Skip to content

Sędziowie rozgrzani jak nigdy dotąd!

1121315171832

Komentarz

• rozum.von.keikobad napisal(a):
    Może warto dodać, dla niebędących w temacie, że to samo (częściowo, bo przez 5 lat trochę się zmieniło) towarzystwo nie potrafiło już w 2014 r. prawidłowo przedstawić prezydentowi 2 kandydatów i żeby się udało, trzeba było zmienić regulamin zebrania. W atmosferze ówcześnie dość pokojowej i niekontrowersyjnej.

Więc gdybym miał szukać teorii spiskowych, to miałbym wiele (najbardziej oczywista: przeciągać zebranie aż do ewentualnego nowego prezydenta), ale chyba nie ma co tak kombinować.
    No nie, żeby przez dwa dni debatować nad powołaniem komisji skrutacyjnej, to już trzeba złej woli.

Z drugiej strony... to są przecież ci sami ludzie, którzy zabronili kiedyś używania świstków trzykrotnie kserowanych, podnosząc że to próba obejścia przepisów o formie dowodu z dokumentu.
  • loslos
    edytowano May 2020
    Suchejcie, a jakby tam wpuścić wirusa w koronie? Oddzieliłby starych od nieco młodszych.

Ja bym się śmiał, gdyby ci ludzie nie mieli nad innymi władzy życia i śmierci.
  • Argument ad biologiam
    I trochę eidżizm
  • Plotkę wystarczyłoby puścić. Że ktoś z obecnych miał (nie musi być sędzia, wystarczy portier), potem się powie, że wynik fałszywie pozytywny.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Nic nie umyka, mnie rozbawiło jak pewna pani przyznała, że z racji wieku słabuje na umyśle i nie rozumie co oznacza kółko. No rozczuliło mnie to
    trzy razy (!) to obejrzałem na TT (filmik), bo myślałem, że to czegoś niezrozumiałem (np. że to fragment wyrwany z kontekstu, itp)

"A te kółko to co znaczy?"
    :)
  • romeck napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Nic nie umyka, mnie rozbawiło jak pewna pani przyznała, że z racji wieku słabuje na umyśle i nie rozumie co oznacza kółko. No rozczuliło mnie to
    trzy razy (!) to obejrzałem na TT (filmik), bo myślałem, że to czegoś niezrozumiałem (np. że to fragment wyrwany z kontekstu, itp)

A ja jestem forumkowiczem i się pytami: aaaleossohozi?
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    romeck napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):

A ja jestem forumkowiczem i się pytami: aaaleossohozi?Można całość, a wzmiankowany fragment około 1:10

• Szokujące, jednak.

Ale padło, o co tam chodzi. Otóż o takie przeciąganie obrad, żeby to w następnej kadencji prezydenckiej został wybrany Pierwszy Prezes.

Podtrzymuję, że to rażące splunięcie na art. 178 ust. 3 Konstytucji.

Serio, kobieta która nie rozumie, co znaczy zakreślenie numerka kółeczkiem, ma nam rozkminiać najbardziej subtelne problemy prawne? Bym ją przebadał, czy jest w ogóle zdolna do wykonywania zawodu.
  • Ci ludzie mają władzę życia i śmierci nad nami wszystkimi.

The horror the horror.
  • Swoją drogą, ciekawe jak to jest, że u nas w Sądzie Najwyższym pracuje ze setka sędziów, a w Usiech raptem dziewięć sztuk.

I żyją.
  • I żyją.
    Co do poniektórych to są wątpliwości.
  • loslos
    edytowano May 2020
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Swoją drogą, ciekawe jak to jest, że u nas w Sądzie Najwyższym pracuje ze setka sędziów, a w Usiech raptem dziewięć sztuk.
    Obawiam się, że nie wynika wiele z tego porównania. W obu przypadkach są to instytucje z Piekła rodem.

• Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    No i co im możemy zrobić?

• trep napisal(a):
    I żyją.
    Co do poniektórych to są wątpliwości.
    Do tego stopnia, że do tej wrednej staruchy RBG zgłaszają się dawcy organów.

https://www.washingtonpost.com/opinions/dear-ruth-bader-ginsburg-if-you-need-anything--blood-organs--take-mine/2017/02/03/696005ca-e999-11e6-bf6f-301b6b443624_story.html

Mam kilka propozycji ale detale to dopiero po 23.
  • los napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):

Mam kilka propozycji ale detale to dopiero po 23. Zawsze gdzieś na świecie jest po 23!

• Mnie najbardziej podoba się rozszarpanie na strzępy gołymi rękami.
  • Jeszce można to spotkać w Indii.
    U nas pozostał zwyczaj plądrowania brzózek i kwiatów po procesji Bożego Ciała. U nas na wsi
    los napisal(a):Mam kilka propozycji ale detale to dopiero po 23.
    Zawsze gdzieś na świecie jest po 23!

excathedra leży na serwerze w USA
    więc ten/niniejszy post piszę w nocy!

• Ciekawe1500 czy zdziadziała kasta w Sądzie Najwyższym przyjmuje te wskazówki.
  • Andrzej Duda w związku z rezygnacją sędziego Sądu Najwyższego Kamila Zaradkiewicza z wykonywania obowiązków Pierwszego Prezesa SN, powierzył sędziemu SN Aleksandrowi Stępkowskiemu wykonywanie obowiązków Pierwszego Prezesa SN.
    No to robi się ciekawie123, dzień rezygnacji...
  • @ Ignazio! Co wiesz o sędzim A. Stępkowskim?
  • Mania napisal(a):
    @ Ignazio! Co wiesz o sędzim A. Stępkowskim?
    Nic.
  • Można wyguglać, przed powołaniem na SSN znany głównie z działalności w Ordo Iuris.
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    Można wyguglać, przed powołaniem na SSN znany głównie z działalności w Ordo Iuris.
    To mi niewiele mówi.
    Mania napisal(a):
    @ Ignazio! Co wiesz o sędzim A. Stępkowskim?
    Nic.
    :-(
  • Można też poguglać po tym forum, co pisaliście o Ordo Iuris, jeśli serio pamięć wyparowała.
  • Tomasz 5tek-heroina twierdzi że to agent hyclera
  • Kojarzę A. Stępkowskiego z jakiejś negatywnej recenzji pracy ks. Franciszka Longchamps de Berier. Na którą to recenzję brawurowo replikował prof. Giaro.
  • edytowano May 2020
    rozum.von.keikobad napisal(a):
    Można też poguglać po tym forum, co pisaliście o Ordo Iuris, jeśli serio pamięć wyparowała.
    nadal mało... " Pokaż mi swoich wrogów, powiem ci kim jesteś" - lubię to kryterium.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.