kulawy_greg napisal(a): To praca z tekstem źródłowym. Może tam nic nie było o aborcji?
A, racja.
edit: to świeża sprawa na twitterze; matka która to wrzuciła i opisała jest oburzona, że nauczycielka obniżyła ocenę (romeck: w sensie nie dała maksimum?). ale bez skanu pytania (całego zadania) dalej jest otwarte czy OK czy nieOK.
kulawy_greg napisal(a): To praca z tekstem źródłowym. Może tam nic nie było o aborcji?
Racja, ale podejrzewam, że o chodzeniu do szkoły muzycznej też w tekście nie było
Acha, w tekście mogło być coś o zabijaniu lub ochronie życia dziecka, podstawowym prawie do życia etc. Gdyby tak było, można uznać, że rozwinięcie odpowiedzi (aborcja=zabijanie) jest wyczerpujące.
Niemniej jednak faktycznie, warto by było zobaczyć cały ten tekst.
Well, nie wiem, czy odpowiedź dzieciaka była dobra. Ewentualnie można przyczepić się do Art. 1 i nim uzasadniać odpowiedź, ale nie wiem, czy nie byłoby to naciągane. Co myślicie?
Cudo. Motocykle tej konstrukcji były produkowane mniej więcej do konca lat 40-tych. Zdjęcie niewiele późniejsze - jeśli nie jest to stylizacja współczesna
kulawy_greg napisal(a): Chyba w tanich chińskich plecakach :P
Też.
W tamtych czasach plecaki, np. szyte w Tarnowie, wytrzymywały bez żadnych problemów ciężar do 60 kg. Tag więc spoko... Tatuś wiedział, co robi. Obecnie, faktycznie, nikt by nie zaryzykował i to nie ze ze względu na grożące sankcje
Za finansowanie grupy Engelking i Grabowskiego odpowiada NCN podległe Ministrowi Nauki i Szkolnictwa Wyższego https://www.ncn.gov.pl/o-ncn/dyrekcja 03:00 - 17 maj 2018
Komentarz
to świeża sprawa na twitterze; matka która to wrzuciła i opisała jest oburzona, że nauczycielka obniżyła ocenę (romeck: w sensie nie dała maksimum?).
ale bez skanu pytania (całego zadania) dalej jest otwarte czy OK czy nieOK.
Niemniej jednak faktycznie, warto by było zobaczyć cały ten tekst.
Well, nie wiem, czy odpowiedź dzieciaka była dobra. Ewentualnie można przyczepić się do Art. 1 i nim uzasadniać odpowiedź, ale nie wiem, czy nie byłoby to naciągane. Co myślicie?
Moje zdanie jest na minus 4 (poniżej zera!)
wycieczka artysty z rodziną, Szwajcaria
dzieci były za małe, żeby usiadły za tatą
ożeż Ty
miało byc w zdjęciu dnia
Motocykle tej konstrukcji były produkowane mniej więcej do konca lat 40-tych. Zdjęcie niewiele późniejsze - jeśli nie jest to stylizacja współczesna
I w Helvetji była bieda, ba! Jest do dzis
Artysta bez wyobraźni. Szelki w plecakach urywają się nie tak rzadko.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Obecnie, faktycznie, nikt by nie zaryzykował i to nie ze ze względu na grożące sankcje
Ostatnio taki fekjów na Czaskoskiego wypłynęło całe morze.
Ale fake fajny :-)
a więc
dziś przeczytałem wypowiedź p. Joanny Szmit
płacisz orzeszkami, dostaniesz małpki
to o rządzie i parlamencie
Sławomir Cenckiewicz
@Cenckiewicz
Za finansowanie grupy Engelking i Grabowskiego odpowiada NCN podległe Ministrowi Nauki i Szkolnictwa Wyższego https://www.ncn.gov.pl/o-ncn/dyrekcja
03:00 - 17 maj 2018