Nie wiem co to za strona - Raport Millenium - ale podaje, że wraz ze śmiercią MSM (Mainstream Media), umarła również NWO (New World Order), Iluminaci nie mają głosu, a tajne stowarzyszenia stają się impotentami!!!
Chyba nadaje się na wątek, ale nie wiem co to za strona, szukałem coś na odpowiedź (bardziej sobie) kol. Rafałowi o US Navy na Morzu Chińskim ...
Skąd wiadomo, że nie #FakeNews Kamera uchwyciła "ten" moment, tak jak "ten" moment nie-podania ręki Trumpowi przez pierwszą damę Dudę został uchwycony....
wiadomo, wałkowali to wczoraj w tvpinfo cały czas, zalinkowany przeze mnie fragment jest króciutki, oryginał nie pozostawia watpliwości PAD wita się z osobami po lewej stronie HGW, ostentacyjnie ją mija i grabuje sobie z tymi po prawej HGW, a łuna tylko ślipiami strzela, jadowite spojrzenie franca ma....
marniok napisal(a): wiadomo, wałkowali to wczoraj w tvpinfo cały czas, zalinkowany przeze mnie fragment jest króciutki, oryginał nie pozostawia watpliwości PAD wita się z osobami po lewej stronie HGW, ostentacyjnie ją mija i grabuje sobie z tymi po prawej HGW, a łuna tylko ślipiami strzela, jadowite spojrzenie franca ma....
Rafał napisal(a): Kulturalny jest nasz Prezydent - nie splunął jej pod nogi, a należy się.
Jeżeli tak - to nie po krześcijańsku się zachował - niegodnie. Gdyż jest to nie jego (nasz, ludzki znak) ale znak boski wzięty bezpośrednio od Chrystusa, którym jest celebrans, in persona Christi działający. Chrystus wcześniej, podczas ostatniej wieczerzy wspólnie dzielił się równiez chlebem z Judaszem.
=== Kolejny dowód na to, że niezgodne z OWMR nr 82. podawanie ręki na znak pokoju prowadzi do nadużyć. (Ogólne Wprowadzenie do Mszału Rzymskiego, 2014, pkt 82 mówi o "ukłonie do najbliższej osoby" a w innym punkcie zabrania celebransowi wyjść poza prezbiterium, co też się zdarza przy "klapaniu" "znaków pokoju") A tak przy okazji - starożytny zwyczaj przekazywania sobie pokoju (i na mszy!) to był... pocałunek! (w policzek). Zrezygnowano z takiego ze względu na... nadużycia (nie pamiętam, kiedy).
== Ja już dziesięć lat temu wróciłem do kodeksowego "ukłonu".
czyli na moje RAZ: "kiedy padło hasło "przekażcie...."", czyli kompletna nieznajomość liturgii katolickiej (Janecki: "piękna scena" - żałosne sama scena przekazywania: czyli przykład naduzyć liturgicznych
Rafał napisal(a): Kulturalny jest nasz Prezydent - nie splunął jej pod nogi, a należy się.
ten prezydent nie plwa ale rzuca klody pod nogi...Macierewicza i Ziobro.
On sam jest kłodą zdaniem wielu zasłużonych strażników rewolucji. Powinien zapewne wystąpić z nowelizacją Konstytucji likwidująca jego urząd, a w międzyczasie siedzieć cicho i podpisywać co przynoszą. Na a po numerach z wetami i wcześniej dyscyplinowaniem MON to powinien podać się do dymisji równocześnie proponując posła Suskiego na następcę.
czyli na moje RAZ: "kiedy padło hasło "przekażcie...."", czyli kompletna nieznajomość liturgii katolickiej (Janecki: "piękna scena" - żałosne sama scena przekazywania: czyli przykład naduzyć liturgicznych
PAD ma jedno nadużycie liturgiczne mniej nie witając się z HGW...w sumie dobrze zrobił
PAD ma jedno nadużycie liturgiczne mniej nie witając się z HGW...w sumie dobrze zrobił )
Komentarz
Nie wiem co to za strona - Raport Millenium - ale podaje, że wraz ze śmiercią MSM (Mainstream Media), umarła również NWO (New World Order), Iluminaci nie mają głosu, a tajne stowarzyszenia stają się impotentami!!!
Chyba nadaje się na wątek, ale nie wiem co to za strona, szukałem coś na odpowiedź (bardziej sobie) kol. Rafałowi o US Navy na Morzu Chińskim ...
http://wmeritum.pl/hanna-gronkiewicz-waltz-andrzej-dudy-mszy-polowej-okazji-73-rocznicy-wybuchu-powstania-warszawskiego-kamery-tvp-uchwycily-ciekawy-moment-wideo/194016
Kamera uchwyciła "ten" moment, tak jak "ten" moment nie-podania ręki Trumpowi przez pierwszą damę Dudę został uchwycony....
PAD wita się z osobami po lewej stronie HGW, ostentacyjnie ją mija i grabuje sobie z tymi po prawej HGW, a łuna tylko ślipiami strzela, jadowite spojrzenie franca ma....
Gdyż jest to nie jego (nasz, ludzki znak) ale znak boski wzięty bezpośrednio od Chrystusa, którym jest celebrans, in persona Christi działający.
Chrystus wcześniej, podczas ostatniej wieczerzy wspólnie dzielił się równiez chlebem z Judaszem.
===
Kolejny dowód na to, że niezgodne z OWMR nr 82. podawanie ręki na znak pokoju prowadzi do nadużyć.
(Ogólne Wprowadzenie do Mszału Rzymskiego, 2014, pkt 82 mówi o "ukłonie do najbliższej osoby" a w innym punkcie zabrania celebransowi wyjść poza prezbiterium, co też się zdarza przy "klapaniu" "znaków pokoju")
A tak przy okazji - starożytny zwyczaj przekazywania sobie pokoju (i na mszy!) to był... pocałunek! (w policzek). Zrezygnowano z takiego ze względu na... nadużycia (nie pamiętam, kiedy).
==
Ja już dziesięć lat temu wróciłem do kodeksowego "ukłonu".
https://www.tvp.info/33173172/31072017-2149
UWAGA: program "W tyle wizji" i RAZ z Janeckim
RAZ: "kiedy padło hasło "przekażcie...."", czyli kompletna nieznajomość liturgii katolickiej (Janecki: "piękna scena" - żałosne
sama scena przekazywania: czyli przykład naduzyć liturgicznych
godzina W
baczność!
)