Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

18283858788135

Komentarz

• Bo Adolf Hitler już nie żyje.
  • Inne czarty groźniejsze jeszcze dychają
  • W Polsce nie.
  • los napisal(a):
    Jagdo nie było wiecu? Sam z zaparciem, znaczy zapartym tchem obejrzałem całą wieczornicę.
    Może to miał być wic, nie wiec...
  • W rzeczy samey był to wic.
  • raste napisal(a):
    Inne czarty groźniejsze jeszcze dychają
    los napisal(a):
    W Polsce nie.
    Prawdziwie mocny czart ubiera się u Prady.
    Naprawdę ten polski taki przaśny i w crocsach?
  • W Braciach Karamazow czart wyjaśnia, dlaczego się nie stroi.
  • raste napisal(a):
    Inne czarty groźniejsze jeszcze dychają
    To jest praźródło sporej części problemów, coś w rodzaju symbolicznej ojczyzny liberalnej zarazy w Polsce, więc dobrze jest takie sprawy dokańczać.

• loslos
    edytowano June 2021
    Wydaje mi się, że już się nie podniosą. Powodem jest psychopatyczna osobowość Adasia, który nie potrafi się układać - musi człowieka podporządkować albo zniszczyć i nie ma tym hamulców: nie cofnie się przed najbardziej sadystycznymi posunięciami. Niszczy też swoich, jeśli mu podpadną, co przypomina nieszczęsny los Krzysztofa Leskiego. Z kimś takim należy walczyć jak z zarazą czyli też nie cofając się przed niczym a wątpię czy zarząd Agory na to stać - aby tam się znaleźć trzeba choć trochę być gazownikiem a dla gazownika zabić Michnika to jak zabić ojca. Chyba, że pan H też jest psychopatą absolutnym - przyzna się do każdego poglądu, jeśli go to zbliży do władzy, i każdy odrzuci. Pożyjemy zobaczymy.
  • "Walka między gazetą.pl a "Wyborczą" wchodzi w nową fazę. Ludzie Kiszczaka zostają oskarżeni o "mizoginię" i "seksizm":

"Służbom Bezpieczeństwa – najpierw PRL, potem III RP – przyświecała szowinistyczna, mizogińska i wredna reguła. Była nieludzka, antykobieca. (...)

Propozycje seksualne padały nagminnie i wprost. Żadnego zawoalowania, żadnych sugestii o wspólnym słuchaniu płyt czy szampanie przy świecach. Kawa na ławę: „Mam wolną chatę", „Chciałbym cię przelecieć", „Pójdziesz ze mną do łóżka?", „Pokochamy się?", „Umówimy się na małe rypanko? Takie bez zobowiązań?".

Jak pani reagowała?
    Od początku bardzo zdecydowanie i ostro. Nie było przyzwolenia. Cóż, zawsze byłam krnąbrna, poza tym wyszłam za mąż i nie w głowie mi były przygody. Ale niektóre panie pozwalały się klepać po tyłku za jakieś wymierne korzyści, na przykład awanse na coraz wyższe stopnie oficerskie, medale, wyższe premie i nagrody. Opłacało się też cykliczne, bezpardonowe donoszenie na kolegów. Zero sentymentów.
    Powtarzano nam: "To służba, do cholery, a nie praca w sklepie mięsnym. Jak chcesz iść do domu, to możesz się zwolnić". Albo: "Gówno mnie obchodzi, jak się czujesz… Dzieci? Ja też mam, ku*wa, dzieci. I siedzę tutaj na dupie… Musisz iść? To wypie*dalaj".""

https://weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,27244757,byla-agentka-kontrwywiadu-propozycje-seksualne-padaly-nagminnie.html
  • Ale część propozycji (Agora ma przekazać GazWyb do specjalnej fundacji: Jego (Żakowskiego) zdaniem, wszyscy stracą najmniej, jeśli „pójdą swoimi drogami”: Agora zajmie się rozrywką i kulturą, a „Wyborcza” zostanie przekazana specjalnie stworzonej fundacji : https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gazeta-wyborcza-kontra-zarzad-agora-gazeta-pl-spor-o-co-chodzi-list-dominika-kulczyk-jerzy-illg-jacek-zakowski) to już aberracja w czystej postaci, z mało maskowanymi groźbami w tle.
    Potwierdza to moją opinię, że tz 'Ludzie Gazety' to, w swej masie, psychopaci bez żadnych norm etycznych, gdy trzeba usprawiedliwić swoje postępowanie.
  • edytowano June 2021
    Jąkała na odcinku seksis&promiskuitys ma zdaje się wiele dokonań, niczym jakiś Łajnsztajn...sprawa jest rozwojowa...
  • MarianoX napisal(a):
    Jąkała na odcinku seksis&promiskuitys ma zdaje się wiele dokonań, niczym jakiś Łajnsztajn...sprawa jest rozwojowa...
    Ja tylko oczekuję na akcje #tezMieszkalamWKibucu czyli zwyczaje i obyczaje z początków GazWyb, tego nawet Remuszko wolał nie tykać.

• edytowano June 2021
    ms.wygnaniec napisal(a):
    MarianoX napisal(a):
    Ja tylko oczekuję na akcje #tezMieszkalamWKibucu czyli zwyczaje i obyczaje z początków GazWyb, tego nawet Remuszko wolał nie tykać.

Wykorzystanie stosunku podległości służbowej, itd..jakby zastosować amerykanską praktykę jurysprudencyjną to nie bez kozery pincet lat "we więźniu".
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Ale część propozycji (Agora ma przekazać GazWyb do specjalnej fundacji: Jego (Żakowskiego) zdaniem, wszyscy stracą najmniej, jeśli „pójdą swoimi drogami”: Agora zajmie się rozrywką i kulturą, a „Wyborcza” zostanie przekazana specjalnie stworzonej fundacji : https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gazeta-wyborcza-kontra-zarzad-agora-gazeta-pl-spor-o-co-chodzi-list-dominika-kulczyk-jerzy-illg-jacek-zakowski) to już aberracja w czystej postaci, z mało maskowanymi groźbami w tle.
    Potwierdza to moją opinię, że tz 'Ludzie Gazety' to, w swej masie, psychopaci bez żadnych norm etycznych, gdy trzeba usprawiedliwić swoje postępowanie.
    Ale co jest nietrafnego w tej propozycji? Mnie się ona bardzo podoba, m.in. dlatego że Gazownia straci futrowanie z branży outdoor, kin Helios i meksykańskich garkuchni.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Ale co jest nietrafnego w tej propozycji? Mnie się ona bardzo podoba, m.in. dlatego że Gazownia straci futrowanie z branży outdoor, kin Helios i meksykańskich garkuchni.
    Patrzę na to z punktu widzenia Ładu Korporacyjnego. A tutaj, piórem Żakowskiego, zostało sformułowane ultimatum z groźbą rozwalenia wszystkiego

• ms.wygnaniec napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Patrzę na to z punktu widzenia Ładu Korporacyjnego. A tutaj, piórem Żakowskiego, zostało sformułowane ultimatum z groźbą rozwalenia wszystkiego

No, to z punktu widzenia ładu korporacyjnego wydzielasz ze spółki zorganizowaną część przedsiębiorstwa, która przynosi straty i generuje koszty emocjonalne. So much win!
  • Takie generalnie jest racjonalne rozwiązanie problemu. Ale czy Hojka ma jaja, by to przeprowadzić?
  • To nie jest tak łatwo, pytanie brzmi:
    - kto wytwarza kontent i kto za to płaci?
    Cała sztuka polega na tym, aby za 'treść' najpierw jakaś grupa zapłaciła, następnie aby kolejna zapłaciła za lekką modyfikację, a na koniec aby jeszcze coś z reklam przy okrojonej wersji uzyskać. Ja nie wiem jak to działa w Agorze, bo wszystkie moje informacje wskazują, że to nie ma nic wspólnego z przejrzystością, ale zaznaczam, że to niejawne informacje, gdzie jestem max 2 pochodną więc waga dowodu anegdotycznego.
    A dwa, to takie sprawy załatwia się przy szczelnie zasłoniętej kurtynie.
    Moja czysta spekulacja:
    - od jakiegoś czasu Agora starała się uporządkować struktury, gdyż bizantyjskość w czasach pisowskiej zarazy się słabo sprawdza, ponieważ opór był nie przełamywalny (np. ustalenia do spotkania po zabraniu w celu wyjaśnienia co uzgodniono), więc delegowano zespół ze strony Zarządu, który to przygotował, co spowodowało furię.
  • A no i jeszcze jedno:
    - już drugi dzień Donald Tusk jest przewodniczącym PO, jak to GazWyb ogłosił, prawda?
    Czyli nawet w PO ich siła sprawcza oscyluje około 0.
  • Dla mnie jednak byłaby śmiechawa, gdyby Agora SA wyłączyła ze swojej struktury Gazownię i przeniosła ją do fundacji imieniem Stefana Michnika.
  • edytowano June 2021
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Dla mnie jednak byłaby śmiechawa, gdyby Agora SA wyłączyła ze swojej struktury Gazownię i przeniosła ją do fundacji imieniem Stefana Michnika.
    ...a potem przejęłaby to wszystko fundacja Lux Veritatis... :D
  • Cheba Lux Tenebris
  • Tenebris Mendaciae
  • Może się przebranżowią na produkcję papieru toaletowego? Też jest do d***, więc jakieś doświadczenie mają :D
  • https://wpolityce.pl/media/556300-publiczne-pranie-brudow-w-agorze-gw-stawia-zadania
    Komunikacja poprzez Twittera! no to chyba mistrzostwo świata w buractwie i podniesieniu poziomu sporu na kolejny poziom.
    To faktycznie jest próba sił dla gerontokracji.
    Że tak złośliwie napiszę: to jak z tym powrotem Tuska Panie Adamie?
  • To wygląda naprawdę na koniec Wybroczej, ale jaja.
  • Agnieszka Sadowska. Jeszcze przed chwilą nie wiedziałem o istnieniu osoby a teraz już ją lubię.
  • los napisal(a):
    Kapitulacja https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gazeta-wyborcza-redakcja-kontra-zarzad-agory-polaczenie-z-gazeta-pl

Brawo Adam.
    Wiesz losie, a tak w funkcji czasu, to na tej Canossie to kto wygrał, tak realnie?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.