Skip to content

IPN rulez!<br />czyli Szafa Kiszczaka

12346

Komentarz

• A tem wpis jest właściwie jaskOOłką wskazującą kierunek jaki należy obrać jeśli jest się lemingiem:

Być może Lech Wałęsa skrzywdził kilka, może nawet więcej osób. To pozostaje ciągle do rzetelnego sprawdzenia. Natomiast jest pewne, że milionom ludzi pomógł, a nie wiadomo, ilu zapewne uratował zdrowie i życie. Czy to trudno wyważyć? Nie wiem jak inni, ale ja takich trudności nie mam. Dzięki, Lechu.

Bugoodrze ma wreszcie swojego Klintona co palił ale nie zaciągał.

• Pamiętajcie, że Kiszczakowa to poetka, a wszystkie poetki "są dziwne" (jak dowodzi Wencel) ;)
  • W tle mamy Aneks WSI do publikacji, tak bez związku mnie najszło to robienie hałasu.
  • nie dali Wałęsie Nobla!
    Nagroda Nobla była dla NSZZ Solidarność
  • KAnia napisal(a):
    nie dali Wałęsie Nobla!
    Nagroda Nobla była dla NSZZ Solidarność
    Chciałbym żeby tak było, ale niestety tak nie jest.
  • 5 X 1983 Tymczasowa Komisja Koordynacyjna „S” wydała Oświadczenie, w którym stwierdzono: „Dla społeczeństwa polskiego decyzja Parlamentu Norweskiego jest potwierdzeniem słuszności obranej w sierpniu 1980 i kontynuowanej po 13 grudnia 1981 drogi i metod walki o prawo do prawdy i wolności, prawo do swobodnego zrzeszania się. Te podstawowe wartości są bowiem nieodłącznym składnikiem pokoju”.
    http://www.encyklopedia-solidarnosci.pl/wiki/index.php?title=D01493_Pokojowa_Nagroda_Nobla_dla_Lecha_Wałęsy

Dla "Solidarności" na ręce przewodniczącego.
    Wprawdzie on nadal myśli sobie: "Solidarność to ja", ale nigdy nie miał władzy absolutnej.
  • Lechu dostaje za wykład nawet 340 tys. A jeździ dużo. On wygrał. Oni wygrali. Wszyscy. A my, z różnych pokoleń przegrywamy. Wszyscy.

Powiem wam wprost, od wielu lat czuję się jak frajer.

JORGE>
  • edytowano February 2016
    KAnia napisal(a):Dla "Solidarności" na ręce przewodniczącego.
    Wprawdzie on nadal myśli sobie: "Solidarność to ja", ale nigdy nie miał władzy absolutnej.
    No, ale adresata nagrody nie wybierała TKK, tylko Komitet Noblowski. Czasem zdarza się, że przyznają nagrodę organizacji, jednak tym razem tak nie zrobili. Być może przyczyny były formalne (delegalizacja, nie wiadomo komu tę forsę przekazać). Ale w świat poszło jak poszło i do dziś dnia świat wierzy, że to on sam tymi rencami tymi palcyma komunę obalił.
  • edytowano February 2016
    Nikt im już nie odbierze zrabowanego majątku narodowego. Tak czy inaczej zachowają władzę wynikającą z własności (wiadomo: w takim, znaczeniu, jakie ma władanie czymkolwiek de facto z woli i w interesie kogoś innego, czyli zagranicy). Co jest polskie w Polsce?
  • Brzost napisal(a):
    KAnia napisal(a):Dla "Solidarności" na ręce przewodniczącego.
    No, ale adresata nagrody nie wybierała TKK, tylko Komitet Noblowski. Czasem zdarza się, że przyznają nagrodę organizacji, jednak tym razem tak nie zrobili. Być może przyczyny były formalne (delegalizacja, nie wiadomo komu tę forsę przekazać). Ale w świat poszło jak poszło i do dziś dnia świat wierzy, że to on sam tymi rencami tymi palcyma komunę obalił.
    No właśnie. To jest ten problemat. Moralnie, oczywiście, wygraliśmy. Ale w kwitach jest napisane "Nobel-skobel dostał Bolo!" Nadto, Bolo dostał przelewa na parę złotych i jakoś nie podejrzewam, ażeby się nim szczególnie podzielił.

W cytowanej wyżej Encyklopedii Solidarności nie widzę wzmianki o przeznaczeniu załącznika do medalu. Jest za to ciekawy1 passus: "W 1982 SB podjęła działania mające na celu przeszkodzenie w przyznaniu Pokojowej Nagrody Nobla przew. „S”: spreparowano i przesłano do Ambasady Norwegii oraz członkom Komitetu Noblowskiego dokumenty nt. rzekomej współpracy L. Wałęsy z SB w czasie jego działalności w WZZ i „S”;" - który odczytałem z głośnym bruhahem.
  • tak, ciekawe, kiedy wersja strony zostanie zmieniona
    spieszmy się archiwizować archiwalne-strony-internetowe, tak szybko odchodzą w niebyt
  • extraneus napisal(a):
    Nikt im już nie odbierze zrabowanego majątku narodowego. Tak czy inaczej zachowają władzę wynikającą z własności (wiadomo: w takim, znaczeniu, jakie ma władanie czymkolwiek de facto z woli i w interesie kogoś innego, czyli zagranicy). Co jest polskie w Polsce?
    no cóż, raczej majątek można odebrać złodziejowi, mając silną władzę
    to chyba najłatwiejsze
  • Czesław Broniarek?
    Chyba Zygmunt.
  • KAnia napisal(a):
    extraneus napisal(a):
    no cóż, raczej majątek można odebrać złodziejowi, mając silną władzę
    to chyba najłatwiejsze
    Na razie szara eminencja II PRL idzie w prezesy EBOR z błogosławieństwem naszego rządu :)

• ...pytanie nasuwa się po braku pomysłu na motywy Kiszczakowej. Bo wszystkie niby pasują, czyli... żadne.

Czy Układ jeszcze istnieje?
    To on (Układ) miał bronić wdów (swoich) chyba, nie?
  • romeck napisal(a):
    ...pytanie nasuwa się po braku pomysłu na motywy Kiszczakowej. Bo wszystkie niby pasują, czyli... żadne.
    Jaroszewicz, to chyba jasne.

• Lipa Losie.

Okazuje się że pani K pOOściła papier w obieg aby pokazać jak szlachetnym był pan denat K. A to wskazOOje na fałszywki z Bolkiem które pan denat K schował głęboko aby takie szkalowanie bohaterów nie ujrzało światła dziennego.
  • Reasumując:

Wybitnie zły JK chciał oczernić IIIRP i wprowadzić totalitarny zamordyzm oparty na zgnojeniu bohaterów i ludzi honoru, ale jedna dzielna wdowa dała mu opór ujawniając dotąd nieznane dokumenty, które jej niedawno zmarły mąż trzymał w ukryciu z powodu wrodzonej skromności i oddania sprawie.

• ks Wojciech Węgrzyniak napisal(a):
    Spowiedź niewolnika
    musiałem ściągać na sprawdzianach
    musiałem mieszkać przed ślubem
    musiałem podkradać z pracy
    musiałem współpracować
    musiałem oszukiwać
    musiałem siedzieć cicho
    musiałem komentować

słyszą to męczennicy
    nie osądzają święci
    tylko Bóg zatroskany pyta
    a byłeś chociaż raz wolny?
    źródło
    Bez związku mnie najszło
  • I przytuptała "pani Walewska".

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• AnnaE napisal(a):
    I przytuptała "pani Walewska".
    Agnieszka Osiecka przerwała bojkot w 1982 roku.
    image

• Jak podaje "Fakt", to nie dokumenty dotyczące TW "Bolka" miały być najważniejszym znaleziskiem IPN w domu pp. Kiszczaków, a teczka śp. gen. Wojciecha Jaruzelskiego.

Gazeta powołuje się na informację red. Cezarego Gmyza i uzyskane nieoficjalnie informacje od jednego z pracowników IPN. Zaginiona teczka współpracy TW "Wolski", czyli gen. Jaruzelskiego, która miałaby opisywać jego współpracę z Informacja Wojskową, byłaby niezwykle cenna dla historyków - podkreśla dziennik

http://korwin-mikke.pl/polska/zobacz/kiszczak_mial_teczke_jaruzelskiego/125857
  • – Teczki Bolka to materiał przerażający. Wałęsa, muszę to powiedzieć, to geniusz zbrodni. Potworny oszust – stwierdził Wyszkowski. – Zaczął od współpracy jako TW, ale później wszedł chyba na wyższy poziom – prowokatora politycznego. Gdy dołączył do nas jeszcze w WZZ chciał robić zamachy terrorystyczne, od razu wzbudzał podejrzenia – dodał.

– Opiekowałem się nim, gościłem go w swoim domu. Nie mogę uwierzyć w to, co zrobił ten człowiek. To największa kanalia, jaką w życiu spotkałem. Materiały z domu Kiszczaka wywróci naszą historię do góry nogami. Lech Wałęsa ma krew na rękach. To kariera znaczona trupami – skomentował były działacz "Solidarności".
    http://www.fronda.pl/a/wyszkowski-pozywa-walese-to-najgorsza-kanalia,66931.html
  • Hę? Ke? WDF????

Ćpał czy chlał?
  • "laicki prorok"
  • Dziwię się ruchom wciąż jeszcze żywego kaprala
  • Ja myślę że ten tekst ktoś wygenerował posiłkując się dotychczasowymi niespójnymi urywkami.
  • Cysorz i Noblista Walensa stawia sprawę wprost i bez zbędnych ceregieli deklaruje "przyjaciołom zza Odry" ze jest gotów poprowadzić wojnę domową vel przewrót vel rewolucję w Polsce.

Jak dla mnie to wystarczy aby cysorz i noblista pozostał w spokoju gdzieś w zacisznym miejscu mając wikt i opierunek na koszt podatnika. Ja z chęcią się dołożę.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.