Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

12627293132135

Komentarz

• Dobra wiadomość dla narciarzy:
    Gdy święty Andrzej ze śniegiem przybieży, sto dni śnieg na polu leży.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• AnnaE napisal(a):
    Dobra wiadomość dla narciarzy:
    Gdy święty Andrzej ze śniegiem przybieży, sto dni śnieg na polu leży.
    Kiedyś czytałem książkę dla ogrodników i było tam mnóstwo takich powiedzonek ;)
  • @ Mania
    Z tego co zrozumiałem - materiały zbierane przez (za czasów) PO! :)
  • romeck napisal(a):
    @ Mania
    Z tego co zrozumiałem - materiały zbierane przez (za czasów) PO! :)
    Myślę, że tak.

• Oh brother, mother and sister!
  • Dla mnie jest to conajmniej dziwne, że ujawnia się materiały z toczącego się postępowania - motywując to dobrym samopoczuciem prokuratury ( najbardziej widoczne było to w śledztwie smoleńskim ) - piszę ogólnie. W tej sprawie, jeżeli ktoś łapówkę wziął, to ktoś ją dał - co też jest zabronione, skoro są materiały należąło tego samego dnia zatrzymać iluś tam dających i zrobić sprawę o skorumpowanie senatora, efekt ten sam a paliwa dla wrogów mniej.
  • edytowano December 2016
    pantelej napisal(a):
    Dla mnie jest to conajmniej dziwne, że ujawnia się materiały z toczącego się postępowania - motywując to dobrym samopoczuciem prokuratury ( najbardziej widoczne było to w śledztwie smoleńskim ) - piszę ogólnie. W tej sprawie, jeżeli ktoś łapówkę wziął, to ktoś ją dał - co też jest zabronione, skoro są materiały należąło tego samego dnia zatrzymać iluś tam dających i zrobić sprawę o skorumpowanie senatora, efekt ten sam a paliwa dla wrogów mniej.
    Być moze. Co jednak gdy ten co dawał jest na równi biznesmanem jak i politykiem? I nie daj Boże z przyjaznej opcji.....I do tego dał nie tylko panu P ale i wielu innym? Ujawnienie jego nazwiska może dać szansę na zatarcie śladów tym co brali a o których jeszcze na 100% nie wiadomo.
  • Strasznie to mundre wszystko. Prosty wniosek. Łapać skur...złodziei gdzie się da! Nie ma gorszego ścierwa niż przywłaszczyciel cudzego. Kto raz okradzionym był, wie co to znaczy. A wymuszanie łapówy to tylko "elegancka", prawie salonowa forma okradania.
    Złodziejom mówię moje z głębi duszy płynące obywatelskie: TFU! :-t
    #Agora chce zwiększyć liczbę osób objętych zwolnieniem grupowym do ok. 190 ze 135

A wśród zwolnionych ma być m.in. Wojciech Mazowiecki.
  • 7dmy napisal(a):
    ale trzeba przyznać, że zostają tam sami 100% psychopaci.
    No to po Mazowerze w Gazowni zostanie już tylko najczarniejszy osad z dna kolby.
  • Spokojnie, to jest tylko "redukcja etatów", to nie znaczy że dany Mazower nie będzie dla nich pracował.
  • "Za chwilę 13 gniewnych wypowie posłuszeństwo „tej władzy”. Wiemy, jak to zrobią"
    http://wpolityce.pl/polityka/318964-za-chwile-13-gniewnych-wypowie-posluszenstwo-tej-wladzy-wiemy-jak-to-zrobia
  • yanusson napisal(a):
    image
    Hue hue. Huehuehue.
  • Wystarczy korespondent na miejscu. Jakie jest zadanie korespondenta? Od jakiego zwrotu zaczyna się każda korespondencja? "Nasz korespondent donosi." Po to nie trzeba wyjeżdżać.
  • Poza tym mają narodowe kontakty z NYT.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Kurnia a po co GW w ogóle korespondenci, jeżeli Michnik mówił u początków GW że nie chce tworzyć gazety informacyjnej, która tylko opisuje rzeczywistość, ale ma ambicje by stworzyć gazetę która kreuje rzeczywistość. Po co mu w ogóle korespondenci? Z dala lepiej widać.
    To powinno być traktowane jak wypowiedzenie umowy o pracę. Bo skąd Jacek Karnowski dostaje kasę jako wypłatę?

*

Karnowski namawia ludzi do bezprawia. Tego jeszcze nie było.
    Co na to KK?
  • No i słusznie.
    dwie:
    1.
    W areszcie śledczym przy ul. Rakowieckiej otwarto celę abp. Antoniego Baraniaka. - Wytrzymał 27 miesięcy stalinowskich tortur, z których wyrywanie paznokci było jedną z najlżejszych - mówi Jacek Pawłowicz, dyrektor powstającego przy ul. Rakowieckiej Muzeum Żołnierzy Wyklętych i Więźniów Politycznych PRL .
    - Nie ma drugiego biskupa, który by tyle wycierpiał ze strony oprawców - wspomina s. Cecylia Muńko ze zgromadzenia św. Elżbiety, która pracowała w sekretariacie arcybiskupa poznańskiego abp. Antoniego Baraniaka od 1957 r. do jego śmierci w 1977 r. - Widziałam blizny na jego plecach, chociaż o torturach, których poddawano go na Rakowieckiej nie chciał nigdy opowiadać.
    12 grudnia abp Stanisław Gądecki wraz z abp. Markiem Jędraszewskim w więziennej świetlicy przy ul. Rakowieckiej odprawił Mszę św., a następnie poświęcił celę w miejscu, gdzie przez ponad dwa lata przetrzymywano bp. Baraniaka.
    - Tu poddawano go brutalnemu śledztwu funkcjonariuszy Służb Bezpieczeństwa, zrywano mu paznokcie, trzymano wiele dni w zimnej, wypełnionej fekaliami celi. Dziś czcimy jego postawę, pełną wiary i heroizmu, mając nadzieję, że stanie się patronem powołanego w tym areszcie Muzeum Żołnierzy Wyklętych i Więźniów Politycznych PRL - powiedział podczas uroczystości dyrektor tej placówki Jacek Pawłowicz.
    https://wobroniewiaryitradycji.wordpress.com/2016/12/12/pomodlmy-sie-w-35-rocznice-wprowadzenia-stanu-wojennego/

2.
    - Chcę poinformować Polaków, że po raz ostatni w dniu dzisiejszym ze strony jakiegokolwiek urzędnika Ministerstwa Obrony Narodowej padło słowo "generał" przy nazwisku pana Jaruzelskiego. Podejmujemy kroki prawne mające na celu odebranie stopni wojskowych zarówno panu Jaruzelskiemu, jak i panu Kiszczakowi. Zbrodniarze odpowiedzialni za działanie zbrojne przeciwko własnemu narodowymi nie zasłużyli na to, by nosić te stopnie wojskowe - powiedział Antoni Macierewicz.
    A więc nie zwykła degradacja, tylko całkowite odebranie stopni wojskowych przez Sejm RP.

I jeszcze zachęta, żeby oddać głos w sondzie - bo wprawdzie w ścieku medialnym, ale jednak nasze głosy są teraz potrzebnym wsparciem dla pana Antoniego
    - na pierwszej stronie: http://www.wp.pl
  • no, wypadałoby podgonić trochę w sondzie na wp.pl bo jako zwolennicy degradacji Jaruzelskiego i Kiszczaka przegrywamy...
  • Nie widać tej sondy...:-(
  • Mania napisal(a):
    Nie widać tej sondy...:-(
    na samej górze strony po prawej
  • nie widze, moze juz zniknela?
  • ktoś ma linka?
    Jest na stronie głównej http://www.wp.pl/ w tej chwili druga od góry na prawym pasku.

Edit - znów wskoczyło na górę. W każdym razie ma nagłówek "SONDA"
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.