Mnie dziwi i moze troche niepokoi, ze przed tymi wyborami byl dziwny ruch w internecie. Nawet na forum GazWybu krytykowali Komorowskiego albo krytyczne posty byly na zielono. Podobnie inne strony. Nie jest to jakis trening zagranicznych sluzb internetowych? EDIT: nawet laska buduje na naturze. A jak nie ma na czym budowac.... The author has edited this post (w 12.05.2015) Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
rozum.von.keikobad : Po pierwsze, wynik referendum nie byłby wcale przesądzony. Po drugie, biorąc pod uwagę terytorialny rozkład głosów i frekwencji oraz obecne notowania na JOWach zyskałby (tak zgadliście koteczki!) PiS.
Mnie zadziwia wiara ludzi w genialne i uniwersalne rozwiązania. Powiedzcie mi, co tak naprawdę JOWy by miały dać ? Jak uzdrowić sytuację ? Bo nie ogarniam. JORGE>
A co dają JOWy gdzie indziej, ale tak szczerze? Eliminację opcji skrajnych. Le Pę i Faroż mogą pofikać do europarlamentu, ale w krajowych wyborach parlamentarnych będą wycięci w pień. Oprócz tego dają w założeniu bardziej stabilną większość, bo łatwiejszą do uzyskania dla jednej partii. Czyli w dojrzałych demokracjach mają za zadanie umacnianie systemu. A w dzikich krajach? Na Ukrainie w latach 90. w częsci parlamentu wybieranej w JOWach byli w zasadzie sami watażkowie. Więc różnie to działa. U nas tego typu oligarcha jak na Ukrainie był jeden (Stokłosa), reszta działa innymi metodami. Więc co by zmieniły JOWy? W zasadzie niewiele, poza wycięciem opcji skrajnych czyli w polskich warunkach lewicy (sama się i tak wycięła, czyli znowu nie ma różnicy) i tzw. antysystemowców. I być może rządy bez udziału koalicjanta dla zwycięzcy. Czyli realnie co? Nic.
rdr Mnie dziwi i moze troche niepokoi, ze przed tymi wyborami byl dziwny ruch w internecie. Nawet na forum GazWybu krytykowali Komorowskiego albo krytyczne posty byly na zielono. Podobnie inne strony. Nie jest to jakis trening zagranicznych sluzb internetowych?
zgodne to z hypotezą o "teoretycznym kraju" y kondominium y hypotetycznym powrotem Amerykanów do gry w Europie śr-wsch Braun yuż dawno mówił, że służby amerykańskie kończą właśnie prezydenturę Komorowskiego ... (???) A yak Schetyna przeszedł na służbę Hamerykanów (???) (kiedyś Sakiewicz coś takowego sugerował w odniesieniu do polskiego obozu władzy)--- to y antysystemowy ruch kolegi ze studiów realizuye jankeskie geopolityczne cele Niewiele też głosów nieważnych było w tych wyborach yakby "nakazano" bądź też uzgodniono --- przprowadzenie uczciwych wyborów. RKW - ważne to przedsięwzięcie, obywatelskie ale wydaye się, że władza była yuż tak bezczelna, że poradziłaby sobie z RKW ... y zatwierdziłaby co chciała ...
los Wiem, że Polacy są bardzo głupi, ale nie aż tak, by w tę bajeczkę uwierzyć. Oczywiście - zupełnie wykluczam, by sam Ciasteczkowy w to wierzył. To jest 3x15.
Głupoty ludzkiej nie należy lekceważyć. Znani mi wielbiciele JOW-ów są z jakiegoś powodu są przekonani, że to to idealny sposob na "odpartyjnienie" - automatycznie zniknie prog wyborczy, więc wzrosną szanse "niezależnych ze świerzym spojrzeniem". To zresztą i tak himalaje logiki i spójności w porównaniu z pomysłami odpolitycznienia polityki ("nie róbmy polityki budujmy mosty")
rdr : Mnie dziwi i moze troche niepokoi, ze przed tymi wyborami byl dziwny ruch w internecie. Nawet na forum GazWybu krytykowali Komorowskiego albo krytyczne posty byly na zielono. Podobnie inne strony. Nie jest to jakis trening zagranicznych sluzb internetowych?
zgodne to z hypotezą o "teoretycznym kraju" y kondominium y hypotetycznym powrotem Amerykanów do gry w Europie śr-wsch Braun yuż dawno mówił, że służby amerykańskie kończą właśnie prezydenturę Komorowskiego ... (???) A yak Schetyna przeszedł na służbę Hamerykanów (???) (kiedyś Sakiewicz coś takowego sugerował w odniesieniu do polskiego obozu władzy)--- to y antysystemowy ruch kolegi ze studiów realizuye jankeskie geopolityczne cele Niewiele też głosów nieważnych było w tych wyborach yakby "nakazano" bądź też uzgodniono --- przprowadzenie uczciwych wyborów. RKW - ważne to przedsięwzięcie, obywatelskie ale wydaye się, że władza była yuż tak bezczelna, że poradziłaby sobie z RKW ... y zatwierdziłaby co chciała ...
Ja bym był ostrożny w postrzeganiu polityki jako przestawiania bezwolnych pionków przez wszechwładne służby - nie majac pełnej wiedzy (a mieć jej niemożemy) bardzo łatwo popełnić błąd polegajacy na pomyleniu sprawnego wykorzystania okazji z planowym wykreowaniem jej...
Nadto - kampania Dudy była profesyonalna, perfekcyjna, kosztowna ... a kandydat był przygotowany ... y pewny siebie, spokoyny ... Zwróciło to moją uwagę w yednym z wątków ... (nic sobie nie robił z przewagi medialney rządzących) była w tym pewność wygraney, spokój albo (myślałm też nie tylko o tych Hamerykanach ale, że być może yak nie wyjdzie to uzgodnione yest, że będzie następcą Kaczyńskiego, bądź kandydatem na premiera) ... -Kandydatura SLD była tak nietypowa - że zwiastowała zmianę w Polsce ... a 2 maja 2015 yedna z wizyji gerwazowych sprawdziła się przynaymniey w tey części odnoszacey się do wyniku "pana bronisłwa" ... bo z Kukizem tom miał wiele myślib ... a teraz to yuż hameyrakanów widzę ...
Gerwazy WM Duda ante portas Yeśli takowa akcya zaplanowaną była to yey celem nie yest II tura dla pana Kukiza (bo to nierealne) tylko osłabienie w pierwszey turze przyszłego prezydenta Polski - WM Andrzeja Dudy ... ale wydaye mi się ta akcyja bez sensu, bo primo - wyborca Dudy yest świadmomym tego co sie w "krayu teoretycznym" dzieye, secundo - Kukiz w mediach przekonuje wybroców do siebie y rozczarowuye też do "pana Bronisława" --- "pan Bronisław" będzie miał ok. 25 - 33 proc. (pomimo zagospodarowania elektoratu SLD i PSL, spada poparcie, obecne sondaże sa nazbyt optymistyczne, kontrola wyborów będzie większa, szkodzi też specyalista od kur) i chodzi autorom akcyji o to by yuż I tura przez kandydatu PIS nie została wygraną ...
Ja bym był ostrożny w postrzeganiu polityki jako przestawiania bezwolnych pionków przez wszechwładne służby - nie majac pełnej wiedzy (a mieć jej niemożemy) bardzo łatwo popełnić błąd polegajacy na pomyleniu sprawnego wykorzystania okazji z planowym wykreowaniem jej...
No yam amatorsko sobie diagnozuye i prgnozuye zwykle w gorących dniach wyborów zresztą ... Swoye "wizye" forumowe traktuye z wielką rezerwą licząc zresztą na korekty Mościdobrodzieyek y Waszmościów ... The author has edited this post (w 13.05.2015)
- trop amerykanski ? - Polska jest ważnym graczem w Europe Środkowej, nasze relacje z nią muszą być silne i głębokie, bo nasze interesy są tożsame. To, co jest niebezpieczne dla Polski jest też niebezpieczne dla USA – mówił na antenie Telewizji Republika dr George Friedman założyciel i dyrektor generalny agencji wywiadu Stratfor. http://telewizjarepublika.pl/friedman-interesy-polski-i-usa-sa-tozsame-nasze-relacje-musza-byc-silne ,19930.html
http://archiwum.polityka.pl/i/cover/20025_s.jpg Tak czy siak salon nie wyczul sytuacji. Tu okladka przedostatniej Polityki: olbrzym i karzel reakcji. Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
los : Wiem, że Polacy są bardzo głupi, ale nie aż tak, by w tę bajeczkę uwierzyć. Oczywiście - zupełnie wykluczam, by sam Ciasteczkowy w to wierzył. To jest 3x15.
Głupoty ludzkiej nie należy lekceważyć. Znani mi wielbiciele JOW-ów są z jakiegoś powodu są przekonani, że to to idealny sposob na "odpartyjnienie" - automatycznie zniknie prog wyborczy, więc wzrosną szanse "niezależnych ze świerzym spojrzeniem". To zresztą i tak himalaje logiki i spójności w porównaniu z pomysłami odpolitycznienia polityki ("nie róbmy polityki budujmy mosty")
No ale to nic innego niż jednorożec na sztandarze - obraz fantastycznego zwierzęcia, to że ono nie istnieje, to już nikogo nie obchodzi, bo nie o zwierzę tu idzie. Ciąg słów, które nie muszą niczego tłumaczyć, bo nie są argumentem tylko heraldycznym jednorożcem. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
A na razie trwają chyba spory co robić, bo w mediach dziwna cisza. Tyle, że czasu jest bardzo mało i taki bezruch fatalnie świadczy o stanie sztabu Bula. Dzisiaj, najdalej jutro musi być wyznaczony kierunek kampanii i zacznie się stosowny ostrzał.
ms.wygnaniec Dzisiaj, najdalej jutro musi być wyznaczony kierunek kampanii i zacznie się stosowny ostrzał.
??? Kierunek kampanii powinien być już wyznaczony w niedzielę, jeśli naprawdę wyniki ich zaskoczyły, exit polls przecież znali. W drugiej turze kampania trwa tylko 12 dni, trzy z tego już stracili. Na razie bawią się w wymianę kopniaków z Ciasteczkowym, co mnie raduje niezmiernie. Acha, tak dla porządku: my możemy tu mieć rózne zdania o Ciasteczkowym ale na zewnątrz jest on wzorem cnót! Uzasadniać nie muszę? Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Że sparafrazuję. Ktoś gdzieś kiedyś POwiedział: Pycha kroczy, z pogardą, tuż przed upadkiem........ The author has edited this post (w 13.05.2015) “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
[quote="los Być wehikułem wyborczym pewnego sprytnego szarlatana zadziwiająco sprawnie udającego prostaczka. Tylko tyle i aż tyle. Hej, Losie. Coś mi się wydawa, żeś trafił w gorący punkt. Na który raczej nie zwraca się uwagi. Może to być w rzeczy samej zawiła konstrukcja wydumana przez pieśniarza i jego serdecznego kumpla Grzesia. A to lizanie się P.K. od dwóch około lat na różnych forach prawicowych było/albo nie bylo typową podgotowką. Wszak możliwym jest taki dalekosiężny plan zagłady przeciwników Grzegorza S. Spróbujmy wziąć ten wariant pod uwagę. Albowiem wiadomym jest, że spiski istnieją od zawsze, od kiedy zaczęła się kształtować tzw. władza.
Wydaje mi się, że jednak są, przynajmniej plany i próby ich wdrożenia. Ale prawie nigdy nie wychodzą. Powiem coś w sumie kontrowersyjnego, jak twierdził Kaczyński sukces wybrczy w 2005 roku zaskoczył i jego.
O ile wiem, to nie był zaskoczony. PiS był przygotowany na wariant koalicji z LPR i Lepperem.
JORGE Osobiście uważam, że uratował wtedy PiS, choć wielu zarzuca mu, że zrejterował. JORGE>
A tu 100% zgoda. Alternatywą było przejście pisu na pozycje, na których obecnie znajduje się partia ludzi rozsądnych. "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
The author has edited this post (w 13.05.2015) Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
Jutro, w piątek 15 V odbędzie się telewizyjne obsrywanie Andrzeja Dudy przez Kubę Wojewódzkiego i Bronisława Komorowskiego, pod hasłem "Dudobus Stop!" Końkurs bez nagród: jakie słowa będą najczęściej używane przez gościa programu? Mozna podać 3. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
yanusson Jutro jest nagranie (w Pałacu Namiestnikowskim!). Emisja chyba we wtorek
Czyli na sztywno? Pewnie doradzili Bronku, żeby do tvn nie szedł, bo Kukiz powiedział, że są straszni, czarni i okrutni. Tylko ciekawe kogo Brąx chce tym zaproszeniem Kupy kupić? Lemingów, którzy na niego już głosowali? Bez sensu. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Wczoraj u Stokrotki był jakiś noname z PO w typie prymusa, poza śmiesznym głosem widać było że przeszedł szkolenie, odrobił lekcję ale jak każdy prymus materiał wkuł na pamięć zamiast zrozumieć. Wyglądało to śmiesznie, natomiast oznacza, że PO skorzystała z lepszych doradców. W mojej ocenie zaraz zacznie się wrzutkowanie przed debatami (takie przygotowanie artyleryjskie) oraz jest szykowane coś obrzydliwego, bo profesjonaliści mogą się spodziewać, że debata w TVP/Polsat może być wyjątkowo trudna więc potrzeba czegoś ekstra.
Juz sie ogarneli, bedzie ref. w sprawie JOW-ow, mlodzi dostana prace, nienawistny prezes opluje ekran ze zlosci, na debatach zjada AD, w piatek przed wyborami wyciagna cos podlego i nieweryfikowalnego a za poltora tygodnia bedziemy swiecic koronacje prezydenta Bronislawa. Ta kasta nie przegrywa, oni maja wszystko w reku.A za nimi stoja jeszcze potezniejsze sily. A biedni moga sobie wymrzec albo pyskowac w internecie. Ciekawe1, ze na chwile ucichly troski o Ukraine, bajania o agentach itp. Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
yanusson Komentarz z TT: 62 latek idzie do 53 latka walczyć o elektorat 20 latków.
Chór staruszków z miasta Pruszków. A nawet hur. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
rdr Juz sie ogarneli, bedzie ref. w sprawie JOW-ow, mlodzi dostana prace, nienawistny prezes opluje ekran ze zlosci, na debatach zjada AD, w piatek przed wyborami wyciagna cos podlego i nieweryfikowalnego a za poltora tygodnia bedziemy swiecic koronacje prezydenta Bronislawa. Ta kasta nie przegrywa, oni maja wszystko w reku.A za nimi stoja jeszcze potezniejsze sily. A biedni moga sobie wymrzec albo pyskowac w internecie. Ciekawe1, ze na chwile ucichly troski o Ukraine, bajania o agentach itp.
Zastanawiam się nad stosownymi karami dla defetystów. Będę musiał chyba znowu przeczytać "Tajną historię Mongołów", tam jest kilka interesujących opisów. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Hurraoptymiz zawsze kojarzyl mi sie z glupota, Serce mądrych jest w domu żałoby, a serce głupich w domu wesela.etc. etc. Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
Komentarz
EDIT: nawet laska buduje na naturze. A jak nie ma na czym budowac....
The author has edited this post (w 12.05.2015)
Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
A w dzikich krajach? Na Ukrainie w latach 90. w częsci parlamentu wybieranej w JOWach byli w zasadzie sami watażkowie.
Więc różnie to działa. U nas tego typu oligarcha jak na Ukrainie był jeden (Stokłosa), reszta działa innymi metodami. Więc co by zmieniły JOWy? W zasadzie niewiele, poza wycięciem opcji skrajnych czyli w polskich warunkach lewicy (sama się i tak wycięła, czyli znowu nie ma różnicy) i tzw. antysystemowców. I być może rządy bez udziału koalicjanta dla zwycięzcy.
Czyli realnie co? Nic.
Braun yuż dawno mówił, że służby amerykańskie kończą właśnie prezydenturę Komorowskiego ... (???)
A yak Schetyna przeszedł na służbę Hamerykanów (???) (kiedyś Sakiewicz coś takowego sugerował w odniesieniu do polskiego obozu władzy)--- to y antysystemowy ruch kolegi ze studiów realizuye jankeskie geopolityczne cele
Niewiele też głosów nieważnych było w tych wyborach yakby "nakazano" bądź też uzgodniono --- przprowadzenie uczciwych wyborów. RKW - ważne to przedsięwzięcie, obywatelskie ale wydaye się, że władza była yuż tak bezczelna, że poradziłaby sobie z RKW ... y zatwierdziłaby co chciała ...
była w tym pewność wygraney, spokój albo (myślałm też nie tylko o tych Hamerykanach ale, że być może yak nie wyjdzie to uzgodnione yest, że będzie następcą Kaczyńskiego, bądź kandydatem na premiera) ...
-Kandydatura SLD była tak nietypowa - że zwiastowała zmianę w Polsce ...
a
2 maja 2015 yedna z wizyji gerwazowych sprawdziła się przynaymniey w tey części odnoszacey się do wyniku "pana bronisłwa" ...
bo z Kukizem tom miał wiele myślib ... a teraz to yuż hameyrakanów widzę ...
http://ec.mixxt.pl/networks/forum/thread.369514
The author has edited this post (w 13.05.2015)
- trop amerykanski ?
-
Polska jest ważnym graczem w Europe Środkowej, nasze relacje z nią muszą być silne i głębokie, bo nasze interesy są tożsame. To, co jest niebezpieczne dla Polski jest też niebezpieczne dla USA – mówił na antenie Telewizji Republika dr George Friedman założyciel i dyrektor generalny agencji wywiadu Stratfor.
http://telewizjarepublika.pl/friedman-interesy-polski-i-usa-sa-tozsame-nasze-relacje-musza-byc-silne
,19930.html
Tak czy siak salon nie wyczul sytuacji. Tu okladka przedostatniej Polityki: olbrzym i karzel reakcji.
Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Tyle, że czasu jest bardzo mało i taki bezruch fatalnie świadczy o stanie sztabu Bula. Dzisiaj, najdalej jutro musi być wyznaczony kierunek kampanii i zacznie się stosowny ostrzał.
Kierunek kampanii powinien być już wyznaczony w niedzielę, jeśli naprawdę wyniki ich zaskoczyły, exit polls przecież znali. W drugiej turze kampania trwa tylko 12 dni, trzy z tego już stracili. Na razie bawią się w wymianę kopniaków z Ciasteczkowym, co mnie raduje niezmiernie.
Acha, tak dla porządku: my możemy tu mieć rózne zdania o Ciasteczkowym ale na zewnątrz jest on wzorem cnót! Uzasadniać nie muszę?
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ktoś gdzieś kiedyś POwiedział:
Pycha kroczy, z pogardą, tuż przed upadkiem........
The author has edited this post (w 13.05.2015)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
Niestety, tuż przed wyjściem z domu zatrzasnął się w toalecie.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
Być wehikułem wyborczym pewnego sprytnego szarlatana zadziwiająco sprawnie udającego prostaczka. Tylko tyle i aż tyle.
Hej, Losie. Coś mi się wydawa, żeś trafił w gorący punkt. Na który raczej nie zwraca się uwagi. Może to być w rzeczy samej zawiła konstrukcja wydumana przez pieśniarza i jego serdecznego kumpla Grzesia. A to lizanie się P.K. od dwóch około lat na różnych forach prawicowych było/albo nie bylo typową podgotowką. Wszak możliwym jest taki dalekosiężny plan zagłady przeciwników Grzegorza S. Spróbujmy wziąć ten wariant pod uwagę. Albowiem wiadomym jest, że spiski istnieją od zawsze, od kiedy zaczęła się kształtować tzw. władza.
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Końkurs bez nagród: jakie słowa będą najczęściej używane przez gościa programu? Mozna podać 3.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
W mojej ocenie zaraz zacznie się wrzutkowanie przed debatami (takie przygotowanie artyleryjskie) oraz jest szykowane coś obrzydliwego, bo profesjonaliści mogą się spodziewać, że debata w TVP/Polsat może być wyjątkowo trudna więc potrzeba czegoś ekstra.
A biedni moga sobie wymrzec albo pyskowac w internecie.
Ciekawe1, ze na chwile ucichly troski o Ukraine, bajania o agentach itp.
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Serce
mądrych jest w
domu
żałoby, a
serce głupich
w
domu
wesela.etc. etc.