Waski napisal(a): A od św. Henryka II też ręce precz?
Ja napisałem o tych postaciach, które będąc Niemcami, wpisały się pozytywnie w historię Polski. Nosz, proszę czytać ze zrozumieniem.
" Od Benedykta XVI, św. Brunona z Kwerfurtu i św. Jadwigi Śląskiej ręce precz!" "Ja napisałem o tych postaciach, które będąc Niemcami, wpisały się pozytywnie w historię Polski. "
Brzost napisal(a): Noszkurde @Przemko, mamy przestać lubić JŚ Benedykta XVI tylko z powodu germańskiego pochodzenia?
Nic takiego nie twierdzę, zwracam tylko uwagę że dla wielu jest to główny powód do popierania BXVI, wiesz "panzer kardinal" itp. gadka. A np. zupełnie pomijają co wyprawiają niektórzy kardynałowie-nominaci Benedykta, za to odpowiada Franciszek.
Brzost napisal(a): Noszkurde @Przemko, mamy przestać lubić JŚ Benedykta XVI tylko z powodu germańskiego pochodzenia?
Nic takiego nie twierdzę, zwracam tylko uwagę że dla wielu jest to główny powód do popierania BXVI, wiesz "panzer kardinal" itp. gadka. A np. zupełnie pomijają co wyprawiają niektórzy kardynałowie-nominaci Benedykta, za to odpowiada Franciszek.
Nie wiem o jakich wielu chodzi, po namyśle stwierdzam, że pod tę kategorię ze znanych mi osób podpadać może ewentualnie Vigutek ;-)
Komentarz
"Ja napisałem o tych postaciach, które będąc Niemcami, wpisały się pozytywnie w historię Polski. "
Nauczyciel. Kurtyna.
Przynajmniej próbować...
)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
czy to jakiś potomek czerwonoskórych, że mu skalp potrzebny?
a któż to taki? #-o