Na razie detale mam dość skompe ale wiem na 100% tyle że: spółka sektor IT (kontrolowana przez skarb państwa) ma bardzo poważny zamiar "poratować" AGORĘ wdając się z powyższą w "handele handele" do melodii kilkudziesięciu milionów dolców. A co będzie przedmiotem "handele handele"? Takie cuś co AGORA postawiła sobie 3 lata temu (z małym plus minus kilka miesięcy) i ostro dała ciała (przeinwestowała i nie zdobyła potrzebnych na funkcjonowanie kliĘntów). A tu masz babo placek nasza spółka jak rycerz na białym koniu rzuca się odkupić (wtajemniczeni mówią że za więcej niż warte i grubo więcej niż kosztuje postawienie nowej)
Kwoty RAZEM na dole nie odpowiadają sumom arytmetycznym kolumn. Być może jest jakieś prawidłowe wytłumaczenie (nie wpisano kwoty i pozycji "pozostałe") ale na chwilę obecną dla mię to jest fake.
Na razie detale mam dość skompe ale wiem na 100% tyle że: spółka sektor IT (kontrolowana przez skarb państwa) ma bardzo poważny zamiar "poratować" AGORĘ wdając się z powyższą w "handele handele" do melodii kilkudziesięciu milionów dolców. A co będzie przedmiotem "handele handele"? Takie cuś co AGORA postawiła sobie 3 lata temu (z małym plus minus kilka miesięcy) i ostro dała ciała (przeinwestowała i nie zdobyła potrzebnych na funkcjonowanie kliĘntów). A tu masz babo placek nasza spółka jak rycerz na białym koniu rzuca się odkupić (wtajemniczeni mówią że za więcej niż warte i grubo więcej niż kosztuje postawienie nowej)
I co? Dobra zmiana?????
Baaaaaaardzo ciekawe1. Ale jednakowoż poproszę o jakieś konkrety.
romeck napisal(a): jutro - w poniedziałek - chyba kupię GW z powodu okularów do oglądania słońca (bóg Merkury przejdzie się przed obliczem boga Słońce)
O, kurdę! Sam Pan Sonda2 zabrał głos w tej sprawie! (Na Fb udostępnił post Marek Substyk)
Kochani to bardzo ważne. Dzisiaj Merkury przechodzi na tle tarczy słonecznej. Jeden z dzienników dołącza dzisiaj okulary do obserwacji słońca.
Po pierwsze, nic przez te okulary nie będzie widać (Merkury jest za mały), a po drugie ABSOLUTNIE nie obserwujcie Słońca w okularach przez lornetkę. Filtr musi być na początku drogi optycznej...
Niestety nie mam dokładnego w detalu info. To co wiem jest prosto z ust konia, a koń bardzo zestrachany, że się wygadał bo to ma być na razie ścisle tajne łamane przez poufne (podobno dlatego żeby sie koń-kurencja nie zwiedziała i nie złożyła lepszey oferty he he he). Ale jak się dowiem cokolwiek więcey to nie omieszkam koleżeństwu donieść.
Aborcza już osiągnęła 100.000 jeśli liczyć sprzedaż w kioskach. A dlaczego urzędy prenumerują a ci co prenumerują nie wylecieli na pysk - nie mnie proszę pytać.
los napisal(a): Aborcza już osiągnęła 100.000 jeśli liczyć sprzedaż w kioskach. A dlaczego urzędy prenumerują a ci co prenumerują nie wylecieli na pysk - nie mnie proszę pytać.
los napisal(a): Aborcza już osiągnęła 100.000 jeśli liczyć sprzedaż w kioskach. A dlaczego urzędy prenumerują a ci co prenumerują nie wylecieli na pysk - nie mnie proszę pytać.
Co gorsza, jak parę dni temu czekając na rozmowę z urzędnikiem przeglądałem leżące w sekretariacie gazety, to rzuciło mi się w oczy, że w GW ciągle są wielkie reklamy agencji rządowych (NFOŚiGW) o firmach państwowych (PZU) już nie wspominam. O ile w przypadku firm, może to rzeczywiście byś sposób na dotarcie do klienta, to reklamowanie państwowych agencji jest całkiem niezrozumiałe. No chyba, że ktoś wcześniej podpisał umowy na fafnaście lat. I tu zasadnicze pytanie kto to był.
Komentarz
http://wyborcza.pl/magazyn/1,152469,20031647,a-kiedy-przyjda-takze-po-mnie-poradnik-praktyczny-obywatela.html
Grrrrrr
Na razie detale mam dość skompe ale wiem na 100% tyle że:
spółka sektor IT (kontrolowana przez skarb państwa) ma bardzo poważny zamiar "poratować" AGORĘ wdając się z powyższą w "handele handele" do melodii kilkudziesięciu milionów dolców. A co będzie przedmiotem "handele handele"? Takie cuś co AGORA postawiła sobie 3 lata temu (z małym plus minus kilka miesięcy) i ostro dała ciała (przeinwestowała i nie zdobyła potrzebnych na funkcjonowanie kliĘntów). A tu masz babo placek nasza spółka jak rycerz na białym koniu rzuca się odkupić (wtajemniczeni mówią że za więcej niż warte i grubo więcej niż kosztuje postawienie nowej)
I co? Dobra zmiana?????
O jakich terminach mówimy? Kiedy decyzja?
Sam Pan Sonda2 zabrał głos w tej sprawie! (Na Fb udostępnił post Marek Substyk)
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gazeta-wyborcza-najwiecej-stracila-w-i-kwartale-2016-tylko-gazeta-polska-codziennie-na-plusie#
Jest wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele do zrobienia.
I gitara. Jedna wywłoka mniej.