Skip to content

Obsrywanie przed 2 turą czas zacząć

124678

Komentarz

• Gdyby Polacy byli normalni to taki program w prime time'ie jeszcze z fałszywką na temat córki to jest samozaoranie. Taki mały Dziadek z Wehrmachtu. Ale jak mówię wiele razy, nie wiem co "niezdecydowani wyborcy" (od których wszystko zależy) mają w głowach.
  • Coś czuję, że liz przedobrzył. Np. na takim arcykorwinowskim wykop.pl wqrw jest niebywały.
  • Spore znaczeni ma to co mowil Kukiz w wieczór wyborczy.  Niektórym otworzyly się oczy. Znam jedną taką osobę
  • B. Szydło zapowiedziała pozew p-ciw lizowi.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Kukiz dał głos w tomacie:
    " Za srebrniki. Panie Lis....
    Jestem ojcem trzech Córek. Powiem Panu, że gdyby potraktował Pan choć jedną z nich w tak perfidny sposób jak dziecko Dudy to żadna ochrona nie ocaliłaby Pańskiej grzywy a la "młody konsomolec". "

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Jakub Kumoch
    1 godz. · Edytowany ·
    jak część z Was wie zajmuję się analizą mediów w procesach wyborczych dla Misji Obserwacji Wyborów organizacji międzynarodowych (w tym UE). Metodologia jest prosta - czas się liczy w sekundach i przypisuje kandydatom z uwzględnieniem tonu wypowiedzi. Powstają z tego słupki, dzięki którym widać jak telewizje traktowały rywali. W drugiej turze - jeżeli telewizja wykazuje dobrą wolę - odchylenie od 50:50 jest niewielkie, 2-3 punkty, i wytłumaczalne. W czasie ostatniej misji, w jednym z państw Afryki Północnej, wyliczyliśmy bodajże albo 50:50 albo 51:49, głównie w tonie neutralnym.

Jeszcze w swojej działalności nie widziałem publicznej telewizji, która w tygodniu przedwyborczym dała (program Lisa) jakieś 3000 (zgaduję) sekund w tonie pozytywnym jednemu z kandydatów. Na wykresie wygląda coś takiego miażdżąco. Chyba poza Egiptem żadna z MOW UE w ostatnim roku nie wykazała takiego zjawiska. A misje UE obserwują głównie kraje tzw. Trzeciego Świata.

Mam w nosie Dudę i Komorowskiego, gdy chodzi o moje sprawy zawodowe - jestem specjalistą od wyborów, zrobiłem z tego doktorat i tutaj abstrahuję od nazwisk. Po prostu zastanówcie się dokąd to zmierza. Chcecie, żeby ktokolwiek tak traktował waszego kandydata, jak TVP traktuje Dudę? W 2007 roku odmówiłem głosowania na PiS po tym jak wykorzystano telewizję publiczną do ataku na oponenta, bo nie chcę żyć w takim państwie, w którym się to robi. Będziecie mieć odwagę i smak, żeby teraz w podobny sposób ukarać obecną władzę i jej forpocztę medialną?
  • no i jeszcze dzis u kupy
    :(

• To konto otworzył najprawdopowobniej pracownik p. liza.  NT zatrudnia cały dział zajmujący się produkowaniem dezinformacji w internecie (drugi taki dział zatrudnia wydawca gazowni).  Serio.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."

• Svrsvm!
  • Jak się wkleja tubki z własnym dopiskiem w treści postu?
  • @Ignatz
    Ma może Kolega linka do tej wypowiedzi J.Kumocha?
    @przemk0
    Nurrmalnie. Wklejasie YT jako HTML, a potem już w trybie zwykłej edycji dodaje tekst.
    :D
  • wreszcie "negatywny" wyborczy spot A. Dudy!
    Dobra zmiana. 19. maja 2015
    The author has edited this post (w 19.05.2015)
  • Ciekawe1: cała urzędnicza lemingoza, z którą współpracuję, oburzona wczorajszym występem Lisa i Knuraka.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • extraneus
    Ciekawe1: cała urzędnicza lemingoza, z którą współpracuję, oburzona wczorajszym występem Lisa i Knuraka.
    To miło z ich strony. Niech jeszcze pomyślą. Albo niech zagłosują.
    A u mnie donośny rechot, i nie żab. Że przeciez PiS nienawistnie cytował fajkowe konto córki Krula Europy.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Musi Kolega pracować w zakładzie karnym chiba;)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Czasem myślę, że tam w kiciu, być może jest więcej szczerych gosci niż na wielu wysokich stołkach
    :(
    Niestety, moje rewiry to głownie korporacyjne sale narad

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Nie wiem jaka będzie oglądalność czwartkowej debaty, ale strzały Komorowskiego i usłużnych kurew nazywanych dla zmylenia dziennikarzami, ustawiają debatę w bardzo niewygodnych sposób dla obecnego prezydenta. Duda musi wytrzymać i trzymać obecny styl, chociaż widać po dzisiejszym wystąpieniu, że mu żyłka powoli pęka. W każdym razie strzelaj Bronek strzelaj, zobaczymy jak go ustawią sztabowcy, bo przecież oni wiedzą o co kaman i reagują.
    JORGE>
  • A Rymanowski będzie, czy juz go odsuneli?

• Spokojnie. PBK po raz pierwszy ma więcej przeciwników niż zwolenników. Stosunek 48 do 41. Informacja z dzisiaj.
  • yanusson
    @Ignatz
    Ma może Kolega linka do tej wypowiedzi J.Kumocha?
    To na fejsiku. Nie ogarniam, jak dać link!
  • Kliknąć trzeba w datę wpisu, jeśli jest publiczny (czyli ma globus ziemski) to się da obglądać, a jeśli jest prywatny (globusy dwóch ludzi) to nie.
  • Dziś usłyszane w sklepie, rozmowa młody ludzi:
    - Na Komorowskiego?
    - W życiu! Przecież to taki drugi Wałęsa!
    - A Duda drugi Orban!
    - I super! Na Węgrzech mercedesy będą montować, słyszałeś?
  • extraneus
    Ciekawe1: cała urzędnicza lemingoza, z którą współpracuję, oburzona wczorajszym występem Lisa i Knuraka.
    Oburzona oburzona, ale zagłosują na Bronka.
  • Andrzej Łukawski
    Piotr Nartowski
    Mamy BOMBĘ!!!!
    Okazało się, że w Zarządzie tego Portalu, który założył fake`owy portal Kingi Dudy, zasiada córka Komorowskiego.
    .
    ..
    Zobacz więcej
    Kinga Duda (@KiniaDuda) | Twitter
    Senaste Tweets från Kinga Duda (@KiniaDuda): "Sporo z was mówiło rok temu, że to błogosławieństwo było bez...
    twitter.com

• Errr... to wygląda na głuchy telefon w Radiu Erewań. Nie trzeba portalu, żeby zakładać fałszywe konta na Twitterze
    ;)
    Pomylili z mamprawowiedziec.pl
    Zignorować
  • przemk0
    Kliknąć trzeba w datę wpisu, jeśli jest publiczny (czyli ma globus ziemski) to się da obglądać, a jeśli jest prywatny (globusy dwóch ludzi) to nie.
    Niestety, są tam jeno dwie głowizny. Czy cierpią na globus trudno stwierdzić, bo takie tycie.
  • Czarne podniebienia chachłackie się na Bronka wkurwiły przez te wszystkie lata:
    Zdjęcie użytkownika Moja Polis. Lubię to!
    ·
    Komentarz
    ·
    Udostępnij
    ·
    18
    2
    1
    The author has edited this post (w 20.05.2015)
  • Bardzo ciekawe. Oprócz Galicji i Świętokrzyskiego traci tam, gdzie do tej pory wygrywał. A zyskuje - na wiochach w centralnej i wschodniej Polsce, a to dość dziwny teren jakby nie patrzeć, kiedyś Kwach i SLD, a potem niby PiS... Jest też ogromny spadek w wielkich miastach. Ale ale to głównie myślę wyborcy Kukiza, a jak będzie z nimi w II turze? Ciężko powiedzieć coś o mózgu takiej osoby.
  • Wyborców Kukiza właśnie przekonał Wojewódzki w swoim programie, gdzie gościem tym razem był Komorowski. Jak to ponoć powiedział, największym plusem Bronka jest to, że nie jest Dudą. A Wojewódzki powszechnie trąbił, że w pierwszej turze głosował na Kukiza, teraz da szansę Komorowskiemu.
    Lis, Wojewódzki, Karolak. Piekielnie odważni ludzie.
    JORGE>
  • JORGE
    Czarne podniebienia chachłackie się na Bronka wkurwiły przez te wszystkie lata:
    To jeszcze nic nie znaczy. Czarnym podniebieniom nabliżej do czerwonych, więc głosowały w znacznej części na Ogórkową. W drugiej turze będzie wszystko jak trza, zobaczysz.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.