Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

13031333536135

Komentarz

• Brajany nigdy nie były popularne, ale czy już takich imion się nie nadaje to nie zakładał bym się.
  • edytowano January 2017
    Wystarczy jakiś popularny serial w tefałszenie i się przetasujesię :D

Śląskie inaczej:
    TOP 10 najpopularniejszych imion dla chłopca w 2016 roku:
    JAKUB - 1106 chłopców
    SZYMON - 968 chłopców
    FILIP - 849 chłopców
    ANTONI- 814 chłopców
    FRANCISZEK - 722 chłopców
    KACPER - 722 chłopców
    WOJCIECH - 717 chłopców
    JAN - 708 chłopców
    MIKOŁAJ - 641 chłopców
    ADAM - 562 chłopców

TOP 10 najpopularniejszych imion dla dziewczynki w 2016 roku:
    ZUZANNA - 1024 dziewczynek
    HANNA - 1002 dziewczynek
    JULIA - 942 dziewczynek
    MAJA - 916 dziewczynek
    LENA - 900 dziewczynek
    EMILIA - 841 dziewczynek
    AMELIA - 787 dziewczynek
    ZOFIA - 771 dziewczynek
    ALICJA - 704 dziewczynek
    NATALIA - 654 dziewczynek

Popularne imiona to jedno, ale w woj. śląskim nie zabrakło też pomysłowych rodziców, którzy postawili na to, by ich dziecko wyróżniało się spośród tłumów.
    Które imiona okazały się najrzadsze i zarazem najbardziej oryginalne?

TOP 10 najbardziej oryginalnych imion dla chłopca w 2016 roku (każde imię nadano 5 chłopcom):
    NIKOLAS
    MAXYMILIAN
    NATHANIEL
    PASCAL
    ROMAN
    SERGIUSZ
    MAX
    JONASZ
    MIROSŁAW
    MICHAEL

TOP 10 najbardziej oryginalnych imion dla dziewczynek w 2016 roku
    (Emily i Krystyna nadano 6 dziewczynkom, wszystkie pozostałe po 5):
    ANASTASIA
    FRANCISZKA
    WANESA
    ADRIANA
    ARLETA
    BOGNA
    NAOMI
    ABIGAIL
    EMILY
    KRYSTYNA

Czytaj więcej: http://www.dziennikzachodni.pl/strona-kobiet/macierzynstwo/a/najpopularniejsze-imiona-dla-dzieci-w-2016-roku-ranking,11711856/

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Mirosław, Roman i Krystyna to oryginalne imiona?
  • Kto by pomyślał, że Roman, Mirosław i moja ukochana Krysia to mistrzowie oryginalności i szpanu. Na równi z Abigail, Wanesą i Nathanielem.
  • Hehe, znałem jednego Michaela, który w wieku dorosłym przemianował się na Michała i dziś jest zawziętym narodowcem (po drodze zaliczając fazę korwinizmu).
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Kto by pomyślał, że Roman, Mirosław... to mistrzowie oryginalności i szpanu. ...
    To ja i brat:
    romeck & meereck
    (Przypomnę niektórym: fonetyczna forma imienia dla szkotów/anglików/australijczyków w Skotlandii)
    Mirosław to najrzadziej nadawne imię w Polsce teraz!
  • a kiedy wroci moda ne Elzbiete:(?
  • balbina napisal(a):
    a kiedy wroci moda ne Elzbiete:(?
    Moda ma to do siebie, że ktoś musi być pierwszy ;-) Najlepiej ktoś znany.
  • Brzost napisal(a):
    balbina napisal(a):
    A moja żona to co? ;))
  • Ciekawe1 jak zdrabniają Abigail? Pewnie Gusia.
  • edytowano January 2017
    Mania napisal(a):
    Ciekawe1 jak zdrabniają Abigail? Pewnie Gusia.
    Abi.
    I wygóglałem sobie, że to była żona (jedna z kilku) króla Dawida, 1Sm25! Abigail = Radość Ojca, jako słowo pospolite w angielskim synonim garderobianej.
    W rosyjskim - Awigeja (czyt.: awigjeja)
    W każdym razie - chrześcijańskie imię! Ojcowie Kościołą dopatrywali się w niej obrazu ludów pogańskich, poślubionych w Kościele Chrystusowi.
  • romeck napisal(a):
    Mania napisal(a):
    Abi.
    Nie wiedziałem, że NCIS ma u nas tak wielką oglądalność.
  • edytowano January 2017
    peterman napisal(a):
    romeck napisal(a):
    Mania napisal(a):
    Abi.
    Nie wiedziałem, że NCIS ma u nas tak wielką oglądalność.

W Kids Next Door na Cartoon Network też była Abigail i z tym mi się kojarzy.
  • A mnie z Kingiem Diamondem, ale to też raczej nie było to ;)
  • edytowano January 2017
    Brzost napisal(a):
    balbina napisal(a):
    Niekoniecznie. Musi dorosnąć i mieć dzieci pokolenie wnuków, których babcie mają na imię Elżbieta. I właśnie to się dzieje. Spodziewam się, że za chwilę będzie wysyp Elżuń.

• fatuswombatus napisal(a):
    Pies trącał niemców i mordę makreli lizał:

http://wolnosc24.pl/2017/01/24/wielki-billboard-germandeathcamps-stanie-pod-siedziba-zdf-niesamowita-akcja-polskich-internautow/
    no niestety, jak tylko klikam w link wywala mnie nie tylko z watku ale i z portalu...

• balbina napisal(a):
    no niestety, jak tylko klikam w link wywala mnie nie tylko z watku ale i z portalu...

Pewnie usunęli. Tu można poczytać:
    http://niezalezna.pl/92776-polska-ambasada-odpowiada-na-germandeathcamps-wideo-hit-sieci
  • Mobilny, podświetlany billboard z napisem "Death Camps Were Nazi German" wyruszy z Wrocławia do Wiesbaden, gdzie zatrzyma się pod gmachem telewizji ZDF w ramach akcji "German Death Camps", wymierzonej przeciw "szarganiu dobrego imienia Polski na świecie".

Akcja ma na celu walkę z dezinformacją oraz powtarzającym się w światowych mediach zwrotem "polskie obozy zagłady" - podał portal wPolityce.pl. Niemiecka telewizja publiczna ZDF w grudniu 2016 r. przegrała proces za użycie tego określenia.

Sąd Apelacyjny w Krakowie orzekł wówczas, że telewizja ma przeprosić na swojej stronie internetowej więźnia Auschwitz Karola Tenderę za użycie sformułowania "polskie obozy zagłady Majdanek i Auschwitz".

W ocenie byłego więźnia publikacja naruszyła jego poczucie przynależności narodowej i godność narodową, które winny być chronione przez prawo na zasadzie przewidzianej dla dóbr osobistych.

W ramach akcji "German Death Camps" mobilny, podświetlony billboard o wielkości 3 x 6 m. stanie przed gmachem stacji w Wiesbaden. Następnie pojedzie do Bonn, Brukseli Londynu. (PAP)
  • ze wyruszy, w to wierze ale ze dotrze, smiem watpic.
  • edytowano January 2017
    balbina napisal(a):
    ze wyruszy, w to wierze ale ze dotrze, smiem watpic.
    Kto wie czy będzie nam miło powiedział, mrówek wdrapując się na słonicę. Ale po prostu muszę spróbować ;)
  • edytowano January 2017
    w pakiecie z kamerą (najlepiej ukrytą), która sfilmuje, jak hitlerowcy przejmują billboard na granicy i zakuwają Polaków w kajdanki
  • edytowano February 2017
    Nic tak nie cieszy jak widok szczurów pospiesznie opuszczających jąkałę Adasia...

Jedna z najzacieklejszych ladacznic, mistrzyni grafomaństwa i wyznawczyni wszelakiego zaprzaństwa własnie spierniczyła z GówNaWybiurczego.

Niestety znalazła inną łódź pełną szczurów i wszelakich odpadów :(

• jakos to przegapilem:
  • rdr napisal(a):
    jakos to przegapilem:
    Z którego roku to nagranie?
  • Brzost napisal(a):
    rdr napisal(a):
    jakos to przegapilem:
    Z którego roku to nagranie?
    Hehehe! Pytanie będące jednocześnie odpowiedzią.
    Acha, Michnik nie powiedział co wybierał!!! Znaczy się powiedział mową ciała, ale... nie zrozumiałem :/
  • fatuswombatus napisal(a):
    Nic tak nie cieszy jak widok szczurów pospiesznie opuszczających jąkałę Adasia...

Jedna z najzacieklejszych ladacznic, mistrzyni grafomaństwa i wyznawczyni wszelakiego zaprzaństwa własnie spierniczyła z GówNaWybiurczego.

Niestety znalazła inną łódź pełną szczurów i wszelakich odpadów :(

Pro forma personalia: Ewa Siedlecka porzuca plucie na PiS w Gazowni po to, by pluć na PiS w 'Polityce'.
  • edytowano February 2017
    .
  • rdrrdr
    edytowano February 2017
    Opublikowany 23 marca 2015

a debata byla, jak zgaduje, 19 marca 2015

1,34862,17578567,Co_czeka_Europe__Adam_Michnik_i_prof__Roman_Kuzniar.html

EDIT: oczywiscie odpowiedz zostala udzielona
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.