Z dziesiątka różnych zapowiedzi, jedna był taka, że idzie likwidacja podatku liniowego. Teraz premier mówi, że zostanie wprowadzony jednolity podatek dla przedsiębiorców. Jeżeli nie utraciłem daru rozumienia języka polskiego i stosowania logiki w najbardziej podstawowym zakresie - to wyrażenie "jednolity podatek" (jedne dla wszystkich) jest tożsame z obecnym liniowym. Bo rozwinięcie do "jednolity podatek progresywny" (progi podatkowe) to zwykły bełkot, więc odpada.
No chyba, że słowo "jednolity" ma oznaczać wyłącznie połączenie zus, nfz i pit w jedną daninę.
Rzygać się chce od takch egzegez, które dezaktualizują się równie szybko jak kolejne zapowiedzi krasomówców z KPRM. Kiedy wreszcie skończy się to gadanie, różne każdego dnia.
randolph Rzygać się chce od takch egzegez, które dezaktualizują się równie szybko jak kolejne zapowiedzi krasomówców z KPRM. Kiedy wreszcie skończy się to gadanie, różne każdego dnia.
randolph Rzygać się chce od takch egzegez, które dezaktualizują się równie szybko jak kolejne zapowiedzi krasomówców z KPRM. Kiedy wreszcie skończy się to gadanie, różne każdego dnia.
a to nie jest kremdelakrem nowomowy demokracji?
I trzeba przyznać, że Pani Premier jest w tym świetna. Powinna jednak moim zdaniem uważać bo to się szybko zużywa. Jak długo można ze zbolałą i zatroskaną o Polaków twarzą wygadywać niestworzone rzeczy ? Znaczy wiem że można długo, ale jak długo ludzie będą w to wierzyć ? Kiedy się wkurzą ?
Przez 7 lat słuchali i łykali takie gładkie gadki w wykonaniu Chyżego Ruja bez mrugnięcia. Naprawdę zaskakujecie mnie, bo wątpicie w wytrzymałość i cierpliwość Bugodrzan. Byle tylko nie zabrakło ciepłej wody w kranie i taniej goudy na grilla (tej to na pewno nie zabraknie, nawet za okupacji nie zabrakło przecie...)
a to nie jest kremdelakrem nowomowy demokracji?
To jest kremdelakrem tzw. naszych tzw. dziennikarzy. Takie czasy, musi byc nowy kontent na stronie bo sie ludozerka niecierpliwi i nie ma klikniec.
Nie czytałem tekstu, ale przeklejam dla cudownej urody tytułu!!!
„Gazeta Wyborcza” kąsa na ślepo jak przetrącony wściekły pies Data dodania: 2016-10-21 07:35:00 Ostatnia aktualizacja: 2016-10-21 13:01:58 Paweł Fąfara, Redaktor Naczelny Polska Press Grupy [dafuq???]
"Bo Polska to taki dziwny kraj w którym to repolonizacje powinno się przeprowadzać poprzez odbieranie polskiego obywatelstwa i ekstradycję". Jeden z komentarzy
Czerska i Wiertnicza od dawna szukją lektorów do langwydża. Niby sześć grup, niby zblokowanych (jak się pojedzie to człowiek siedzi i nie musi sie bujac w te i z powrotem po mieście) godziny dogodne bo nawet w środku dnia (martwy czas dla lektorów bo wszystkie zlecenia albo rano albo wieczór) ....no i te zlecenia wiszą i wiszą i wiszą.
Sam tez bym mógł wziąć bo to rzut beretem z mego pent-haUsu ale jak tym beretem rzucam to jakoś un się albo cofa albo Czerskie i Wiertnicze omija
Najlepiej w gospodarce rynkowej działa ostarcyzm popytowy - nie ma kupców, nie ma kasy, nie ma firmy. Podażowy jest mniej skuteczny ale tez wskazany szczególnie jeśli dotyczy dostaw krytycznych dla funkcjonowania firmy. Inaczej jest tylko gestem, który może oddziaływać na zachowania innych.
JORGE napisal(a): Moja siostra, po ponad ćwierć wieku czytania Gazety Wyborczej przesiadła się na Gazetę Prawną. Nie wiem dlaczego, o co chodzi, ale uraaaaaaa ...
Od Agory do Axela Springera? No pewien progress jest!
Komentarz
w wydaniu japonskim moje ulubione jej zdjecie z Tuba:)
miala moc.
<:-P
Nareszcie! :-h
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Z dziesiątka różnych zapowiedzi, jedna był taka, że idzie likwidacja podatku liniowego. Teraz premier mówi, że zostanie wprowadzony jednolity podatek dla przedsiębiorców. Jeżeli nie utraciłem daru rozumienia języka polskiego i stosowania logiki w najbardziej podstawowym zakresie - to wyrażenie "jednolity podatek" (jedne dla wszystkich) jest tożsame z obecnym liniowym. Bo rozwinięcie do "jednolity podatek progresywny" (progi podatkowe) to zwykły bełkot, więc odpada.
No chyba, że słowo "jednolity" ma oznaczać wyłącznie połączenie zus, nfz i pit w jedną daninę.
Rzygać się chce od takch egzegez, które dezaktualizują się równie szybko jak kolejne zapowiedzi krasomówców z KPRM. Kiedy wreszcie skończy się to gadanie, różne każdego dnia.
„Gazeta Wyborcza” kąsa na ślepo jak przetrącony wściekły pies
Data dodania: 2016-10-21 07:35:00 Ostatnia aktualizacja: 2016-10-21 13:01:58
Paweł Fąfara, Redaktor Naczelny Polska Press Grupy [dafuq???]
Czytaj więcej: http://www.polskatimes.pl/opinie/komentarze/a/gazeta-wyborcza-kasa-na-slepo-jak-przetracony-wsciekly-pies,10764608/
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
http://www.drinkomania.pl/Artykul/19-05-2012/przepis-na-shota-wsciekly-pies
Czerska i Wiertnicza od dawna szukją lektorów do langwydża. Niby sześć grup, niby zblokowanych (jak się pojedzie to człowiek siedzi i nie musi sie bujac w te i z powrotem po mieście) godziny dogodne bo nawet w środku dnia (martwy czas dla lektorów bo wszystkie zlecenia albo rano albo wieczór) ....no i te zlecenia wiszą i wiszą i wiszą.
Sam tez bym mógł wziąć bo to rzut beretem z mego pent-haUsu ale jak tym beretem rzucam to jakoś un się albo cofa albo Czerskie i Wiertnicze omija
Ostracyzm czy osracyzm, to też broń.
*
Podażowy jest mniej skuteczny ale tez wskazany szczególnie jeśli dotyczy dostaw krytycznych dla funkcjonowania firmy. Inaczej jest tylko gestem, który może oddziaływać na zachowania innych.
Giewu, tefałszen (czemu jeszcze nie polsat?) wyszły z mody, nie trendy, obciach i te rzeczy.
*