Dla mnie jest to conajmniej dziwne, że ujawnia się materiały z toczącego się postępowania - motywując to dobrym samopoczuciem prokuratury ( najbardziej widoczne było to w śledztwie smoleńskim ) - piszę ogólnie. W tej sprawie, jeżeli ktoś łapówkę wziął, to ktoś ją dał - co też jest zabronione, skoro są materiały należąło tego samego dnia zatrzymać iluś tam dających i zrobić sprawę o skorumpowanie senatora, efekt ten sam a paliwa dla wrogów mniej.
pantelej napisal(a): Dla mnie jest to conajmniej dziwne, że ujawnia się materiały z toczącego się postępowania - motywując to dobrym samopoczuciem prokuratury ( najbardziej widoczne było to w śledztwie smoleńskim ) - piszę ogólnie. W tej sprawie, jeżeli ktoś łapówkę wziął, to ktoś ją dał - co też jest zabronione, skoro są materiały należąło tego samego dnia zatrzymać iluś tam dających i zrobić sprawę o skorumpowanie senatora, efekt ten sam a paliwa dla wrogów mniej.
Być moze. Co jednak gdy ten co dawał jest na równi biznesmanem jak i politykiem? I nie daj Boże z przyjaznej opcji.....I do tego dał nie tylko panu P ale i wielu innym? Ujawnienie jego nazwiska może dać szansę na zatarcie śladów tym co brali a o których jeszcze na 100% nie wiadomo.
Strasznie to mundre wszystko. Prosty wniosek. Łapać skur...złodziei gdzie się da! Nie ma gorszego ścierwa niż przywłaszczyciel cudzego. Kto raz okradzionym był, wie co to znaczy. A wymuszanie łapówy to tylko "elegancka", prawie salonowa forma okradania. Złodziejom mówię moje z głębi duszy płynące obywatelskie: TFU! :-t
Wystarczy korespondent na miejscu. Jakie jest zadanie korespondenta? Od jakiego zwrotu zaczyna się każda korespondencja? "Nasz korespondent donosi." Po to nie trzeba wyjeżdżać.
Kurnia a po co GW w ogóle korespondenci, jeżeli Michnik mówił u początków GW że nie chce tworzyć gazety informacyjnej, która tylko opisuje rzeczywistość, ale ma ambicje by stworzyć gazetę która kreuje rzeczywistość. Po co mu w ogóle korespondenci? Z dala lepiej widać.
W areszcie śledczym przy ul. Rakowieckiej otwarto celę abp. Antoniego Baraniaka. - Wytrzymał 27 miesięcy stalinowskich tortur, z których wyrywanie paznokci było jedną z najlżejszych - mówi Jacek Pawłowicz, dyrektor powstającego przy ul. Rakowieckiej Muzeum Żołnierzy Wyklętych i Więźniów Politycznych PRL . - Nie ma drugiego biskupa, który by tyle wycierpiał ze strony oprawców - wspomina s. Cecylia Muńko ze zgromadzenia św. Elżbiety, która pracowała w sekretariacie arcybiskupa poznańskiego abp. Antoniego Baraniaka od 1957 r. do jego śmierci w 1977 r. - Widziałam blizny na jego plecach, chociaż o torturach, których poddawano go na Rakowieckiej nie chciał nigdy opowiadać. 12 grudnia abp Stanisław Gądecki wraz z abp. Markiem Jędraszewskim w więziennej świetlicy przy ul. Rakowieckiej odprawił Mszę św., a następnie poświęcił celę w miejscu, gdzie przez ponad dwa lata przetrzymywano bp. Baraniaka. - Tu poddawano go brutalnemu śledztwu funkcjonariuszy Służb Bezpieczeństwa, zrywano mu paznokcie, trzymano wiele dni w zimnej, wypełnionej fekaliami celi. Dziś czcimy jego postawę, pełną wiary i heroizmu, mając nadzieję, że stanie się patronem powołanego w tym areszcie Muzeum Żołnierzy Wyklętych i Więźniów Politycznych PRL - powiedział podczas uroczystości dyrektor tej placówki Jacek Pawłowicz.
- Chcę poinformować Polaków, że po raz ostatni w dniu dzisiejszym ze strony jakiegokolwiek urzędnika Ministerstwa Obrony Narodowej padło słowo "generał" przy nazwisku pana Jaruzelskiego. Podejmujemy kroki prawne mające na celu odebranie stopni wojskowych zarówno panu Jaruzelskiemu, jak i panu Kiszczakowi. Zbrodniarze odpowiedzialni za działanie zbrojne przeciwko własnemu narodowymi nie zasłużyli na to, by nosić te stopnie wojskowe - powiedział Antoni Macierewicz.
A więc nie zwykła degradacja, tylko całkowite odebranie stopni wojskowych przez Sejm RP.
I jeszcze zachęta, żeby oddać głos w sondzie - bo wprawdzie w ścieku medialnym, ale jednak nasze głosy są teraz potrzebnym wsparciem dla pana Antoniego - na pierwszej stronie: http://www.wp.pl
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Z tego co zrozumiałem - materiały zbierane przez (za czasów) PO!
Złodziejom mówię moje z głębi duszy płynące obywatelskie: TFU! :-t
A wśród zwolnionych ma być m.in. Wojciech Mazowiecki.
http://wpolityce.pl/polityka/318964-za-chwile-13-gniewnych-wypowie-posluszenstwo-tej-wladzy-wiemy-jak-to-zrobia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
Co na to KK?
1. https://wobroniewiaryitradycji.wordpress.com/2016/12/12/pomodlmy-sie-w-35-rocznice-wprowadzenia-stanu-wojennego/
2. A więc nie zwykła degradacja, tylko całkowite odebranie stopni wojskowych przez Sejm RP.
I jeszcze zachęta, żeby oddać głos w sondzie - bo wprawdzie w ścieku medialnym, ale jednak nasze głosy są teraz potrzebnym wsparciem dla pana Antoniego
- na pierwszej stronie: http://www.wp.pl
Edit - znów wskoczyło na górę. W każdym razie ma nagłówek "SONDA"