Skip to content

Cytat dnia

1353638404159

Komentarz

• Rafał napisal(a):
    A co to za sensacja że ....
    Że prezyden&premier (na zmianę) Rosji był na zebraniu Solidarności, to nie sensacja??? :)
  • No zgoda: sensacja.
  • Niezbyt imponująca kariera w KGB? Dyskutowałbym:)
    A co do pytania - typowo bezpieczniackie że tak powiem. Typowo.
  • Odnośnie do Andruszkiewicza, to przyglądam mu się od samego początku. Już wcześniej mnie bardzo pozytywnie zaskakiwał. Wyróżnia się na tle Kukizowców i konsekwentnie przypomina rządy PO. Jawi się jako młody uczciwy człowiek, który nie jest jeszcze skażony politycznymi konwencjami i mówi co myśli, nie zważając na konsekwencje. Ciekawe, kiedy mu to przejdzie ;)

Zaciąga po wschodniemu, stąd pewnie pewne problemy ze zrozumieniem. Natomiast większych wad wymowy nie zauważyłam. To raczej kwestia akcentu :)

Z takich zupełnie najmłodszych polityków to mój ulubiony. A ostrożnym trzeba być zawsze. Kejs Cezarego Michalskiego wisi w powietrzu ;)
  • peem tak. Pelo polknelo (na rozkaz plk. Spontana) Nowoczerska, PiS ma to co mial. Nie mniej, nie wiecej. Kukiz rosnie. Reszta okolo progu.

Jezeli plk. Spontan zrobi u kukizow w 2019 wiejska liste, to bedzie bardzo ciezko. Jezeli bedzie dosc proPolskich kukizowcow to dobra zmiana sie ugruntuje.
  • Zima napisal(a):
    peem tak. Pelo polknelo (na rozkaz plk. Spontana) Nowoczerska, PiS ma to co mial. Nie mniej, nie wiecej. Kukiz rosnie. Reszta okolo progu.

Jezeli plk. Spontan zrobi u kukizow w 2019 wiejska liste, to bedzie bardzo ciezko. Jezeli bedzie dosc proPolskich kukizowcow to dobra zmiana sie ugruntuje.
    Ale kuluary szepczą o rozłamie w ciastkarni! (Liroy i jego stowarzyszenie Skuteczni)
  • A kim są ci "Bezpartyjni" z Warszawy, o względy których, jak czytam, żrą się obie "frakcje" K'15?
  • i czy piją wódkę bezalkoholową.
  • Kukiz to obecnie tylko brand jak Opole. Wsioki zapewne będą chciały go w pełni przejąć. Jest ryzyko, że im się uda i ludzie się nie zorientują. Jeśli tak planują to przejęcie będą chcieli zrobić jak najpóźniej, jak najbliżej wyborów, aby utrudnić zdemaskowanie. Lepszy byłby więc szybki rozłam i rozpad nawet jeśli część elektoratu przejęłoby PO.
  • Liroj troche mi sie podobał, miał parę dobrych akcji (marihuana lecznicza m.in) ale po głosowaniu za wotum nieufności wobec MON Antoniego Macierewicza jest spalony, na proch
  • Rafał napisal(a):
    Kukiz to obecnie tylko brand jak Opole.
    !
    :)
    Kupuję tekst.

• marniok napisal(a):
    Liroj troche mi sie podobał, miał parę dobrych akcji (marihuana lecznicza m.in) ale po głosowaniu za wotum nieufności wobec MON Antoniego Macierewicza jest spalony, na proch
    Oooo, szkoda :/ Dla mnie też spalony.
  • przyjaciele Kukiza Pawła to ludzie honoru: Petelicki, Czempinski i ich koledzy
    zadziwiająca była sprawność organizacyjna pospolitego ruszenia przy wyborach prezydenckich, nix nie zgrzytało, jak po maśle
  • Ok, ale różnica między Petelickim a Czempińskim jest ogromna. Szczególnie po Smoleńsku.
  • Ktoś oliwił? ;)
  • Janecki w punkt!

@St_Janecki

Zamknięte trumny dały PO drugą kadencję i prezydenturę Bronisławowi Komorowskiemu. Wiedzieli, o co się biją.

• Ceną było człowieczeństwo. Czyli dla nich - taniocha.
  • edytowano June 2017
    Michał Cywiński, poseł na Sejm Młodzieży i Dzieci, licealista, wystąpienie z dziś, 1. czerwca na Dzień Dziecka, XXIII sesja

Znajdujemy się w Sejmie Rzeczypospolitej Polskiej, w miejscu, w którym na co dzień siedzą ludzie, którzy krzyczą o rządach sprawiedliwości i demokracji, a przez 25 lat nie potrafili osądzić morderców ks. Popiełuszki czy Przemyka.
    ...
    Siedzimy w miejscu, w którym siedzą ludzie, którzy wyprowadzili nas spod czerwonego sztandaru Związku Sowieckiego, a wprowadzili nas pod niebieski sztandar EU, gdzie pod dyktatura poprawności politycznej giną setki ludzi. Są rozjeżdżani ciężarówkami, rozsadzani ładunkami wybuchowymi
    ...
    Muzułmańscy ekstremiści zostali sprowadzeni przez lewicową hołotę z Brukseli
    ...
    Szanowni państwo, musimy sobie jasno powiedzieć ‘Dziś komuniści już nie są czerwoni, dziś komuniści są niebiescy’
    :)
  • Twardo grzeje ten Michał! Przypomniały mi się dokonania politologiczne pewnego Mateusza:

image
  • Niezłe wystąpienie miał też Erwin Rabarijoely
  • Bezczelne dzieciaki, no nie? Jak one mogą takich słusznych, prawdomównych, ślicznych, rozumnych tak szkalować? =D>
  • jak znajdę autorkę to podam (twitter)
    Oglądam TVP Info: terrorystyczn zamachy w Londynie. Jestem przerażona!
    Przełączam na TVN: incydenty w Londynie. Uspokoiłam się...
  • Wchodzi Rosjanin i ciężki czarny worek rzuca pod ścianę. Niedbale, więc ten się osuwa. Kopie go raz i drugi, przeklinając przy tym pod nosem. Ktoś mu pokazuje karteczkę z nazwiskiem. „Czy wiesz, kogo kopiesz? To polski dowódca wojskowy!”. Macha tylko ręką i odchodzi po kolejny worek z kolejnymi szczątkami… No właśnie, worek! Nie taki, jak na zwłoki, lecz przeznaczony na śmieci!
    http://www.wsieci.pl/nowy-numer-wsieci-piekielne-prosektorium-pnews-3231.html

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Różnica kultur. Nie do przezwyciężenia przez wiele pokoleń. Rosjanie tylko z pozoru są podobni do nas. Są z innego świata. Muzułmanie też. Owszem różni od nich, ale też nam wrodzy i niebezpieczni. Porozumiewać się nimi można jedynie co do interesów "z ręki do ręki". W większości spraw ludzkich - społecznych czy politycznych zaczynać należy od protokołu rozbieżności i wyznaczania granic, a potem ich pilnować. Cele mamy zupełnie przeciwstawne więc rozmowa o wspólnym działaniu czyli realizacji wspólnych celów jest bezprzedmiotowa. Można próbować umawiać się jedynie jak sobie nie wchodzić w drogę i unikać walki. To zaś z dużą rezerwą i bez zaufania bo kłamstwo wobec przeciwnika i potencjalnej ofiary, a my nimi dla nich jesteśmy, jest dla nich normalną i niezbędną czynnością jak oddychanie.
  • Kultura jest sprzężona z genetyką i uchodźcy nie mogą tak po prostu się zasymilować. Musimy postawić na miks kulturowy i przyjąć do naszej europejskiej kultury elementy kultur uchodźców. Nie ma człowieka jako takiego a cywilizacja praw człowieka nie łączy wszystkich- Janusz Czapiński.

Słyszałem na własne uszy przed godziną w RynszTOKu.
  • Czapa wie co mówi, elementy kultury JEGO grupy nadal odbijają się Polsce czkawką.
  • No, bieda w tym, że uchodźca to jest w założeniu ktoś kto uszedł przed niebezpieczeństwem i zamierza przy pierwszej możliwej okazji do ojczyzny swej wrócić. To imigrant ma ubogacać społeczeństwo przyjmujące, nie uchodźca.

Obnaża to fałsz ględzenia o "uchodźcach" przez lobby proimigracyjne. Intencja tego lobbiego jest zresztą jasna, prof. Czapiński mówi wprost. Jest nią "przyjąć do naszej europejskiej kultury elementy kultur uchodźców".

Warto -----> http://www.defence24.pl/601802,repatriacja-drenaz-zasobow-czystki-etniczne-jak-europa-nie-poradzi-sobie-z-kryzysem-migracyjnym-opinia
  • Konecznego nie czytał.
  • edytowano June 2017
    Przecież te jego tezy: że "cywilizacja" praw człowieka nie jest uniwersalna, że kultura i genetyka są sprzężone i determinują, kim człowiek jest- przecież to z punktu widzenia ideologii ponowoczesnego liberalizmu jakieś rasistowskie brednie. Pewnie za jakiś czas będzie do odsłuchania, polecam, także dla usłyszenia konfuzji (i jednoczesnego braku zdolności/odwagi zakwestionowania tego) rozmawiającego z nim Najsztuba.
  • los napisal(a):
    Konecznego nie czytał.
    W sensie, że używa słów "kultura" i "cywilizacja" jako zamienników?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.