Mój śp. Tata miał jedną zabawną właściwość. Co jakiś czas zdarzały mu się "sny polityczne". Zwłaszcza za głębokiej komuny. Znajdował się a to na Plenum KC a to w PRL-owskim Sejmie a to na przyjęciu w sowieckiej ambasadzie. Gadał z Gomułką, Gierkiem, ministrem Gromyko etc. Otóż chyba mam coś z Taty bo dziś w nocy przyśnił mi się Tusk z którym w tym śnie byłem na "ty". Powiedziałem mu: "Zapewne jeszcze nikt nie miał okazji ci tego powiedzieć ale te nominacje ministerialne jak Sienkiewicz albo Henig-Kloska to naplucie w twarz milionom ludzi." A on na to: "Już przynajmniej raz mi to mówiłeś!"
Mi się też ostatnio śnił Tusk na imieninach u proboszcza, siedział przy stole i wszyscy jedli ciasto takie wypasione, a on nie dostał i siedział taki smutny bardzo, proboszcz go ignorował i mi się jakoś szkoda go zrobiło i mówię: 'Księże proboszczu dzisiaj księdza imieniny może można się i z nim podzielić'. Na co proboszcz bardzo niechętnie ukroił mu taki super malutki kawałek i niechętnie podał jak trędowatemu.
Po czym się obudziłem i z 5minut śmiałem się w środku nocy, skąd się takie rzeczy człowiekowi biorą w głowie...
Ktoś zamieścił na swoim koncie na Twitterze nagranie z kamerki samochodowej. Prezes Kaczyński o mało co nie wchodzi na czerwonym pod koła nadjeżdżającego samochodu, powstrzymuje go osoba towarzysząca łapiąc za ramię.
Komentarze.
W piłce są podobne zakłady, w stylu kto pierwszy wybije na aut, co będzie pierwsze rożny czy wolny, czy aut będzie w pierwszej minucie czy nie itd. Podobno też na takich właśnie zakładach opierają się teraz ustawione mecze, niekoniecznie na końcowym wyniku.
@trep powiedział(a):
Czy wszyscy ideologowie ciemnych i zbrodniczych ideologij to Inuici?
Nasz kolega Jorge ostatnio czytuje w/w autorkę
Atlas zbuntowany ? Niezłe, choć dziś już trochę infantylne z jednej strony, a z drugiej - porażające jest, że mamy cały czas ten sam problem. To jest książka o ludziach czynu vs lawirantach, którzy przejęli władzę i zażynają świat chorą ideologią. Idealnie wpisuje się w tutejsze utyskiwanie nad UE, zielonym ładem, ekologizmem i innymi odpałami. W pełni się z tą Żydówką zgadzam, chociaż w jej pisaninie brakuje jednego kluczowego czynnika. Ale to już Karoń naprawił.
Zarówno sataniści jak i antysataniści zgadzają się, że bez "Biblii Szatana" właściwie żadna z dzisiejszych grup szatanistycznych by nie istniała. Dość prosta książka LaVeya wyznaczyła schemat rytuałów i szkicową "teologię" szatanizmu wraz z jego podstawowymi prawami. Słynne "9 twierdzeń szatanizmu" LaVey wziął wprost z przemówienia bohatera powieści "Atlas Shrugget" Ayn Rand - wziętej pisarki pochodzenia rosyjskiego (hue hue). Ayn Rand uważała się za największą ateistkę świata. Uważała, że religie "degradują człowieka", że należy szukać "filozofii nie-ideologicznej" , którą może być "kult siebie" wyrażony w języku rytuałów. Rand była radykalnie indywidualistyczna, wychwalała kapitalizm i ideę egoistycznego człowieka, który zamiast się poświęcać dla innych woli potwierdzać ciągle swoją "radosną wolność" i to mimo przeszkód ze strony państwa, moralistów czy duchownych. Według Rand taka postawa w końcu doprowadzi do powstania lepszego, bardziej wolnego społeczeństwa. To myślenie było bazą "Biblii Szatana".
Komentarz
Przychodzi pedzio do lekarza po walentynkach...
.
.
👣
🐾
🐾
Rzeczywistość jest ciekawsza w tym względzie.
Też masz znajomych lekarzy?
Mój śp. Tata miał jedną zabawną właściwość. Co jakiś czas zdarzały mu się "sny polityczne". Zwłaszcza za głębokiej komuny. Znajdował się a to na Plenum KC a to w PRL-owskim Sejmie a to na przyjęciu w sowieckiej ambasadzie. Gadał z Gomułką, Gierkiem, ministrem Gromyko etc. Otóż chyba mam coś z Taty bo dziś w nocy przyśnił mi się Tusk z którym w tym śnie byłem na "ty". Powiedziałem mu: "Zapewne jeszcze nikt nie miał okazji ci tego powiedzieć ale te nominacje ministerialne jak Sienkiewicz albo Henig-Kloska to naplucie w twarz milionom ludzi." A on na to: "Już przynajmniej raz mi to mówiłeś!"
Mi się też ostatnio śnił Tusk na imieninach u proboszcza, siedział przy stole i wszyscy jedli ciasto takie wypasione, a on nie dostał i siedział taki smutny bardzo, proboszcz go ignorował i mi się jakoś szkoda go zrobiło i mówię: 'Księże proboszczu dzisiaj księdza imieniny może można się i z nim podzielić'. Na co proboszcz bardzo niechętnie ukroił mu taki super malutki kawałek i niechętnie podał jak trędowatemu.
Po czym się obudziłem i z 5minut śmiałem się w środku nocy, skąd się takie rzeczy człowiekowi biorą w głowie...
W sumie szkoda, że ksiądz solenizant nie rzucił: „Wiesz, między nami a nim jest taka fest furteczka, przez którą nie idzie przejść!"
Rokita,Anioła, Boruta, Cipa
ale i Niebiosa, Piekielny
nazwiska z mej okolicy
nie śmieliśmy sie śmiać z Wypija i Warchoła
Que?
Szojgu jest z Tuwy.
Dzisiaj mój syn po dwakroć potwierdził swoją żydowskość. Powiedział, że chce się nauczyć hebrajskiego, jeśli mu za to zapłacę.
fik!
Co to za Żyd, co to nie zna hebrajskiego?
Przedsiębiorczy.
już w czasach Pana Jezusa wielu takich było.
Ktoś zamieścił na swoim koncie na Twitterze nagranie z kamerki samochodowej. Prezes Kaczyński o mało co nie wchodzi na czerwonym pod koła nadjeżdżającego samochodu, powstrzymuje go osoba towarzysząca łapiąc za ramię.
Komentarze.
@trep, też to widziałem.
W piłce są podobne zakłady, w stylu kto pierwszy wybije na aut, co będzie pierwsze rożny czy wolny, czy aut będzie w pierwszej minucie czy nie itd. Podobno też na takich właśnie zakładach opierają się teraz ustawione mecze, niekoniecznie na końcowym wyniku.
Czy wszyscy ideologowie ciemnych i zbrodniczych ideologij to Inuici?
no nie no
są też blądyni o niebieskich oczętach
Nasz kolega Jorge ostatnio czytuje w/w autorkę
Atlas zbuntowany ? Niezłe, choć dziś już trochę infantylne z jednej strony, a z drugiej - porażające jest, że mamy cały czas ten sam problem. To jest książka o ludziach czynu vs lawirantach, którzy przejęli władzę i zażynają świat chorą ideologią. Idealnie wpisuje się w tutejsze utyskiwanie nad UE, zielonym ładem, ekologizmem i innymi odpałami. W pełni się z tą Żydówką zgadzam, chociaż w jej pisaninie brakuje jednego kluczowego czynnika. Ale to już Karoń naprawił.
Jest ona po przeciwległej stronie od Marksa. To pewnie źle, prawda ?
Jako skrajna materialistka ma z nim tj. Marksem liczne wspólne założenia choć wnioski wyciąga odmienne.