rdr napisal(a): Wyborcza strajkuje dzisiaj nie piszac o (polskich) politykach.
nie, nie to dziennikarze związani w Press Club Polska (???)
Press Club Polska
W piątek 16 grudnia „Dzień bez polityków” czyli protest dziennikarzy w związku z planem marszałka Marka Kuchcińskiego ograniczenia dostępu obywateli do informacji poprzez usunięcie mediów z Sejmu od 2017 r.
W proteście biorą udział:
Dziennik Gazeta Prawna Fakt Forum Polska Agencja Fotografów Gazeta Wyborcza gazeta.pl Grupa Onet Grupa WP Najwyższy Czas! Newsweek Nowa TV Polsat News Polska Press Press Club Polska Puls Biznesu Radio Eska Radio ZET RMF FM Rzeczpospolita Super Express Superstacja TOK FM TVN Tygodnik Powszechny Wprost
A może to sprytny plan? W języku lemingów powiedzieć im: żadnych złudzeń! Nie wiem, kto to Marcin Bartnicki, ale poniższy tekst niby antypisowski, a tak naprawdę miażdży Schetynę i Petru:
Nie za tydzień, nie za rok. Teraz proszę o poparcie tej akcji. (...) protest dziennikarzy jest ponadpolityczny. I o takie poparcie Państwa, naszych czytelników, bardzo prosimy.
Tomasz Machała - dyrektor zarządzający newsroomu Wirtualnej Polski
"Dlatego „Wyborcza” przyłącza się do protestu mediów, który będzie polegać na zaniechaniu obsługi informacyjnej i publicystycznej dzisiejszych prac Sejmu – zarówno na Wyborcza.pl, jak i jutro w edycji papierowej."
7dmy napisal(a): jakaś dziennikarka podjęła akcje"bez nas w sejmie byście o tym nie wiedzieli" i okrasiła to zdjęciami pijanego Dorna, posłanki bez butów, Prof. Pawłowicz z sałatką, jakimś posłem dłubiącym w nosie,
To w takim razie ja nie chce o takich rzeczach wiedzieć. I jeżeli to jest ta ważna misja dziennikarska to ja dziękuję.
Najciekawsze6, że oni nie rozumieją, że się sami kompromitują takim dziennikarstwem i takimi wypowiedziami.
ale to naprawdę nie ma znaczenia. Ustawę o likwidacji trzeciej izby ustawodawczej Tenkraju, zwanej dość zabawnie „Trybunałem Konstytucyjnym”, przegłosowano wczoraj.
Bez budżetu da sie jechać na prowizorium, a ubeckie emerytury mogą sobie poczekać aż leszcze sie uspokoją, albo pójdą pod TK protestować. Nie rozdwoją się.
Mam nadzieje ze PiS nie peknie I Kuchcinski jednak chocby kolanem przepchnie te glosowania dzisiaj. z leszczami blokujacymi mownice. Zeby leszcze wiedzialy ze zadna obstrukcja roznicy nie czyni
marniok napisal(a): kolejna sonda wygrana przez prawych,w mateczniku wroga.... http://www.superstacja.tv/
Marku, zrobisz oczywiście jak zechcesz, ale może nie linkuj, a kopiuj i wklejaj wynik. Jeśli ktoś zechce zagłosować, to znajdzie. Podobnie jak to czynimy z gw. Po pierwsze, nie nabijamy takim klikalności, a po drugie, po czasie sonda znika. Jak poprzednia.
Czy popierasz protesty opozycji? TAK (26%) NIE (74%)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
a wczoraj czytałam komentarze na wp - ludność tam jedzie tak po kodzie, że aż miło wchodziłam z obrzydzeniem, w porywie masochizmu, żeby wiedzieć, co knują, i zajrzałam też do komentów, spodziewając się ubeckiego trollerstwa - a tu zaskoczenie
KAnia napisal(a): teraz 81% na nie też przykładam rękę do tej sondy
a wczoraj czytałam komentarze na wp - ludność tam jedzie tak po kodzie, że aż miło wchodziłam z obrzydzeniem, w porywie masochizmu, żeby wiedzieć, co knują, i zajrzałam też do komentów, spodziewając się ubeckiego trollerstwa - a tu zaskoczenie
widocznie wszyscy "komentatorzy" na protestach i nie ma komu pisać
news po langwydżu ale dobry bo jest sępem zapowiadającym gnijące już truchło KODu:
Next year, the government is preparing further handouts and the re-introduction of a lower the retirement age. Deputy Prime Minister Mateusz Morawiecki also promised to make sweeping changes in the tax code and overhaul the pensions system.. "Once the Morawiecki plan kicks in, investors won't focus that much on the constitutional crisis any more," said Peter Attard Montalto, a London-based economist at Nomura International. "Now you have Trump, you have Brexit and Law & Justice fits in this trend."
Bloomberg
Doceńta rze trza umiećwycofac się z podkulonym ogonem i oplutą deszczem ćwarzom.
Komentarz
to dziennikarze związani w Press Club Polska (???)
http://opinie.wp.pl/marsze-kod-nie-przyniosa-efektow-porzuccie-nadzieje-witamy-w-piekle-6069552438411905a
http://opinie.wp.pl/marsze-kod-nie-przyniosa-efektow-porzuccie-nadzieje-witamy-w-piekle-6069552438411905a
PiS vs KK
Kamieni Kupa jako wspólna nazwa wszystek opozycji?
!
.
blokują mównicę sejmową i obrady.
Rudolf wczoraj dał sygnał, że usańcom zupełnie dynda czy PJK TK zaorze, zbombarduje czy poszczuje psami.
I należy spodziewać się, że we od wtorku rano zmieni sie numer rachunku bankowego TK i kto inny będzie dysponował kasią TK.
.. Że zmienione zostaną zamki w TK i kto inny będzie miał klucze.
… Że zmienione zostaną hasła logowania („kodziki”) i kto inny będzie miał w ręku serwery.
.. Że zmieni sie wszystko, bo usunięta będzie zawalidroga do likwidacji Tenkraju i stworzenia w końcu Polski.
A pajace w Sejmie mogą sobie dowolnie pajacować.
Bez budżetu da sie jechać na prowizorium, a ubeckie emerytury mogą sobie poczekać aż leszcze sie uspokoją, albo pójdą pod TK protestować. Nie rozdwoją się.
Na żywo w TVPInfo
http://www.superstacja.tv/
Podobnie jak to czynimy z gw.
Po pierwsze, nie nabijamy takim klikalności, a po drugie, po czasie sonda znika. Jak poprzednia.
Czy popierasz protesty opozycji?
TAK (26%)
NIE (74%)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
też przykładam rękę do tej sondy
a wczoraj czytałam komentarze na wp - ludność tam jedzie tak po kodzie, że aż miło
wchodziłam z obrzydzeniem, w porywie masochizmu, żeby wiedzieć, co knują, i zajrzałam też do komentów, spodziewając się ubeckiego trollerstwa - a tu zaskoczenie
Next year, the government is preparing further handouts and the re-introduction of a lower the retirement age. Deputy Prime Minister Mateusz Morawiecki also promised to make sweeping changes in the tax code and overhaul the pensions system..
"Once the Morawiecki plan kicks in, investors won't focus that much on the constitutional crisis any more," said Peter Attard Montalto, a London-based economist at Nomura International. "Now you have Trump, you have Brexit and Law & Justice fits in this trend."
Bloomberg
Doceńta rze trza umiećwycofac się z podkulonym ogonem i oplutą deszczem ćwarzom.
Plus pojawiają się informacje o kolejnych zwolnieniach w Agorze.