Trafiłam dziś na drobną ciekawostkę, która mnie jakoś zadowolniła, bo umiem się cieszyć byle czym. Otuszsz, przeglądając przed chwilką na fejsiu fotki pstrykane przez Melanię Trump, a było ich ze sto albo i więcej, głównie przedstawiające Nowy Jork, dwóch "ukochanych chłopców" (Barrona i Donalda), wakacje pod palmami, linię kawiorowych kosmetyków "Melania", biżuterię "Melania", uroczystości rodz\inne - natrafiłam wreszcie na informację o goszczeniu przyjaciół i o wspólnym wieczorze z przyjaciółmi w nowojorskiej Operze. Noji, nie zgadlibyście o jakich przyjaciół chodzi. Żeby Was zaciekawić, podam, że chodzi o parę prezydencką z Europy Wschodniej. A tera zgadujta! :-D
Mania napisal(a): Trafiłam dziś na drobną ciekawostkę, która mnie jakoś zadowolniła, bo umiem się cieszyć byle czym. Otuszsz, przeglądając przed chwilką na fejsiu fotki pstrykane przez Melanię Trump, a było ich ze sto albo i więcej, głównie przedstawiające Nowy Jork, dwóch "ukochanych chłopców" (Barrona i Donalda), wakacje pod palmami, linię kawiorowych kosmetyków "Melania", biżuterię "Melania", uroczystości rodz\inne - natrafiłam wreszcie na informację o goszczeniu przyjaciół i o wspólnym wieczorze z przyjaciółmi w nowojorskiej Operze. Noji, nie zgadlibyście o jakich przyjaciół chodzi. Żeby Was zaciekawić, podam, że chodzi o parę prezydencką z Europy Wschodniej. A tera zgadujta! :-D
ale tak na boku - to w biznesie interesy robi się tylko z "przyjaciółmi"! Więc jak nie był politykiem, to miał "przyjaciół" wszędzie (prawie), łącznie z Hilary Clinton!
Ktoś, kto się szczycił przyjaźnią Prezydenta Kaczyńskiego, ktoś, kto - po 10 IV 2010- stawiał mu pomniki, ktoś, kto przefrunął pół Europy, przesiadając się z samolotu na samolot, byle tylko zdążyć do Krakowa na pogrzeb Przyjaciela. No więc, jeśli rozmawiał z Trumpem o Gruzji, a musiał rozmawiać, to musiał mu też opowiedzieć kim był dla niego Lech Kaczyński. Tak że Trump wie co nieco o braciach Kaczyńskich.
DT w styczniu będzie miał już dostęp do wielu niejawnych i ścieśle tajnych informacji. Ciekawe co sam na to i jak to wpłynie na jego decyzje polityczno-militarne.
No ciekawe, załóżmy że kładzie kwity na stół z których wynika że w Smoleńsku paluchy maczali Polacy i/lub Niemcy - co opozycja na to? No oczywiście, kumpel Putina to jasne że tak mówi, przecież wiadomo że zrobił to Putin! A nie, czekaj...
przemk0 napisal(a): No ciekawe, załóżmy że kładzie kwity na stół z których wynika że w Smoleńsku paluchy maczali Polacy i/lub Niemcy - co opozycja na to? No oczywiście, kumpel Putina to jasne że tak mówi, przecież wiadomo że zrobił to Putin! A nie, czekaj...
Może być śmisznie.
spoko loko kolego miły. Opozycja jusz jaiś czas temu taktyke zmienia instrukcje otrzymawszy aby sugerowac iż to JK brata zabił zmuszając go i całego tupolewa do lotu londowania. Tak więc ten tego....... narracja jest już gotowa na takie okazje od dawna.
Jak mawiała Babcia, bogatemu diabeł dzieci kołysze.
a pod tekstem komentarz:
A to ciekawe. Zazwyczaj między "odkryciem złóż" , a ich eksploatacją mija ok. 7 lat. Tyle czasu zajmuje dokumentowanie złoża, prace przygotowawcze itp. 20 mld baryłek ropy to dużo ale nic nie napisano ile z tego będzie możliwe do wydobycia (W Polsce ponoć miało być 6-8 bln m. sześc gazu a wydobycie .... równe ZERO !!! Nie każda formacja skalna zawierająca ropę/gaz nadaje się do eksploatacji. Nie wiadomo jakie będą koszty wydobycia z tych formacji. Skoro na terenie USA, który jest krajem stosunkowo dobrze rozpoznanym pod względem geologicznym znajduje się "wielkie złoża" to zapewne leżą one głęboko (!) i nie jest pewne jak złoża są ułożone (czy są stosunkowo proste do eksploatacji. W sumie, na razie to humbug dla małych dzieci (takich Bolków i Lolków) !
A to jest chyba info "między wierszami":
Co za różnica. Oni mówią, że ni huhu ropa nie podrożeje. Czyli zęby w ścianę Putin.
Dokładnie tak romeck, chodzi o Putina, tak to widzę. Oczywiście że mija kilka lat od odkrycia do eksploatacji i racja też że tego gazu ziemnego jest tam tyle że nie warto się po to schylać (przynajmniej na razie i przynajmniej w USA - czy tam w ogóle używa się gazu?). Ale takie złoża odkrywa się każdego roku, od lat. To jest wiadomość dla Putina.
przemk0 napisal(a): Dokładnie tak romeck, chodzi o Putina, tak to widzę. Oczywiście że mija kilka lat od odkrycia do eksploatacji i racja też że tego gazu ziemnego jest tam tyle że nie warto się po to schylać (przynajmniej na razie i przynajmniej w USA - czy tam w ogóle używa się gazu?). Ale takie złoża odkrywa się każdego roku, od lat. To jest wiadomość dla Putina.
Czy się używa gazu? Gaz to przemysł, ludność to poboczne zużycie. Podobno najwiecej Puławy, ale jak widać pierwsza trójka (grupa Tarnów, grupa Orlen, Puławy) bierze prawie 30% zużycia w kraju! A dorzućmy np. zakłady szklarskie, grzejące potężne piece gazem- toż to więcej niż tysiące domów. http://gazownictwo.wnp.pl/kto-zuzywa-najwiecej-gazu,170500_1_0_0.html A mniemam, że przemysł chemiczny (o nawozowym nie wspominając) w USA jest ciutkie większy niż w Polsce. Domy grzeją prądem, bo tani.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Prąd tani bo gaz tani
Gaz do domu drogi bo koszta są w przesyle. To samo w OZ. Wsio na prund bo kabelek tańszy niz rura. I bezpieczniejszy w razie 'D.I.Y. home improvements'
I mają ciut cieplejszy klimat w środkowych i płd. stanach. Na północy pewnie prund nie wystarczy. Bad news: od agenta HEG dowiedziałam się, że gaz w PGNiG najpewniej podrożeje.
Mania napisal(a): I mają ciut cieplejszy klimat w środkowych i płd. stanach. Na północy pewnie prund nie wystarczy. Bad news: od agenta HEG dowiedziałam się, że gaz w PGNiG najpewniej podrożeje.
na 99.99999999999999999% albo i nie. Pewno jest to że teraz som negocjacje w sprawie taryf za przesył gazu. Ja te pójdą w górę (pacz te 99,999999999%) to cena dla Kowalskiego tesz.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
A tera zgadujta! :-D
się śmieję
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
No więc, jeśli rozmawiał z Trumpem o Gruzji, a musiał rozmawiać, to musiał mu też opowiedzieć kim był dla niego Lech Kaczyński.
Tak że Trump wie co nieco o braciach Kaczyńskich.
Szydło&Duda skopiowali "styl i sznyt" Obamy by wygrać w Polsce,
a Trump skopiował Kaczyński Bros by wygrać w Usiech!
A nie, czekaj...
Może być śmisznie.
http://www.energetyka24.com/492843,usa-odkryto-najwieksze-zloze-ropy-w-historii
Efekt DJT?
Jak mawiała Babcia, bogatemu diabeł dzieci kołysze.
http://gazownictwo.wnp.pl/kto-zuzywa-najwiecej-gazu,170500_1_0_0.html
A mniemam, że przemysł chemiczny (o nawozowym nie wspominając) w USA jest ciutkie większy niż w Polsce.
Domy grzeją prądem, bo tani.
Bad news: od agenta HEG dowiedziałam się, że gaz w PGNiG najpewniej podrożeje.
Witam,
Nadal czekamy na lektora w TVN w dwa dowolne dni ( najchętniej we wtorki i czwartki w godzinach 16.30-17.30.
Udało nam się wynegocjować troszkę wyższą stawkę.
Nie ma chĘtnych? jaka szkoda...........
Bo nie płacą dodatku za pracę w warunkach szkodliwych dla zdrowia?
*
EDIT: warto ogladac dalej "zeby ludzie mogli zyc godnie, zeby mogli zyc bez strachu, kompleksu nizszosci"...............