Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

19091939596135

Komentarz

• los napisal(a):
    https://www.press.pl/tresc/67412,wicenaczelny-_gazety-wyborczej_-ostro-skrytykowal-zarzad-agory
    To pokazuje, że jakiekolwiek układy z tym towarzystwem, to czysta strata czasu. Od czasów afery Michnika-Rywina nic się nie zmieniło. Biznes rozumiany jako moralne wzmożenie, głupiej już chyba nie można?
    Uwaga: można prowadzić biznes na moralnych wzmożeniach... ale innych, nigdy swoich, to się wtedy nazywa monetyzacja emocji.

• Albo Thunberg-Geschäft.
  • edytowano September 2021
    → raport Subskrypcje 2021
    od fundacji Digital Poland

raport liczy 142 strony, jest w .pdf
    ściągnąłem sobie (po uprzednim OBOWIĄZKOWYM) zapisaniu się do newslettera,

więc oddam imejlowao lub włożę na góglowy dysk jeśli kto chce...

(nie używam na dysku gógla na codzień, ale chyba dobrze zrobiłem?
    @ms.wygnaniec, dodałem twój imejl, nie wiem, gógiel wysyła ci powiadomienie?)

• Exspectans napisal(a):
    Heh https://dorzeczy.pl/obserwator-mediow/205903/gazeta-wyborcza-zrywa-wspolprace-z-gazetapl.html
    Jak piszą w komentarzach, pp Kurski i Wójcik usiłują ukraść własność spółki Agora, w której są zatrudnieni.
    Mnie fascynuje milczenie Michnika czy Blumsztajna, w końcu akcjonariusze.

• Blumsztajn tak, Michnik nie.
  • los napisal(a):
    Blumsztajn tak, Michnik nie.
    Co fakt, to fakt

• Co za wspaniałe czasy - Gazeta.pl i Wyborcza.pl na noże!
  • edytowano October 2021
    los napisal(a):
    Co za wspaniałe czasy - Gazeta.pl i Wyborcza.pl na noże!
    Jak tak dalej pójdzie, to będą jak kibice ŁKS-u i Widzewa wzajemnie się od Jewriejów wyzywać!
  • los napisal(a):
    'Starsi' ukradli Gazetę Wyborczą Solidarności, to kolejne pokolenie idzie w ich ślady, grab zagrabione ;)

• Domniemywam, że ci młodsi pochodzenie w większości mają czysto aryjskie. Czyli zgodnie z moim ulubionym cytatem z Jerzego Brauna są to "młodzi synowie chłopscy i dawny proletariat miejski wysługujący się Żydom – stanowią element zawzięty, wytrwały, chciwy, pozbawiony doszczętnie wszelkich skrupułów moralnych w handlu, górujący nad Żydami odwagą, inicjatywą i rzutkością."
  • edytowano October 2021
    Charakterystyka p. Brauna wręcz perfekcyjnie idealna, non plus ultra - ja takowych w realu spotykałem i pasuje znakomicie
  • edytowano October 2021
    P1DSN13
    GW, pt. 01.10.2021

z tym papierowym wydaniem kupują państwo dostęp do tekstów na → wyborcza.pl przez 1 miesiąc*

kod należy aktywować do 3. X
    romeck: Mówię - brać! ;) (link aktywny do aktywacji)
    Jak zrezygnować z prenumeraty?
    Z prenumeraty możesz zrezygnować w dowolnym momencie. Wystarczy, że zalogujesz się na Moje Konto na Wyborcza.pl, a w zakładce Przegląd wybierzesz opcję rezygnacji z płatności cyklicznych.
    Możesz też zrezygnować z prenumeraty kontaktując się mailowo lub telefonicznie z naszym Biurem Obsługi Klienta.
    Jeżeli nie chcesz, aby pakiet został przedłużony o kolejny okres rozliczeniowy, anuluj subskrypcję (płatność odnawialną) najpóźniej na 48h przed rozpoczęciem nowego okresu.
    Dodatkowo wybierając metodę płatności "płać z rachunkiem za telefon" oprócz wyżej opisanych sposobów rezygnacji masz możliwość rezygnacji wysyłając bezpłatnego SMSa o treści: STOP WYBORCZAPL na numer 80555.
  • edytowano October 2021
    A jutro kolejne rzygowiny:
    Palikot: Gdyby Lech Kaczyński mnie posłuchał, to żyłby do dzisiaj
    Jonathan Franze: Nawet ateizm może być religią
    Sting: rozumie mieszkańców kraju nad Wisłą (Marcin Kydryński)
  • los napisal(a):
    Przyjdą jeszcze czasy, gdy Adam wystąpi przeciw Michnikowi, a Seweryn przeciw Blumsztajnowi....
  • romeck napisal(a):
    P1DSN13
    GW, pt. 01.10.2021

z tym papierowym wydaniem kupują państwo dostęp do tekstów na → wyborcza.pl przez 1 miesiąc*

kod należy aktywować do 3. X
    romeck: Mówię - brać! ;) (link aktywny do aktywacji)
    Jak zrezygnować z prenumeraty?
    Z prenumeraty możesz zrezygnować w dowolnym momencie. Wystarczy, że zalogujesz się na Moje Konto na Wyborcza.pl, a w zakładce Przegląd wybierzesz opcję rezygnacji z płatności cyklicznych.
    Możesz też zrezygnować z prenumeraty kontaktując się mailowo lub telefonicznie z naszym Biurem Obsługi Klienta.
    Jeżeli nie chcesz, aby pakiet został przedłużony o kolejny okres rozliczeniowy, anuluj subskrypcję (płatność odnawialną) najpóźniej na 48h przed rozpoczęciem nowego okresu.
    Dodatkowo wybierając metodę płatności "płać z rachunkiem za telefon" oprócz wyżej opisanych sposobów rezygnacji masz możliwość rezygnacji wysyłając bezpłatnego SMSa o treści: STOP WYBORCZAPL na numer 80555.

po-co?

to jednak szambo jest.
  • edytowano October 2021
    romeck napisal(a):
    anuluj subskrypcję (płatność odnawialną) najpóźniej na 48h przed rozpoczęciem nowego okresu.
    Haha, co za cwane gapy, ale to zadziała tylko na miesiąc, potem wkruwiony klient odwoła na pewno.
  • Przemko napisal(a):
    romeck napisal(a):
    anuluj subskrypcję (płatność odnawialną) najpóźniej na 48h przed rozpoczęciem nowego okresu.
    Haha, co za cwane gapy, ale to zadziała tylko na miesiąc, potem wkruwiony klient odwoła na pewno.
    W większości korpo myśli się w kategoriach najbliższego sprzedażowego planu miesięcznego.
  • MarianoX napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    romeck napisal(a):
    W większości korpo myśli się w kategoriach najbliższego sprzedażowego planu miesięcznego.
    Jasne, ale wyborcza właśnie walczy z korporacją. ;)
  • edytowano October 2021
    Wojna trwa:
    image
  • Duphawdy, wojna Gazety z Wyborczą dostarcza nam wiele radości. Chwilo trwaj!
  • (ja na smartfonie nie widzę obrazków z fejsbókowych linków, więc sam sobie wkleję z innego linka ..)

image
  • To link z Twittera.
  • Przemko napisal(a):
    To link z Twittera.
    pbs.twimg.com

no tak, ale też nie wyświetla mi...
  • Przypomło mi się, że jeden z wykładowców na dziennikarce UW ( gdzie stety-niestety studiowałam), niejaki dr. K robił w l. 50-tych doktorat nt. "Stalin - największy adiustator naszych czasów". To nie żart.
    Widzę już współczesny tytuł podobnej pracy: "Michnik - największy adiustator naszych czasów". >-) >:)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.