romeck napisal(a): Wybranowski (DoRzeczy) & Warzecha (DoRzeczy): takie słowa nie powinny paść - nie da się tego usprawiedliwić! Co za mordy z kowrinowskim ukąszeniem.... Trudnowski (Klub Jagielloński - "bełkot w TVP", "Brawo Kukiz!"): ...nie sposób obronić.
No bo nie powinny paść. Dlaczego nie należy nazywać ich kanaliami? Chyba to jasne, dlatego że są kanaliami. Acha, panowie W i W również.
Jak dla mnie problem polega wyłącznie na tym, że JarKacz zachował się jak człowiek, a nie jak polityk. Po ludzku go doskonale rozumiem, acz politycznie to błąd - danie paliwa przeciwnikom. Acz ja bym tego nie wyolbrzymiał - za miesiąc nikt nie będzie tego pamiętał, a opozycja ajwajując tylko się będzie ośmieszać.
Bez odzyskania sądów, wszelakie próby postawienia garstki krzykaczów do pionu spełzną na wokandach. Prócz tego ryzykuje się wnerwienie części postronnego, nierozgarniętego elektoratu, kiedy swołocz wrzeszcząca o swoich męczeńskich stygmatach, będzie trzymała w podołku, nowiutkie swądowe certyfikaty oprymowania i dziewictwa.
Także najpierw trzeba zaprowadzić w sądach prawo i sprawiedliwość, żeby tą samą różgą żelazną móc paść kodowskie owieczki.
bez względu na bieżące skutki odczuwam wewnętrzne zadowolenie, że Pan Jarosław Kaczyński powiedział prawdę - i to prawdę, której nie da się zamilczeć tak jest, właśnie tak było: ci zdrajcy zamordowali śp. Prezydenta
podobnie jak kilka lat temu Pan Antoni Macierewicz powiedział, że nie było jeszcze w Polsce takiego zaprzaństwa wyrypanie prawdy w oczy daje poczucie siły
Mam identyczne odczucia jak KAnia. W dodatku JK potrafił ująć rzecz mocno i celnie, i założę się, że co poniektórzy za chwilę będą nosić tabliczki z napisem "mam zdradziecką mordę", co będzie wartością samą w sobie.
Tabliczka krótka wystarczy: "Kanalia". Bez tabliczki też może być byle nowe formy towarzyskie wypracować: "Witam Niegodną Kanalię" lub "Proszę Nieszanownej Kanalii".
Mam nadzieję, że Jarosław Kaczyński robi to wszystko przede wszystkim dla własnej satysfakcji, dla zaspokojenia własnych ambicji, celów, niech tam- marzeń! Bo dla Polaków nie warto.
Nie mogę po prostu znieść krzywdy, którą się wyrządza temu człowiekowi.
Pamiętacie "Mordo ty moja"? Morda wróciła.Ciekawe jak to przerobią, bo "spieprzaj dziadu" powstało- jak twierdzili świadkowie owej wypowiedzi ze słów: "Panie, spieprzaj pan". Niby to samo - a nie to samo.
extraneus napisal(a): Mam nadzieję, że Jarosław Kaczyński robi to wszystko przede wszystkim dla własnej satysfakcji, dla zaspokojenia własnych ambicji, celów, niech tam- marzeń! Bo dla Polaków nie warto.
Dla Polaków warto. Tylko dla nich warto. Inne powody nie są warte wchodzenia do polityki i jej prowadzenia. Jeśli są inne to wręcz dyskwalifikują takiego polityka. Jak ktoś uważa, ze Polacy nie są warci robienia dla nich polityki to niech się za politykę nie bierze, albo najlepiej niech prędko stąd wyjeżdża. Pozostaje jeszcze hipotetyczna możliwość przerobienia Polaków na innych, jego zdaniem lepszych. Dwa lata temu zakończyła się taka próba w wykonaniu PO.
Niestety cię przywrócili, zrób to jeszcze raz – takie słowa według posła Kukiz'15 Wojciecha Bakuna miała wypowiedzieć posłanka Nowoczesnej Joanna Scheuring-Wielgus do posła Krzysztofa Mieszkowskiego.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Joanna Szczepkowska 28.10.1989 w TVP Proszę państwa, 4. czerwca 1989 skończył się w Polsce komunizm.
Krystyna Janda19.07.2017 na Fb Uświadommy sobie, to są ostatnie dni i godziny demokracji i wolności!!!! Uświadomcie to sobie!!!!
A jednak Za wSieci, Szczepkowska na serio dołączyła do totalnej
Joanna Szczepkowska Ponieważ jestem od zakończeń chce powiedzieć, że marzę o tym, żebym mogła powiedzieć: „Proszę państwa dzisiaj skończyła się władza Kaczyńskiego”. Tak będzie. I tak będzie. Ja to zrobię i ja to powiem
Komunizm to się skończył w zeszłym roku, a i to nie jest pewne. Gdyby Szczepkowska była i tym razem antyprorokinią to by oznaczało, ze kaczyzm potrwa jeszcze ze 25 lat.
Komentarz
Prócz tego ryzykuje się wnerwienie części postronnego, nierozgarniętego elektoratu, kiedy swołocz wrzeszcząca o swoich męczeńskich stygmatach, będzie trzymała w podołku, nowiutkie swądowe certyfikaty oprymowania i dziewictwa.
Także najpierw trzeba zaprowadzić w sądach prawo i sprawiedliwość, żeby tą samą różgą żelazną móc paść kodowskie owieczki.
tak jest, właśnie tak było: ci zdrajcy zamordowali śp. Prezydenta
podobnie jak kilka lat temu Pan Antoni Macierewicz powiedział, że nie było jeszcze w Polsce takiego zaprzaństwa
wyrypanie prawdy w oczy daje poczucie siły
Nazywał. Słowo to wielka potęga.
W dodatku JK potrafił ująć rzecz mocno i celnie, i założę się, że co poniektórzy za chwilę będą nosić tabliczki z napisem "mam zdradziecką mordę", co będzie wartością samą w sobie.
Zapamiętają. Jak "spieprzaj dziadu". Mają pamiętać.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
Zbyt francuski.
Zbyt elegancki.
Zbyt katolicki.
20.07zmarł francuski aktor Claude Rich
*
gosc.pl → Wiadomości → Abp Hoser: Prezydent Duda zachował się jak mąż stanu