Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

1115116118120121135

Komentarz

• Pani Rigamonti idzie do Der Onet? Wiadomo co o niej?
  • Z grubsza to samo co reszcie tego towarzystwa. Węglarczyk bez zarostu.
  • los napisal(a):
    Węglarczyk bez zarostu.
    ;)
  • "Tomasz Lis nie wróci jesienią na antenę TOK FM"

https://wirtualnemedia.pl/m/artykul/tomasz-lis-tok-fm
  • W minionym kwartale firma na wynagrodzenia i świadczenia pracownicze przeznaczyła 91,6 mln zł, o 19,9 proc. więcej niż rok wcześniej.
    (..)
    W segmencie prasowym koszty pracownicze w drugim kwartale zwiększyły się rok do roku o 5,4 proc.
    (..)
    W pierwszej połowie br. łączne zarobki członków zarządu Agory wyniosły 2,84 mln zł, wobec 1,19 mln zł rok wcześniej. W sprawozdaniu zaznaczono, że na kwotę z zeszłego półrocza złożyły się także „jednorazowe wypłaty z tytułu realizacji planu motywacyjnego za 2021 r.”
    (..)
    Źródło, omówienia.
    Czyli w całej Agorze wzrost pensji o około 20%, w Zarządzie wzrost o 250%, a w GazWybie o 5%.
    Oczekuję stosownego wycia pod byle pretekstem, no chyba że właśnie pan Hojka udowadnia, kto faktycznie ma władzę.
  • Chyba nabrali rozumu i spokornieli.
  • los napisal(a):
    Chyba nabrali rozumu i spokornieli.
    Ale tam są emocje, więc albo uznali dominację albo właśnie knują.
    Na razie zarząd pokazuje i testuje.

• loslos
    edytowano August 2022
    Gazownicy siedzą cicho. Jakie są fazy reakcji na złą wiadomość? Zaprzeczanie, szok i niedowierzanie, gniew i agresja, targowanie się, depresja, pogodzenie się. Agresja była, targowanie się było, teraz pewnie jest depresja.
  • Pogodzenie się lub samobójstwo.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Stęskniłem się za kolejnymi odcinkami wojny Gazety z Wyborczą. Będzie następny sezon?
  • los napisal(a):
    Stęskniłem się za kolejnymi odcinkami wojny Gazety z Wyborczą. Będzie następny sezon?
    Mam nadzieję, że nie zwolnią showrunnerów.
  • los napisal(a):
    Stęskniłem się za kolejnymi odcinkami wojny Gazety z Wyborczą. Będzie następny sezon?
    Coś tam się dzieje, jakieś ruchy są. https://www.wirtualnemedia.pl/wyniki/query:agora
  • los napisal(a):
    Prequel z ostatnich 30 lat, od słynnej piaskownicy przedszkolnej, też by się przydał! ;)
  • edytowano September 2022
    (napisali w marcu 2018 roku)
    los napisal(a):
    kulawy_greg napisal(a):
    Przestałem korzystać z fejsa 9 lat temu . Wyprzedziłem trendy :D.
    Jeśli o mnie chodzi to nowym, jeszcze ciekawszym medium jest ExC. :P
    A ja przestałem zanim zacząłem. A tak w ogóle - co to właściwie jest ten pejdzbuk?
    A dziś, 19.09.2022
    fb/ @ raz prozą raz rymem

U góry Robert Bednarski, jeszcze kilka lat temu członek zarządu TVN i dyrektor generalny Onetu.

Na dole Robert Bednarski - dyrektor Facebooka na region Europy Środkowo-Wschodniej.
    Zbieżność nazwisk i twarzy zapewne przypadkowa.

Ach, gdybyśmy tylko mogli znaleźć jakikolwiek wspólny mianownik między wiecznym cenzurowaniem mojego profilu i wielokrotnym banowaniem mnie na 30 dni zwłaszcza wtedy, kiedy najcelniej krytykowałem TVN, Onet, GW i inne media z tej rodziny, a teorią spiskową pod tytułem ,,FB cenzuruje niewygodne dla lewicy profile".

Ach, gdybyśmy tylko mogli wiedzieć jak to się dzieje, że kiedyś na moim profilu przybywało po KILKA TYSIĘCY NOWYCH UŻYTKOWNIKÓW NA MIESIĄC, a od kilkunastu miesięcy (!) nie przybył... ani jeden nowy tysiąc, i jak myło 150 tysięcy, tak jest 150 tysięcy, mimo że napisałem książkę będącą wysoko na liście bestsellerów Empiku i Bonito...

Przepraszam, ja i te moje teorie spiskowe."
    image

To akurat nie jest "dobra wiadomość z rana", lecz nie wiedziałem w którym wątku kolegów zawiadomić o tym, "co to jest pejszbuk", bo wychodzi, że... Wyborcza v.2.
  • Najlepsze trafienie zaliczył fejsik niemiecki, który wlepił kolesiowi miesiąc bana za wklejenie pogadanki Joe Bidena. Pechowo się złożyło, że Biden akurat ogłaszał koniec plandemii.

https://reitschuster.de/post/tolldreist-facebook-sperrt-journalisten-dafuer-dass-er-us-praesidenten-zitiert/
    Fszyscy już wiedzą na dzielni, że fejs jest bumerski i same dziady tam siedzą umoszczone "w wyziewach swoich popierdujących mózgów"
    Młodzież już wie :D
  • Tak, fejs jest taki z lat... 2010-tych!
  • Po co młodym Pejs, jak mają TikToka?
    peterman napisal(a):
    Po co młodym Pejs, jak mają TikToka?
    Nie dośc jeszcze postępowy Fejs jest dla starych heteryków i TERFiar, tęczowy TikTok to przyszłość
    Piotr Kraśko został skazany przez Sąd Rejonowy w Ostrołęce za prowadzenie samochodu bez uprawnień. Dziennikarz (TVN) będzie musiał zapłacić karę 100 tys. zł i ponieść koszty procesu sądowego. Od wyroku nie ma odwołania — podaje portal tvp.info.
  • Obcy człowiek... :D
    ...jeśli umowa B2B to pobory z TVN-u zapewne nie wpływają na konto odstawionego na bocznicę wziewnikarza, co zapewne nie napawa go optymizmem
  • posix napisal(a):
    Piotr Kraśko został skazany przez Sąd Rejonowy w Ostrołęce za prowadzenie samochodu bez uprawnień. Dziennikarz (TVN) będzie musiał zapłacić karę 100 tys. zł i ponieść koszty procesu sądowego. Od wyroku nie ma odwołania — podaje portal tvp.info.
    Człoek niby obcy, ale jak może nie być "odwołania" od wyroku sądu rejonowego? Czuję tu rękę wachowego wziewnikarza.
  • Może sam tak chciał i np. poszedł na ugodę, żeby już mu nie grzebali w sprawach?

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• peterman napisal(a):
    Po co młodym Pejs, jak mają TikToka?
    A dziś dowiedziałem się o istnieniu:
    Tellonym, anonymous Q&A.
  • Hahaha anonimowa na telefon jeszcze, uśmiałem się.
  • "- To nie mi zależało, lecz Tomasz Lis na nalegał, abym przeszedł do "Newsweeka" - pisze w swoim oświadczeniu dziennikarz śledczy WP, Szymon Jadczak. Jadczak opublikował wyjaśnienia po tym, jak „Krytyka Polityczna” zamieściła rozmowę z byłym naczelnym „Newsweeka”. Zastępca redaktora naczelnego Wirtualnej Polski potwierdza, że szefostwo portalu miało świadomość, iż „do Jadczaka dobija się z ofertami Lis”.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/szymon-jadczak-tomasz-lis-klamstwo-praca-newsweek-spotkanie"

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/szymon-jadczak-tomasz-lis-klamstwo-praca-newsweek-spotkanie
  • Przemko napisal(a):
    "- To nie mi zależało, lecz Tomasz Lis na nalegał, abym przeszedł do "Newsweeka" - pisze w swoim oświadczeniu dziennikarz śledczy WP, Szymon Jadczak. Jadczak opublikował wyjaśnienia po tym, jak „Krytyka Polityczna” zamieściła rozmowę z byłym naczelnym „Newsweeka”. Zastępca redaktora naczelnego Wirtualnej Polski potwierdza, że szefostwo portalu miało świadomość, iż „do Jadczaka dobija się z ofertami Lis”.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/szymon-jadczak-tomasz-lis-klamstwo-praca-newsweek-spotkanie"

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/szymon-jadczak-tomasz-lis-klamstwo-praca-newsweek-spotkanie
    W ogóle nie wiem po co czytam o Lisie, ale spodobało mi się jedno zdanie: "Nie byłem zainteresowany zmianą pracy, ale skoro rozmawiam z gangsterami i kibolami, to dlaczego nie pogadać z naczelnym dużego tygodnika?
  • I to wcześniejsze zdanie, fajne praktyki haerowe: "Za pierwszym razem – w lipcu 2021 roku – doszło do wprawdzie spotkania, ale zakończyło się ono fiaskiem. „Moja odpowiedź była zdecydowana, bo Lis w trakcie rozmowy obrażał mojego obecnego pracodawcę, czyli Wirtualną Polskę oraz mojego kolegę, jednego z byłych dziennikarzy Newsweeka. Wyrażał się także niepochlebnie o swoich podwładnych z Newsweeka. Szybko podziękowałem za propozycję” – pisze Jadczak."
  • los napisal(a):
    Miszczak w Polsacie to wypowiedzenie wojny Polsce. Zobaczymy kto wygra.
    Piszą, że Miszczak w polszmacie od stycznia jako dyro programowy. Do tego czasu ma zakaz konkurencji.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.