rozum.von.keikobad napisal(a): Może warto dodać, dla niebędących w temacie, że to samo (częściowo, bo przez 5 lat trochę się zmieniło) towarzystwo nie potrafiło już w 2014 r. prawidłowo przedstawić prezydentowi 2 kandydatów i żeby się udało, trzeba było zmienić regulamin zebrania. W atmosferze ówcześnie dość pokojowej i niekontrowersyjnej.
Więc gdybym miał szukać teorii spiskowych, to miałbym wiele (najbardziej oczywista: przeciągać zebranie aż do ewentualnego nowego prezydenta), ale chyba nie ma co tak kombinować.
No nie, żeby przez dwa dni debatować nad powołaniem komisji skrutacyjnej, to już trzeba złej woli.
Z drugiej strony... to są przecież ci sami ludzie, którzy zabronili kiedyś używania świstków trzykrotnie kserowanych, podnosząc że to próba obejścia przepisów o formie dowodu z dokumentu.
ms.wygnaniec napisal(a): Nic nie umyka, mnie rozbawiło jak pewna pani przyznała, że z racji wieku słabuje na umyśle i nie rozumie co oznacza kółko. No rozczuliło mnie to
trzy razy (!) to obejrzałem na TT (filmik), bo myślałem, że to czegoś niezrozumiałem (np. że to fragment wyrwany z kontekstu, itp)
ms.wygnaniec napisal(a): Nic nie umyka, mnie rozbawiło jak pewna pani przyznała, że z racji wieku słabuje na umyśle i nie rozumie co oznacza kółko. No rozczuliło mnie to
trzy razy (!) to obejrzałem na TT (filmik), bo myślałem, że to czegoś niezrozumiałem (np. że to fragment wyrwany z kontekstu, itp)
"A te kółko to co znaczy?"
A ja jestem forumkowiczem i się pytami: aaaleossohozi?
A ja jestem forumkowiczem i się pytami: aaaleossohozi?Można całość, a wzmiankowany fragment około 1:10
Ale padło, o co tam chodzi. Otóż o takie przeciąganie obrad, żeby to w następnej kadencji prezydenckiej został wybrany Pierwszy Prezes.
Podtrzymuję, że to rażące splunięcie na art. 178 ust. 3 Konstytucji.
Serio, kobieta która nie rozumie, co znaczy zakreślenie numerka kółeczkiem, ma nam rozkminiać najbardziej subtelne problemy prawne? Bym ją przebadał, czy jest w ogóle zdolna do wykonywania zawodu.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Swoją drogą, ciekawe jak to jest, że u nas w Sądzie Najwyższym pracuje ze setka sędziów, a w Usiech raptem dziewięć sztuk.
Obawiam się, że nie wynika wiele z tego porównania. W obu przypadkach są to instytucje z Piekła rodem.
Andrzej Duda w związku z rezygnacją sędziego Sądu Najwyższego Kamila Zaradkiewicza z wykonywania obowiązków Pierwszego Prezesa SN, powierzył sędziemu SN Aleksandrowi Stępkowskiemu wykonywanie obowiązków Pierwszego Prezesa SN.
Kojarzę A. Stępkowskiego z jakiejś negatywnej recenzji pracy ks. Franciszka Longchamps de Berier. Na którą to recenzję brawurowo replikował prof. Giaro.
Komentarz
Z drugiej strony... to są przecież ci sami ludzie, którzy zabronili kiedyś używania świstków trzykrotnie kserowanych, podnosząc że to próba obejścia przepisów o formie dowodu z dokumentu.
Ja bym się śmiał, gdyby ci ludzie nie mieli nad innymi władzy życia i śmierci.
I trochę eidżizm
Ale padło, o co tam chodzi. Otóż o takie przeciąganie obrad, żeby to w następnej kadencji prezydenckiej został wybrany Pierwszy Prezes.
Podtrzymuję, że to rażące splunięcie na art. 178 ust. 3 Konstytucji.
Serio, kobieta która nie rozumie, co znaczy zakreślenie numerka kółeczkiem, ma nam rozkminiać najbardziej subtelne problemy prawne? Bym ją przebadał, czy jest w ogóle zdolna do wykonywania zawodu.
The horror the horror.
I żyją.
https://www.washingtonpost.com/opinions/dear-ruth-bader-ginsburg-if-you-need-anything--blood-organs--take-mine/2017/02/03/696005ca-e999-11e6-bf6f-301b6b443624_story.html
U nas pozostał zwyczaj plądrowania brzózek i kwiatów po procesji Bożego Ciała. U nas na wsi
więc ten/niniejszy post piszę w nocy!
https://wpolityce.pl/polityka/500367-ujawniamy-znamy-kulisy-rezygnacji-prof-zaradkiewicza