Jeju, prawdziwa karpatka. A tam obok gołąbki. Straszni pożeracze. Zazdraszczam. Szkoda, że jako baba nie mam żony. Żona to najlepszy wynalazek od czasów Adama i Ewy.
kniga sprzedana, więc skopiuję, bo kiedyś link zniknie (ebay.com)
JEWISH HOLOCAUST Extermination Polish Jews NAZIS Atrocities 1942 WWII Newspaper Item Sold Condition: Used Ended: Feb 23, 2018 , 12:50AM Price: US $62.00 Shipping: Will ship to Poland. Read item description or contact seller for shipping options. Item location: Williamsport, Pennsylvania, United States Seller: timhu (37032 )
Co do Ameryki Łacińskiej, to Matka Boska z Guadelupe osłonila Meksyk, w Brazylii zaś (na co zwracają uwagę polscy misjonarze) od wielu lat silnie rozpychaja się sekty protestanckie finansowane z USA.
Może zachwycili sie zachwytem nad polską ludową pobożnością? Za czasów ks. Kard. Wyszyńskiego? Tylko nie doczytali? Z zewnątrz i nie znając języków moze to byc podobne
los napisal(a): Chiba Papa Franczesko nie robi najlepiej stawiając na Amerykę i olewając Europę. latynoska pobożność jest mocno przereklamowana.
Chrystianizacja tego kontynentu, poza Meksykiem była najwyraźniej bardzo powierzchowna. Brazylia to jest niestety duży problem.
Z drugiej strony globu mnie osobiście bardzo uderzyło to, że na terenach zamieszkałych przez Aborygenów nie zezwala się dokonywania homo-małżeństw, co musiało być jakimś ukłonem wobec postulatów tej społeczności, wbrew reszcie Australii.
Religie pierwotne 1:0 Protestantyzm. Po raz kolejny,
Komentarz
wulkan Angung w Indonezji, dziś rano
c.d.
obok fidela ojciec justyna (przynajmiej prawny), mąż matki justyna
ojcowie
Camp David 1978, rozmowy pokojowe, przerwa
w szachy grają:
- Amerykanin Zbigniew Brzeziński (doradca prezydenta USA)
- Izraelczyk Mieczysław Biegun (premier Izraela)
rozmowy są w języku polskim.....
za @MarekLada_ na twitterze
https://m.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d9618be5bc4b1379
wspólna praca w kuchni bardzo zbliża rodzinę, dzieciaki pomagały jak mogły, udany dzień
JEWISH HOLOCAUST Extermination Polish Jews NAZIS Atrocities 1942 WWII Newspaper
Item Sold
Condition: Used
Ended: Feb 23, 2018 , 12:50AM
Price: US $62.00
Shipping: Will ship to Poland. Read item description or contact seller for shipping options.
Item location: Williamsport, Pennsylvania, United States
Seller: timhu (37032 )
1 marca 2016
Grób Nieznanego Żołnierza #żołnierzeWyklęci
+++
Spoczywaj w Panu, majorze Kosie.
Fracking in USA, tania energia, America first
zbiornik popiołów , elektrownia USA
https://blog.tagesanzeiger.ch/zoom/index.php/76795/wunderschoene-katastrophe/
Stary Świat 1:0 Nowy Świat
Akurat Oceania (licząc ją bez Australii) OK
P.S. Ja najczęściej spotykałem się z określeniem Australia i Oceania
Jeszcze jedno - zauważcie, że Aborygeni (australijskie Terytoria Północne) i Papuasi pokazali fakulca pedalistom. Szacunek.
Efekty widać na załączonym obrazku.
Z zewnątrz i nie znając języków moze to byc podobne
Z drugiej strony globu mnie osobiście bardzo uderzyło to, że na terenach zamieszkałych przez Aborygenów nie zezwala się dokonywania homo-małżeństw, co musiało być jakimś ukłonem wobec postulatów tej społeczności, wbrew reszcie Australii.
Religie pierwotne 1:0 Protestantyzm. Po raz kolejny,