Owe "klocki" to kostki ERA, będące już wcześniej bohaterami całej serii memów - chodzi o to, że Ukraińcy instalowali je na każdym pojeździe bojowym. Zatem w jednym z memów został nimi oklejony nawet samolot.
naszym ulubionym był ukraiński pit-stop na granicy.
Pewnego dnia na militarnej grupie na fb Ukraińcy zapytali o co chodzi z tymi dowcipami (a wysyp był, bo Andrzeje patrząc na swoje wypieszczone czołgi obłożone kostkami swoje przeżywali i jakoś musieli dać upust). Gdy zrozumieli, weszli w to i np publikowali na swoją Wielkanoc zdjęcie pisanki obłożonej kostkami era.
Złotym Medalem Sapientia et Veritas odznaczeni zostali:
dr Radosław Dziuba – Sieć Badawcza Łukasiewicz, Łódzki Instytut Technologiczny
prof. dr hab. Wiesław Mieczysław Ostachowicz – Instytut Maszyn Przepływowych im. R. Szewalskiego PAN
płk. dr inż. Paweł Sweklej – Wojskowy Instytut Techniczny Uzbrojenia
prof. dr hab. Andrzej Jacek Bojarski – Instytut Farmakologii im. J. Maja PAN
prof. dr hab. Inż. Grzegorz Lota – Sieć Badawcza Łukasiewicz, Instytut Metali Niezależnych
prof. dr hab. Antoni Marek Szczurek – Instytut Fizyki Jądrowej im. H. Niewodniczańskiego PAN
Nie ulega frekwencji, że trzeba mieć iście Żelazową Wolę iżby na powyższe dictum nie położyć się w pozycji leżącej że śmiechu i to nieżelaźnie od osobistego poczucia humera.
A kto to jest?
Najpierw myślałem, że Szydło.
Z komentów rozumiem, że jakiś tłuk z placformy ale nie wiem. Kidawa? Kopacz?
Tych trzech bab nie odróżniam z widzenia. Sorry.
@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
A kto to jest?
To Isabelle Leszczyna, specjalistka od finansów. Urodzona w 1961 lub 1962 roku, sama nie jest pewna.
Dużo się zmyło. Kerownictwo PiS przypomina nieco Brunhildę ze Starej Baśni, która wytruła połowę drużyny, z którą Popiel schronił się przed kmieciami w wieży, by na dłużej starczyło zapasów przed przybyciem niemieckiej odsieczy. Ja niewiele widzę paraleli między sytuacją PiSu a Popiela ale pewnie oni wiedzą więcej.
Komentarz
Nie łapię (rekina i tych "klocków"), lecz jest tego więcej.
ze niby kadyrowcy?
Rekin to chodzi o tego rekina, który zeżarł Rosjanina w Hurgadzie.
-- Panie majster! Rekin pożarł Ruska!
-- Wszystkich?
-- Nie, jednego.
-- To co mie dupe zawracasz, podaj cegłę!
@romeck
Humer jest tu dwupoziomowy.
Owe "klocki" to kostki ERA, będące już wcześniej bohaterami całej serii memów - chodzi o to, że Ukraińcy instalowali je na każdym pojeździe bojowym. Zatem w jednym z memów został nimi oklejony nawet samolot.
Rosjanie?
Najpierw oni, a potem Ukraińcy - często wykorzystując kostki ze zdobycznych pojazdów Moskali.
Tutaj cała kopalnia memów o ERA:
https://knowyourmeme.com/photos/2569286-explosive-reactive-armor-era
Dopiero w kolekcji memy są zrozumiałe. Ale Gwiazdy Śmierci nie ma.
naszym ulubionym był ukraiński pit-stop na granicy.
Pewnego dnia na militarnej grupie na fb Ukraińcy zapytali o co chodzi z tymi dowcipami (a wysyp był, bo Andrzeje patrząc na swoje wypieszczone czołgi obłożone kostkami swoje przeżywali i jakoś musieli dać upust). Gdy zrozumieli, weszli w to i np publikowali na swoją Wielkanoc zdjęcie pisanki obłożonej kostkami era.
Rekin przyjęty do swoich jest bardzo fajny.
Ignac, to twoja wina! https://programy.nauka.gov.pl/wybitni-naukowcy-odznaczeni-podczas-kongresu-nauka-dla-spoleczenstwa/
Złotym Medalem Sapientia et Veritas odznaczeni zostali:
dr Radosław Dziuba – Sieć Badawcza Łukasiewicz, Łódzki Instytut Technologiczny
prof. dr hab. Wiesław Mieczysław Ostachowicz – Instytut Maszyn Przepływowych im. R. Szewalskiego PAN
płk. dr inż. Paweł Sweklej – Wojskowy Instytut Techniczny Uzbrojenia
prof. dr hab. Andrzej Jacek Bojarski – Instytut Farmakologii im. J. Maja PAN
prof. dr hab. Inż. Grzegorz Lota – Sieć Badawcza Łukasiewicz, Instytut Metali Niezależnych
prof. dr hab. Antoni Marek Szczurek – Instytut Fizyki Jądrowej im. H. Niewodniczańskiego PAN
Dobre!
To powinien być Niezależny Instytut Metali Nieżelaznych czy jakoś tak.
Nie ulega frekwencji, że trzeba mieć iście Żelazową Wolę iżby na powyższe dictum nie położyć się w pozycji leżącej że śmiechu i to nieżelaźnie od osobistego poczucia humera.
Szkoda jeszcze, że nie Grzegorz Lato.
👣
🐾
🐾
Metal Niezależny to chyba kolega Ice
A kto to jest?
👣
🐾
🐾
To Isabelle Leszczyna, specjalistka od finansów. Urodzona w 1961 lub 1962 roku, sama nie jest pewna.
Ona jest nauczycielką, ale występuje w roli ministra finansów w gabinecie cierni.
Ok, dzięki.
To następna podobna do tamtych jak cztery krople wody. Czy one wszystkie muszą wyglądać tak samo?
👣
🐾
🐾
Muszą. Tak stoi na formularzu zapisu do Partii Maci.
Kaczyńskiego aniołki ładniejsze były.
I bardziej na pokuszenie wodziły
I się zmyły.
Dużo się zmyło. Kerownictwo PiS przypomina nieco Brunhildę ze Starej Baśni, która wytruła połowę drużyny, z którą Popiel schronił się przed kmieciami w wieży, by na dłużej starczyło zapasów przed przybyciem niemieckiej odsieczy. Ja niewiele widzę paraleli między sytuacją PiSu a Popiela ale pewnie oni wiedzą więcej.
Ta drama ze szkłem kontaktowym dalej trwa.
Chyba trzy osoby odeszły z programu a teraz Jacoń dostaje bluzgi u siebie na mediach społecznościowych.
To nie są dorośli ludzie.
Tak samo PiS nie są dorośli (to uprzejma interpretacja, gdyż dużo gorzej, jeśli są) gdy okładają tvn pałką transfobii za niewinny żarcik komucha.
Ziemkiewicza wyrzucili kulturnie na ten przykład.
Piszą że w solidarności odeszli Robert Górki i Artur Andrus.
To jest tego typu starcie, które prosi się o jakiś obustronny nokaut.