– Mateusz Morawiecki to bardzo zdolny, najzdolniejszy człowiek w polskiej polityce. Jak się kogoś takiego ma w składzie, w zespole, to warto, by pracował dla Polski, a nie zabierać mu szanse. Często jego przeciwnicy mają coś przeciwko, bo nie podoba im się, że po prostu jest od nich lepszy. Ode mnie też jest zdolniejszy, ale ja się z tego cieszę. Nawiasem mówiąc, między mną a premierem Morawieckim jest taka sama różnica pokoleń, jak między premierem Olszewskim a mną. (Mówił wicepremier Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla Interii).
Czy nie uważa kolega, że jego nihilizm w stosunku do osób, z którymi rozmawia, słabo współgra z czystą, dziecięcą i bezwarunkową ufnością, którą też potrafi okazać?
Wataha napisal(a): Jak MM powie, że jego ulubiona zupa to pomidorowa z makaronem to ciekawe ilu będzie przymusowych miłośników rosołu
Beło, MM jeszcze jako min. finansów powiedział o repolonizacji banków i był bulwers, wcześniej to samo mówili Duda, Kaczyński i Glapiński (wtedy na forum każdy bez zarzutu) i oburzu nie było. Dla mnie to był przełom, zacząłem po informacje o MM sięgać spoza forum, bez uprzedzeń.
Wataha napisal(a): Jak MM powie, że jego ulubiona zupa to pomidorowa z makaronem to ciekawe ilu będzie przymusowych miłośników rosołu
Beło, MM jeszcze jako min. finansów powiedział o repolonizacji banków i był bulwers, wcześniej to samo mówili Duda, Kaczyński i Glapiński (wtedy na forum każdy bez zarzutu) i oburzu nie było. Dla mnie to był przełom, zacząłem po informacje o MM sięgać spoza forum, bez uprzedzeń.
Chyba jednak widzisz to, co chcesz widzieć.
W każdym razie, zaokrąglanie w zwyż do "wszyscy-czyli-nie-ja" kilku wypowiedzi kilku rozmówców bardzo nie wporządku jest.
Wraz z odejściem @BeataSzydlo skończyło się zielone światło dla zmian w sądownictwie. Czy polityka ustępstw wzmocniła Polskę? Dziś sądownictwo, jutro likwidacja polskiej energetyki węglowej, pojutrze samochody diesla i benzynowe, a dalej? Ustępstwa rodzą tylko wilczy apetyt UE. https://t.co/w2BKw9reIB
I skrin z wpolityce peel PMM: Ja bym nie chciał umierać za wymiar sprawiedliwości.
••• Czyli wojenki wewnątrz obozu zjednoczonej prawicy odcinek 1247.
Nie należy słuchać tego, co Zbynio gada, ale patrzeć na to, co Zbynio robi. Np. - gdzie jest akt oskarżenia w sprawie Zamachu Smoleńskiego? Siedem lat to wystarczający czas, czyż nie?
Brown: Szczęść Boże i ratuj się, kto może, kiedy Polacy nie wiedzą tak naprawdę, kto nimi rządzi. Nie mają pełnej wiedzy na temat osób pierwszych w państwie
Janusz Mikke: Mam nadzieję, że jego ekscelencja Mateusz Morawiecki się do tego ustosunkuje, zażąda od Instytutu Gaucka, żeby jego teczkę ujawniono i żeby tę sprawę wyjaśnić, bo to jest naprawdę szok
Sprawę ujawnia dziennikarz Szymański Szymowski (wspólnie wystąpił z konfederatami).
Ciekawe... (pon. rano, 6.11.2023, za tydzień pierwsze posiedzenie Sejmu, dziś wieczór PAD ogłosi premiera)
NIK
Delegatura Najwyższej Izby Kontroli w Katowicach złożyła zawiadomienie w sprawie uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa przez Prezesa Rady Ministrów.
Działania kontrolne w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów ujawniły istotne fakty w zakresie działań podczas pandemii COVID-19. Nie zadbano o celowe i oszczędne wydatkowanie środków publicznych oraz rzetelne wykonywanie obowiązków organu administracji.
Dnia 19 października 2020 roku Premier wydał decyzję administracyjną... Zobacz więcej
@romeck powiedział(a):
Ciekawe... (pon. rano, 6.11.2023, za tydzień pierwsze posiedzenie Sejmu, dziś wieczór PAD ogłosi premiera)
NIK
Delegatura Najwyższej Izby Kontroli w Katowicach złożyła zawiadomienie w sprawie uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa przez Prezesa Rady Ministrów.
Działania kontrolne w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów ujawniły istotne fakty w zakresie działań podczas pandemii COVID-19. Nie zadbano o celowe i oszczędne wydatkowanie środków publicznych oraz rzetelne wykonywanie obowiązków organu administracji.
Dnia 19 października 2020 roku Premier wydał decyzję administracyjną... Zobacz więcej
Pancerny Marian bezpowrotnie ośmieszył już i bez tego zupełnie nieistotną (poza produkcją haków) instytucję.
Komentarz
Ta wypowiedź jest przecież w duchu Ewangelii - lepszy jest ten kto mając mniej dzieli się z innymi nawet tym co ma.
Nie widzę tu miejsca na kpiny
Uroki korporacji
W każdym razie, zaokrąglanie w zwyż do "wszyscy-czyli-nie-ja" kilku wypowiedzi kilku rozmówców bardzo nie wporządku jest.
(we sensie pozytywnym)
PMM: Ja bym nie chciał umierać za wymiar sprawiedliwości.
•••
Czyli wojenki wewnątrz obozu zjednoczonej prawicy odcinek 1247.
Natomiast nie zawsze rozpoznaję gdzie ziarno w plewach. Stąd zauważenie połajanki szefa rządu przez szefa partii.
Arcymciekaw, czy on nie jest aby potrzebny Ozyrysowi w roli piorunochronu. "Bo ten PiS to nawet, nawet, ale ten Zbyszek -- brrrr!"
To musi mu wystarczyć
PMM tajnym agentem STASI.
O!
Sprawę ujawnia dziennikarz
SzymańskiSzymowski (wspólnie wystąpił z konfederatami).Rzekłem, że Skuli Mikkigo nie za bardzo
Czekam na te papióry które rzekomo posiada.
Pancerny Marian bezpowrotnie ośmieszył już i bez tego zupełnie nieistotną (poza produkcją haków) instytucję.