balbina napisal(a): a jesli ktos jak prof. Wolniewicz, zdaje sobie sprawe, ze naszym najwiekszym wrogiem nie sa ani Niemcy, ani Rosja tylko wewnetrzni zdrajcy - to bezdyskusyjnie nalezy sie kara smierci. Jesli to nie nastapi, to wszyscy na tym swiecie beda wiedziec to co i tak wiedza: z Polaczkam mozna zrobic wszystko. I mamy kolejne Katynie, Smolenski tudziez inne Wolynie zagwarantowane na bank!
Byloby naprawde dobrze pokazac im, ze tym razem sie myla.
Byłoby. Od wieków jednak nic z tego nie wychodzi. I dlatego tracę nadzieję ze akurat teraz się to uda.
"Moja bezbronna Ojczyzna przyjmie cię najeźdźco I da ci sążeń ziemi pod wierzbą - i spokój By ci co przyjdą po nas uczyli się od nowa. Najtrudniejszego kunsztu - odpuszczania win."
Il piccolo villaggio di Ferryland, sulla costa della regione di Newfoundland, in Canada, sta vivendo una nuova e inaspettata popolarità grazie al primo spettacolare iceberg della stagione. Il paesino è stato infatti letteralmente preso d’assalto da centinaia di turisti e fotografi, professionali e non. Tutti arrivati per vedere e immortalare la prima montagna di ghiaccio artica a staccarsi dai ghiacciai della Groenlandia
19. kwietnia 2017 (znaczy się - dziś wrzucone) REUTERS zródło: włoska Wyborcza Wejdzcie! Jest tam kilknaście zdjęć, droga nad skarpę zapchana jak Zakopianka w sezonie!
extraneus napisal(a): Takie nasze współczesne wieszanie portretów targowiczan: memy, obrazki itp. itd.
Tu chodzi o dzisiejszy dzień i prokuraturę. Kolega nie zna się na żartach?
Sorki, nie chciałem w żadnym razie psuć zabawy, po prostu dużo ostatnio tego typu żarcików i zastanawiam się, czy nie pełnią głównie roli kompensacyjnej.
Oczywiście. Nie wiem kiedy było robione, ale i tak jestem przekonany że obecny kwiecień zostanie ogłoszony najcieplejszym w historii.
Kurde, globcio nie ma nic wspólnego z naszym kwietniem pletniem. Tylko z tym, że na Grenlandii robi się gorąco, a Ocean Arktyczny podlega atlantyzacji.
Wspomnicie na me słowa jak będziemy się zastanawiali nad otwieraniem kopalni na Grenlandii.
Komentarz
Od wieków jednak nic z tego nie wychodzi.
I dlatego tracę nadzieję ze akurat teraz się to uda.
"Moja bezbronna Ojczyzna przyjmie cię najeźdźco
I da ci sążeń ziemi pod wierzbą - i spokój
By ci co przyjdą po nas uczyli się od nowa.
Najtrudniejszego kunsztu - odpuszczania win."
Il piccolo villaggio di Ferryland, sulla costa della regione di Newfoundland, in Canada, sta vivendo una nuova e inaspettata popolarità grazie al primo spettacolare iceberg della stagione. Il paesino è stato infatti letteralmente preso d’assalto da centinaia di turisti e fotografi, professionali e non. Tutti arrivati per vedere e immortalare la prima montagna di ghiaccio artica a staccarsi dai ghiacciai della Groenlandia
zródło: włoska Wyborcza
Wejdzcie! Jest tam kilknaście zdjęć, droga nad skarpę zapchana jak Zakopianka w sezonie!
Wspomnicie na me słowa jak będziemy się zastanawiali nad otwieraniem kopalni na Grenlandii.
@Ossala_fr
1920
prawo dla urzędników
tylko "odświerzyć"!
to tak się świeci w złocie jak szczupak w szafranie!"
(przypomniał mi się ten fragment, gdy patrzyłem wczoraj na goszczonych u nas na konferencji w Bielsku Podlaskim leśników z Białorusi)
no tak, z pewnością jak wielu rosjan chętnie wspomina o "polskich korzeniach"
polskich - czyt. szlacheckich