Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

1106107109111112135

Komentarz

• JORGE napisal(a):
    los napisal(a):
    Umknęła mi wielka przemiana pana Syriusza - z tuskoida na eurosceptycznego patriotę. Czyżby trwała ona zbyt krótko, czy człowiek był w stanie ją zauważyć?
    Nie wiem na ile on się zmienił. Natomiast pożegnał PO w momencie kiedy zaczęli prowadzić antypolską grę w unijnych instytucjach, mówił że nie jest w stanie tego zaakceptować, nie chce być w obozie zdrajców i trzasnął drzwiami.
    Terefere. PO przez całe swe istnienie prowadziła antypolską grę w unijnych instytucjach a nawet wcześniej a Syriuszowi to nic a nic nie przeszkadzało. Syriusz to Misiek Kamiński na odwyrtkę, obu jednakowo szanuję.

• No więc właśnie. Żeby uwierzyć w relację z 21:11 musielibyśmy go uznać za idiotę.
  • los pisał, że Chiny są zainteresowane handlem z Europą, wogle handlem, imho słaba Rosja im pasuje, a co się będzie działo z/w Europą jest drugorzędne
  • Ja go uważam za znawcę tematu.
  • #meetoo
  • JORGE napisal(a):
    Ja go uważam za znawcę tematu.
    Pewnie jest, wiedza to majątek. Rozsądny bogacz nie rozrzuca na lewo i prawo swych pieniędzy, prawdziwy znawca też się nie dzieli z byle kim swoją wiedzą.
  • los napisal(a):
    JORGE napisal(a):
    Ja go uważam za znawcę tematu.
    Pewnie jest, wiedza to majątek. Rozsądny bogacz nie rozrzuca na lewo i prawo swych pieniędzy, prawdziwy znawca też się nie dzieli z byle kim swoją wiedzą.
    Pewnie tak. Ale te jego rozkminki dla gawiedzi się sprawdziły.
  • Nic się nie sprawdziło, przypodobywał się tylko nowym sponsorom dokładnie tak samo jak właził w dupę dotychczasowym.
  • JORGE napisal(a):
    Pewnie tak. Ale te jego rozkminki dla gawiedzi się sprawdziły.
    Czysto teoretycznie może być tak, że sprawdziły się, ale nie ze względu, że zaszło to, o czym pisał.

• Ale, że co, chcecie mnie zniechęcić do Syrjusza ? Nie ma to sensu, i tak będę go od czasu do czasu słuchał, a w kwestiach europejskich liczył się z jego opinią. Póki co zachowuje się porządnie, mówi bardzo sensownie i na tyle radykalnie na ile trzeba. Jak się okaże chujkiem to się okaże. Zobaczymy.
  • JORGE napisal(a):
    Ale, że co, chcecie mnie zniechęcić do Syrjusza ? Nie ma to sensu, i tak będę go od czasu do czasu słuchał, a w kwestiach europejskich liczył się z jego opinią. Póki co zachowuje się porządnie, mówi bardzo sensownie i na tyle radykalnie na ile trzeba. Jak się okaże chujkiem to się okaże. Zobaczymy.
    Tak, mówi sensownie, ale z tego nic nie wynika. Przedstawia analizy prawne, w którym miejscu Bruksela łamie prawo, jak prawnie powinna na to zareagować Polska - tylko co z tego? Po drugiej stronie są bandyci, jakie prawo, jakie procedury?
  • JORGE napisal(a):

Za daleko odpłynąłem ?

Chyba tak. Pamiętajmy ze nadal w enerdefenie są alianckie wojska okupacyjne, a ostatnio Amis rozkonserwowali z APS i obsadzili całą pancerną grupę brygadową. Niemcom udało się przez kilka ostatnich dekad uśpić czujność Amerykanów, ale teraz maska z wielkim hukiem spadła i przypuszczam że trochę będzie powrót do ustawień domyślnych: "Americans in, Germany down and Russians out".

• Jeśli chodzi o mnie, to nie. Jedyne, co mi trochę w nim zgrzyta, to kwestia tego, że sprawia wrażenie bardzo narwanego – wnioskuję ze stylu i częstotliwości pisania.
  • W_Nieszczególny napisal(a):

Chyba tak. Pamiętajmy ze nadal w enerdefenie są alianckie wojska okupacyjne, a ostatnio Amis rozkonserwowali z APS i obsadzili całą pancerną grupę brygadową. Niemcom udało się przez kilka ostatnich dekad uśpić czujność Amerykanów, ale teraz maska z wielkim hukiem spadła i przypuszczam że trochę będzie powrót do ustawień domyślnych: "Americans in, Germany down and Russians out".

No fakt, najpierw trzeba ustalić czy okupacja amerykańska w Niemczech jest nadal aktualna. A jeżeli jest, to jak się Niemcy mogą od niej uwolnić i na ile to jest realne.

• Przemko napisal(a):

Tak, mówi sensownie, ale z tego nic nie wynika. Przedstawia analizy prawne, w którym miejscu Bruksela łamie prawo, jak prawnie powinna na to zareagować Polska - tylko co z tego? Po drugiej stronie są bandyci, jakie prawo, jakie procedury?
    Dla mnie wynika, czarno na białym pokazał mechanizmy panujące w UE, mówił o słabości prawnej działań przeciwko Polsce, czego konsekwencją powinno być pokazanie środkowego palca, albo ogólnie - nie bierzmy do łba, róbmy swoje. Nie robił tego nachalnie, nie wypominał błędów, nie krytykował. Cały czas był lojalny.

A czy po drugiej stronie są bandyci ? Tak, ale bardzo mocno bojący się łatki hipokrytów, to jest dla mnie też ciekawe. Ot, chociażby w kontekście wojny na Ukrainie, społeczeństwo niemieckie wymusiło na rządzie jednak jakieś reakcje. Które są kompletnie nie po linii, ale jednak. Co jest absurdalne, bo niby co się by miało stać jeżeli rząd niemiecki by olał sprawę ? A jednak.

W tą grę z Unią nauczył się Orban. On na wszystko mówi - wypierdalać. Sankcję na ropę ? Cały świat zachodni się oburza a Orban swoje - wypierdalać ! I co ? No i wygrywa. Podobnie chyba robi Erdogan w kontaktach z Zachodem - rozszerzenie NATO ? Wypierdalać. A dlaczego ? Bo mogę tak powiedzieć i zablokować co mi się chce. Dajcie zabawkę jaką toooooo może się zastanowię. I dostanie. Co w obu przypadkach w sumie smutne jest, ale z nimi inaczej nie można.

• edytowano June 2022
    Ale rząd niemiecki olał Ukrainę, nie przekazali jej literalnie żadnej broni (poza kilkoma tysiącami sztuk pancerfaustów iii generacji, reszta to te przeterminowane hełmy, przeterminowane pancerfausty z NRD oraz broń do której nie ma amunicji). Sankcje są udawane, jedyne co konkretnego Niemcy robią to mocniejsze wejście w szajbę eko tzn. chcą teraz maksymalnie skrócić krok pośredni przechodzenia z węgla i atomu na wiatr i słońce poprzez gaz i od razu wchodzić w słońce i wiatr. Obłęd, jak by nic nie zrozumieli.

Natomiast sami Niemcy pokazują że są drudzy po USA jak idzie o ilość wysłanego sprzętu i pieniędzy. Ludożerka niemiecka zadowolona.
  • No nie Przemko, Niemcy uruchomiły mechanizmy, które odłączą je od Rosji, w niektórych dziedzinach, na wiele lat. Pewnych spraw się już nie odkręci. A wcale nie musieli tego robić, poddali się presji. Musimy tu ważyć stan wyjściowy. Nam łatwo stanąć po stronie Ukrainy, bo kacapy to nasz wróg od zawsze. Niemcy zaś muszą wyprzeć się swojej przyjaźni ... tam pierdolety - muszą wykonać ruchy wbrew swojej długofalowej polityce, właściwie ją rujnując. I mimo wszystko wykonali.
  • edytowano June 2022
    Ci goście piszą, że pełna kapitulacja:

Kamil Zaradkiewicz
    @k_zaradkiewicz1
    Dziś doszło do bezprecedensowego złamania konstytucyjnych zasad 1) trójpodziału władz, 2) odrębności władzy sądowniczej, 3) nieusuwalności sędziów, 4) gwarancji statusu sędziów w razie zmiany ustroju sądów, 5) ostateczności orzeczeń TK.

I prymatu Konstytucji RP.

Maciej Nawacki
    @Maciej_Nawacki
    W odpowiedzi do
    @k_zaradkiewicz1
    ...demokratycznego państwa prawnego, sądowego wymiaru sprawiedliwości i oczywiście prawa do sądu.
    Co z orzeczeniami prawomocnie uniewinnionych osób?
  • Kamil Zaradkiewicz
    @k_zaradkiewicz1
    Trybunał Konstytucyjny orzekł, że prawo europejskie nie pozwala na kwestionowanie statusu sędziów.

Ciekawe co dziś czują sędziowie TK, których wyrok jest kompletnie ignorowany.
  • edytowano June 2022
    (Teraz zauważyłem, że bokotematy zaczęły się dwa dni temu od TecumSeha o Rossiji.)

To jest wątek - nieprzerwanie od sierpnia 2013! - o Aborczej & Agorzej. Skupcie się... ;)

• Dlaczego? Dobra wiadomość z rana może dotyczyć różnych spraw.
  • edytowano June 2022
    Ale ten wątek jest uświęcony forumkową tradycją. O sądownictwie są inne wątki, np. "Sędziowska lista hańby", "Sędziowie rozgrzani jak nigdy dotąd".
  • JORGE napisal(a):
    No nie Przemko, Niemcy uruchomiły mechanizmy, które odłączą je od Rosji, w niektórych dziedzinach, na wiele lat. Pewnych spraw się już nie odkręci. A wcale nie musieli tego robić, poddali się presji. Musimy tu ważyć stan wyjściowy. Nam łatwo stanąć po stronie Ukrainy, bo kacapy to nasz wróg od zawsze. Niemcy zaś muszą wyprzeć się swojej przyjaźni ... tam pierdolety - muszą wykonać ruchy wbrew swojej długofalowej polityce, właściwie ją rujnując. I mimo wszystko wykonali.
    Poczekam aż te mechanizmy zaczną działać, na razie tylko gadają.
  • https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/edward-miszczak-odchodzi-z-tvn-dlaczego

Bardzo dobra wiadomość. Kanalia gorsza od stu michników.
  • los napisal(a):
    https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/edward-miszczak-odchodzi-z-tvn-dlaczego

Bardzo dobra wiadomość. Kanalia gorsza od stu michników.
    Jeśli dobrze przeczytałem, to formalnie dwie korporacje łączą się i restrukturyzyją wtedy działy. I pana w wieku emerytalnym można było elegancko wykopnąć...?

Natomiast mamy w nich mnóstwo ichniejszych miszczaków, więc chyba niewiele to zmieni...

Lecz fakt - dobra wiadomość z rana. :)
  • edytowano June 2022
    Link w powyższym linku i mamy o fuzji Discowery z Warner (dalej: "grupa").

A tam:
    . TVN jest raczej wyjątkiem w portfolio grupy, która stawia na projekty łatwo skalowalne globalnie lub co najmniej regionalnie, w której polityczne batalie o koncesje tradycyjnej, naziemnej telewizji są bardziej egzotyką niż normą
    No, może jednak nie będzie polskich flag w kupie (gównie)...*
    * Wojewódzki Schow
    “Historyczny” podział polskiego rynku telewizyjnego między trzech lokalnych graczy - TVN, Polsat i TVP - odchodzi ostatecznie do lamusa
  • WSI24 uzależniło miliony ludzi od narkotyku nienawiści. Czy Zaslav i jego służbowi przyjaciele zrezygnują z armii ćpunów gotowych na wszystko?
  • Zależy od ich interesów gdzie indziej.
  • edytowano June 2022
    peterman napisal(a):
    WSI24 uzależniło miliony ludzi od narkotyku nienawiści. Czy Zaslav i jego służbowi przyjaciele zrezygnują z armii ćpunów gotowych na wszystko?
    W samo sedno - trawestując podrecznikową anegdote ze świata marketingu:

Gdyby zapytać włodarza TVN-u co słychać w biznesie informacyjnym, odpowiedziałby: Nic nie wiem o biznesie informacyjnym, ale za to wiem wszystko o biznesie nienawiści.
  • MarianoX napisal(a):
    peterman napisal(a):
    WSI24 uzależniło miliony ludzi od narkotyku nienawiści. Czy Zaslav i jego służbowi przyjaciele zrezygnują z armii ćpunów gotowych na wszystko?
    W samo sedno - trawestując podrecznikową anegdote ze świata marketingu:

Gdyby zapytać włodarza TVN-u co słychać w biznesie informacyjnym, odpowiedziałby: Nic nie wiem o biznesie informacyjnym, ale za to wiem wszystko o biznesie nienawiści.
    Tyle, że poza Polską Zaslav raczej nie działa na tym poletku. Dlatego zastanawiam się, podobnie jak los, jak ważna jest Polska dla interesów panazaslavowych kręgów. Wiemy, że facet prowadzi interesy w Kacapii i zatrudnia podejrzanych typów z Europy Zachodniej.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.