Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1858688909199

Komentarz

• Nuale POjeby nie są targetem kampanii wyborczej, wiemy jak głosują. A innych nie przyciągnie.
  • Komoruski wygrał zgodą buduje. Duda przechodzi na pozycje "praca, nie kłótnie". Polacy to lubią. Oby.
  • los napisal(a):
    Nuale POjeby nie są targetem kampanii wyborczej, wiemy jak głosują. A innych nie przyciągnie.
    I to mnie fascynuje. Bo ze strony Lewicy trzeba walczyć o elektorat Konfederacji oraz o konserwatywną część PSL i resztówek po Ciasteczkach. A tu Czaskowski z radykalną promocją LGBT jest nie do strawienia.

• edytowano May 2020
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Bo ze strony Lewicy trzeba walczyć o elektorat Konfederacji oraz o konserwatywną część PSL i resztówek po Ciasteczkach. A tu Czaskowski z radykalną promocją LGBT jest nie do strawienia.

Oby. Kiedy czytam Palade na tt mam wrażenie że wyżej wymieniony w działaczach LGBT odnalazł legendarne centrum a zszokowana trve prawica z Konfederacji tylko rozdziera szaty nad podłym atakiem reż. TV na tęczowego Rafała z Waltzburga.
    Ciekawe(?) 123, że w ataku na TVP nie ma żadnych treści, wyłącznie hasła KOD 2015, zmiany tylko w obszarze pudeł rezonansowych.
  • Naiwni ludzie, oj naiwni. W Polsce wybory wygra ten kandydat jaki gwarantuje największe posłuszeństwo USA. Jak na razie takie gwarancje daje PiS. Co oznacza, że w razie "W" na RT wypłyną kwity jakie trzymają Amerykanie. Tak samo wypłynęłyby kwity na PAD-a jakby PiS zaczął się stawiać i robić coś w interesie polskim a nie amerykańskim. Nie ma tu znaczenia jaki prezydent będzie w USA - reguły gry są takie same.
  • Rolka napisal(a):
    Naiwni ludzie, oj naiwni. W Polsce wybory wygra ten kandydat jaki gwarantuje największe posłuszeństwo USA.
    Jag jusz, to posłuszeństfo ŻYDOM! bo w końcu Kondominium z bunkrem pod CPK.
    Upał już dał się we znaki?
    Co do meritum, to sztab Czaskowskiego dobrze wie, że bez poparcia elektoratu spoza metropolii nie wygra się wyborów, dlatego po początkowym mocnym wejściu przyszło tonowanie wypowiedzi. Jak PiS ma swoje struktury, to wycieczka Czaskowskiego po kraju może być mniej sympatyczna niż to sztabowcy planowali. A używając, tym razem, bokserskiej metafory, ten zawodnik słynie raczej ze szklanej szczęki.
    Motywy Karty LGBT, awarii w Czajce i paru takich powinny wystarczyć aby aktywność ograniczyć.

• Komu kolega jest posłuszny to nie moja broszka. Fakty są jakie są. USA nie dopuści do wyboru w Polsce prezydenta jaki mógłby zaszkodzić interesom USA. Stąd też wypływ kwitów na RT jest więcej niż pewny, jeśli by była jakaś realna szansa aby wygrał.
  • Kolegi znajomość wszystkich tajemnic świata robi wrażenie. Skąd ta wiedza? Z buta?
  • Rolka napisal(a):
    Komu kolega jest posłuszny to nie moja broszka.
    Generalnie to żonie, ale walczę!
    Rolka napisal(a):Fakty są jakie są.
    To poproszę o fakty, nie spekulacje i historyczne analogie ale fakty.
    Pomogę, w mojej ocenie pan Czaskowski gwarantuje posłuszeństwo, każdemu.

• ms.wygnaniec napisal(a):

To raz, a dwa, że nie zasypia gruszek w popiele, bo już zadeklarował usłużność wobec Rosji i Niemiec (wypowiedzi nt. przekopu mierzei oraz CPK)
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Rolka napisal(a):
    Komu kolega jest posłuszny to nie moja broszka.
    Generalnie to żonie, ale walczę!
    Rolka napisal(a):Fakty są jakie są.

No właśnie nie każdemu - bo "każdemu" to kandydatem PO byłby Sikorski. No, ale można popatrzeć na fakty czyli np. dlaczego MAM zniknął z MON. Dodatkowo można spojrzeć na kryteria doboru kadr na szefów (i nie tylko) MF. Łączenie kropek zostawiam koledze.
  • Rolka napisal(a):
    No, ale można popatrzeć na fakty czyli np. dlaczego MAM zniknął z MON. Dodatkowo można spojrzeć na kryteria doboru kadr na szefów (i nie tylko) MF. Łączenie kropek zostawiam koledze.
    Z tych kropek wychodzą ŻYDZI.

• edytowano June 2020
    Cóż - zarzuty wobec Niemiec/Rosji i ich przedstawicieli (czy na tym forum ktoś potępił [a moze wyśmiał?] twierdzenia, że Tusk to człowiek Merkel?) w Polsce przychodzą łatwo. Przyznać, że nie oni jedyni tu są to już najwyraźniej za trudne. I nie, Żydzi tu są tylko drugorzędnym graczem (w sensie Izrael - nawet jeśli uwzgędnic losy rzekomo polskich ustaw pisanych w siedzibiie Mossadu) - bo oczywiście środowska żydowskie z USA to inna bajka.

Natomiast nawet z tych smutnych (przynajmniej dla mnie) okoliczności można wyciągnąć wnioski, że PAD ma wybór w kieszeni. USA nie dopuści do utraty wpływów w Polsce na rzecz ekipy Niemcy/Francja.
  • Kolega nie dostrzega pytań?
  • Najbardziej proprezydenckie radio to Radio Maryja.
  • Rolka napisal(a):
    Cóż - zarzuty wobec Niemiec/Rosji i ich przedstawicieli (czy na tym forum ktoś potępił [a moze wyśmiał?] twierdzenia, że Tusk to człowiek Merkel?) w Polsce przychodzą łatwo. Przyznać, że nie oni jedyni tu są to już najwyraźniej za trudne. I nie, Żydzi tu są tylko drugorzędnym graczem (w sensie Izrael - nawet jeśli uwzgędnic losy rzekomo polskich ustaw pisanych w siedzibiie Mossadu) - bo oczywiście środowska żydowskie z USA to inna bajka. .
    Kolega posiada kontakt ze źródłami osobowymi działającymi w samej siedzibie Mossadu?
  • Gdyby kulega Rolka zdjął nogę z gazu i 100% pewność zamienił na coś skromniejszego, z użyciem słowa „prawdopodobnie”, albo jeszcze skromniej z „być może”, to ciężko by się było nie zgodzić.
  • christoph napisal(a):
    Najbardziej proprezydenckie radio to Radio Maryja.
    hmmmm
    Rząd dzostaje baty od o Rydzyka i Prezydent za to zapłaci.
  • edytowano June 2020
    polmisiek napisal(a):
    Gdyby kulega Rolka zdjął nogę z gazu i 100% pewność zamienił na coś skromniejszego, z użyciem słowa „prawdopodobnie”, albo jeszcze skromniej z „być może”, to ciężko by się było nie zgodzić.
    Prawdopodobnie jednak nie.
  • Michał5 napisal(a):
    christoph napisal(a):
    Najbardziej proprezydenckie radio to Radio Maryja.
    hmmmm
    Rząd dzostaje baty od o Rydzyka i Prezydent za to zapłaci.
    Divide & impera
    Jednemu koniu batem, a drugiemu owsa trochę
  • W pierwszej turze moim kandydatem jest Mirosław Piotrowski.
    Radio Maryja do boju.
  • Modelowy nieświadomy wyborca Biedroń-Trzaskowskiego. No, może nie do końca świadomy...
  • KAnia napisal(a):
    Modelowy nieświadomy wyborca Biedroń-Trzaskowskiego. No, może nie do końca świadomy...
    +1
  • Rafał napisal(a):
    A Trzaskowski jest zły, ale nie jest kretynem. On naprawdę jest nieźle wykształcony i zna języki. Może nawet jest oczytany i kulturalnie obyty. Świadczy o tym formalne wykształcenie, rodzina i znajomi. Idealny kandydat dla elit III RP i aspirujących do nich.
    Z tym wykształceniem to patrzę, że jest gorzej niż wydawało się. Ale na papierze wygląda efekciarsko.
    Jest taka anegdota/zagadka mówiąca wszystko o kierunkach studiów kończonych przez RT:

Jaki jest jedyny sposób, by zostać wyrzuconym z tych studiów?
    Złożyć w dziekanacie podanie ze stosowną prośbą.
  • He, he, ...
    Weszłam na stosowną stronkę Wiki i doszłam do wniosku, że Czaskoski może tumanić nie tylko spojrzeniem, oj nie.
    Toż to prawdziwny monż stanu. A co najmniej idealny kandydat na takiego. Przynajmniej materiał tej strony dobitnie o tym świadczy.
  • Wzorcowy efekciarz. Na MWzWM i starych podziała wzmażająco. Na pozostałych i prowincję też - jak czerwona płachta na byka.
  • Powiedzmy, że kolega Rolka widział akcje lobbingowe made in USA z dość bliska,

A jakby się ktoś pytał dlaczego Rolka (bo chyba jakieś nieporozumienia w kategorii dżender powstały) to dlatego:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Rolka_sztokholmska

Cudo, Oglądać kiedy tylko można.
  • Maria napisal(a):
    He, he, ...
    Weszłam na stosowną stronkę Wiki i doszłam do wniosku, że Czaskoski może tumanić nie tylko spojrzeniem, oj nie.
    Toż to prawdziwny monż stanu. A co najmniej idealny kandydat na takiego. Przynajmniej materiał tej strony dobitnie o tym świadczy.
    Co najistotniejsze: W kampanii wyborczej (na prez. W-wy) wspierali go m.in. Tomasz Karolak, Grzegorz Turnau, Michał Żebrowski i Urszula Dudziak.
    To info z wiki zapiera dech w piersiach, bo z taaaaaakim poparciem - jak nikt- nadaje się na Prezydenta Polski. :ar!
  • Rafał Trzaskowski jest starszy od Andrzeja Dudy. Ale zabawnie...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.