AnnaE napisal(a): PAD pewnie też tak myślał i stał się szczęśliwym posiadaczem foci z porcją tortu. Na drugim planie pupa Dody gratis.
Pszeca na tem słynnem zdjemciu to akurantnie pupa Dody jezd centralno okolicznościo pszyrody, potym tort, a dopirosz na kącu ten zdecoriętowany chopiec co jegusz czyma.
No może i z igły widły. Dobre zestawienie przykładów wyżej. Jednak propaganda TVP i "naszych" mediów mogłaby być nieco mniej prymitywna.Nie kupuję tezy że Polacy tylko taka lubią. Mam wątpliwość czy ktokolwiek ja rzeczywiście lubi.
partia antypolska zdejmuje maski gdyby to była flaga Polski, to musiałaby wisieć w środku, takie są przepisy ale to NIE JEST flaga Polski, tylko jakiś znak, nie wiem - może drogowy, kolejowy?
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
partia antypolska zdejmuje maski gdyby to była flaga Polski, to musiałaby wisieć w środku, takie są przepisy ale to NIE JEST flaga Polski, tylko jakiś znak, nie wiem - może drogowy, kolejowy?
Co do ogółu - racja, maski po raz kolejny spadły, podobnie jak przy słynnym Możełu (Orzeł Morze) i madżentowych (!!!) flagach narodowych.
Ale to po środku to też nie jest flaga, bo flagi oprócz barw i grafik (obrazów) mają również zdefiniowane proporcje (dozwolone kształty). Więc de iure są "czyści"
==
KAnia napisal(a): ...tylko jakiś znak, nie wiem - może drogowy, kolejowy?
AnnaE napisal(a): Paczki, która na budowę obiektu przeznaczyła 130 tys. ówczesnych rubli, a Polakom nie było go żal.
Fanfakt: zakup placu pod sierociniec Korczaka ( w roku 1910) to była kwota 25 tysięcy rubli, naprawdę kupa kasy. Wyżej wymienioną cerkiew rozebrano 15 lat później.
kulawy_greg napisal(a): Co to za zagadka jak goście stoją za drzewem, w cieniu albo w krzakach a zdjęcie niskiej rozdzielczości? Sam się tak mogę schować.
Takie zadanie komandosa Nie dać sie zabić Był taki szpenio z Kalisza Henryk Jedwab
Opływający we wszystko łącznie z niebywałym powodzeniem u kobiet wszelkich ras Zabijaka (człeń do zadań specjalnych - specjals) Najjaśniejszej
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
partia antypolska zdejmuje maski
gdyby to była flaga Polski, to musiałaby wisieć w środku, takie są przepisy
ale to NIE JEST flaga Polski, tylko jakiś znak, nie wiem - może drogowy, kolejowy?
Ale to po środku to też nie jest flaga, bo flagi oprócz barw i grafik (obrazów) mają również zdefiniowane proporcje (dozwolone kształty).
Więc de iure są "czyści"
== Znak Pełniących Obowiązki Polaków (POP-ów)
crime scene - do not enter
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
sześciu komandosów JKM E II życzy wesołych świąt Bożego Narodzenia
https://www.welt.de/kmpkt/article172004286/Suchbild-Auf-diesem-Foto-verstecken-sich-sechs-Soldaten.html
Nie dać sie zabić
Był taki szpenio z Kalisza
Henryk Jedwab
Opływający we wszystko łącznie z niebywałym powodzeniem u kobiet wszelkich ras
Zabijaka (człeń do zadań specjalnych - specjals) Najjaśniejszej