Skip to content

Demonstranci w siedzibie PKW

1246

Komentarz

• los
    A wyszli na ulicę. Sami, nikt za rączkę nie wyprowadzał. Polacy zaś nie wychodzą.
    Gdyby tak pogrzebać w kontaktach Jaceniuka....
    The author has edited this post (w 22.11.2014)

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • 7my
    starybelf
    :
    los
    :
    A wyszli na ulicę. Sami, nikt za rączkę nie wyprowadzał. Polacy zaś nie wychodzą.
    Gdyby tak pogrzebać w kontaktach Jaceniuka....
    Byłem tam, a teraz jest jakaś demonstracja?
    Spytam Cię Stary Belfrze o jedno, w kraju właśnie trwają demonstrację przeciwko sfałszowaniu wyborów, jesteś tam ? ze smartfona do nas piszesz ?
    czy kierunkowskaz nie idzie w tą stronę, którą wskazuje ?
    A co ma wiatrak do piernika? Byłam tam, do momentu wejścia Winnickiego do PKW. I co Kolega powie, że powinienem też wejśc do PKW?
    Proszę czytać moje wpisy, a potem wyjeżdżać z pouczeniami.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Jak tu wychodzić na ulicę, kiedy w telewizji finał Tańca z Gwiazdami?

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • A ja uprzejmie donoszę że:
    Aleje Ujazdowskie wyglądaja pięknie. Dekoracje świąteczne na Placu na Rozdrożu już są. A dalej w stronę Belwederu chodzą stateczne pary zakochanych. Trochiem zmarzł stojąc vis a vis wejscia do Kancelarii i zapewnie wyglądałem głupio tak stojąc tam potulnie y samotnie.
    No to poszedłem do domu. Na harbatę i szklaneczkę domowej nalewki. Ah, zapomniałbym ciepła woda jest!

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • starybelf
    A co ma wiatrak do piernika? Byłam tam, do momentu wejścia Winnickiego do PKW. I co Kolega powie, że powinienem też wejśc do PKW?
    Ukraińcy na Majdanie protestowali miesiącami. Na dwudziestostopniowym mrozie, atakowani przez bojówkarzy i ostrzeliwani przez snajperów. W demonstracje zaangażowanych było kilka milionów osób, 1 grudnia było w Kijowie prawie milion demonstrantów, średni stan to okolice stu tysięcy. Kilkaset osób straciło życie, kilka tysięcy zdrowie. Nie na wezwanie Jaceniuka, Turczynowa lub Poroszenki - odwrotnie, to oni zyskali popularność dzięki poparciu Majdanu.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    starybelf
    :
    Ukraińcy na Majdanie protestowali miesiącami. Na dwudziestostopniowym mrozie, atakowani przez bojówkarzy i ostrzeliwani przez snajperów. W demonstracje zaangażowanych było kilka milionów osób, 1 grudnia było w Kijowie prawie milion demonstrantów, średni stan to okolice stu tysięcy. Kilkaset osób straciło życie, kilka tysięcy zdrowie. Nie na wezwanie Jaceniuka, Turczynowa lub Poroszenki - odwrotnie, to oni zyskali popularność dzięki poparciu Majdanu.
    Powiem wprost. Losie nie manipuluj. Ludzie na majdan wyszli po wezwaniach Jaceniuka.

W jedności siła!

• Taki to autorytet miał podrzędny działacz bloku wyborczego, który dostał w wyborach 25%? W wyborach prezydenckich AD 2009 Jaceniuk dostał 7%.
    Cuda, panie, cuda.
    Ale proszę nas traktować poważnie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Taki to autorytet miał podrzędny działacz bloku wyborczego, który dostał w wyborach 25%? W wyborach prezydenckich AD 2009 Jaceniuk dostał 7%.
    Cuda, panie, cuda.
    Ale proszę nas traktować poważnie.
    Był sekretarzem pani z warkoczem, Tymoszenko. To wystarczy.

W jedności siła!

• To fajnie. że takie rzeczy wystarczają. A Wipler nie wystarczył.

• ombretta
    Nic podobnego.  PEACE chce rządzić.  Działacze pragną rządzenia, pragną udziału we Władzi i związanych z tym fruktów.  Rzecz w tym, że Jarro nigdy nie zgodzi się na kryterium uliczne, ale to nie to samo co "chce być wieczną opozycją".
    Ale właśnie zapowiedział wykorzystanie manifestacji 13 grudnia do protestu w związku ze związkiem. I bardzo słusznie. Nie jest to, co prawda "kryterium uliczne" brane dosłownie, ale jednak siła tego marszu może ciut pokazać. Również na zewnątrz kraju.
  • Jeszcze na FF a później na Rebelce wiele pisałem że JK to klasyczny przykład gentleman'a, który znalazł się w spelunie, a dostawszy ciężkie lanie z buta i tulipanem, wzdraga się przed wyciągnięciem maczety, którą to ma w zanadrzu, preferując apelowanie do oprychów o spokój, honor i ogólnie żentelmenskie zachowanie.
    NIE DA SIĘ.....

• A bez metafor? (ta maczeta w zanadrzu to...?)
    The author has edited this post (w 23.11.2014)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • extraneus
    A bez metafor? (ta maczeta w zanadrzu to...?)
    Ta maczeta to podobno, pi razy oko lub wiencey, 30% poparcia w tubylcach. Albo się je ma i się je używa albo się nie ma i się apeluje.

• fatuswombatus
    extraneus
    :
    A bez metafor? (ta maczeta w zanadrzu to...?)
    Ta maczeta to podobno, pi razy oko lub wiencey, 30% poparcia w tubylcach. Albo się je ma i się je używa albo się nie ma i się apeluje.
    Kolega ma rację. Jeśli przed siedzibą PKW zabrakło przedstawiciela PiS, no to o czym mówimy. Być może wystarczyłby senator Piotr Ł. Andrzejewski, może Witold Kołodziejski. Wystarczyłaby twarz PiS-u z II szeregu.

W jedności siła!

• mmaria
    Ale właśnie zapowiedział wykorzystanie manifestacji 13 grudnia do protestu w związku ze związkiem. I bardzo słusznie.
    Genialne! Może pani prezydent Warszawy da zgodę na manifestację.
  • uhr
    Jasne że da! A dlaczego miałyby nie dać? Przecież TVN będzie nadawać na żywo a GW będzie opsisywać jak PiS i JK podpalają i niszczą.

• fatuswombatus
    uhr
    :
    Jasne że da! A dlaczego miałyby nie dać? Przecież TVN będzie nadawać na żywo a GW będzie opsisywać jak PiS i JK podpalają i niszczą.
    Po przewale wyborczym już nic ich nie powstrzyma. Idzie civil war....

W jedności siła!

• I jeszcze jeden link:
    http://thomaspercy.salon24.pl/617510,sfalszowane-na-chama

W jedności siła!

• Ewa Stankiewicz
    W czwartek 20 listopada weszłam, wraz z Grzegorzem Braunem i innymi osobami, do budynku Państwowej Komisji Wyborczej przez otwarte drzwi, przez nikogo nie zatrzymywana.
    Sceny z napierania ludzi na drzwi, które pokazywały telewizje pochodzą ze znacznie późniejszego czasu, kiedy drzwi zostały zamknięte, początkowo jeszcze wypuszczano ludzi, a później już nikt nie mógł ani wejść ani wyjść.
    Natychmiast po wejściu do budynku podszedł do mnie mężczyzna w garniturze - z kontekstu wynikało, że jest to osoba decyzyjna reprezentująca gospodarza tego miejsca. Mężczyzna był kulturalny i pomocny. Z tego co mówił wynikało, że jesteśmy zaproszeni do rozmów z członkami PKW, pytał kto tu jest liderem i prosił, żeby wyłonić delegację. Ponieważ nie znałam większości osób, z którymi weszliśmy do
    budynku
    , nie umiałam odpowiedzieć na to pytanie. Podeszła do mnie również pani, która przedstawiła się jako szefowa biura prasowego PKW i zaoferowała swoją pomoc we wszelkich sprawach. Zostaliśmy poprowadzeni do sali prasowej na pierwsze piętro przez osobę, która również wyglądała na przedstawiciela siedziby PKW i tam też zostaliśmy.
    Ktoś, kto daje się tak wkręcić jest albo idiotą albo prowokatorem.

• los
    Ewa Stankiewicz
    :
    W czwartek 20 listopada weszłam, wraz z Grzegorzem Braunem i innymi osobami, do budynku Państwowej Komisji Wyborczej przez otwarte drzwi, przez nikogo nie zatrzymywana.
    Sceny z napierania ludzi na drzwi, które pokazywały telewizje pochodzą ze znacznie późniejszego czasu, kiedy drzwi zostały zamknięte, początkowo jeszcze wypuszczano ludzi, a później już nikt nie mógł ani wejść ani wyjść.
    Natychmiast po wejściu do budynku podszedł do mnie mężczyzna w garniturze - z kontekstu wynikało, że jest to osoba decyzyjna reprezentująca gospodarza tego miejsca. Mężczyzna był kulturalny i pomocny. Z tego co mówił wynikało, że jesteśmy zaproszeni do rozmów z członkami PKW, pytał kto tu jest liderem i prosił, żeby wyłonić delegację. Ponieważ nie znałam większości osób, z którymi weszliśmy do
    budynku
    , nie umiałam odpowiedzieć na to pytanie. Podeszła do mnie również pani, która przedstawiła się jako szefowa biura prasowego PKW i zaoferowała swoją pomoc we wszelkich sprawach. Zostaliśmy poprowadzeni do sali prasowej na pierwsze piętro przez osobę, która również wyglądała na przedstawiciela siedziby PKW i tam też zostaliśmy.
    Ktoś, kto daje się tak wkręcić jest albo idiotą albo prowokatorem.
    Albo jak jeszcze nieliczni wierzy że w bugoodrzu w dalszym ciągu można z przedstawicielem władzy rozmawiać w honorowy i kulturalny sposób. Że procedury obowiązują, a rozumne argumenty zostaną wysłuchane i wzięte pod uwagę. Że mówiąc prawdę przekona się przeciwnika do swoich racji.

• 7my
    czyli uważasz że to pierwsze.
    Wychodzi na to że JarKacz tesz to pierwsze? Hm?
    On także wierzy w prawo, demokrację, rozmowę i procedury w Sejmie.

• Wciągnięcie organizatorów demonstracji do budynku załatwia dwie rzeczy:
    1. Demonstracja zostaje bez osób najaktywniejszych, więc łatwo ją rozproszyć albo wpuścić w kanał.
    2. Przywódcy demonstracji są w garści, więc można ich np. aresztować i wykorzystać do wszelkich możliwych prowokacji.
    Zostało to wykorzystane to full extend. Do Browna od dziś należy mówić Jewno po imieniu.

• 7my
    fatuswombatus
    :
    7my
    :
    Myślę, że Kaczyński wie w co wierzy a w co nie, i myślę że to on ma rację a nie ty,
    ale również myślę, że na miejscu Pani Stankiewicz nie przekraczałby progu PKW tego wieczoru,
    i nie trzeba być Kaczyńskim aby wiedzieć jakich choćby obrazków tego dnia potrzebowały reżimowe media, czyli 90%,
    i jednak nie grać w przedstawianiu reżyserowanym przez kogoś innego i na jego potrzeby.
    Ciekawe że to wszystko wiedziałby Kaczyński, a nie wiedziała Pani, która z zawodu jest reżyserem.
    Kaczjar złoży 5000 protestów wyborczych, a sędzia Tuleya wszystkie je jednym orzeczeniem anuluje.
    Potem KaczJar na konferencji prasowej powie, że sprawiedliwości w Polsce nia ma, a reżimowe media będą tę wypowiedź komentować tak, że sędzia Tuleya jednak miał rację. Tak to wygląda

W jedności siła!

• los
    Wciągnięcie organizatorów demonstracji do budynku załatwia dwie rzeczy:
    1. Demonstracja zostaje bez osób najaktywniejszych, więc łatwo ją rozproszyć albo wpuścić w kanał.
    2. Przywódcy demonstracji są w garści, więc można ich np. aresztować i wykorzystać do wszelkich możliwych prowokacji.
    Zostało to wykorzystane to full extend. Do Browna od dziś należy mówić Jewno po imieniu.
    Hm, Jaceniuk też był w budynku.

W jedności siła!

• 7my
    starybelf
    :
    7my
    :
    fatuswombatus
    :
    7my
    :
    Myślę, że Kaczyński wie w co wierzy a w co nie, i myślę że to on ma rację a nie ty,
    ale również myślę, że na miejscu Pani Stankiewicz nie przekraczałby progu PKW tego wieczoru,
    i nie trzeba być Kaczyńskim aby wiedzieć jakich choćby obrazków tego dnia potrzebowały reżimowe media, czyli 90%,
    i jednak nie grać w przedstawianiu reżyserowanym przez kogoś innego i na jego potrzeby.
    Ciekawe że to wszystko wiedziałby Kaczyński, a nie wiedziała Pani, która z zawodu jest reżyserem.
    Kaczjar złoży 5000 protestów wyborczych, a sędzia Tuleya wszystkie je jednym orzeczeniem anuluje.
    Potem KaczJar na konferencji prasowej powie, że sprawiedliwości w Polsce nia ma, a reżimowe media będą tę wypowiedź komentować tak, że sędzia Tuleya jednak miał rację. Tak to wygląda
    a ty wyjdziesz na ulicę podrzesz ryja, dostaniesz pałą w łeb, a reżimowe media będą tą sytuację komentować że napadłeś na policję i chcesz mordować ludzi na ulicach, dlatego przeciwko takim warchołom trzeba skupić się wokół władzy.
    Ciepła woda w kranie u Kolegi jeszcze płynie.....

W jedności siła!

• starybelf
    los
    :
    Co chce kolega zaczepnością osiągnąć? Przypomnę tylko z obowiązku, że nie jest styl promowany przez tutejszą administrację.

• los
    starybelf
    :
    los
    :
    Co chce kolega zaczepnością osiągnąć? Przypomnę tylko z obowiązku, że nie jest styl promowany przez tutejszą administrację.
    To nie zaczepność, a prostowanie faktów.

W jedności siła!

• 7my
    starybelf
    :
    7my
    :
    starybelf
    :
    7my
    :
    fatuswombatus
    :
    7my
    :
    a ty wyjdziesz na ulicę podrzesz ryja, dostaniesz pałą w łeb, a reżimowe media będą tą sytuację komentować że napadłeś na policję i chcesz mordować ludzi na ulicach, dlatego przeciwko takim warchołom trzeba skupić się wokół władzy.
    Ciepła woda w kranie u Kolegi jeszcze płynie.....
    Mam ciepła wodę w kranie i bardzo sobie to cenie.
    Naprawdę zawsze musisz grać w cudzym przedstawianiu przypisaną sobie rolę ?
    No, w Lemingradzie ciepła woda w kranie to najwyższa wartość.
    Kolega i tak już został statystą. Może awansuje na aktora drugiego planu?

W jedności siła!

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.