> Kiedyś, naiwnie, przyznaję, wierzyłam w to, że praca urzędnika ma nieść korzyść społeczeństwu, że to swoiste > wyróżnienie i jednocześnie ogromna odpowiedzialność, wynikająca z tego, że obdarzono nas zaufaniem. > Powierzono nam sprawy innych ludzi. Sprawy, które trzeba załatwić z zachowaniem terminów, bezstronnie i > obiektywnie, z poszanowaniem przepisów prawa oraz z sercem i empatią.
> Obecnie znaczenie ma wierność partii.
But wait! There is more to it!
> Szkoda jej tych wszystkich lat, które poświęciła pracy, zaangażowania, wiedzy i energii, które z siebie dawała. > Przykro jest jej też z powodu sposobu w jaki została odwołana, bez słowa podziękowania, bez spojrzenia prosto > w oczy, bez podania merytorycznych powodów takiej decyzji.
I jeszcze jedno, opozycja sugeruje, ze obecny tydzien jest tygodniem przesilenia i sugeruje, jak mi sie zdaje, ze odzyska wladze. Ale istnieje olbrzymi klopot. Jaroslaw Kaczynski jest zwyklym poslem i nie bedzie mozna postawic go przed Trybunalem Stanu. I jak teraz zyc?
Ja tam tylko czytam to co pisza. Gdyby przekupili wojsko i policje to wszystko jest mozliwe.
Ja mam wrazenie, ze oni oczekuje, ze lud wyniesie ich na ramionach i poprosi o pomoc a drugich wywiezie na taczkach (co tez nalezy do dzialu humor). Jednak w najblizszym czasie tak nie bedzie, raczej na odwrot.
@rdr: W tym drugim filmiku to rozumiem, że kulega zakpił sobie z "demokracji" w wydaniu zakapturzonego i zaszalikowanego motłochu, który rzuca w polucje racami, butelkami, kamieniami i czym tam jeszcze popadnie, tak?
wlasnie chyba zle podpisalem, i bron Boze nie kpie, bo wlasnie w demokracji kazdy moze demonstrowac we wlasnej sprawie. Chodzilo mi o pokazanie roznicy jakosciowej.
Mam tez nadzieje, ze te dwa nurty nigdy sie nie "porownaja" w sposob, o ktorym szepcza nieodpowiedzialnie tu i tam.
Dydek @1Dydek W naszych dział.planuj. wykorzyst. potencjał i doświadcz. E. Kopacz i Br. Komorowskiego - zapow. Kinga Gajewska, sekretarz Rady Progr. PO.
Komentarz
http://www.rp.pl/Plus-Minus/303119984-Jaroslaw-Kaczynski-jest-nieszczesliwy-i-samotny.html#ap-43
> Kiedyś, naiwnie, przyznaję, wierzyłam w to, że praca urzędnika ma nieść korzyść społeczeństwu, że to swoiste
> wyróżnienie i jednocześnie ogromna odpowiedzialność, wynikająca z tego, że obdarzono nas zaufaniem.
> Powierzono nam sprawy innych ludzi. Sprawy, które trzeba załatwić z zachowaniem terminów, bezstronnie i
> obiektywnie, z poszanowaniem przepisów prawa oraz z sercem i empatią.
> Obecnie znaczenie ma wierność partii.
But wait! There is more to it!
> Szkoda jej tych wszystkich lat, które poświęciła pracy, zaangażowania, wiedzy i energii, które z siebie dawała.
> Przykro jest jej też z powodu sposobu w jaki została odwołana, bez słowa podziękowania, bez spojrzenia prosto
> w oczy, bez podania merytorycznych powodów takiej decyzji.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I jeszcze jedno, opozycja sugeruje, ze obecny tydzien jest tygodniem przesilenia i sugeruje, jak mi sie zdaje, ze odzyska wladze. Ale istnieje olbrzymi klopot. Jaroslaw Kaczynski jest zwyklym poslem i nie bedzie mozna postawic go przed Trybunalem Stanu. I jak teraz zyc?
a z drugiej strony konspiracja w sraczu z napisem "Andrzej Dupa"
Ja mam wrazenie, ze oni oczekuje, ze lud wyniesie ich na ramionach i poprosi o pomoc a drugich wywiezie na taczkach (co tez nalezy do dzialu humor). Jednak w najblizszym czasie tak nie bedzie, raczej na odwrot.
EDIT: bo silami konwencjonalnymi nie dadza rady
przygotowania do wojny domowej:
demokracja:
Mam tez nadzieje, ze te dwa nurty nigdy sie nie "porownaja" w sposob, o ktorym szepcza nieodpowiedzialnie tu i tam.
Leszek
@Leszek
Doskonała wiadomość!
Dydek @1Dydek
W naszych dział.planuj. wykorzyst. potencjał i doświadcz. E. Kopacz i Br. Komorowskiego - zapow. Kinga Gajewska, sekretarz Rady Progr. PO.
Ło, w Dolczem Kabanie, a podobno w Polszcze zabroniony. Ten Kaban.