Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

199100102104105135

Komentarz

• Pytanie, czy wzmiankowani Maczyści (to od macho?) atakujący feminy to mężczyźni kontra kobiety czy tez odwrotnie
    Na twitterku zdezorientowani użytkownicy pytali, czy na skłot napadli ludzie gen. Maczka. :D
  • Berek napisal(a):
    Pytanie, czy wzmiankowani Maczyści (to od macho?) atakujący feminy to mężczyźni kontra kobiety czy tez odwrotnie
    Na twitterku zdezorientowani użytkownicy pytali, czy na skłot napadli ludzie gen. Maczka. :D
    Matczyści, ludzie Matczaka, do ustalenia starszego czy młodszego.
  • "Młodszy" sprzedaje hamburgery MacDonaldsowe, więc chyba... "Starszy"? ;)
  • młodszy to Mata
    uszanujmy
    jeśli Mata - to Mataczyści?
  • Matacze.
  • A tymczasem zatroskani czytelnicy piszą (linka do gw-na nie podaję, bo łatwo znaleźć):
    Nie istnieję bez "GW"
    "Gazeta" to ja. Czytam od pierwszego numeru. Czyta mój mąż, podbiera regularnie 16-letnia córka, młodszej czytamy fragmenty. Nie istnieję bez "GW". Bez względu na to, co dzieje się wokół, tu zawsze znajduję ludzi myślących tak jak ja. "Wyborcza" jest moim azylem, intelektualnym drogowskazem. Michnik to mój autorytet moralny. Boję się, bez "Wyborczej" nie ma mnie. Zrobię wszystko, abyśmy przetrwali. Trójkę zniszczono, ale wspieram Radio 357 i RNŚ po równo, i mam tę starą Trójkę nadal w domu. Podobnie będę wspierać "GW".

Ada Michalik z Wrocławia
    Mam wrażenie, że to ktoś z lokalnej redakcji podrzucił, bo wiedzą, że w centrali są tak odklejeni, by to bez zastanowienia puścić.
  • "...młodszej czytamy fragmenty ..."

No, z jednej sztampy te listy, Konstytucję czytali na dobranoc, prawa kobiet do poduszki... ;)
  • Do działu humor też by pasowało.
  • ,,Bez Adama Michnika i zgromadzonych przez niego współpracowników "GW" nie byłaby tym, czym jest, i nie byłoby też Agory i jej niewątpliwego sukcesu biznesowego.

Jestem całym sercem z Wami."
  • Bez Adama Michnika i zgromadzonych przez niego współpracowników "GW" nie byłaby tym, czym jest
    Z pewnością, ale to byłoby akurat na korzyś.
  • Gdybym był Michnikiem, to już bym wiedział, gdzie pisać wnioseczek o płatność:
    Na początku szczytu [Szczyt na rzecz Demokracji] Joe BIDEN zapowiedział utworzenie Międzynarodowego Funduszu na rzecz wolności mediów. USA planuje przekazać na jego rzecz do 424,4 mln dolarów. Biały Dom podaje, że, sama inicjatywa funduszu ma skupiać się na wspieraniu wolnych i niezależnych mediów, walce z korupcją, wspieraniu demokratycznych reformatorów, rozwijaniu technologii wspierającej demokracje oraz obronie wolnych i uczciwych wyborów i procesów politycznych.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Gdybym był Michnikiem, to już bym wiedział, gdzie pisać wnioseczek o płatność:
    ... oraz obronie wolnych i uczciwych wyborów i procesów politycznych.
    Czynne prawo wyborcze ludzi zmarlych musi być zabezpieczone!
  • edytowano December 2021
    Na Czerskiej bez zmian. Warto odnotować postulat zmiany wschodniej granicy Polski, to jest jakaś nowość.

image
  • Kaczyński to Stalin
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Kaczyński to Stalin
    Pochwała Stalina
  • Wracając do merituma:
    (..) - Jerzy Wójcik powołany został przez Adama Michnika na zastępcę naczelnego ds. rozwoju - mówi portalowi WirtualneMedia.pl Jarosław Kurski, pierwszy zastępca redaktora naczelnego „Wyborczej”. Istotnie, o takiej funkcji Wójcika pod koniec listopada Kurski wraz z naczelnym tytułu Adamem Michnikiem informowali na łamach dziennika. - Naczelny "Wyborczej" złożył w tej sprawie stosowny wniosek do kadr. Czeka na odpowiedź. Dobór współpracowników jest uprawnieniem naczelnego. Jego naruszenie byłoby naruszeniem niezależności redakcyjnej "Wyborczej" - podkreśla Kurski.
    (..)
    Źródło tego zadziwiającego newsa.
    Dziadersi z uporem maniaka realizują strategię ponoszenia spektakularnych porażek.
    To jest jakiś rodzaj masochizmu.
  • loslos
    edytowano December 2021
    Czyli Hojka właściwie postępuje zwlekając. Bij mnie, katuj! A nie, trochę się pomeczysz.
  • To jest coś nieprawdopodobnego! oni pragną kolejnej porażki, i to takiej na własne życzenie.
    Odmowa akceptacji stanu faktycznego sugeruje chorobę psychiczną.
  • Sekta
  • Lata całe czekałam aż się pobiją o kasiorę. I doczekałam. To cieszy. Bardzo. Jednak Żydzi nie zawiedli.
  • Zazu napisal(a):
    Lata całe czekałam aż się pobiją o kasiorę. I doczekałam. To cieszy. Bardzo. Jednak Żydzi nie zawiedli.
    Oni nie walczą tylko o kasę, tam jest walka o hierarchię.
  • A niech się biją o co chcą. Byle się tylko pozabijali.
  • edytowano December 2021
    los napisal(a):
    A niech się biją o co chcą. Byle się tylko pozabijali.
    Ja tam w niegdysiejszej wojnie Bundu z alfonsami kibicowałbym jednak tym pierwszym :D

Tamto to było starcie socjaliści vs. sutenerzy to zaś kapitalisci vs. prostytutki medialne
  • Że się Lewica podzieliła, to koleżeńswo już słyszało? Bo wklejki żadnej nie widzę.
  • (Bo to wątek o... →patrz wpis otwierający. ;) )
  • porys napisal(a):
    Że się Lewica podzieliła, to koleżeńswo już słyszało? Bo wklejki żadnej nie widzę.
    Słyszałem ale kompletnie nie rozumiem o co poszło. Chyba wyłącznie o personalia.
  • Nie wię nic, zapodawajcież!
  • Częś komuchów została piłsudczykami.
  • Ale chyba tylko z nazwy.
  • Jedno i druge.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.