płacić wyższe podatki i obniżyć ceny energii dla ludzi. I te firmy to zrobiły! Nie podoba się panu dbałość Orbána o własnych obywateli?

- Podoba się, ale nie podoba mi się sposób, w jaki to robi. Podatki w Polsce od tych firm powinny być lepiej egzekwowane...

- Nie można wybrać z Orbána tego, co dobre, a odrzucić, co złe?

- Jestem na to otwarty, ale PiS chce przejmować ten model w całości!

- I kto ma być tym Orbánem, Beata Szydło?

- Na razie do Orbána odwoływał się Andrzej Duda, choć prezydent nie posiada takich kompetencji."

Ja pierdziele, ręce opadają :)
    Najzabawniejsze, że Orban bardziej przypomina Tuska niż PiS.
  • Pani Magda Kozioł napisała dzisiaj na łamach wrocławskiej Gazety Wyborczej, że "PiS uderzy w kasę Wrocławia. Grozi nam utrata 200 mln zł".

"A to szubrawcy!" - pomyślałem czytając tytuł.

Słuchajcie co okazało się w samym artykule:

"3,1 tys. zł - tyle obecnie wynosi kwota wolna od podatku. Partia Jarosława Kaczyńskiego chce ją podnieść do 8 tys. zł. Najpierw pomysł forsował kandydat na prezydenta RP Andrzej Duda. Przekonywał, że teraz tak kwota jest "na śmiesznie niskim poziomie". W kampanii parlamentarnej PiS zrobił z tej sprawy jeden ze swoich priorytetów.
    (...)
    Spełnienie tych obietnic po wyborach oznacza mniejsze wpływy z podatku PIT do kas gmin. Skarbnik Marcin Urban policzył już, że Wrocław straciłby 188 mln zł rocznie."

Pani Magda zdaje się być krynicą wszelakich mądrości pełną. Taką, do której można zwrócić się z problemem czy trudnym pytaniem. Na przykład:

"Pani Magdo, czy wie Pani, że robi Pani kurwę nie tylko z logiki?"
  • http://www4.rp.pl/Adwokaci/309029829-Andrzej-Zwara-o-podreczniku-prawa-Mam-dosc-arogancji-i-biurokracji.html

Adwokat to nie byle jaki zawód. Istnieje od zarania cywilizacji i zasługuje na rzetelną informację o zasadach jego wykonywania. Nie można napisać, że adwokat, podobnie jak radca, jest profesjonalnym pełnomocnikiem. To złe uproszczenie istoty zawodu adwokata. Ta publikacja to szczyt arogancji i niewiedzy.

No właśnie, jedno słowo takim zdaniu na pewno jest nieprawdziwe. Które? :D
    image
  • Pieprzony rasista!

image
  • Mużyn
  • Pieprzony rasista!

image
    Jedno skojarzenie
    image

• Syryjscy imigranci zaraz opylą p. Johna w charakterze niewolnika. Można by rzec, że handel niewolnikami to arabska specjalizacja.
  • nie zna języka polskiego
    powinno być "W czym mogę pomóc?" albo "Czym mogę służyć?"
  • KAnia
    nie zna języka polskiego
    Ale może on się o dreskoda pyta?
  • Albo o liberyę. Nie mydlić z Rebelyą.
  • los
    Albo o liberyę. Nie mydlić z Rebelyą.
    Jak kolega może podejrzewać, że pomylimy łebsita z państwem afrykańskiem ;)
  • Tem barziej, że szło o ubranko, o które poseł Godson sze dopomina

image
  • Redcoat! Facho!
    nie zna języka polskiego
    Nic dziwnego, to dla niego (co najmniej) drugi język, typowy błąd kogoś, kto myśli w innym języku, a w tym tylko mówi.
  • O! Czarny zielony ludzik!
    image
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.