Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1838486888999

Komentarz

• Nie nie, składanie urzędu byłoby nieodpowiedzialną rejteradą.
  • ...na dzień przed końcem kadencji? serio?
  • edytowano May 2020
    ..raczej odpowiedzialne ratowanie państwa wobec destrukcyjnych działań opozycji
  • Finezyjne nazbyt
  • ...no niestety =)) :((
  • ...chyba pozostaje udział w wątku "Prezydent +"
  • No jeszcze pozostaje wariant majowy w czerwcu. Mam na myśli maj 1926.Drugą różnicą mogłoby być rekomendowanie PADa po rezygnacji JarKacza z kandydowania.
    Nie no wiem że taki faszyzm nie przejdzie teraz.
  • Chyba na opak
  • No napisałem że na opak. Wojciechowski nie współpracował.
  • Filioquist napisal(a):
    ...albo może w przeddzień złożyć urząd "w poczuciu odpowiedzialności za państwo" i wtenczas wstępuje p. Witek
    ...a pani Witek aż do momentu, gdy tow. G*win nie zechce razem z patolami z opozycji przegłosować nowego marszałka.
  • edytowano May 2020
    natenczas napisal(a):
    Filioquist napisal(a):
    ...albo może w przeddzień złożyć urząd "w poczuciu odpowiedzialności za państwo" i wtenczas wstępuje p. Witek
    ...a pani Witek aż do momentu, gdy tow. G*win nie zechce razem z patolami z opozycji przegłosować nowego marszałka.
    to może stać się w każdym wariancie, niezależnie od scenariusza wyborów prezydenckich

mi chodzi o to, że w takim scenariuszu p. Witek i lub ktokolwiek byłby marszałkiem musi wypełnić niekontrowersyjne dyspozycje konstytucyjne i odpowiednio zarządzić wybory, więc żadnej katastrofy nie byłoby, która wieszczą profesory
  • Katastrofą jest poparcie 26 % Polaków dla Trzaskowskiego i kilkanaście dla Hołowni jeśli to prawda.
  • ...demokracja to rozciąganie katastrofy w czasie ...niczym wypłaszczanie krzywej prof. Szumka

...mniałem na myśli katastrofę ustrojową prof. Czarnka i in.
  • Jeśli totalna to coronavirus w Kolegi analogii to częściowo trafna .Katastrofy nie będzie, ani nie musi być. Celem przeciagamia jest unikniecie katastrofy. Tyle że Szumowski zapobiega epidemii a totalna zapobiega demokracji. Nie wiem co do tego ma Czarnek.
  • edytowano May 2020
    ...zapobiegaŁ

sczias nikakoj epidemii uże niet
  • Filioquist napisal(a):
    ...zapobiegaŁ

sczias nikakoj epidemii uże niet
    tiaaa
  • no przecież nie ten facet ze Śląska, jak mu tam? Sośnierz? od Gowina, co to plotki sieje o Szumowskim?
    Szumowski prawie jak rabbi Schneerson
  • edytowano May 2020
    Przedwczoraj w TVPInfo J. Karnowski komentował sytuację przedwyborczą:
    1. A.Duda jest bezkonkurencyjny - znakomicie sprawdza się w kryzysowej sytuacji Polski; Polacy widzą w nim prawdziwego przywódcę
    2. Rząd b.dobrze radzi sobie, Polacy to doceniają i to przekłada się na wielkie zaufanie do samego rządu jak i Prezydenta.
    3. Konkurenci są tak beznadziejni, że nie ma się co dziwić, że chwytają się wszelkich sztuczek, żeby odwlec wybory i odwlec klęskę, Polacy to widzą i coraz bardziej będą się odwracać od totalnej opozycji.
    4. Dubler Trzaskowski z dnia na dzień kompromituje się coraz bardziej i w samej PO coraz głośniej się mówi o pozbyciu się go i przywróceniu Kidawy. Prawdopodobnie mają jakieś najnowsze badania, które wskazują na jego spadkowy trend.
    5. Generalnie A.Duda jest bezapelacyjnym zwycięzcą z powodu mizerii konkurentów - Polacy tylko jego doceniają, wszelkie kombinacje opozycji spotykają się z negatywną oceną Polaków i będą ich tylko pogrążać.

Dziś wpolityce publikuje artykuł z sondażem:
    "Jak wynika z badania pracowni Social Changes na zlecenie portalu wPolityce.pl, prezydent Andrzej Duda zachowuje zdecydowane prowadzenie w wyścigu prezydenckim, choć wciąż gubi punkty. Rafał Trzaskowski skutecznie zbiera poparcie wyborców opozycyjnych, ale pozycja Szymona Hołowni wciąż jest mocna. Pozostali kandydaci - w tym również Władysław Kosiniak-Kamysz - daleko w tyle."
    AD 40% (-1)
    RT 27% (+6)
    SH 17% (-1)
    KB 6% (bz)
    WKK 5% (-2)
    RB 4% (-1)
    MJ 1%
    pozostali <1%
    Ja już nie wiem, co ja uważam w kwestii kto zyskuje a kto traci poparcie i kto ma szanse na ostateczną wygraną...
    I nie wiem jak w końcu sytuację wyborczą widza Polacy, których co chwilę przywołuje Karnowski (chyba że żyje w jakiejś bańce i przypisuje całemu społeczeństwu przekonania swoje i redakcji wpolityce).
  • Dobra dobra. Zakonnica już weszła na pasy.
  • Sprawdzić czy nie ksiądz.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Dobra dobra. Zakonnica już weszła na pasy.
    a coś Dudek zmajstrował?
  • Rafalala jest idealnym kandydatem POjebów. Idealnym.

To nie jest ŻADEN program konstruktywny, żadna oferta programowa, wizja czegokolwiek. Ten koleś jest bezczelnym leniem, durniem i debilem. Wymarzony, wyśniony kandydat. Taki, jak oni... są lub chcieliby być.
    Gdzie tu miejsce dla Kidawy, jakaś babcio-ciotka, elegantka, udająca arystokratkę, dziedziczkę, takie ą ę.
  • Ale tylko dla POjebów. Może jeszcze kilka wrażliwych a nierozumnych kobiet się złapie na oczy spaniela proszącego o psie chrupki.
  • Myślę że kochający inaczej również.
  • edytowano May 2020
    qiz napisal(a):
    Rafalala jest idealnym kandydatem POjebów. Idealnym.

To nie jest ŻADEN program konstruktywny, żadna oferta programowa, wizja czegokolwiek. Ten koleś jest bezczelnym leniem, durniem i debilem. Wymarzony, wyśniony kandydat. Taki, jak oni... są lub chcieliby być.
    Gdzie tu miejsce dla Kidawy, jakaś babcio-ciotka, elegantka, udająca arystokratkę, dziedziczkę, takie ą ę.
    Zgadzam się z Kolegą - jego wszelkie wady to dla jego elektoratu wyłącznie zalety (chcieliby być jak on), a spojrzenie spaniela dołoży głosów kobiet w średnim i starszym wieku
  • No nieno
    Proszę o inne zdanie o kobietach
  • edytowano May 2020
    Tak na pierwszy rzut oka, to prezenter TVN jest poważniejszym politykiem niż zawodowy polityk Rafalala.
  • No na razie jest Koleżeństwo i ja też w większości - niewielkiej większości. W II turze 51 % Polaków (wyborców) chce głosować tak jak wy, a 49 % na Trzaskowskiego.

A Trzaskowski jest zły, ale nie jest kretynem. On naprawdę jest nieźle wykształcony i zna języki. Może nawet jest oczytany i kulturalnie obyty. Świadczy o tym formalne wykształcenie, rodzina i znajomi. Idealny kandydat dla elit III RP i aspirujących do nich.
  • Ale jest bucem i nie szanuje ludzi.
  • A poza tym jest idiotą. W zasadzie oczy spaniela to jego jedyny atut ale nie wyceniałbym ich na więcej niż 3%.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.