Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

12829313334135

Komentarz

• rdr napisal(a):
    Wyborcza strajkuje dzisiaj nie piszac o (polskich) politykach.
    nie, nie
    to dziennikarze związani w Press Club Polska (???)
    Press Club Polska

W piątek 16 grudnia „Dzień bez polityków” czyli protest dziennikarzy w związku z planem marszałka Marka Kuchcińskiego ograniczenia dostępu obywateli do informacji poprzez usunięcie mediów z Sejmu od 2017 r.

W proteście biorą udział:

Dziennik Gazeta Prawna
    Fakt
    Forum Polska Agencja Fotografów
    Gazeta Wyborcza
    gazeta.pl
    Grupa Onet
    Grupa WP
    Najwyższy Czas!
    Newsweek
    Nowa TV
    Polsat News
    Polska Press
    Press Club Polska
    Puls Biznesu
    Radio Eska
    Radio ZET
    RMF FM
    Rzeczpospolita
    Super Express
    Superstacja
    TOK FM
    TVN
    Tygodnik Powszechny
    Wprost

#protestdziennikarzy #dzienbezpolitykow
  • Mam nadzieję, że wydłużą ten protest na kolejne dni/miesiące :)
  • edytowano December 2016
    AnnaE napisal(a):
    Podejrzane...
    A może to sprytny plan? W języku lemingów powiedzieć im: żadnych złudzeń! Nie wiem, kto to Marcin Bartnicki, ale poniższy tekst niby antypisowski, a tak naprawdę miażdży Schetynę i Petru:

http://opinie.wp.pl/marsze-kod-nie-przyniosa-efektow-porzuccie-nadzieje-witamy-w-piekle-6069552438411905a
  • Nie wiem, kto to Marcin Bartnicki, ale poniższy tekst niby antypisowski, a tak naprawdę miażdży Schetynę i Petru:

http://opinie.wp.pl/marsze-kod-nie-przyniosa-efektow-porzuccie-nadzieje-witamy-w-piekle-6069552438411905a
    Nawet jeśli na betonowym bunkrze PiS pojawia się sporo pęknięć, nadal jest lepszy niż kupa kamieni.
    :)

PiS vs KK
    Kamieni Kupa jako wspólna nazwa wszystek opozycji?
    !
  • Exspectans napisal(a):
    Mam nadzieję, że wydłużą ten protest na kolejne dni/miesiące :)
    Ech, pomarzyć...
  • Ciekawe czy z 'tych' Bartnickich.
  • raste napisal(a):
    W WP rządzi teraz Machała
    Nie za tydzień, nie za rok. Teraz proszę o poparcie tej akcji. (...) protest dziennikarzy jest ponadpolityczny. I o takie poparcie Państwa, naszych czytelników, bardzo prosimy.

Tomasz Machała - dyrektor zarządzający newsroomu Wirtualnej Polski
  • Eeeno, ale przecież to jakaś ściema. Wchodzę z palcami na nosie, a tu Wirtualna nadupca w PiS jak codzień.
  • Dokładnie - w RMF dzisiaj rano też lamentowali, że nie będą mogli teraz pokazywać, jak posłowie robią bzidkie rzeczy.
  • rdrrdr
    edytowano December 2016
    "Dlatego „Wyborcza” przyłącza się do protestu mediów, który będzie polegać na zaniechaniu obsługi informacyjnej i publicystycznej dzisiejszych prac Sejmu – zarówno na Wyborcza.pl, jak i jutro w edycji papierowej."

.
  • 7dmy napisal(a):
    jakaś dziennikarka podjęła akcje"bez nas w sejmie byście o tym nie wiedzieli" i okrasiła to zdjęciami pijanego Dorna, posłanki bez butów, Prof. Pawłowicz z sałatką, jakimś posłem dłubiącym w nosie,

To w takim razie ja nie chce o takich rzeczach wiedzieć. I jeżeli to jest ta ważna misja dziennikarska to ja dziękuję.
    Najciekawsze6, że oni nie rozumieją, że się sami kompromitują takim dziennikarstwem i takimi wypowiedziami.
  • adamstan napisal(a):
    Dokładnie - w RMF dzisiaj rano też lamentowali, że nie będą mogli teraz pokazywać, jak posłowie robią bzidkie rzeczy.
    Osoba publiczna w miejscu publicznym powinna jednak trzymać pion.

• Posłowie opozycji dołączyli do protestu dziennikarzy, na swój sposób -
    blokują mównicę sejmową i obrady.
  • Odciąć im linie zaopatrzenia, zobaczymy ile te klocki wytrzymają.
  • peterman napisal(a):
    Odciąć im linie zaopatrzenia, zobaczymy ile te klocki wytrzymają.
    Jak na razie, to PiS pękł przed czarcim protestem.
  • zieeeeeew.

Rudolf wczoraj dał sygnał, że usańcom zupełnie dynda czy PJK TK zaorze, zbombarduje czy poszczuje psami.

I należy spodziewać się, że we od wtorku rano zmieni sie numer rachunku bankowego TK i kto inny będzie dysponował kasią TK.

.. Że zmienione zostaną zamki w TK i kto inny będzie miał klucze.

… Że zmienione zostaną hasła logowania („kodziki”) i kto inny będzie miał w ręku serwery.

.. Że zmieni sie wszystko, bo usunięta będzie zawalidroga do likwidacji Tenkraju i stworzenia w końcu Polski.

A pajace w Sejmie mogą sobie dowolnie pajacować.

• Osobiście mam nadzieję, że na Wiejską zasuwają już wszyscy będący w zasięgu nieobecni dziś posłowie PiS.
  • ale to naprawdę nie ma znaczenia. Ustawę o likwidacji trzeciej izby ustawodawczej Tenkraju, zwanej dość zabawnie „Trybunałem Konstytucyjnym”, przegłosowano wczoraj.

Bez budżetu da sie jechać na prowizorium, a ubeckie emerytury mogą sobie poczekać aż leszcze sie uspokoją, albo pójdą pod TK protestować. Nie rozdwoją się.
  • Jasne, ale tak dla zasady można by ich jeszcze dobić, jeśli się da.
  • Mam nadzieje ze PiS nie peknie I Kuchcinski jednak chocby kolanem przepchnie te glosowania dzisiaj. z leszczami blokujacymi mownice. Zeby leszcze wiedzialy ze zadna obstrukcja roznicy nie czyni
  • peterman napisal(a):
    Osobiście mam nadzieję, że na Wiejską zasuwają już wszyscy będący w zasięgu nieobecni dziś posłowie PiS.
    Niestety raczej nie. Górno Śląscy są - wraz PAD - w kopalni Wujek na 35. leciu pacyfikacji.
    Na żywo w TVPInfo
  • spoko. Do polnocy dojadą.
  • Dojechali.
  • kolejna sonda wygrana przez prawych,w mateczniku wroga....
    http://www.superstacja.tv/
    marniok napisal(a):
    kolejna sonda wygrana przez prawych,w mateczniku wroga....
    http://www.superstacja.tv/
    Marku, zrobisz oczywiście jak zechcesz, ale może nie linkuj, a kopiuj i wklejaj wynik. Jeśli ktoś zechce zagłosować, to znajdzie.
    Podobnie jak to czynimy z gw.
    Po pierwsze, nie nabijamy takim klikalności, a po drugie, po czasie sonda znika. Jak poprzednia.

Czy popierasz protesty opozycji?
    TAK (26%)
    NIE (74%)

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• teraz 81% na nie
    też przykładam rękę do tej sondy :)

a wczoraj czytałam komentarze na wp - ludność tam jedzie tak po kodzie, że aż miło
    wchodziłam z obrzydzeniem, w porywie masochizmu, żeby wiedzieć, co knują, i zajrzałam też do komentów, spodziewając się ubeckiego trollerstwa - a tu zaskoczenie
  • KAnia napisal(a):
    teraz 81% na nie
    też przykładam rękę do tej sondy :)

a wczoraj czytałam komentarze na wp - ludność tam jedzie tak po kodzie, że aż miło
    wchodziłam z obrzydzeniem, w porywie masochizmu, żeby wiedzieć, co knują, i zajrzałam też do komentów, spodziewając się ubeckiego trollerstwa - a tu zaskoczenie
    widocznie wszyscy "komentatorzy" na protestach i nie ma komu pisać :)
    news po langwydżu ale dobry bo jest sępem zapowiadającym gnijące już truchło KODu:

Next year, the government is preparing further handouts and the re-introduction of a lower the retirement age. Deputy Prime Minister Mateusz Morawiecki also promised to make sweeping changes in the tax code and overhaul the pensions system..
    "Once the Morawiecki plan kicks in, investors won't focus that much on the constitutional crisis any more," said Peter Attard Montalto, a London-based economist at Nomura International. "Now you have Trump, you have Brexit and Law & Justice fits in this trend."

Bloomberg

Doceńta rze trza umiećwycofac się z podkulonym ogonem i oplutą deszczem ćwarzom.
  • Law & Justice - to brzmi dumnie :)
  • Henry Foy, korespondent Financial Times w W-wie, wyjątkowo tępa dzida, zostaje przeniesiony do Moskwy.

Plus pojawiają się informacje o kolejnych zwolnieniach w Agorze. :D
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.