mmaria napisal(a): Uprzejmie proszę o przetłumaczenie powyższego cycata.
"Mamy do czynienia z absurdalną sytuacją, bo Unia Europejska usiłuje storpedować globalny zakaz handlu kością słoniową, a przecież jej Prezydent nazywa się Donald Kieł."
rozum.von.keikobad napisal(a): "In fact we have an absurd situation in which the EU is actually trying to veto the ivory ban in spite of having a president called Donald Tusk."
Boris Johnson, minister spraw zagranicznych Wielkiej Brytanii.
mmaria napisal(a): Uprzejmie proszę o przetłumaczenie powyższego cycata.
peterman napisal(a): "Mamy do czynienia z absurdalną sytuacją, bo Unia Europejska usiłuje storpedować globalny zakaz handlu kością słoniową, a przecież jej Prezydent nazywa się Donald Kieł."
WIADOMOŚĆ DNIA: Rosja oskarżyła międzynarodową koalicję przeciwko IS o zbrodnie wojenne w Iraku. Rzecznik resortu Igor Konaszenkow powiedział, że skutki niemal codziennych nalotów przeprowadzanych przez siły koalicji spełniają wszystkie cechy zbrodni wojennych. - Zbyt często wesela, pogrzeby, szpitale, posterunki policji i konwoje humanitarne stają się celem ataków maszyn międzynarodowej koalicji - dodał. http://www.polskieradio.pl/78/2807/Artykul/1683800,Rosyjskie-ministerwo-obrony-oskarza-Zachod-od-zbrodnie-wojenne-w-Iraku
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
A gdym ja tak przywalił komuś w mordę z powodu psychicznej konieczność rozładowania napięcia? I gdyby to przypadkiem był/a uczestnik/czka marszu przeszkadzającego mi w dotarciu do apteki po środki uspokajające? Wiem, za wiele wymagam. Tu jest TenKraj a nie Austria.
Rafał napisal(a): A gdym ja tak przywalił komuś w mordę z powodu psychicznej konieczność rozładowania napięcia? I gdyby to przypadkiem był/a uczestnik/czka marszu przeszkadzającego mi w dotarciu do apteki po środki uspokajające? Wiem, za wiele wymagam. Tu jest TenKraj a nie Austria.
Przecież one na to liczą.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Ja wiem, ale cierpliwe znoszenie tej eskalacji nienawiści też do niczego nie prowadzi. Może byłoby inaczej gdyby PiS tę jedną rzecz, tj ustawę chroniącą życie, przeprowadził tak jak przeprowadza inne.Prawdę mówiąc przeprowadza je szybko, bez konsultacji społecznych i bez zwracania uwagi na protesty i medialne wycie. W tym przypadku zaniechał działania i pozwolił przeciwnikom politycznym oraz prowokatorom na przejęcie inicjatywy. Stało się. Powinien ją odzyskać. Wiem że jest rachuba że te protesty ustaną jak ustają protesty KOD i konwulsje wokół TK. Obawiam się że tak się nie stanie. Silna inspiracja demoniczna jest tu mocno wyczuwalna. Trzeba coś z tym zrobić. Jeśli nie lać po mordzie to kontynuować Wielką Pokutę masowo i stale aż do skutku. Czy PiS, kierownictwo i działacze, jest w stanie to zrozumieć ? Czy rozumie o co chodzi ? Może chociaż zaproponuje coś na 11 listopada bo wyjąca tłuszcza przekształci je w Święto Walki z Narodem to jest z nacjonalizmem i ksenofobią.
Spokojnie, dzieje się. Trzeba zaglądać na strony TvT i RM, to będzie się na bieżąco.
w Sejmie leży gotowy nasz, czyli Polskiej Federacji Ochrony Życia, projekt. Ma on za zadanie chronić każde poczęte życie bez wyjątku, jednak nie wprowadza karalności – powiedział Antoni Zięba.
Temat projektu Federacji Ochrony Życia nie został podniesiony przez media na większą skalę, co według prezesa Polskiego Stowarzyszenia Obrońców Życia Człowieka ułatwiło kontrofensywę środowiskom feministycznym i lewicowym.
– Media – poza Radiem Maryja i TV Trwam – naszą propozycję ochrony życia przemilczają. W związku z tym łatwa była kontrofensywa sił feministycznych i lewicowych na zapewnienie pełnej ochrony życia. W projekcie – mówię umownie – Fundacji Pro Prawo Do Życia znajdowała się ta nieszczęsna kara do 5 lat więzienia dla kobiet – zaznaczył.
Antoni Zięba stwierdził, że środowisko feministyczne kompromituje się swoimi tezami, które przedstawia podczas protestów.
– My musimy przekazać spokojnie bardzo dużo wiedzy, żeby pokazać, jak te środowiska się kompromitują.
Rafał napisal(a): A gdym ja tak przywalił komuś w mordę z powodu psychicznej konieczność rozładowania napięcia? I gdyby to przypadkiem był/a uczestnik/czka marszu przeszkadzającego mi w dotarciu do apteki po środki uspokajające? Wiem, za wiele wymagam. Tu jest TenKraj a nie Austria.
Myślę że gdyby był Kolega agresywnym mahometaninem i lał po gębie ludność tubylczą, to bez problemu!
W sąsiednim wątku Koleżanka zamieściła wystąpienie tego jegomościa. Tam też je skomentowałem. Tu dodam, że takiego przywódcę dobrej sprawy należy natychmiast odesłać na mniej eksponowane stanowisko lub emeryturę.
My do marca prowadziliśmy z Komitetem negocjacje w celu wycofania tego jednego zapisu o karalności kobiet, brał w tych rozmowach udział również Episkopat. Ostatecznie jednak wewnętrzne rozmowy „pro-lifowskie” zostały de facto zerwane, bo Komitet zdecydował się nie ustępować ani na krok. W tej sytuacji po konsultacji z władzami kościelnymi wystartowaliśmy z apelem, w którym tak samo jak Komitet opowiadamy się za likwidacją wszystkich wyjątków, ale utrzymujemy dotychczasową niekaralność kobiet, powołując się na ekspertów uzasadniających takie stanowisko. Niestety nagłośnienie naszego apelu, który wystosowaliśmy pod koniec marca, było prawie żadne, nawet w prasie katolickiej. Kompletna blokada, która trwa dalej, która wcale się nie skończyła po odrzuceniu przez parlament projektu Komitetu „Stop Aborcji”. [...] Trudno mi uwierzyć, że Ordo Iuris nie było w stanie przewidzieć skutków swojej postawy, to są ludzie wykształceni, mają też obycie polityczne. M.in. ich były szef, dr hab. Aleksander Stępkowski, był wiceministrem spraw zagranicznych; jak wiadomo to on sprowadził do Polski słynną Komisję Wenecką – ile awantur z tego wyniknęło, wszyscy wiedzą. Teraz forowali ekstremalny projekt, choć wiedzieli, że nie ma szans na jego przeforsowanie ustawodawcze. Dziwna organizacja. Dziwna, ale je nie chcę nic więcej mówić, bo nas zaraz będą po sądach włóczyć, a ja nie mam prawników na swoich usługach, by się wybronić. Podam tylko pewien przykład. Znany i zasłużony tygodnik „Przegląd Katolicki” zamieścił artykuł, w którym podawano przykłady, że ludzie podpisujący się pod projektem Komitetu „Stop Aborcji” często nie wiedzieli, że jest tam paragraf nakazujący w niektórych szczególnych przypadkach więzienie, i to nawet do pięciu lat, dla kobiet, które usunęły ciążę. Redaktor naczelny nazwał to w odrębnym komentarzu pewną formą manipulacji. Niedługo potem dostał pozew sądowy; sprawa chyba jeszcze się nie skończyła.
A później jest jeszcze mowa o tym, że
Komitet w końcu postanowił jednak zmienić zdanie i wycofać się ze swojego ekstremalnego stanowiska z karalności kobiet. Przedstawicielka Komitetu „Stop Aborcji” zgłosiła autopoprawkę do projektu ustawy, ale uczyniła to tuż przed głosowaniem i ze względów proceduralnych nie została ona przyjęta. Awantura w kraju jednak już hulała na całego, a głównym winnym był – PiS
Jak pisze Consumer, nie ma możliwości prawnych zmiany takiego projektu, na tym etapie procedowania nie wolno dokonywać w nim już żadnych poprawek. Czyli chcieli załatwić PiS w białych rękawiczkach.
Dzięki, Przemko, że to wkleiłeś. Wszystko układa się w logiczną całość - cała wyrafinowana ustawka, łącznie z internetem, wliczając w to nawet tutejszą burzę na ten temat, którą nieświadomie wywołałam w czerwcu tego roku, a której gwałtowności nie byłam w stanie sobie wytłumaczyć. Teraz już rozumiem - ruszyłam za granat, który miał być rzucony we wrześniu. Ówczesne moje sprostowanie, że stanowisko Episkopatu i Federacji Pro-Life jest inne niż Ordo Iuris, a celem PiS jest realizacja tego pierwszego, było komuś bardzo nie na rękę,
Wystarczyło złożyć rozsądny projekt przed, równocześnie lub w razie zaspania po projekcie OI. Wystarczyło też odrzucić oba projekty : OI i lewaków a nie pozostawiać projektu OI do dalszych prac bo to sugerowało jego poparcie przez PiS, jak wiemy wbrew intencji ale w sposób oczywisty to właśnie sugerowało . Można było ewentualnie oba projekty przekazać do dalszego procedowania i dołożyć swój wniesiony z opóźnieniem z powodu wspomnianego wyżej przespania. To jest chyba polityczny elementarz. Szukajcie więc winnych i kretów gdzie indzie, nie tylko w OI. Konkretnie szukajcie wśród winnych przespania w PiS, szczególnie w klubie wśród posłów, a może na Nowogrodzkiej, bo ja nie wiem jaki jest tam proces decyzyjny.
Rafał, daj spokój. PiS jak chciał to uczynił projekt KODu podstawą do dalszyhc prac nad nową ustawą o TK. Jak chciał.
A czemu wycofanie się z karalności nastąpiło na posiedzeniu plenarnym? Bo na komisję nie zaproszono nikogo z wnioskodawców, a posiedzenie zwołano nagle.
Ale nawet zachowanie PiS nie było takie najgorsze. Można porównać, co powiedział wtedy w sejmie Jarosław Kaczyński - i choć generalnie nie zgadzam się z jego argumentami, to wypowiedź była uprzejma, nie zajmował się też powtarzaniem kłamstw lewactwa na temat projektu i co mówią, piszą przeciwnicy projektu OI na tym forum. z tym festiwalem chamstwa, kłamstwa i insynuacji.
Cytat z międzywojnia, protokorwin prześladowany, bowiem za ten cytat został spisany!
"Gdy nareszcie doczekamy się monarchii, wszyscy odetchną z ulgą. Król zniesie podatki. Nikt nie będzie płacił! Obecny ustrój jest bandyckim ustrojem. Rządzą nami złodzieje. Niech żyje król! Gdy będzie rządził monarcha, to przynajmniej będziemy mieli jednego złodzieja." Źródło: Łodzianin, 21 VII 1928, nr 30 (666), s. 5. —
Komentarz
Dariusz Łaszyca @DariuszHarley
EUGENIKA! Matka ma gruźlicę, mąż ma syfilis.1 dziecko niewidome, 2 umarło, 3 urodziło się głuche, 4 ma gruźlicę. 5 geniusz L.Beethowen!
czy inne wogle?
Buziak ;;)
*
Rosja oskarżyła międzynarodową koalicję przeciwko IS o zbrodnie wojenne w Iraku.
Rzecznik resortu Igor Konaszenkow powiedział, że skutki niemal codziennych nalotów przeprowadzanych przez siły koalicji spełniają wszystkie cechy zbrodni wojennych.
- Zbyt często wesela, pogrzeby, szpitale, posterunki policji i konwoje humanitarne stają się celem ataków maszyn międzynarodowej koalicji - dodał.
http://www.polskieradio.pl/78/2807/Artykul/1683800,Rosyjskie-ministerwo-obrony-oskarza-Zachod-od-zbrodnie-wojenne-w-Iraku
*
http://niezlomni.com/imigrant-ktory-zgwalcil-chlopca-zostanie-ukarany-dzialalem-stanie-seksualnej-koniecznosci-przelomowy-wyrok-sadu/
Tak w kontekście odbywających się dzisiaj #czarcichmarszów...
*
Trzeba zaglądać na strony TvT i RM, to będzie się na bieżąco. Więcej:
http://www.radiomaryja.pl/informacje/dr-inz-a-zieba-sejmie-czeka-kolejny-projekt-ustawy-o-ochronie-zycia/
I tu:
*
Czyli chcieli załatwić PiS w białych rękawiczkach.
Dzięki, Przemko, że to wkleiłeś.
Wszystko układa się w logiczną całość - cała wyrafinowana ustawka, łącznie z internetem, wliczając w to nawet tutejszą burzę na ten temat, którą nieświadomie wywołałam w czerwcu tego roku, a której gwałtowności nie byłam w stanie sobie wytłumaczyć. Teraz już rozumiem - ruszyłam za granat, który miał być rzucony we wrześniu. Ówczesne moje sprostowanie, że stanowisko Episkopatu i Federacji Pro-Life jest inne niż Ordo Iuris, a celem PiS jest realizacja tego pierwszego, było komuś bardzo nie na rękę,
Gdy się tak zajrzy do forumowego archiwum, to... można dojść do ciekawych wniosków
http://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/8046/zacisne-mocno-zeby-i-zaglosuje-ale-moje-serce-dla-nich-mocno-juz-nie-bije#latest
od 21 czerwca
A czemu wycofanie się z karalności nastąpiło na posiedzeniu plenarnym? Bo na komisję nie zaproszono nikogo z wnioskodawców, a posiedzenie zwołano nagle.
Ale nawet zachowanie PiS nie było takie najgorsze. Można porównać, co powiedział wtedy w sejmie Jarosław Kaczyński - i choć generalnie nie zgadzam się z jego argumentami, to wypowiedź była uprzejma, nie zajmował się też powtarzaniem kłamstw lewactwa na temat projektu i co mówią, piszą przeciwnicy projektu OI na tym forum. z tym festiwalem chamstwa, kłamstwa i insynuacji.