extraneus napisal(a): Jak Andruszkiewicz głosował w sprawie (ostatniego) odwołania Antoniego Macierewicza? Trzech z K15 było przeciw, ale nie mogę znaleźć których.
Nie ma listy tych przeciw (znaczy prewnie gdzieś jest, ale też nie moge znaleźć) jest za. Wstrzymało sie 10, przeciw 3 - wg Twittera byl wśród nich poseł Andruszkiewicz https://mobile.twitter.com/chiefrobertlodz/status/867386796811968512 Edit Zanim na tt znalazłem co trzeba @celnik.mateusz podał co trzeba, teraz zauważyłem, dzięki
... ale poważnie, to w przypadku K15 trudno rozgraniczyć, co jest ustawką i propagandą pod gusta elektoratu a co prawdą; z ostrożności życiowej zakładam, że wszystko jest kłamstwem, Andruszkiewicz też musi udowodnić czynem, że jest Polakiem.
Nie popadajmy w paranoję. Chopak rozsmarował przeciwników po stole, ani słowem nie tykając PiS - jego sława, jego chwała. I tyle. Nie należy jednak z tego wyciągać zbyt daleko idących wniosków - ot, w porzo gość, a kim naprawdę jest, to wyjdzie w praniu.
Rafał napisal(a): Co trzeba jeszcze zrobić będąc w porzo, aby zasłużyć na względy Koleżeństwa ? Kwerenda trwa ? Coś się na gościa znajdzie?
Zbędne te emocje. Po prostu - dziś zachował się przyzwoicie, a co zrobi jutro - to się dopiero okaże. To, do czego sam przynależy, to raczej mętna organizacja z bardzo mętnym szefem - i można słusznie założyć, że znalazł się tam nie dlatego, że nie odróżnił ich od PiS. Musiał być jakiś powód.
Rozumiem że Koleżeństwo zawsze obracało się i obraca w dobrym towarzystwie, a tylko takie towarzystwo może robić dobrą zmianę. To lekko paranoiczne podejście.
Rafał napisal(a): Co trzeba jeszcze zrobić będąc w porzo, aby zasłużyć na względy Koleżeństwa ? Kwerenda trwa ? Coś się na gościa znajdzie?
Zbędne te emocje. Po prostu - dziś zachował się przyzwoicie, a co zrobi jutro - to się dopiero okaże. To, do czego sam przynależy, to raczej mętna organizacja z bardzo mętnym szefem - i można słusznie założyć, że znalazł się tam nie dlatego, że nie odróżnił ich od PiS. Musiał być jakiś powód.
Mz główny powód to możliwość wejścia do Sejmu. Andruszkiewicz jest z rodziny NSZ- owców.
@Rafał - nie rozumiem Kolegi zupełnie. Mało to było takich co wyglądali ok a okazywali się.. hm.. niezbyt? A skoro tak, to skąd zdziwienie że mamy rezerwę? Nikt chłopaka nie griluje tu, tylko co najwyżej przestrzega przed zbytnim optymizmem. To źle?
Racja. Iluż to ja już ancymonów pamiętam z FF co wyglądali w porzo, a okazali się niezbyt. Z bardziej znanych przychodzi mi do głowy Kukiz i Twardoch. Czujność Kolego! No z tym tez trzeba czujnie bo jeden z czujnością w nicku też był, a zupełnie niezbyt jest.
A co to za sensacja że młody kagebista wykonał drobne zadanie? Przecież cały świat wie że Putin to kagebista. Nawet jego, niezbyt imponująca, kariera kagebisty jest znana. Znane są jego poglądy na ZSRR i żal po jego upadku oraz niechęć do Polski. To w niczym nie przeszkadzało Angeli Merkel, Francoisowi Hollandowi, Barackowi Obamie i wielu innym przywódcom państw NATO i UE w robieniu z nim interesów i przymilaniu się do niego.
Sensacja jest zawsze, kiedy dowiadujemy się czegoś dotąd nieznanego o bardzo znanej postaci - i nie ma o co kruszyć kopii. Kariera Putę znana - owszem, ale ten fragmencik akurat nie. Więc sensacja! :-@
Komentarz
Józwiak
Romecki
http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/agent.xsp?symbol=klubglos&IdGlosowania=46863&KodKlubu=Kukiz15
- PiS 234 (-1)
- PO 136 (-2)
- Kukiz 33 (-9)
- N. 27 (-1)
- PSL 16 (=)
W ciągu dwóch lat od Kukiza odeszło 21%.
Wstrzymało sie 10, przeciw 3 - wg Twittera byl wśród nich poseł Andruszkiewicz
https://mobile.twitter.com/chiefrobertlodz/status/867386796811968512
Edit
Zanim na tt znalazłem co trzeba @celnik.mateusz podał co trzeba, teraz zauważyłem, dzięki
Chopak rozsmarował przeciwników po stole, ani słowem nie tykając PiS - jego sława, jego chwała. I tyle.
Nie należy jednak z tego wyciągać zbyt daleko idących wniosków - ot, w porzo gość, a kim naprawdę jest, to wyjdzie w praniu.
Andruszkiewicz jest z rodziny NSZ- owców.
Mało to było takich co wyglądali ok a okazywali się.. hm.. niezbyt?
A skoro tak, to skąd zdziwienie że mamy rezerwę?
Nikt chłopaka nie griluje tu, tylko co najwyżej przestrzega przed zbytnim optymizmem. To źle?
Młody, chudziutki, niepozorny blondyn zadaje pytanie i... jest rozpoznawalny? Wtedy?
?
tak więc musi gdzieś być ZAPIS (audio, video, tekst relacji itp) tego, że zapamiętano nazwisko!
Ja bym się przedstawił jako Wissarion Wsiewołodowicz Wałdajski. Podałbym także stopień i przydział do jednostki.