Skip to content

Humer

14748505253456

Komentarz

• Mania napisal(a):
    image
    No, przecież co pali ukrył w swoim... nazwisku!
    MAKOWSKI! :)
  • Pali słomę makową, z makówek robi kompot.
    Cóż chcieć, nowoczesne rolnictwo.
  • extraneus napisal(a):
    Kopacz w imieniu Polski zadeklarowała pomoc w wzmocnieniu granicy węgiersko-syryjskiej :)

https://mtc.cdn.vine.co/r/videos_h264high/994238BE671266741723842191360_SW_WEBM_14449889398869f266c4ea3.mp4?versionId=iMVzG6yE4._CoMNq0I_L9Dg1jD5M5ydh

No co? POstępowa geografia! A właściwie geografica!

• Wychodzi na to, że wg pani premiery cofnęliśmy się do czasów Jana III Sobieskiego (no cóż, wiek może nie złoty, ale ponoć panowanie tego króla wielu nazywa wiekiem srebrnym)
  • edytowano October 2015
    image
  • image

Wysoka Kjulturwa na terenach Bugodrza :D
  • edytowano October 2015
    To akurat jest całkowicie nieprawdziwy i krzywdzący stereotyp Polaków - przynajmniej w moim środowisku.

Właściwie powyższy obrazek mnie ciężko obraża jako Polkę, bo ten knajacki język jest cechą pseudo-Polaków, pseudo-elit, tych, którzy się pod Polaków podszywają, a są postsowiecko-żydokomuszą dziczą.
  • edytowano October 2015
    Myślę, że żaden z pianistów ani melomanów w Polsce nie używa takiego języka - ponieważ znam to środowisko dobrze.

I myślę, że w imieniu tego środowiska mogę poprosić o usunięcie stąd kłamliwego i poniżającego nas obrazka.
  • Dlatego KAniu napisałem o terenach Bugodrza, w domyśle o mentalnym POlactwie vel Bugodrzanach, a nie Polakach jak w opisie tej humoreski.
    Ps. Więcej dystansu droga KAniu i poczucia humera. To dobrze działa na zdrowie, naprawdę

;)
  • KAniu
    ale przecież w tym obrazku chodzi o dosłowne przeniesienie języka oglądaczy* meczów piłkarskich na teren kultury wysokiej i co z tego - humorzastego - wynika. Wg mnie nie obraża Polaków melomanów i kulturalnych ludzi.
    To niestety jest codzienny język słyszany w Polsce... :/

*celowo nie piszę kibiców, bo czasem pójdę do Spodka na mecz siatkówki :)
  • Nikt z pianistów ani melomanów w Polsce nie używa takiego języka. A znam to środowisko dobrze.
    romeck napisal(a):
    KAniu
    ale przecież w tym obrazku chodzi o dosłowne przeniesienie języka oglądaczy* meczów piłkarskich na teren kultury wysokiej i co z tego - humorzastego - wynika. Wg mnie nie obraża Polaków melomanów i kulturalnych ludzi.
    To niestety jest codzienny język słyszany w Polsce... :)
    Żeby żart był śmieszny, musi zawierać choć trochę prawdopodobieństwa - tu tego nie ma, takie komentarze są po prostu nieprawdopodobne, nie da się w ten sposób komentować muzyki.
    A co do zarzutu, że to język codzienny słyszany w Polsce - jest to nieprawda. I to skandaliczna nieprawda.
    Czuję się tak jakby mi ktoś w twarz dał.

• Mnie też nie sztymuje ten dowcip jakoś. Poziom Skarżyckiego z przedostatniej strony gazowego "Dużego Formatu" - antypolski syf i kiła.
  • Zgadzam się z Kanią.
    Żart na poziomie "Polak=pijak i złodziej".
    Smutne i poniżające. To nieprawda, że tak jest. Smutniejsze, że sami to popularyzujemy. Potem nie dziwmy się, że obcy tak nas postrzegają.
    Przypomniał mi się film "Dzień świra" i ichnia "modlitwa".

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• edytowano October 2015
    image
  • Czuję się tak jakby mi ktoś w twarz dał.

Ja też i widzę w tym rękę niejakiego Raczkowskiego, który polską flagę wkładał w psie ekskrementy.

• Redakcja Nagłówków Nie Do Ogarnięcia :-bd
  • edytowano October 2015
    mmaria napisal(a):
    Redakcja Nagłówków Nie Do Ogarnięcia :-bd
    Padłem ze śmiechu! :)

Ale ta strona i
    fanpejdż jest/są debra/dobre!

image

image

image

image
  • Kto zgadnie, kiedy otwarcie Mostu Łazienkowskiego? :)
  • Ten ćwok Nowak był latami rzecznikiem małopolskiej milicji. Teraz zmienił kolor z niebieskiego na zielony.
  • peterman napisal(a):
    Ten ćwok Nowak był latami rzecznikiem małopolskiej milicji. Teraz zmienił kolor z niebieskiego na zielony.
    Wszystko dalej resortowe
  • "Kamerdyner" - nowa kaszubska saga Filipa Bajona ;)
  • extraneus napisal(a):
    Kto zgadnie, kiedy otwarcie Mostu Łazienkowskiego? :)
    Przed wyborkami? Wyrobią się? Nasza forumkowa koleżanka Alf uprzejmie donosi, że most chwilę po otwarciu zostanie znowu zamknięty bo to remontu idą estakady przy Rozbracie. Ale ciii...
  • W sobotę 24.10. ;)

Info za Superstacją, podaję link do - przepraszam - liziej nory.

http://natemat.pl/158641,most-lazienkowski-przejezdny-w-sobote-ratusz-nie-potwierdza-ale-cos-jest-na-rzeczy
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.