Skip to content

Cytat dnia

1131416181959

Komentarz

• Krzysztof Karnkowski ‏@karnkowski · 15 min.15 minut temu

Obserwatorzy z drugiego brzegu ogłaszają się dziś powstańcami.

• extraneus napisal(a):
    Krzysztof Karnkowski ‏@karnkowski · 15 min.15 minut temu

Obserwatorzy z drugiego brzegu ogłaszają się dziś powstańcami.

przystępują do "faszystów i antysemitów"?
    Co na to prof. Bauman?
  • Profesor Bauman zapewne rozumie dialektyczną konieczność.
  • Eden napisal(a):
    image
    To autentyk jest???
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Eden napisal(a):
    image
    To autentyk jest???
    Mnię też cuś takiego w gÓwnie mignęło więc raczej tak......
  • Linki nie dam bo wiadomo, ale gugiel pokaże drogę.
  • GW
    nie będę linkował, ale cytaty są smaczne - chyba wiedzą, że są na granicy przeginania, więc czasem padnie takie zdanie (GW Kraków)

"Kraków stał się miastem globalnym, wielokulturowym, otwartym. Przez ten tydzień jesteśmy takim Nowym Jorkiem."

i pod artykułem komentarze, większość negatywnych, ale i taki:
    "Ja jestem niewierzący, ba, jestem antyklerykałem. Z Krakowa. Ale ŚDM są super, póki co. Tylu uśmiechniętych ludzi dawno nie było w tym mieście. Kto tego nie widział, niech żałuje"

oraz psychiatryk: autreklama GW:
    Od godz. 16 rozdajemy na ulicach Krakowa pierwszy numer specjalnego, darmowego dodatku "Gazety Wyborczej" na Światowe Dni Młodzieży - "Gazetę Pielgrzyma".
    ===

A szukałem "autentyku" kol. Szturmowca, ale nie znalazłem

• edytowano July 2016
    image

Kto zaprasza do tvp tego debila?
  • Kurski (jeśli nie on, to i tak on).
  • Tow. gen. bryg. Parytet.
  • I tak sobie też dumam nad obecnością tow. Skiby w telewizorni. I staram się aby wmówić sobie, iż wybrano właśnie Skibę gdyż jest to kretyn par excellence. Jego kretynizm, a zarazem zadufanie we własny wysokich lotów dowcip, jest świetną karykatOOrą całego towarzystwa towarzyszy.

Ludzie sobie popatrzą i z zażenowaniem dojdą do wniosku że ktoś im gównem w twarz rzuca. Być może pomyślą TVP reżimowa, kurskiego folwark prywatny itp. Ale podświadomie zacznie kiełkować myśl, idea, przekonanie że tacy jak Skiba (towarzysze, KODomici et consortes) to jedno szambo i lepiej się z nim nie identyfikować.

Takie coś zadziała na tych, którzy posiadają resztki mózgu. Ci którzy już nie są zdolni do myślenia i tak Skiby nie potrzebują aby rechotać się z PiS, PAD, JK i innych.
  • Przyszło mi do głowy podobne tłumaczenie jak Kol. Wombatowi :-)
    Staram się pokonywać swoje uprzedzenia do Kurskiego, ale nie zawsze mi się udaje ;-)
  • Brzost napisal(a):
    Przyszło mi do głowy podobne tłumaczenie jak Kol. Wombatowi :-)
    Staram się pokonywać swoje uprzedzenia do Kurskiego, ale nie zawsze mi się udaje ;-)
    Nie rozumiem takiego zarembienia. Ludzi należy oceniać jedną miarą - zarówno przyjaciół jak wrogów. A jeśli ktoś wyskoczy poza skalę, to nie należy łagodzić osądu, bo w ten sposób krzywdzi się pozostałych.
  • @Waski

skoro zwracal sie do nowicjuszy, to z calym szacunkiem, ale powinien kolega wpasc na to, ze mowil "biblijnie" - szukac nie jak kolegi w zabawie w chowanego, tylko jak Samuel: byc "sluchowo/duchowo" skierowanym na Boga.

• edytowano July 2016
    7dmy napisal(a):
    stara taktyka, stosowana, a nie wiem czy nie wymyślona, przez aborczą, jak już trzeba oddać głos drugiej stronie, to musi to być ktoś możliwie najgłupszy, najskrajniejszy i najbardziej odrzucający jak to tylko możliwe.

Że stara to OK tylko czy JaKur ją akurat tu stosuje>>....czasem myślę więc wątpię :P
  • ks. prof. Kiciński:
    Tajemnica Krakowa i Polski to pójście ku przyszłości z iskrą miłosierdzia. To właśnie niosą ze sobą Światowe Dni Młodzieży.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• IAR - Polskie Radio ‏@iar_pr · 5 min.5 minut temu

Budżet Moskwy zyskuje więcej dochodów z opłat, wnoszonych przez legalnych imigrantów niż z podatków od firm z sektora paliwowego.

• Robert
    @chiefrobertlodz

Pożytek z Rzeplińskiego dla Polaków jest taki, jak z lotu psa Łajki w kosmos dla innych psów
  • PJK o obozie PRL bis: "Jest to formacja, która chce dokonać głębokiego przeorania naszej świadomości narodowej, co do tej pory było właściwe dla najeźdźców".

Niby trudno się nie zgodzić, ale głowy jakoś ciągle nie spadają...

• Kontrowersje.net ‏@kontrowersje

Mam info, że Rzepliński dosłownie od pługa oderwany, tata z ZSL ścigał kułaków, on niemota punktami za pochodzenie na studia się wdrapał.
    41 podanych dalej 69 polubionych

e.mlynarska
    @dimarestElla

@kontrowersje Z Przążewa pod Ciechanowem.
    08:28 - 11.08.2016

• Ciekawe czy szlachta zagrodowa
  • edytowano August 2016
    Mało. Tego akurat wstydzić się nie musi.

Muszą mieć na niego lepsze kwity.
    Nie rozumiem tylko tego, że reszta sędziów TK na to wszystko się godzi. Nie wstydzą się? Przecież wiedzą, że z autorytetu zostały im nici. Może też zakwitowani?

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Czyli co, ćpają czy ruchają małe dzieci?
  • Wujek Samo Zło wśród kodziarzy

• edytowano August 2016
    Adminie. Wyczyść to!
    Waski napisal(a):

• image

*

• Ależ cnotoEdenie, Wąski jest dobrze poinformowany. Owa tajemnica poliszynela na warsiawskiej ulicy pojawia się już od niemal 10 lat. Orgietki pedofilskie to podobno znak rozpoznawczy swędzącego środowiska...

• Adam Tyminski ‏@AdamTyminski (tt)

Zajmować się teorią praw człowieka w głębokim PRL. Czujecie? Ludzi zamykają, a ty jeździsz na stypendia. To profesor Rzepliński. :)

• Kontrowersje.net ‏@kontrowersje 30.08

Jaka wtopa? Norma u lansera. To Powiatowy prawicy, tyle, że inteligentniejszy i umie pisać.

Kontrowersje.net dodał/a,
    Michał Górnicki @michalgornicki
    Rafał Ziemkiewicz przychodzi na zaproszenie "Sumienie Narodu TV", portalu ludzi Putina, m.in. zielonego ludzika Jabłonowskiego... Ale wtopa

• edytowano September 2016
    A to ci dopiero! :-)

image

(D.Wildstein na TT)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.