Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

15455575960135

Komentarz

• Sieć kin ma się znakomicie.
  • los napisal(a):
    Sieć kin ma się znakomicie.
    Tych obecnie zamkniętych na jakieś 2 tygodnie również?

• Zwłaszcza ;)
  • los napisal(a):
    Zwłaszcza ;)
    Małym i podłym człowiekiem jestem, wiem. Ciekawe123 czy mają jakiś wariant na to, bo jak to zostanie rozszerzone na miesiąc (tak do Wielkiego Tygodnia) to i renegocjacja umów wynajmu powierzchni może niewiele pomóc.

• Ktoś na tt zauważył, że GW powinna być sprzedawana w rolkach.
  • Chybiony pomysł, bo jak słusznie ktoś zauważył nie można wytrzeć gwna GWnem.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Małym i podłym człowiekiem jestem, wiem.

Nie, nie jesteś, wczoraj gw "dekonstruowało mit" Anny Walentynowicz po przeczytaniu tego z kamienną twarzą prosto w oczy mogę im rzec - zdychajcie płakać nie będziemy.
  • Wg znajomych epidemokow może być bjeszcze cały kwiecień
  • christoph napisal(a):
    Wg znajomych epidemokow może być bjeszcze cały kwiecień
    Żeby tylko. Ja się obawiam kolejnych fal. Chociaż wydaje się, że choróbsko powinno się stać mniej zjadliwe wtedy.
  • christoph napisal(a):
    3 miesiące od wybuchu epidemii, czyli jeszcze maj.
  • christoph napisal(a):
    Pytanie otwarte, jak długo zostanie utrzymany zakaz, bo jak do końca kwietnia to....

• edytowano March 2020
    Lobby handlowych niedziel ostro domaga się ich przywrócenia.
    Ale przecież korzystały na nich restauracje
  • Lobby handlowo-rozrywkowe obecnie to lobby samobójców. Inna rzecz że zawsze ich o to podejrzewałem.
  • Rafał napisal(a):
    Lobby handlowo-rozrywkowe obecnie to lobby samobójców. Inna rzecz że zawsze ich o to podejrzewałem.
    Nie no tak, ale zawsze to było takie filozoficzne samobójstwo, niewidzialne. A teraz kurde wprost.

Z drugiej strony, jeszcze przed soborem, i to trydenckim, znane było zjawisko manii tanecznej. Może coś jest na rzeczy?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Taneczna_mania
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    rel="nofollow">https://pl.wikipedia.org/wiki/Taneczna_mania
    Nie no! Klikłem w tę linke a tam:
    Mania dotykała mężczyzn
    Czy ktoś wie, jak się edytuje wpisy? Nie można tak tego zostawić.
  • trep napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    rel="nofollow">https://pl.wikipedia.org/wiki/Taneczna_mania
    Nie no! Klikłem w tę linke a tam:
    Mania dotykała mężczyzn
    Czy ktoś wie, jak się edytuje wpisy? Nie można tak tego zostawić.
    Zaprzeczam!
  • No i z wielkiej litery.
  • A tak przy okazji, to jak inaczej określić redakcję będącą przyczynkiem do powstania wątku niż 'farma troli' lub 'fabryka fakenews'?
    Drobna rada dla rządzących, na każde pytanie pracowników medialnych z koncernu AGORA ja bym odpowiadał, że nie udzielam wywiadów fabrykom troli.
  • Przy okazji jeżeli kwarantanna się przedłuży to dotychczasowy koń pociągowy Agory czyli kina Helios mogą ich pociągnąć mocno w dół.
  • Wrocław; poprawia się stan 74-letniej pacjentki z coronawirusem. :-)
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    A tak przy okazji, to jak inaczej określić redakcję będącą przyczynkiem do powstania wątku niż 'farma troli' lub 'fabryka fakenews'?
    Drobna rada dla rządzących, na każde pytanie pracowników medialnych z koncernu AGORA ja bym odpowiadał, że nie udzielam wywiadów fabrykom troli.
    Dokładnie tak jak POTUS. On się nie obcyndala:

👣

🐾
    🐾

• No to przypatrzmy się cyferkom:
    Agora szacuje, że dwutygodniowe zamknięcie kin związane z koronawirusem spowoduje utratę przez grupę ok. 9 mln zł przychodów i maksymalnie 1,5 mln zł zysków. Spółka liczy na to, że ten ubytek uda się odrobić w kolejnych okresach - poinformowali przedstawiciele Agory podczas telekonferencji.
    (..)
    Jagiełło podał, że znaczna liczba pracowników Heliosa zatrudniona jest w oparciu o elastyczne formy zatrudnienia, przez co spółka nie będzie ponosiła części kosztów w czasie zamknięcia kin.
    Źródło , czyli uspokajanie, załoga na śmieciówkach, to tylko 2 tygodnie...
    Akcje Agory tracą na tegorocznej bessie zdecydowanie więcej niż rynek. Wszystko za sprawą sieci kin Helios, która stanowi główne źródło przychodów znanej z wydawania "Gazety Wyborczej" spółki.

21 lutego, dokładnie trzy tygodnie temu, za jedną akcję Agory płacono 13,3 zł. Dziś jest to ledwie 6,5 zł, a więc o przeszło połowę mniej
    Dlaczego tak się dzieje: imageŹródło tych danych.
    Bo 40 % i praktycznie cały zysk pochodzi z tej działalności. Na dzień dzisiejszy mozna uznać, że to nie będzie 2 tygodnie, a minimum miesiąc. Załoga na śmieciówkach, więc też musi szukać źródła utrzymania. Czas iść po popkorn...
  • Tarcza antykryzysowa sprawi, że wszyscy wspomożemy pracowników Agory, hłe, hłe :D

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• edytowano March 2020
    Poczekajmy na mechanizm pomocy. Wiele razy Morawiecki i inni powtarzali że dla czy szczególnie dla "małych i średnich przedsiębiorców". Jeśli to nie hasło to jest to wbrew pozorom dość ściśle określona prawnie kategoria. Agory raczej w niej nie da się upchnąć. Po drugie nie znamy kryteriów i warunków udzielenia pomocy. Nie sądzę aby miała ją dostać firma która, ustami Jagieły, niefrasobliwie i bezczelnie wyznaje że koszty będą małe bo ma ludzi na umowach czasowych - zlecenia więc zwyczajnie ich zwolni czy też nie będzie dalej zatrudniać. Spodziewam się raczej sankcji za zwolnienia połączonych ze zgodą na okresowe obniżenie wynagrodzeń na podstawie udokumentowanego wniosku. Będzie trzeba dowieść że ma się gorsze rezultaty - obniżoną sprzedaż, wyższe koszty, pogorszoną płynność i to w związku z koronawirusem a nie w kontynuacji spadkowego trendu jak część nie filmowa Agory.
  • AnnaE napisal(a):
    Tarcza antykryzysowa sprawi, że wszyscy wspomożemy pracowników Agory, hłe, hłe :D
    Nie. To ci pracownicy dostaną jednorazowo po 2000 zł.
    Co potem? Nie wiadomo, bo nie wiadomo, jak długo potrwa kryzys. Nie sądzę, żeby ludożerka rzuciła się do kin, jeśli zacznie jej brakować na chleb lub na spłatę kredytu.

Swoją drogą wyjątkowa podłość, cieszyć się w tych czasach z tego, że mają pracowników na umowach śmieciowych.
  • Maria napisal(a):
    AnnaE napisal(a):
    Tarcza antykryzysowa sprawi, że wszyscy wspomożemy pracowników Agory, hłe, hłe :D
    Nie. To ci pracownicy dostaną jednorazowo po 2000 zł.
    Co potem? Nie wiadomo, bo nie wiadomo, jak długo potrwa kryzys. Nie sądzę, żeby ludożerka rzuciła się do kin, jeśli zacznie jej brakować na chleb lub na spłatę kredytu.

Swoją drogą wyjątkowa podłość, cieszyć się w tych czasach z tego, że mają pracowników na umowach śmieciowych.
    Żeby chociaż wzięli po te 2000,- i znaleźli pracę poza Agorą...

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• No właśnie.
  • Przestańcie pisać o umowach śmieciowych. Jak jesteś pracownikiem kina to wiąże Cię stosunek pracy, bo pracujesz w wyznaczonym czasie i miejscu pod kierownictwem szefa a jak się nazywa umowa to nie ma to znaczenia. DudaPomoc powinna sie skupić na składaniu pozwów o ustalenie stosunku pracy.
  • Waski napisal(a):
    Przestańcie pisać o umowach śmieciowych. Jak jesteś pracownikiem kina to wiąże Cię stosunek pracy, bo pracujesz w wyznaczonym czasie i miejscu pod kierownictwem szefa a jak się nazywa umowa to nie ma to znaczenia. DudaPomoc powinna sie skupić na składaniu pozwów o ustalenie stosunku pracy.
    Chcącemu nie dzieje się krzywda. Sami godzili się na przyjęcie takich umów.

*

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.