Skip to content

Demonstranci w siedzibie PKW

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Wewnątrz sali konferencyjnej PKW są Grzegorz Braun, Robert Winnicki, Ewa Stankiewicz i domagają się dymisji całej PKW.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
«13456

Komentarz

• I to jest ich najpoważniejszy błąd. Powinni domagać się dymisji tego gównianego rządu.
  • Polactwo bedzie mialo beke, pewnie na to wlasnie czekali.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Coś takiego znalazłam.
    http://niezalezna.pl/61603-pilne-demonstranci-zajeli-siedzibe-pkw
    Czy ktoś z Warszawy mógłby potwierdzić - rzeczywiście jest tłumnie i ostro?
  • Ambasador Somalii jutro zgłosi sprzeciw
  • Brzost przekazuje SMSem pozdrowienia z Wiejskiej
    :)
  • Brzost na ministra środowiska!
  • Ich tam jest niewielka grupka (50-100 osób), bo demonstracja już została rozwiązana. Kilkanaście osób siedzi w środku. Na zewnątrz zaczynają wyrywkowo legitymować.
  • Podobno o 17-tej było ok. 700 osób.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • W TVR podali, że ok 2000.
  • "Prawo i Sprawiedliwość zdecydowanie negatywnie ocenia dzisiejsze wydarzenia pod siedzibą PKW."
    http://www.pis.org.pl/article.php
  • Sytuacja ich przerosła.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • No i słusznie.
    Demonstranci OK.
    PiS OK.
  • Demonstranci wznosili okrzyki: " PiS -  PO jedno zło".

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • domagaja sie 100% dla peezel?
  • Mania
    Demonstranci wznosili okrzyki: " PiS -  PO jedno zło".
    Nu i dopsz, ich sprawa. Mięsu armatniemu dozwolone jest wznosić okrzyki, nie za to je cenimy.
  • Ewa Stankiewicz miałaby to hasło o PiS i PO wykrzykiwać? Jakoś ciężko w to uwierzyć
  • kania.zu.kurz
    Ewa Stankiewicz miałaby to hasło o PiS i PO wykrzykiwać? Jakoś ciężko w to uwierzyć
    Stankiewicz raczej nie. Inne matoły były tam czynne.
    The author has edited this post (w 20.11.2014)

• Ale ci obok niej prędzej.
  • Mania
    kania.zu.kurz
    :
    Ewa Stankiewicz miałaby to hasło o PiS i PO wykrzykiwać? Jakoś ciężko w to uwierzyć
    Stankiewicz raczej nie. Inne matoły były tam czynne.
    Jest z nimi, więc bierze odpowiedzialność za to hasło.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Sytuacja ich przerosła.
    Kogo? PiS czy demonstrantów?
    Ustawili się bardzo dobrze, znaczy PiS.
    Pamiętacie, kiedy PiS wygrał wybory? Był w centrum. Była partia bardziej prawicowa w sferze głoszonych wartości (LPR), reszta na lewo. Były partie bardziej socjalnie nastawione (Samoobrona, ówczesny PSL), były bardziej rynkowo (ówczesna PO, demokraci.pl). Byli więksi euroentuzjaści i więksi eurosceptycy. W kwestii zmian ustrojowych bardziej radykalna była PO (JOW, likwidacja Senatu itd.), reszta partii była raczej przeciw, propozycje PiS były w istocie kompromisowe. Jedynie chyba w polityce atlantyckiej PiS był najbardziej zdecydowany, ale to nie było tematem.
    Nie wiadomo też do końca komu na rękę jest rozróba.
  • rozum.von.keikobad
    los
    :
    Sytuacja ich przerosła.
    Kogo? PiS czy demonstrantów?
    PiS.

• rozum.von.keikobad
    Nikomu.
    Ale właśnie w sposób dość bezczelny zlikwidowana została demokracja. Lud wtedy ma prawo a właściwie to obowiązek wziąć za dupę establiszment i zrobić z nim coś nieprzyjemnego. Wszelkie gierki parlamentarne są deklaracją uznania status quo.

• rozum.von.keikobad
    Rozum mnie uprzedził. Ze wszystkimi ocenami wstrzymajmy się do momentu kiedy już będzie wiadomo o co kaman w tym całym zamieszaniu.
    JORGE>
  • Też tak sądzę. (że sytuacja przerosła PiS)
    Wyniki, nawet te ujawnione z opolskiego i śląskiego są tak ewidentnie sfałszowane (kilkanaście procent odchylenia od ex-p), że szczęka opada. Mam wrażenie, że PiSowi właśnie dokładnie to się zrobiło - szczęka mu opadła. Sasin zapowiedział działania parlamentarne. Dokładnie zdając sobie sprawę, że g...o to da.
    The author has edited this post (w 20.11.2014)
  • los
    Ale właśnie w sposób dość bezczelny zlikwidowana została demokracja. Lud wtedy ma prawo a właściwie to obowiązek wziąć za dupę establiszment i zrobić z nim coś nieprzyjemnego. Wszelkie gierki parlamentarne są deklaracją uznania status quo.
    Jeżeli jest tak, to jakie dalsze kroki przewidują ci, którzy tą demokrację zlikwidowali ? Co będzie, ewentualnie ma być (jest zaplanowane) dalej ?
    JORGE>
  • No właśnie, na razie zdaje się PKW zapowiedziała, że "przestaje liczyć głosy". Może o to chodziło?
    Osobiście nie ufałbym tym panom, którzy okupują PKW. I w świetle ostatnich wydarzeń nie wykluczałbym także zewnętrznych przyczyn obecnego kryzysu wyborczego.
  • JORGE
    Jeżeli jest tak, to jakie dalsze kroki przewidują ci, którzy tą demokrację zlikwidowali ? Co będzie, ewentualnie ma być (jest zaplanowane) dalej ?
    Ja nie wiem, czy planowali czy tak wyszło, ale jak działa dyktatura to mniej więcej wiemy. Skrytobójstwa, prześladowanie opozycji, jak się jakaś uchowa, kłamliwa i bezczelna propaganda a przede wszystkim mnóstwo mnóstwo niegodziwości w każdej sferze życia. W sumie normalka.

• rozum.von.keikobad
    Osobiście nie ufałbym tym panom, którzy okupują PKW.
    To swojo szoso. Od Brauna hulajnogi kupować nie należy a Bosak i Winnicki to już w ogóle. Ale to nie oni są problemem.

• Oni tym wałkiem "wyprzedzili" bunt, zaskoczyli opozycję. Ja tak sobie myślałem był, że przesilenie będzie -no bo być musi - 7 lat beznadziejnych , haniebnych rządów - ale, myślałem ja, że starcie rozegra się przy wyborach parlamentarnych . Wiadomo było, że nie będą chcieli oddac władzy i zrobią wszystko takoż przypuszczałem, że opozycja będzie gotowa do Majdanu, (no i nawet snułem cuś takowego, że może nawet w interesie USA coś takiego będzie) ...  A oni tym wałkiem wyprzedzili i wpychaja PIS w radykalny bunt antysystemowy - nieco wcześniej, który chyba w tych warunkach nie jest w stanie poderwać społeczeństwa, rodaków ... tylko może zaszkodzić PISowi, wyautować z wyborów parlamentarnych jako niecywilizowana, anarchiczna siła .... Brak protestu, brak reakcji  z kolei pozwala im robić wszystkie numery świata...
    Chyba lemingi widzą, juz jak sa okłamywane... no ale one to się chyba nie zbuntują (choć przy acta się zbuntowali) ale może nie będą pędzić już do wyborów i na PO głosować ...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.