Skip to content

Cytat dnia

1232426282959

Komentarz

• kulawy_greg napisal(a):
    Mania napisal(a):
    Prof UJ twierdzi, że nauka nie ma sensu 8-X
    Ja tak tego nie odebrałem. Choć typa nie lubie, to wydaje mi się, że tu jego wypowiedź ostro przekręcono. On coś ogólnego mówił o nauce i społeczeństwie (co w sumie z definicji pasowałoby do każdego kraju) a tu go od razu oskarżają, że chciałby aby wszyscy w Polsce łopatami pracowali przy autostradkach. Manipulacja nie jest dobra dla żadnej ze stron.
    Mówił o naszym społeczeństwie i edukacji w sposób urągający jego tytułowi. Nie ma sensu uczyć historii i patriotyzmu, bo buduje się pychę, a zaraz potem - ludzie są zbyt głupi, żeby cokolwiek zrozumieć. Od profesora UJ można wymagać klarownych i logicznych wypowiedzi, nieprawdaż?

• Mania napisal(a):
    kulawy_greg napisal(a):
    Mania napisal(a):
    Prof UJ twierdzi, że nauka nie ma sensu 8-X
    Ja tak tego nie odebrałem. Choć typa nie lubie, to wydaje mi się, że tu jego wypowiedź ostro przekręcono. On coś ogólnego mówił o nauce i społeczeństwie (co w sumie z definicji pasowałoby do każdego kraju) a tu go od razu oskarżają, że chciałby aby wszyscy w Polsce łopatami pracowali przy autostradkach. Manipulacja nie jest dobra dla żadnej ze stron.
    Mówił o naszym społeczeństwie i edukacji w sposób urągający jego tytułowi. Nie ma sensu uczyć historii i patriotyzmu, bo buduje się pychę, a zaraz potem - ludzie są zbyt głupi, żeby cokolwiek zrozumieć. Od profesora UJ można wymagać klarownych i logicznych wypowiedzi, nieprawdaż?

Co do pierwszej części jego wypowiedzi, to nie wiem jak się odnieść, bo nie wiem co dokładnie on komentował (tak jest ten filmik ucięty), zatem założyłem że filmik jest głównie o jego 2giej wypowiedzi, że nie da się wszystkich masowo wykształcić. Może prof Nowak i inni komentatorzy wiedzą co komentował wcześniej, ale ja tego kontekstu nie mam, a z filmiku ciężko go wywnioskować.

• .
    @rutkowski1PiS

Czarnecki: Podczas debaty o sankcjach jeden z europosłów Platformy nazwał Tuska "szmatą"
  • Krzysztof Wyszkowski‏@KWyszkowski · 16 godz.16 godzin temu

Nie podam nazwisk, ale mam coraz więcej sygnałów od mądrzejszych ludzi z PO/PSL o woli "porozumienia się". Teraz wystarczy siła spokoju.

Ke?
  • Zaczną się wsypy?
    Czy gorsza wersja - samokrytyka i przejście na jasną stronę mocy?
  • W PSL już mówią, że koalicja z PO przyniosła im wielki straty wizerunkowe i polityczne >:)
  • edytowano February 2017
    Mania napisal(a):
    W PSL już mówią, że koalicja z PO przyniosła im wielki straty wizerunkowe i polityczne >:)
    na razie czerpią konkretne profity (stołki, apanaże) ze sfałszowanych wyborów samorządowych
    ale to się kończy, więc próbują jak zwykle uratować swoje łupy w typowy dla siebie q...wski sposób - czyli szukając nowego alfonsa
  • Niech oddalą sie w siną dal razem z innymi szczurami opuszczającymi tonący okręt.

• KAnia napisal(a):
    Mania napisal(a):
    W PSL już mówią, że koalicja z PO przyniosła im wielki straty wizerunkowe i polityczne >:)
    na razie czerpią konkretne profity (stołki, apanaże) ze sfałszowanych wyborów samorządowych
    ale to się kończy, więc próbują jak zwykle uratować swoje łupy w typowy dla siebie q...wski sposób - czyli szukając nowego alfonsa
    He!
    Michalkiewicz rzecze, że każdy alfons wyprowadza swoje dziewuchy na ulice.
    Zobaczymy.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Mania napisal(a):
    Po latach okaże się że jedyną zasługą PO było ostateczne pograzenie PSL.
  • Pięknie i z klasą.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Z baz brytyjskich zostały wysłane w tym samym czasie w kierunku Norwegii i Morza Barentsa samoloty: rozpoznania skażeń nuklearnych WC-135 Constant Phoenix i rozpoznania radioelektronicznego RC-135W. Dziennikarze podejrzewają, że przyczyną tych operacji może być skażenie radioaktywne do jakiego prawdopodobnie doszło w rejonie rosyjskiej Arktyki.
    /.../
    Ten wybuch jest jednak mało prawdopodobny, ponieważ nie odnotowały go żadne stacje sejsmiczne na świecie. Gdyby jednak rzeczywiście doszło do testu jakiegoś niewielkiego ładunku nuklearnego to byłby to diametralny zwrot w dotychczasowej polityce Kremla w tej dziedzinie.

Bardziej prawdopodobny od wybuchu jest jednak nieszczęśliwy wypadek w miejscu, gdzie w Rosji przechowuje się materiały jądrowe, w tym zużyte paliwo od reaktorów wykorzystywanych przez okręty podwodne i nawodne oraz lodołamacze. Należy dodatkowo pamiętać, że na bezpieczną utylizację nadal czeka ponad 150 kadłubów oraz sekcji reaktora rosyjskich atomowych jednostek pływających. Część z nich rdzewieje czekając na swoją kolej właśnie na Półwyspie Kolskim koło Murmańska
    http://www.defence24.pl/554090,alarm-atomowy-w-rejonie-murmanska
  • image

*

• Stanisław bardzo celnie :D
  • niestety nie unika finansowania domów publicznych o nazwie teatr powszechny

z zapłaconych podatków
  • no i różnica jest też taka, że gwałconymi w domach publicznych o nazwie burdel są pracownice, a w domach publicznych o nazwie teatr powszechny gwałconymi są... klienci - i cały naród

czy może ktoś upomni się o prawa autorskie Stanisława Wyspiańskiego (scedowane po latach na Naród Polski) - a także o prawa osobiste twórcy, w tym prawo do poszanowania dorobku artystycznego
  • Prawa autorskie wygasły i dzieła są w domenie publicznej.
  • edytowano March 2017
    Waski napisal(a):
    Prawa autorskie wygasły i dzieła są w domenie publicznej.
    owszem, ale są też dobrem narodowym
    i wprawdzie nie jestem prawnikiem, ale wiem, że oprócz autorskich praw majątkowych do dzieła artystycznego, które wygasają 70 lat po śmierci autora, są jeszcze inne - niezbywalne prawa autorskie

czy jeżeli ktoś w ramach "działalności artystycznej" wykorzysta np. Symfonię Jowiszową Mozarta jako tło dla, dajmy na to, zarzynania świni ze wszelkimi towarzyszącymi odgłosami, wstawiając w co drugim takcie dodatkowo inne obsceniczne odgłosy i jeszcze wizualizując tę warstwę dźwiękową za pomocą aktora grającego Mozarta podcierającego się w toalecie - to znieważa Mozarta czy nie?

i co na to Austriacy?
  • KAnia napisal(a):
    Waski napisal(a):
    Prawa autorskie wygasły i dzieła są w domenie publicznej.

czy jeżeli ktoś w ramach "działalności artystycznej" wykorzysta np. Symfonię Jowiszową Mozarta jako tło dla, dajmy na to, zarzynania świni ze wszelkimi towarzyszącymi odgłosami, wstawiając w co drugim takcie dodatkowo inne obsceniczne odgłosy i jeszcze wizualizując tę warstwę dźwiękową za pomocą aktora grającego Mozarta podcierającego się w toalecie - to znieważa Mozarta czy nie?

i co na to Austriacy?
    Jeśli przypiszę się autorstwo Symfonii Jowiszowej Mozartowi, to wszystko w porządku. Gorzej jak podadzą, że to Symfonia Jowiszowa autorstwa kogoś innego. I nie mam pojęcia co na to Austriacy.

• Marta Cugier, od 1999 r. wokalistka zespołu Lombard

Ten święty papież umiera po raz drugi w ciszy, w swojej ukochanej Polsce
    źródło: Tygodnik Solidarność
  • Jacek Saryusz-Wolski@JSaryuszWolski

Swoją drogą korci by zażartować, że paradoksalnie PO nie popiera swego członka, a popiera nie-członka.
    (03.03.2017 o poparciu PO dla Donalda Tuska, a odżegnywaniu się od p. Jacka. - dla niezapomnienia kontekstu)
  • romeck napisal(a):
    Jacek Saryusz-Wolski@JSaryuszWolski

Swoją drogą korci by zażartować, że paradoksalnie PO nie popiera swego członka, a popiera nie-członka.
    (03.03.2017 o poparciu PO dla Donalda Tuska, a odżegnywaniu się od p. Jacka. - dla niezapomnienia kontekstu)
    No już tego Syriusza B posunęli, więc jest 1:1.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    romeck napisal(a):
    Jacek Saryusz-Wolski@JSaryuszWolski

No już tego Syriusza B posunęli, więc jest 1:1.

No nie,
    "posunięcię" czyni z 1:0 - 2:1
    Ponieważ jednocześnie b. szybka kontra (trener PJK brawo): "Tusk jest kandydatem rządu Niemiec (Merkel)!

• Piotr NISZTOR napisal(a):

Rosyjski miliarder, zaufany Władimira Putina, odwiedza Polskę, przylatując swoim odrzutowcem z torbami pełnymi pieniędzy. Gotówkę odbiera jego człowiek – nazwijmy go L. – prowadzący w naszym kraju bardzo duży biznes. Informacje na ten temat ma m.in. Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Mimo to od miesięcy nic w tej sprawie nie robi. L. jest uzależniony od kokainy. Należał do najlepszych klientów słynnego dealera celebrytów, zatrzymanego przez Centralne Biuro Śledcze. Materiały operacyjne wskazują, że polski współpracownik rosyjskiego oligarchy narkotyki nabywał w jednym z modnych klubów na warszawskim Powiślu. Firma L. dynamicznie działa na naszym rynku, współpracuje ze strategicznymi przedsiębiorstwami. Nikomu to jednak nie przeszkadza, bo pieniądze płyną szerokim strumieniem i wystarcza ich dla wielu.
  • Putinowski miliarder kupuje kokę u... warszawskiego dilera od Nadwiślańskich (taki Kraj) celebrytów???
  • romeck napisal(a):
    Putinowski miliarder kupuje kokę u... warszawskiego dilera od Nadwiślańskich (taki Kraj) celebrytów???
    Nie miliarder, jeno człowiek miliardera.
  • Szanowna Pani Mecenas, Szanowny Panie Mecenasie

Zgodnie z prośbą Pana Prezesa adw. Jacka Treli w załączeniu przesyłam pismo Prezesa CCBE dotyczące wspólnego projektu Rady Adwokatur i Stowarzyszeń Prawniczych Europy (CCBE) oraz Niemieckiej Rady Adwokackiej (German Bar Association) - Prawnicy Europejscy na wyspie Lesbos. Projekt rozpoczął się w lipcu 2016 r. Głównym jego celem jest wsparcie greckich prawników przy udzielaniu pomocy prawnej znajdującym się tam imigrantom.

Projekt został zainicjowany podczas Konferencji Prezesów Rad Europejskich w Wiedniu. Dzięki międzynarodowemu wsparciu adwokatur i stowarzyszeń prawniczych udało się zgromadzić kwotę 200 000 EUR. Aktualnie grupa europejskich prawników – wolontariuszy, którzy na przemian przebywają na wyspie liczy sześć osób. Z uwagi na ogromne zapotrzebowanie inicjatorzy projektu zwracają się z apelem o rozesłanie informacji wśród adwokatów, którzy byliby zainteresowani wyjazdem na Lesbos (w charakterze wolontariuszy) w drugim kwartale 2017 roku i udzielaniem na miejscu pomocy prawnej imigrantom. Wymagana jest biegła znajomość języka angielskiego, znajomość prawa azylowego oraz gotowość do wyjazdu na okres min.trzech tygodni. Informacje szczegółowe wraz z formularzem aplikacyjnym dostępne są na stronie: www.elil.eu.

Z poważaniem
    Kamila Kołakowska
    Dział Zagraniczny
    Naczelna Rada Adwokacka
  • Apel dotyczy też adwokatek? Oj, takie różne europejskie panie to "uchodźcy" lubią szczególnie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.