No właśnie. Uchodźców, szczególnie chrześcijan, można i należy przyjmować. Rzecz w tym że i chrześcijanie wolą niemieckie zasiłki od polskiego katolicyzmu. Gdyby jednak zechcieli do Polski to mają większe szanse się zintegrować, a my możemy liczyć że zechcą w przeciwieństwie do muzułmanów. Łatwo im jednak nie będzie. Nam też. To odległa kultura. Znacznie bardziej niż na przykład włoska czy francuska, a przecież Włochowi czy Francuzowi też w Polsce jest trochę obco. Druga rzecz w tym że uchodźcy chcą wracać i podobno już chrześcijańscy wracają jak tylko islamistów się wypędzi. Migranci ekonomiczni i nachodźcy nie chcą wracać.
Jest problem biedy strukturalnej na Bliskim Wschodzie i generalnie w większości krajów muzułmańskich. Wyjątki to kraje naftowe marnotrawiące zasoby i część niearabskich z uwagi na przedmuzułmańska kulturę pracy i obyczaje, które jednak islam szybko wykorzenia.Jest bo jest bardzo wysoki przyrost naturalny i przeludnienie w stosunku do zasobów. Brak wody i żywności. I brak kultury pracy i współpracy. W jej miejsce jest kultura przemocy, wyzysku i nieróbstwa. To pierwotna przyczyna obecnej sytuacji. To problem dla nas chrześcijan bo przy trwaniu obecnego systemu tamże jeśli ich nie wpuścimy to większość pomrze chyba że się najpierw pomordują.Jeśli zaś ich wpuścimy to zaprowadzą taka nędzę i u nas w dwa pokolenia, ale najpierw nas pomordują. Tak więc prawdziwym rozwiązaniem jest złamanie tego systemu tam na miejscu.
Powiem wam, że HGW jest na szczycie listy osób, które chętnie bym zobaczył za kratkami. Może jestem tutaj pamiętliwy, ale to ona była jedną z pierwszych osób, które rozpoczęły trwającą po dziś dzień kampanię pogardy i nienawiści względem PiSu i jego wyborców.
Najważniejsze w obu komisjach jest ujawnienie prawdy o państwie teoretycznym. Nawet mnie ona nieco zaskakuje skalą głupoty, marnotrawstwa i bezczelności.Innymi słowy myślałem, że kradli sporo mniej i że zacierali ślady znacznie lepiej oraz że dla własnego bezpieczeństwa wykonywali podstawowe obowiązki niechlujnie, ale jednak wykonywali.
Mam nadzieję że ta prawda dociera do publiki i że ma ona dla niej znaczenie. Jeśli tak to wystarczy do wyboru PiS na kolejną kadencję i do zmiecenia z powierzchni całej totalnej opozycji. Posadzenie największych złodziei będzie wówczas zwykłą formalnością i dopełnieniem.
Jednym z kłamstw założycielskich 3 erpe obok "kapitał nie ma narodowości" czy "sędziowie sami się oczyszczą" było "prywatne lepsze niż publiczne". Dlatego trudno się dziwić szeregowym pracownikom magistratów, że nie widzieli problemu w przekrętach reprywatyzacyjnych, skoro jeszcze do niedawna powszechna była opinia, że miastom nie opłaca się być właścicielami nieruchomości, bo to tylko generuje niepotrzebne koszty (remonty, utrzymanie i mieszkańcy zalegający z czynszami). A prywatny wiadomo: wyremontuje, więc będzie ładniej; wynajmie na biura, więc będzie prestiżowo, przy okazji pozbędzie się patologicznych rodzin a co z nimi się stanie, to kogo to obchodzi.
Mimo wszystko na marginesie całej tej gangsterskiej sprawy warto przypomnieć szajbę prawicy na punkcie reprywatyzacji, powszechną jeszcze w pierwszej połowie lat 2000. To był prawie że dogmat, jeden z filarów antykomunizmu.
extraneus napisal(a): Mimo wszystko na marginesie całej tej gangsterskiej sprawy warto przypomnieć szajbę prawicy na punkcie reprywatyzacji, powszechną jeszcze w pierwszej połowie lat 2000. To był prawie że dogmat, jeden z filarów antykomunizmu.
Prywatne nie jest lepsze niż publiczne, ale i publiczne nie jest lepsze niż prywatne. W III RP mieliśmy w tej materii zacietrzewienie i doktrynerstwo obustronne i bardzo różne - przeciwstawne praktyki instytucji. Korwiniści i aferałowie oraz sprzyjające im media prześcigali się w szydzeniu z państwowego i szerzej publicznego i w gloryfikacji prywatnego, w tym zagranicznego. To zrodziło powszechne praktyki korupcyjne, pospieszną i przedwczesną prywatyzację za grosze, fortuny esbeckie i agenckie w tym z pierwszej dziesiątki najbogatszych Polaków do dziś oraz wykpienie się z powszechnej prywatyzacji i prywatyzacji pracowniczej. Z drugiej strony mamy powszechne w sądach i mediach preferowanie publicznego, nazywanego dla odmiany w takich sytuacjach budżetowym czy "z podatków obywateli". To powoduje stałe zaostrzanie i komplikowanie prawa odnośnie gospodarowania owym budżetowym, drakońskie kary za jego uszczuplenie przy równoczesnym lekceważeniu okradania prywatnego i prymitywny populizm w kształtowaniu oficjalnych wynagrodzeń funkcjonariuszy publicznych de facto premiujący złodziei. PiS w tej materii postępuje populistycznie co się może srogo zemścić.
Co do gwałtownej poprawy wyników spółek skarbu państwa to chwała rządowi za to. To prawda że przestali kraść i zaczęli gospodarować. To jednak tylko część prawdy. Wielkie spółki SP to monopole lub quasimonopole i obecnie już bez przeszkód rentę monopolistyczną biorą. Ja wolę że oni niż zagranica albo postkomuna i dawni agenci SB. To jednak nie jest zdrowe. Inna rzecz że zapewne tak musi być bo na całym świecie obecnie monopole wygrywają i rozdają karty. W Chinach oficjalnie, a USA z coraz mniejszą dbałością o zachowanie pozorów. W Europie różnie, ale generalnie podobnie jak w USA. W Polsce powinniśmy to tolerować przez kilka lub kilkanaście najbliższych lat bo to najprostszy sposób akumulacji kapitału krajowego pod kontrolą rządu.
da się TYLKO tak jak powyżej: twitter daje 'cytat' z odnośnikami
Po prawej stronie na górze, obok przycisku Obserwonany/Obserwyj jest strzałka w dół (rozwiń): jest osiem opcji i m.in. 'umieść fillm' niestety zwykłe wklejenie dało efekt jak po-powyżej (kawałek zdania) musiałem ręcznie grzebać w kodzie i wykasować..... emotikony!!!!!! ????
Jarosław Kaczyński Wiem, że boicie się prawdy, ale nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich nazwiskiem mojego śp. brata. Niszczyliście go, zamordowaliście, jesteście kanaliami.
Wybranowski (DoRzeczy) & Warzecha (DoRzeczy): takie słowa nie powinny paść - nie da się tego usprawiedliwić! Co za mordy z kowrinowskim ukąszeniem.... Trudnowski (Klub Jagielloński - "bełkot w TVP", "Brawo Kukiz!"): ...nie sposób obronić.
Komentarz
Jest problem biedy strukturalnej na Bliskim Wschodzie i generalnie w większości krajów muzułmańskich. Wyjątki to kraje naftowe marnotrawiące zasoby i część niearabskich z uwagi na przedmuzułmańska kulturę pracy i obyczaje, które jednak islam szybko wykorzenia.Jest bo jest bardzo wysoki przyrost naturalny i przeludnienie w stosunku do zasobów. Brak wody i żywności. I brak kultury pracy i współpracy. W jej miejsce jest kultura przemocy, wyzysku i nieróbstwa. To pierwotna przyczyna obecnej sytuacji. To problem dla nas chrześcijan bo przy trwaniu obecnego systemu tamże jeśli ich nie wpuścimy to większość pomrze chyba że się najpierw pomordują.Jeśli zaś ich wpuścimy to zaprowadzą taka nędzę i u nas w dwa pokolenia, ale najpierw nas pomordują. Tak więc prawdziwym rozwiązaniem jest złamanie tego systemu tam na miejscu.
Robi się ciekawie3
I jest już mem
Mam nadzieję że ta prawda dociera do publiki i że ma ona dla niej znaczenie. Jeśli tak to wystarczy do wyboru PiS na kolejną kadencję i do zmiecenia z powierzchni całej totalnej opozycji. Posadzenie największych złodziei będzie wówczas zwykłą formalnością i dopełnieniem.
Co do gwałtownej poprawy wyników spółek skarbu państwa to chwała rządowi za to. To prawda że przestali kraść i zaczęli gospodarować. To jednak tylko część prawdy. Wielkie spółki SP to monopole lub quasimonopole i obecnie już bez przeszkód rentę monopolistyczną biorą. Ja wolę że oni niż zagranica albo postkomuna i dawni agenci SB. To jednak nie jest zdrowe. Inna rzecz że zapewne tak musi być bo na całym świecie obecnie monopole wygrywają i rozdają karty. W Chinach oficjalnie, a USA z coraz mniejszą dbałością o zachowanie pozorów. W Europie różnie, ale generalnie podobnie jak w USA. W Polsce powinniśmy to tolerować przez kilka lub kilkanaście najbliższych lat bo to najprostszy sposób akumulacji kapitału krajowego pod kontrolą rządu.
Stanisław Janecki @St_Janecki
Luz Marcina P. po dwóch latach pod celą i wiszących nad nim kolejnych latach jest imponujący. Wygląda na faceta bardzo pewnego przyszłości.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Andrzej Rzepliński, GW luty 2004. (za St. Janecki)
Po prawej stronie na górze, obok przycisku Obserwonany/Obserwyj jest strzałka w dół (rozwiń): jest osiem opcji i m.in. 'umieść fillm'
niestety zwykłe wklejenie dało efekt jak po-powyżej (kawałek zdania)
musiałem ręcznie grzebać w kodzie i wykasować..... emotikony!!!!!!
????
Swoją drogą stopień zeszmacenia Rulewskiego, świadomej służby machinie kłamstwa, zadziwiający, zawsze miałem go za mimo wszystko lepszy sort gorszego.
Co za mordy z kowrinowskim ukąszeniem....
Trudnowski (Klub Jagielloński - "bełkot w TVP", "Brawo Kukiz!"): ...nie sposób obronić.