kulawy_greg napisal(a): ...Na tych fotkach morze i ziemia w miejscach bezludzkich nie są idealnie czarne, choć dla ludzkiego oka takie normalnie się wydają (w bezksiężycową noc). ...
Przecież dałem linki do opisów! To świecąca przyroda! W Australii np. (która w zasadzie jest ludzką pustynią) świecą... flamingi! Na oceanach jekieś żyjątka, lub gazy... (nie wczytywałem sie dokładnie, maj ynglisz ys poo)
qiz napisal(a): ALpy takie oświetlone? Od razu się patrzy na góry (Alpy i Karpaty) i weryfikuje
Tak jest. Alpy są poprzecinane autostradami. Te "światełka do nieba" to nie są światełka w domach, tylko oświetlenie wielopasmówek, iluminowane na wyścigi miasta i miasteczka (oświetlenie budynków od ziemi, te efektownie podświetlane ściany), stacje benzynowe i bary, wielkie powierzchnie handlowe z ogromnymi parkingami, wszędzie, gdzie jest obsługa ruchu turystycznego, jest iluminacja, także w najwyższych górach, rozdeptywanych i rozjeżdżanych na naszych oczach. W każdym razie obraz jest prawdziwy, nie ma się co obrażać na rzeczywistość - świeci nie tylko miasto sztucznych świateł nad Sekwaną, świeci cała zach. Europa, a zwłaszcza te rejony, które mają gęstą sieć dróg.
kulawy_greg napisal(a): ...Na tych fotkach morze i ziemia w miejscach bezludzkich nie są idealnie czarne, choć dla ludzkiego oka takie normalnie się wydają (w bezksiężycową noc). ...
Przecież dałem linki do opisów! To świecąca przyroda! W Australii np. (która w zasadzie jest ludzką pustynią) świecą... flamingi! Na oceanach jekieś żyjątka, lub gazy... (nie wczytywałem sie dokładnie, maj ynglisz ys poo)
Nie neguję, ze przyroda jakieś tam światło wydziela, ale czy gołym okiem to się zobaczy (np lukając z ISS?). Wiadomo, że ludzkie oko też sie może adaptować i dostrzegać nawet malutkie natężenia światła, ale na tym obrazku widać światło bez adaptacji oka.
Nie neguję, ze przyroda jakieś tam światło wydziela, ale czy gołym okiem to się zobaczy (np lukając z ISS?). Wiadomo, że ludzkie oko też sie może adaptować i dostrzegać nawet malutkie natężenia światła, ale na tym obrazku widać światło bez adaptacji oka.
jeszcze raz: Visible Infrared Imaging Radiometer Suite (VIIRS), czyli nie dla ludzkiego oka.
Policyjny radiowóz, jadący w kolumnie BOR, zderzył się z samochodem dostawczym. Do zdarzenia doszło około godz. 20 na skrzyżowaniu ul. Hynki z ul. Żwirki i Wigury w Warszawie. Kolumna BOR przewoziła Sekretarza Generalnego NATO - Jensa Stoltenberga, który wracał ze spotkania z prezydentem Andrzejem Dudą.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
na niezaleznej już jest info w Radio Maryja też - powołują się na TVN 24
treść komunikatu
Radiowóz, jadący w kolumnie BOR, zderzył się z samochodem dostawczym – informuje TVN 24. Do zdarzenia doszło ok. godz. 20 na skrzyżowaniu ulic Żwirki i Wigury i Hynka w Warszawie.
Jak podało TVN 24, samochód policyjny, który brał udział w eskorcie, zderzył się z samochodem dostawczym. Cztery osoby zostały ranne.
Nic nie przybrało, w 2013 już mieli to zdjęcie (z podpisem "What LaGuardia could look like at high tide with 25 feet of sea level rise, an amount that would require a worst-case scenario involving melting of large parts of Greenland and Antarctica.")
Komentarz
To świecąca przyroda!
W Australii np. (która w zasadzie jest ludzką pustynią) świecą... flamingi!
Na oceanach jekieś żyjątka, lub gazy... (nie wczytywałem sie dokładnie, maj ynglisz ys poo)
W każdym razie obraz jest prawdziwy, nie ma się co obrażać na rzeczywistość - świeci nie tylko miasto sztucznych świateł nad Sekwaną, świeci cała zach. Europa, a zwłaszcza te rejony, które mają gęstą sieć dróg.
jeszcze raz:
Visible Infrared Imaging Radiometer Suite (VIIRS), czyli nie dla ludzkiego oka.
Policyjny radiowóz, jadący w kolumnie BOR, zderzył się z samochodem dostawczym.
Do zdarzenia doszło około godz. 20 na skrzyżowaniu ul. Hynki z ul. Żwirki i Wigury w Warszawie. Kolumna BOR przewoziła Sekretarza Generalnego NATO - Jensa Stoltenberga, który wracał ze spotkania z prezydentem Andrzejem Dudą.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
qui prodest?
tymczasem wpolityce milczy nt.
w Radio Maryja też - powołują się na TVN 24
treść komunikatu
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wypadek-kolumny-bor-policja-jens-stoltenberg-byl-w-aucie/cml5md1#slajd-2
przy okazji - wyjątkowo q..wski tytuł na der onecie:
"Wypadek kolumny BOR. Policja: Jens Stoltenberg był w aucie"
*
http://www.climatecentral.org/news/coastal-us-airports-face-increasing-threat-from-sea-level-rise-16126
Jak dla mnie to kolejny krok po incydencie oświęcimskim. Następnym razem w konwój na sygnale wjedzie centralnie TIR.
Nic nie przybrało, w 2013 już mieli to zdjęcie (z podpisem "What LaGuardia could look like at high tide with 25 feet of sea level rise, an amount that would require a worst-case scenario involving melting of large parts of Greenland and Antarctica.")
Moze nr lubi chodzić po górach?
ale widok jest wstrząsający
Jaruzelski wrócił stamtąd, dokąd poszedł, ubrał się w ornat i wali Polaków pastorałem
Spadło 132 cm słupa wody deszczu!
to zależy
od stanu wód
we Wrocku było drugie na pewno, w starych kamienicach, nawet Niemcy i Czesi tego nie przewidzieli