W tym wątku, coby nie zakładać nowego. Dla tych, którzy obglądają Voice of Poland. Więc, chcę zatypować dzisiejszego zwycięzcę w Voice of Poland. Otuszszsz, wygra dziś wieczorem niejaki Dominik Dudek.
Fachowe przesłanki do proroctwa, czyli o konkurencji: Kobitka nie jest z Polski, więc odpadnie. Ten łysy w kapeluszu jest dobry, ale brzydszy od Dominika w czapce, więc - sorry Gregory - odpadnie. Fajny doktor jest bardzo fajny, ale najfajniejszego głosu w Polsce jednak nie posiada.
Już drugi wieczór oglądam filmy o Marii, Ukraince, która samotnie prowadzi piękne gospodarstwo w Karpatach, w obwodzie Stanisławowskim (Iwano Frankiwskim). Żyje jak w raju, jest samowystarczalna w pożywienie. Ma źródlaną wodę, nie wiem czy ma prąd. Piękna kobieta w pełni sił. Co będzie jak kiedyś sił zabraknie? Pomodlę się za nią, żeby Pan Bóg ją uchronił przed ruskimi barbarzyńcami, bo w kilka godzin zamieniliby jej raj w piekło. +++ Wszystkie jej filmiki są o kulinariach. Może dostarcza swoje ekologiczne przysmaki do stanisławowskich restauracji? Tych filmików jest sporo, od samego patrzenia na te cudowne widoki płuca się dotleniają.
jak na samotną to sporo sobie tych pierogów przygotowała. Są takie filmy na yt odpowiadające na marzenia ludzi o sielskim życiu, ale jak to Rzecki mówił o Bitwie pod Grunwaldem Matejki "duży to obraz i okazały, i tylko nie trzeba go pokazywać żołnierzom, którzy przyjmowali udział w bitwach". Takie wyprasowane wszystko w tej chatce, pani zrywa ten głóg jak mieszczuch - powoli i namaszczeniem, to tak nie wygląda. Samotnie żyjące i samowystarczalne są na przykład panie ze strefy czarnobylskiej - nie wyglądają jak na okładkach kolorowych pism.
Doczytałam, że ona przyjmuje gości, więc gotuje dla nich. I nie jest to całkowite odludzie, bo do cerkwi chodzi pieszkom. A poniżej: dzikie grzyby i fasola w roli głównej.
KazioToJa napisal(a): i haftowana biała odprasowana koszula do kopania ziemniaków
... ale się nie pobrudziła :-) Generalnie, dzielna i pracowita kobieta. Kaziu, dla kontrastu pokazałaś dotknięte jednym z większych nieszczęść miejsce na Ziemi, porównywalne z Hiroshimą, tyle, że Hiroshimę szybko odbudowano, a Czernobyl pozostał cmentarzyskiem. Maria żyje w jednym z piękniejszych miejsc, którym "dla poprawy nastroju" możemy nacieszyć oczy.
Mania napisal(a): Nie śmieszkujcie z jorkszirów, mój Pucio był najodważniejszym psem jakie miałam. Rzucał się do gardła największym psom. ... A one go lekceważyły :-D
Mania napisal(a): Nie śmieszkujcie z jorkszirów, mój Pucio był najodważniejszym psem jakie miałam. Rzucał się do gardła największym psom. ... A one go lekceważyły :-D
Komentarz
Można też Nirwanę i Ryśka Astleja.
Immortal vs Kalina Jędrusik
Dla tych, którzy obglądają Voice of Poland.
Więc, chcę zatypować dzisiejszego zwycięzcę w Voice of Poland.
Otuszszsz, wygra dziś wieczorem niejaki Dominik Dudek.
Fachowe przesłanki do proroctwa, czyli o konkurencji:
Kobitka nie jest z Polski, więc odpadnie.
Ten łysy w kapeluszu jest dobry, ale brzydszy od Dominika w czapce, więc - sorry Gregory - odpadnie.
Fajny doktor jest bardzo fajny, ale najfajniejszego głosu w Polsce jednak nie posiada.
A Koleżęstwo jak zatypowywa?
Wszystkie jej filmiki są o kulinariach. Może dostarcza swoje ekologiczne przysmaki do stanisławowskich restauracji?
Tych filmików jest sporo, od samego patrzenia na te cudowne widoki płuca się dotleniają.
A poniżej: dzikie grzyby i fasola w roli głównej.
Generalnie, dzielna i pracowita kobieta.
Kaziu, dla kontrastu pokazałaś dotknięte jednym z większych nieszczęść miejsce na Ziemi, porównywalne z Hiroshimą, tyle, że Hiroshimę szybko odbudowano, a Czernobyl pozostał cmentarzyskiem. Maria żyje w jednym z piękniejszych miejsc, którym "dla poprawy nastroju" możemy nacieszyć oczy.
No więc jeśli chodzi o poprawę nastroju, to coś z mojej dziedziny - podoba mi się że u Czechów to i policja ma poczucie humoru.
👣
🐾
🐾
A filmik fajny!
👣
🐾
🐾
P.S. Czeski język piękny język. "Niebezpiecni szelmy!".