Odnośnie do Andruszkiewicza, to przyglądam mu się od samego początku. Już wcześniej mnie bardzo pozytywnie zaskakiwał. Wyróżnia się na tle Kukizowców i konsekwentnie przypomina rządy PO. Jawi się jako młody uczciwy człowiek, który nie jest jeszcze skażony politycznymi konwencjami i mówi co myśli, nie zważając na konsekwencje. Ciekawe, kiedy mu to przejdzie
Zaciąga po wschodniemu, stąd pewnie pewne problemy ze zrozumieniem. Natomiast większych wad wymowy nie zauważyłam. To raczej kwestia akcentu
Z takich zupełnie najmłodszych polityków to mój ulubiony. A ostrożnym trzeba być zawsze. Kejs Cezarego Michalskiego wisi w powietrzu
peem tak. Pelo polknelo (na rozkaz plk. Spontana) Nowoczerska, PiS ma to co mial. Nie mniej, nie wiecej. Kukiz rosnie. Reszta okolo progu.
Jezeli plk. Spontan zrobi u kukizow w 2019 wiejska liste, to bedzie bardzo ciezko. Jezeli bedzie dosc proPolskich kukizowcow to dobra zmiana sie ugruntuje.
Zima napisal(a): peem tak. Pelo polknelo (na rozkaz plk. Spontana) Nowoczerska, PiS ma to co mial. Nie mniej, nie wiecej. Kukiz rosnie. Reszta okolo progu.
Jezeli plk. Spontan zrobi u kukizow w 2019 wiejska liste, to bedzie bardzo ciezko. Jezeli bedzie dosc proPolskich kukizowcow to dobra zmiana sie ugruntuje.
Ale kuluary szepczą o rozłamie w ciastkarni! (Liroy i jego stowarzyszenie Skuteczni)
Kukiz to obecnie tylko brand jak Opole. Wsioki zapewne będą chciały go w pełni przejąć. Jest ryzyko, że im się uda i ludzie się nie zorientują. Jeśli tak planują to przejęcie będą chcieli zrobić jak najpóźniej, jak najbliżej wyborów, aby utrudnić zdemaskowanie. Lepszy byłby więc szybki rozłam i rozpad nawet jeśli część elektoratu przejęłoby PO.
Liroj troche mi sie podobał, miał parę dobrych akcji (marihuana lecznicza m.in) ale po głosowaniu za wotum nieufności wobec MON Antoniego Macierewicza jest spalony, na proch
marniok napisal(a): Liroj troche mi sie podobał, miał parę dobrych akcji (marihuana lecznicza m.in) ale po głosowaniu za wotum nieufności wobec MON Antoniego Macierewicza jest spalony, na proch
przyjaciele Kukiza Pawła to ludzie honoru: Petelicki, Czempinski i ich koledzy zadziwiająca była sprawność organizacyjna pospolitego ruszenia przy wyborach prezydenckich, nix nie zgrzytało, jak po maśle
Michał Cywiński, poseł na Sejm Młodzieży i Dzieci, licealista, wystąpienie z dziś, 1. czerwca na Dzień Dziecka, XXIII sesja
Znajdujemy się w Sejmie Rzeczypospolitej Polskiej, w miejscu, w którym na co dzień siedzą ludzie, którzy krzyczą o rządach sprawiedliwości i demokracji, a przez 25 lat nie potrafili osądzić morderców ks. Popiełuszki czy Przemyka. ... Siedzimy w miejscu, w którym siedzą ludzie, którzy wyprowadzili nas spod czerwonego sztandaru Związku Sowieckiego, a wprowadzili nas pod niebieski sztandar EU, gdzie pod dyktatura poprawności politycznej giną setki ludzi. Są rozjeżdżani ciężarówkami, rozsadzani ładunkami wybuchowymi ... Muzułmańscy ekstremiści zostali sprowadzeni przez lewicową hołotę z Brukseli ... Szanowni państwo, musimy sobie jasno powiedzieć ‘Dziś komuniści już nie są czerwoni, dziś komuniści są niebiescy’
Wchodzi Rosjanin i ciężki czarny worek rzuca pod ścianę. Niedbale, więc ten się osuwa. Kopie go raz i drugi, przeklinając przy tym pod nosem. Ktoś mu pokazuje karteczkę z nazwiskiem. „Czy wiesz, kogo kopiesz? To polski dowódca wojskowy!”. Macha tylko ręką i odchodzi po kolejny worek z kolejnymi szczątkami… No właśnie, worek! Nie taki, jak na zwłoki, lecz przeznaczony na śmieci!
Różnica kultur. Nie do przezwyciężenia przez wiele pokoleń. Rosjanie tylko z pozoru są podobni do nas. Są z innego świata. Muzułmanie też. Owszem różni od nich, ale też nam wrodzy i niebezpieczni. Porozumiewać się nimi można jedynie co do interesów "z ręki do ręki". W większości spraw ludzkich - społecznych czy politycznych zaczynać należy od protokołu rozbieżności i wyznaczania granic, a potem ich pilnować. Cele mamy zupełnie przeciwstawne więc rozmowa o wspólnym działaniu czyli realizacji wspólnych celów jest bezprzedmiotowa. Można próbować umawiać się jedynie jak sobie nie wchodzić w drogę i unikać walki. To zaś z dużą rezerwą i bez zaufania bo kłamstwo wobec przeciwnika i potencjalnej ofiary, a my nimi dla nich jesteśmy, jest dla nich normalną i niezbędną czynnością jak oddychanie.
Kultura jest sprzężona z genetyką i uchodźcy nie mogą tak po prostu się zasymilować. Musimy postawić na miks kulturowy i przyjąć do naszej europejskiej kultury elementy kultur uchodźców. Nie ma człowieka jako takiego a cywilizacja praw człowieka nie łączy wszystkich- Janusz Czapiński.
Słyszałem na własne uszy przed godziną w RynszTOKu.
No, bieda w tym, że uchodźca to jest w założeniu ktoś kto uszedł przed niebezpieczeństwem i zamierza przy pierwszej możliwej okazji do ojczyzny swej wrócić. To imigrant ma ubogacać społeczeństwo przyjmujące, nie uchodźca.
Obnaża to fałsz ględzenia o "uchodźcach" przez lobby proimigracyjne. Intencja tego lobbiego jest zresztą jasna, prof. Czapiński mówi wprost. Jest nią "przyjąć do naszej europejskiej kultury elementy kultur uchodźców".
Przecież te jego tezy: że "cywilizacja" praw człowieka nie jest uniwersalna, że kultura i genetyka są sprzężone i determinują, kim człowiek jest- przecież to z punktu widzenia ideologii ponowoczesnego liberalizmu jakieś rasistowskie brednie. Pewnie za jakiś czas będzie do odsłuchania, polecam, także dla usłyszenia konfuzji (i jednoczesnego braku zdolności/odwagi zakwestionowania tego) rozmawiającego z nim Najsztuba.
Komentarz
A co do pytania - typowo bezpieczniackie że tak powiem. Typowo.
Zaciąga po wschodniemu, stąd pewnie pewne problemy ze zrozumieniem. Natomiast większych wad wymowy nie zauważyłam. To raczej kwestia akcentu
Z takich zupełnie najmłodszych polityków to mój ulubiony. A ostrożnym trzeba być zawsze. Kejs Cezarego Michalskiego wisi w powietrzu
Kupuję tekst.
zadziwiająca była sprawność organizacyjna pospolitego ruszenia przy wyborach prezydenckich, nix nie zgrzytało, jak po maśle
@St_Janecki
Zamknięte trumny dały PO drugą kadencję i prezydenturę Bronisławowi Komorowskiemu. Wiedzieli, o co się biją.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Słyszałem na własne uszy przed godziną w RynszTOKu.
Obnaża to fałsz ględzenia o "uchodźcach" przez lobby proimigracyjne. Intencja tego lobbiego jest zresztą jasna, prof. Czapiński mówi wprost. Jest nią "przyjąć do naszej europejskiej kultury elementy kultur uchodźców".
Warto -----> http://www.defence24.pl/601802,repatriacja-drenaz-zasobow-czystki-etniczne-jak-europa-nie-poradzi-sobie-z-kryzysem-migracyjnym-opinia