randolph napisal(a): Potylico chce być oryginalne za wszelką cenę. Ja bym nie przywiązywał nadmiernej wagi do tego co piszo.
E, trochę poczytny jest. ale wiki pomocna w tym:
Global expansion In September 2014, Politico formed a joint venture with German publisher Axel Springer SE to launch its European edition, based in Brussels.[19] Dale skrócę: połączył się z European Voice (zał. 1995) i przyjął nazwę politici europe
I czytają ci co są zainteresowani: urzędnicy pracownicy urzędów unijnych (w Europe). o wystarczy: zobaczyli pogodną twarz JK i w czółówce liderów UE.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Nułale burmiszcz Lądka Zdroju i pani Frauke lepsiejsi niż Jarro? Duprawdy śmiechłę.
Cza zaspokoić próżność synów Albionu i nadczłowieków. Gdyby nie to, to KaczJar jest tylko za Erdoganem, któren upokorzył SSzA kierowane przez sułtana Mauretanii (kiedyś myślałem, że to negus, ale po 8 latach stwierdziłem, że określenie "negus" będzie obraźliwe dla Etiopii - 3 kraju chrześcijańskiego na świecie, po Armenii i Gruzji, tworzącego wspaniałą cywilizację, która odkryła żelazo, i za przywrócenie cesarstwa w tym kraju modlę się raz w tygodniu).
AnnaE napisal(a): WIADOMOŚĆ DNIA 3 XII 2016 r.: Prezydent wziął udział w „urodzinach” Radia Maryja. Porównał „moherowe berety” do beretów żołnierzy JW Grom
Coby się nie stwierdziło, moherowe berety to nieźle wyszkolona armia. Nawet wrogowie już tworzą jednostki "moherów"
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Nułale burmiszcz Lądka Zdroju i pani Frauke lepsiejsi niż Jarro? Duprawdy śmiechłę.
Cza zaspokoić próżność synów Albionu i nadczłowieków. Gdyby nie to, to KaczJar jest tylko za Erdoganem, któren upokorzył SSzA kierowane przez sułtana Mauretanii (kiedyś myślałem, że to negus, ale po 8 latach stwierdziłem, że określenie "negus" będzie obraźliwe dla Etiopii - 3 kraju chrześcijańskiego na świecie, po Armenii i Gruzji, tworzącego wspaniałą cywilizację, która odkryła żelazo, i za przywrócenie cesarstwa w tym kraju modlę się raz w tygodniu).
Wszelakoż! Pan Baruch bodaj nigdy w życiu nie był w Małretanii, która zresztą nie jest sułtanatem a zaś rebubliką islamską, taką rzetelną - bez piwa a za to z sejmasem, senatem, prezydentem i okresowymi przewrotami wojskowymi. Pan zasię Baruch pochodzi z Kenii, która jest na drugim końcu wiadomego kontynentu,
"- Osobiście uważam, że lider opozycji powinien mieć taki sam status jak wicepremier. Takie rozwiązania należy wprowadzić i wierzę, że przyczynią się do tego, że dyskurs polityczny w Polce się zmieni. Dziś on jest na poziomie czystego szaleństwa - powiedział w wywiadzie dla Rzeczpospolitej, który ma być opublikowany jutro, Jarosław Kaczyński."
7dmy napisal(a): przecież nie mówi że ma być wicepremierem, tylko że ma mieć taki sam status, czyli że ma być tak samo szanowny, czy tam co.
Aha! Czyli jak na alpagę przykleimy etykietę 'Dom Perignon' to juz będziemy delektować się wykwintnym łaskotaniem bąbelków o podniebienie? Fajne.......
Wicepremiera się POWOŁUJE! I z nim omawia ważne-sprawy-państwowe. Na razie JK nie ma kandydata na "opozycyjnego wice", więc i z nikim z opozycji tych ważkich spraw nie omawia....
Piotr Woyciechowski @PiotrW1966 · 6 min.6 minut temu
Potwierdzone: śp. Mariusz Kazana to były funk. SB (wywiad) Nazwisko legal. "Mariusz Czarski", do 1989 oficer Wydziału III Dep. I MSW (NATO, Watykan) Szkoła wywiadu w Kejkutach rocznik 1987/1988 Ppor. SB; od 1989 pod przykryciem w MSZ
JEŻELI M.Kazana był czynnym funk. AW w dn. 10.04.2010, o czym pisała GPC, będzie to miało kolosalne znaczenia dla śledztwa
Kazana został dwukrotnie uhonorowany pośmiertnie przez chobielińskiego ćwierćwałka, którego można posądzać o (prawie) wszystko ale nie o uczucia wyższe. Zatem Kazana musiał być "swój", a że go wysłali na śmierć, to nic nowego. Kłamstwa z użyciem przyczółków czerniakowskich są immanentną cechą tamtej strony.
Piotr Woyciechowski @PiotrW1966 · 6 min.6 minut temu
Potwierdzone: śp. Mariusz Kazana to były funk. SB (wywiad) Nazwisko legal. "Mariusz Czarski", do 1989 oficer Wydziału III Dep. I MSW (NATO, Watykan) Szkoła wywiadu w Kejkutach rocznik 1987/1988 Ppor. SB; od 1989 pod przykryciem w MSZ
JEŻELI M.Kazana był czynnym funk. AW w dn. 10.04.2010, o czym pisała GPC, będzie to miało kolosalne znaczenia dla śledztwa
Kolosalne?
Dlaczego?
Wiadomo, że Kazana przygotowywał wizytę (protokół itp)...
Przeczytałem ostatnio dwie książki Kissingera. Nie wiem, na ile on jest reprezentatywny dla współczesnych elit euro-amerykańskich, ale zakładając, że jakoś tam jest, to znamienne, że według niego idealnym systemem międzynarodowym był ten "westfalski", tj. ukształtowany w Europie po pokoju westfalskim i trwający z grubsza do Rewolucji 1789. Żadna tam demokracja, żadne tam systemy narodów zjednoczonych, tylko koncert oświeconych monarchów XVII/XVIII wieku. Niby wiadomo, ale nie sądziłem, że te sympatie wyrażane są tak wprost, bez żadnego skrępowania. Czyżby rzeczywiście nadchodziły zmiany?
Komentarz
ale wiki pomocna w tym:
Global expansion
In September 2014, Politico formed a joint venture with German publisher Axel Springer SE to launch its European edition, based in Brussels.[19]
Dale skrócę: połączył się z European Voice (zał. 1995) i przyjął nazwę politici europe
I czytają ci co są zainteresowani: urzędnicy pracownicy urzędów unijnych (w Europe).
o wystarczy: zobaczyli pogodną twarz JK i w czółówce liderów UE.
Prezydent wziął udział w „urodzinach” Radia Maryja. Porównał „moherowe berety” do beretów żołnierzy JW Grom
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Gdyby nie to, to KaczJar jest tylko za Erdoganem, któren upokorzył SSzA kierowane przez sułtana Mauretanii (kiedyś myślałem, że to negus, ale po 8 latach stwierdziłem, że określenie "negus" będzie obraźliwe dla Etiopii - 3 kraju chrześcijańskiego na świecie, po Armenii i Gruzji, tworzącego wspaniałą cywilizację, która odkryła żelazo, i za przywrócenie cesarstwa w tym kraju modlę się raz w tygodniu).
@CSebastjaniuk
Frasyniuk, Pinior, Labuda to stuhrwysyny esbeckie. Za nich górnicy w Lubinie stracili życie. Byłem wtedy tam i wiem. Frasyniuk to kurwa.
Cezary Sebastjaniuk @CSebastjaniuk 5.12
@CSebastjaniuk Po masakrze w Lubinie, SB we wrześniu otoczyło ochroną Frasyniuka, żeby go górnicy nie roznieśli.
czy to oko puszczone do K'15?
http://www.tysol.pl/a3154-Jaroslaw-Kaczynski-Uwazam-ze-lider-opozycji-powinien-miec-taki-sam-status-jak-wicepremier
I z nim omawia ważne-sprawy-państwowe.
Na razie JK nie ma kandydata na "opozycyjnego wice", więc i z nikim z opozycji tych ważkich spraw nie omawia....
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Whatever happens, we have got
The Maxim gun, and they have not.
Krzysztof Karnkowski @karnkowski 14 godz.14 godzin temu
Rządząc ojczyznę doić, opluwać, wpychać w kompleksy, sprzedawać, narażać - ok, ale modlić się za nią? Tego dziennikarska głowa nie ogarnie.
Dlaczego?
Wiadomo, że Kazana przygotowywał wizytę (protokół itp)...