Skip to content

Sędziowie rozgrzani jak nigdy dotąd!

1101113151632

Komentarz

• totalni mówią, że Sn jest ważniejszy niż TK!
  • romeck napisal(a):
    totalni mówią, że Sn jest ważniejszy niż TK!
    Jakże to tak? A OTUA to pies?
  • adamstan napisal(a):
    romeck napisal(a):
    Sie zastanawiam co oni teraz zrobią z tymi szmatami OTUA. Na pawlacz czy do śmietnika?
  • Jeżeli spisek, to ze strony neoPiS, za jakiś czas występuje Blob z przesłaniem, że może teraz już czas posprzątać, a ponieważ min. Ziobro i obecny Sąd Najwyższy tylko jątrzą, to ich odsuwamy i robimy konsensus moich człowieków z moich człowieków w togach.
    Tak mnie hiperspiskowo najszło.
  • peterman napisal(a):
    adamstan napisal(a):
    romeck napisal(a):
    Sie zastanawiam co oni teraz zrobią z tymi szmatami OTUA. Na pawlacz czy do śmietnika?

Nic nie zrobią. Przecież to i tak o żadną konstytucję nigdy nie chodziło, a te szmaty to tylko rodzaj totemu.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Jeżeli spisek, to ze strony neoPiS, za jakiś czas występuje Blob z przesłaniem, że może teraz już czas posprzątać, a ponieważ min. Ziobro i obecny Sąd Najwyższy tylko jątrzą, to ich odsuwamy i robimy konsensus moich człowieków z moich człowieków w togach.
    Tak mnie hiperspiskowo najszło.
    To jest wyobrażalne.
  • noale co z transferami lokalnych działaczy PiS do ziobrystów i tworzeniem dla ZiZou bloku "bezpartyjnych" samorządowców? układanka w powiecie nyskim się posypałą prawie, bo 3 przeszło z PiS do SoliP ZZ, poleciał wicestarosta
  • peterman napisal(a):
    adamstan napisal(a):
    romeck napisal(a):

Wałęsa został z tą koszulką, jak Himilsbach z angielskim.... :)
  • christoph napisal(a):
    noale co z transferami lokalnych działaczy PiS do ziobrystów i tworzeniem dla ZiZou bloku "bezpartyjnych" samorządowców? układanka w powiecie nyskim się posypałą prawie, bo 3 przeszło z PiS do SoliP ZZ, poleciał wicestarosta
    samorządy to "inna bajka"
    patrz wątek obok
  • Na tę demonstrację, po mojemu trzeba iść.
    https://niezalezna.pl/suwerenni/
  • Czyżby zmiana wajchy?:
    Na wp.pl kilka informacji o swędziach i wszystkie negatywne/ Jedna to wyniki sondażu opinii publicznej z których wynika że 3/4 Polaków chce zdyscyplinowania swędziów i specjalnej instytucji, niezależnej od sędziów instytucji, do tego celu a więc na przykład Izby Dyscyplinarnej.
    Do tego informacje że niektórzy celebryci czy ich rodziny są też za tym.
    Do tego wałkowany temat wyroku łagodzącego wyrok dla gwałciciela dziecka.
  • Rafał napisal(a):
    .
    i sroda Duda ;)
    Wczoraj sąd złagodził karę za zgwałcenie i śmiertelne pobicie trzylatka. Argumentacja jest zdumiewająca. Powinno być zero tolerancji dla takich zwyrodnialców. Dzieci muszą być bezwzględnie chronione – napisał dzisiaj po południu prezydent Andrzej Duda na Twitterze.

• znaczy sroga Duda
  • Środa i środa to już przebrzmiałe historie. Będą wciąż opowiadane w Brukseli i Strasburgu ale przy pustych salach i słabym zainteresowaniu. Ta sama wp. pl pisze o przyspieszeniu przez KE procedury "praworządnościowej" przeciw Polsce. Przyspieszenie ma polegać na skierowaniu w ciągu kilku miesięcy nowego wniosku do TSUE. Jeśli tak to będzie to już z SN z nowym Prezesem. To co realnie może być kłopotem to owo "zabezpieczenie" przez TSUE polegające na zawieszeniu działania noweli i ustawy. Jeśli tam maja odrobinę oleju w głowie to niczego nie będą zawieszać. Po co? Czy po to aby zwiększyć szanse Dudy?
  • Michał5 napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    .
    i sroda Duda ;)
    Wczoraj sąd złagodził karę za zgwałcenie i śmiertelne pobicie trzylatka. Argumentacja jest zdumiewająca. Powinno być zero tolerancji dla takich zwyrodnialców. Dzieci muszą być bezwzględnie chronione – napisał dzisiaj po południu prezydent Andrzej Duda na Twitterze.

Temat grzany mimochodem, bo tego konkretnego sędziego próbuje się ubrać w ziobryzm, a poza tym na krzywdzie dzieci odbiorcy najbardziej karmią swoje emocje i pychę. Czyli medialny samograj.
  • edytowano March 2020
    Ostatnie informacje nie napawają optymizmem:
    Sąd uchylił wyrok Frasyniuka. „Nie był to chuligański wybryk, a usprawiedliwione działania”
    Agent Tomek” będzie mógł wyjść z aresztu. Warunek – pół miliona złotych
    Sąd odebrał matce jedenaścioro dzieci. Interweniuje wiceminister sprawiedliwości,

Wojna na pisma między TK i SN.
    Gersdorf: Trybunał Konstytucyjny utracił możliwość rzetelnego wykonywania funkcji

Prezes TK o piśmie prezes SN: „Daleko idące wykroczenie”

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Kwiecień i maj. Pamietajmy o.kalendarzach wyborczych.
  • Wykalkulowana na zimno próba wywrócenia państwa przed wyborami.
  • A Frasyniuk uniewinniony, stan faktyczny bo prawnie to nie.
  • https://wpolityce.pl/polityka/489752-skandaliczny-wyrok-nitek-plazynska-ma-przeprosic-hansa-g

Pani swędzia tak wygląda

image

Nie uważacie, że z inną koafiurą byłoby jej lepiej?
  • Baba daje nam do zrozumienia że: "Ja tu k..wa jestem sędzią i ja decyduję co jest dobre a co złe! I co mi zrobicie ?"
  • Nie uważacie, że z inną koafiurą byłoby jej lepiej?
    Ale nie w tej prostszej.
  • Miałem na myśli taką higieniczną.
  • Z koafiurą, która sugeruje intencjonalne nadanie ładu włosom, pewnie tak.
  • Ja też, ale były dwie wersje, tu pasuje ta nieco bardziej skomplikowana.
  • Zdecydowanie ta najbardziej higieniczna.
    O ile dobrze pamiętam z książek opisujących okupację, to zrobienie takowej zaczynało się od katolickiego znaku na łbie, nieprawdaż?
    Potem szło już błyskawicznie.
  • Głos w sprawie reformy sądownictwa...
    ;)
    image
  • edytowano March 2020
    Marniok - przecież to antynatalistyczny fejk, w internetach trwa od pewnego czasu atak na matki z małymi dziecmi (tzw. madki z "bąbelkami" itp.) wiadomo przez kogo inspirowany.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.