Biedronka sugeruje w komunikacie następujący sposób otwierania butelki: „Przed otwarciem owiniętą materiałem zabezpieczającym, np. ręcznikiem lub kartonem, butelkę z napojem należy schłodzić. Następnie po schłodzeniu, zachowując szczególną ostrożność, należy usunąć kapsel z butelki poprzez odkręcenie. W trakcie powyższych czynności butelka powinna być zabezpieczona zgodnie z opisem powyżej i utrzymywana w bezpiecznej odległości od twarzy. Ponadto, wybierając miejsce dla tych działań, trzeba uwzględnić możliwość gwałtownego wydostania się napoju z butelki. Po ustaniu ewentualnego samoczynnego wypływu zawartości, pozostała część płynu powinna zostać wylana z butelki do końca”.
Kawał o prawnikach (sorry): Przychodzi diabeł do prawnika i prawnik się pyta: Czym mogę Panu służyć? Na co diabeł mówi: O nie, czym ja mogę Panu służyć? Prawnik pyta: A jakie są możliwości wyboru? Diabeł na to: Mogę uczynić Pana bogatym. Bardzo bogatym, najbogatszym człowiekiem na ziemi. Prawnik pomyślał chwilę i mówi: No to bardzo atrakcyjna oferta, a co miałbym uczynić w zamian? Diabeł odpowiada: Musisz mi sprzedać swoją dusze, dusze całej swojej rodziny - żony i dzieci i następnych siedmiu pokoleń. Prawnik zamyślił się głęboko i po dłuższej przerwie pyta: No a gdzie tu jest haczyk?
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Przychodzi diabeł do prawnika i prawnik się pyta: Czym mogę Panu służyć?
Na co diabeł mówi: O nie, czym ja mogę Panu służyć?
Prawnik pyta: A jakie są możliwości wyboru?
Diabeł na to: Mogę uczynić Pana bogatym. Bardzo bogatym, najbogatszym człowiekiem na ziemi.
Prawnik pomyślał chwilę i mówi: No to bardzo atrakcyjna oferta, a co miałbym uczynić w zamian?
Diabeł odpowiada: Musisz mi sprzedać swoją dusze, dusze całej swojej rodziny - żony i dzieci i następnych siedmiu pokoleń.
Prawnik zamyślił się głęboko i po dłuższej przerwie pyta: No a gdzie tu jest haczyk?
b-(
a kiedy mówię TAK, to TAK!!!
Ja to ściągnąłem na komputer....
http://www.lasypolskie.pl/download.php?id=19460
Dzięki temu dowiedziałem się, że na drugie imię ma Hipolit :-)
"Pier....cie Hipolicie", co?
pewnie nie ten watek...
i do tego obowiazkowy podpis w rodzaju:
"W życiu nie warto iść na skróty. Najbardziej smakuje to co kosztowało nas najwięcej wysiłku."
http://www.fakt.pl/polska/wiceminister-sprawiedliwosci-w-lodzkiej-izbie-wytrzezwien,artykuly,586150.html
Nawet Olek zajął stanowisko
cos z zupelnie innej beczki, ogladac do od ok 40:24 do 46, widac tez PAD