Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1363739414299

Komentarz

• edytowano March 2018
    Mam bloka B-)
    (swoja drogą to bezprawne ograniczanie dostępu do informacji publicznej)
  • extraneus napisal(a):
    Mam bloka B-)
    Cytuję: "Jesteśmy zaskoczeni i zawiedzeni,ale decyzji PAD dotyczącej zawetowania ustawy degradacjnej komentować nie będziemy." BM
  • A rżnij sobie głupa. Ja już na to nie będę patrzeć.
  • erka napisal(a):
    extraneus napisal(a):
    Mam bloka B-)
    Cytuję: "Jesteśmy zaskoczeni i zawiedzeni,ale decyzji PAD dotyczącej zawetowania ustawy degradacjnej komentować nie będziemy." BM
    Pani rzecznik ćwiczy lapidarność stylu ;)
  • Racjonalne chłopaki, ja płaciłem tylko 5,90 na tydzień. Ale to dawno temu było.
  • Naciski z UE działają czy tylko o teścia chodzi?
  • noale czy zięć mało ważny, czy czyni źle rządzącym?
    pierwszy fajter przecie je

a teściu jest na własnym utrzymaniu teraz, a tak by trza go było zaprosić
  • Niezłomny, he, he....
  • 7dmy napisal(a):
    To jest interpretacja nie mająca podstaw w faktach, Morawiecki nigdy nie był w PO a Gowin piastuje marginalny urząd.
    No to mam pecha siedzieć akurat na tym marginesie i być królikiem doświadczalnym pana Gowina ;-)
  • Takoż, widać duży ten margines. I gdybym nie pamiętał, że Gówin jest z PO, ciągnęłoby mnie, by na tę partię głosować. Takiego buca i palanta to ze świecą szukać.
  • czy z kukizem PiS ma 3/5 głosów?
    (i czy ciasteczka zagłosują za wetem weta?)
  • romeck napisal(a):
    czy z kukizem PiS ma 3/5 głosów?
    (i czy ciasteczka zagłosują za wetem weta?)
    Tatyszka biła w radiu brawo Adrianowi.
  • Jakubiak też propsuje PADa.
  • Acha. :/
  • Po dzisiejszym fikole Pada trzeba tym bardziej być za PiS em i JK. Tylko zwycięstwo umożliwiające odrzucenie veta pozwoli trzymać kurs.
  • marniok napisal(a):
    Po dzisiejszym fikole Pada trzeba tym bardziej być za PiS em i JK. Tylko zwycięstwo umożliwiające odrzucenie veta pozwoli trzymać kurs.
    Wedle stanu bieżącego, optymistyczna profetyka wyborcza A.D. 2019 jest taka, że opozycja nie będzie w stanie zawiązać koalicji przeciwko PiS. Obecny użytkownik żyrandola jest jednym z elementów, który obniża poparcie. Jeżeli coś się nie zmieni w sposobie sprawowania władzy przez cały obóz w tym prezydenta, to będzie powolny systematyczny zjazd.

Nie wiem co faktycznie robi towarzystwo które się dorwało do władzy po słynnej rekonstrukcji ale obraz widziany z zewnątrz zdaje się mówić, że ekipa nie ma jajec w czym niekwestionowanym liderem jest premier. Do problemów z brakiem osobistego nabiału bądź ikry, dochodzą zakulisowe naciski i deale o których prawie nic nie wiemy, a które powiększają sumę na rachunku beznabiałowym. Kaczyński nie jest łaskaw tłumaczyć gminowi co się dzieje i odnoszę wrażenie, że również zadekretował jakiś nieformalny nakaz milczenia dla swoich żołnierzy vel hałastry. Propaganda Karnowskich i Sakiewicza nie potrafi zakryć sromoty ani zagadać milczenia rządzących. Przestałem zaglądać na oba w/w portale, żeby nie powiększać uczucia ogólnego obrzydzenia, które mi towarzyszy od jakiegoś czasu.
  • Cały układ rządzący jest zakładnikiem Pada. Można albo czekać na kolejne wybory prezydenckie i wystawić kandydata zdolnego pokonać obecnego, i tu wybór jest prosty - Beata Szydło, lub rok wcześniej zwyciężyć z na tyle duża przewagą aby takie decyzje jak dzisiejszą móc odrzucić. Jest to trudniejsze do realizacji biorąc pod uwagę odśrodkowe (Gowin, Gliński) ruchy w samym PISie. Jedynym zdolnym utrzymać go w całości człowiekiem jest JK.
  • Kukiz był zafascinowany Petelickim et co.
    tagwięc może lubić wężyki i lampasy na spodniach
  • Twitery podają (@GGenowefa), że
    #UstawaDegradacyjna obarczona jest poważnym błędem prawnym i Trybunał w Strasburgu w poddobnych sprwach orzekał wysokie odszkodowania.

Jeżeli tak jest, to jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie wyłapano tego w komisji. Wtedy albo w PiS jest PADowski kret, albo PiS miał właśnie TAKI A NIE INNY pomysł na to.

W każdym razie - jest ciemniej niż z wetem w sprawie sądów i krs....
    :/
  • Jak Pani Genowefa Grabowska wyobraża sobie odwołanie w takiej sprawie?! Sąd będzie badał, czy udział w WRON był hańbiący?! To musiałby być jakiś sąd honorowy, co z punktu widzenia źródeł prawa w IIIRP jest absurdem. A sąd powszechny co miałby weryfikować?
    Oczekiwanie PAD, że ustawa zagwarantuje "drogę odwoławczą" to faktyczne zablokowanie idei moralnego osądu PRL.
  • randolph napisal(a):
    Kaczyński nie jest łaskaw tłumaczyć gminowi co się dzieje i odnoszę wrażenie, że również zadekretował jakiś nieformalny nakaz milczenia dla swoich żołnierzy vel hałastry.
    Nie musi niczego dekretować. Cała ta (brakuje mi słowa - hołota?) grzecznie milczy, a za wytłumaczenie cichcem i wyłącznie do zaufanych znajomych ma jedno - no wiesz, idą wybory...

• Matka Kurka dostał piany na ustach, na Twitterze rozkręca weto PAD do ostatniej śrubki. Nie dziwię się.
  • Maria napisal(a):
    randolph napisal(a):
    Kaczyński nie jest łaskaw tłumaczyć gminowi co się dzieje i odnoszę wrażenie, że również zadekretował jakiś nieformalny nakaz milczenia dla swoich żołnierzy vel hałastry.
    Nie musi niczego dekretować. Cała ta (brakuje mi słowa - hołota?) grzecznie milczy, a za wytłumaczenie cichcem i wyłącznie do zaufanych znajomych ma jedno - no wiesz, idą wybory...

I dlatego robią wszystko, by je przegrać?
  • Oni robią wszystko, by wygrać, ale wyborcy nie dojrzeli do sytuacji sprawowania władzy i cały czas tkwią w opozycyjnych okopach radykalizmu i moralnej wyższości :)>-
  • los napisal(a):
    Maria napisal(a):
    randolph napisal(a):

I dlatego robią wszystko, by je przegrać?

No coś Ty... Przecież żelazny elektorat i tak na nich zagłosiuje - elementarne i powtarzane z niezachwianą wiarą.
  • Matnia jakaś.
  • christoph napisal(a):
    Kukiz był zafascinowany Petelickim et co.
    tagwięc może lubić wężyki i lampasy na spodniach
    tudzież akselbanty
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.