To normalna sytuacja. Prawo, szczególnie podatkowe, to jest gra. Ustawodawca ustala reguły, państwo pilnuje ich przestrzegania a podatnicy grają o minimalne wydatki. Upraszczanie reguł jest korzystne, wbrew pozorom, dla obu stron. Jest niekorzystne dla doradców podatkowych oraz części urzędników skarbowych - skorumpowanych i leniwych bo utracą dochody lub robotę.
randolph napisal(a): Zasię to co Kolega podnosi jest niczym innym, jak zmianą wymiaru składki ZUS, z opartej o przeciętne wynagrodzenie (wariant dla przedsiębiorców), na taką, która jest uzależniona od dochodu czyli liczona jak dla pracownika w firmie.
Tak, ale intencje zmian sa takie jak napisalem. Zlikwidowac limit skladek + zrobic test przedsiebiorcy, zeby nie dalo sie uciec na samozatrudnienie. Cala moja branza jest na celowniku, od paru miesiecy prawie non-stop slucham pomyslow na ominiecie tego od kolegow w robocie.
Póki co wystarczy posiadać kilku zleceniodawców żeby nie podpadać pod samozatrudnienie. Jeżeli państwo wprowadzi również kryterium obrotów (jeden dominujący zleceniodawca i reszta śmieciowa) to wtedy spółka prawa handlowego, w której przy jednym wspólniku płaci się ZUS tak jak obecnie w DG. Można też założyć spółkę prawa handlowego poza granicami Ojczyzny, ale nawet w najprostszym przypadku to jest już struktura i bardzo łatwo można się zderzyć z państwem które przeczesuje obecnie świat w poszukiwaniu podobnych tworów celem oskubania i penalizacji przy najmniejszych podejrzeniach, prawem kaduka ("nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi!").
Rafał napisal(a): Święte miejsca są ważne, ale my chrześcijanie nie powinniśmy mieć bzika na punkcie miejsc jak co poniektórzy starsi bracia i młodsi odszczepieńcy. Nie powinniśmy mieć na punkcie miejsc, przedmiotów i innych rzeczy materialnych. Chrystusa trza się trzymać, a nie murów, wzgórz, ani nawet relikwii.
Nu nu, nie bądź pan taki protestant!
!!!
to po co tyle wysiłku wkładano w artefakty z życia Jezusa i Apostołów? Grób św, Pawła wciąż istnieje, całun pogrzebowy, itd itp...
A tu chodzi o symbol, bo nieiwelu wruszyło a nawet wie, że w tym roku już jedenaście kościołów (s)płonęło we Francji! Ale przy tym, Naszej Pani, cos pękło. także tu nie chodzi o kamienie i 850 letnią więżbę dachową!
(pisałem już, że ikona MB Piekarskiej jest wywieziona do Opola. Więc to nie oryginalna farba na oryginalnej desce jest ważna!)
TecumSeh napisal(a): /romeck: piersi/..(sztuczne sa niewrażliwe na grawitację)...
Co???????? Padłem i leżę i nie mogę.....!!!!!!!!! "Zrobiłeś mi" wieczór! )))))))))
Mnie też. Musiałam solidnie uruchomić wyobraźnię, bo z tych rozważań mi wychodziło, że Bęgowski ma prawdziwe babskie cycki. W końcu zrozumiałam, że chodzi o te wypchane, które też podlegają grawitacji. )
Może będzie, może nie będzie. Iloczyn wiarygodności, żurnalistycznej szczekaczki Karnowskich i pana Stanisława któren nie ma żydowskiej fobii ale ma szerokie międzynarodowe dyplomatyczne kontakty - jest wprawdzie wyższy niż Alexa Jonesa ale chyba niewiele.
Nie kwestionując, że może to być prawda warto poczekać na potwierdzenie od kogoś poważniejszego niż pajace.
Wiadomo. Ale wszyscy wiemy, jak nabożny stosunek ma naród nadwiślański do bumagi. A jak ona jeszcze podpisana albo z pieczątką, to ręka noga mózg na ścianie.
Jeszcze dodam, ze gdyby sie okazalo, ze niezdanie testu przedsiebiorczosci oznacza jedynie brak mozliwosci korzystania ze stawki liniowej, to wedlug mnie nie byloby tak zle. Czaby wyskoczyc z kaski troche bardziej, ale w rozsadnych granicach. 19% to troche republika bananowa, i troche degresja by zmalala. Ale ~20% -> ~60% to juz sa okolice szalenstwa, dochod miesieczny nagle uciety na pol...
Mania napisal(a): Mała rzecz, a cieszy: Dworczyk doprowadził Olejną do białej gorączki.
Potwierdzam. Zachęcona obejrzałam, bo jest w sieci. Mocne. Dworczyk znakomity i w argumentach, i w wyrazie twarzy. Widzieć Olejną skwierczącą to miłe. Ale dużo milsza świadomość, że obejrzała to na żywca wiadoma widownia.
i, tradycyjnie, zapomina, że to wywiad, więc mówić ma Dworczyk a nie ona. Właściwie przedefiniowała słowo wywiad, w jej wykonaniu to felieton z udziałem figuranta. Tylko tym razem się nie udało.
A Grecy chcą Niemcom wystawić rachunek na 290 miliardów EURO. My wystawimy na 980 miliardów i parę innych krajów na pokaźne kwoty i z 2-3 biliony EURO długu się uzbiera. To by mogło rozwiązać problemy europejskiego zadłużenia i przywrócić równowagę w strefie EURO. Jakby jeszcze powystawiać rachunki Rosji za Sowiety Stalina to by radykalnie poprawiło zaopatrzenie w surowce energetyczne i metale. Pozostaje się dogadywać w gronie poszkodowanych i kupować samoloty, rakiety i łodzie podwodne oraz czołgi no i szkolić się w zakresie windykacji. Przyjaciele od 447 pojawią się na podział łupów.
KazioToJa napisal(a): i, tradycyjnie, zapomina, że to wywiad, więc mówić ma Dworczyk a nie ona. Właściwie przedefiniowała słowo wywiad, w jej wykonaniu to felieton z udziałem figuranta. Tylko tym razem się nie udało.
A powiem wam, że chyba idzie ostatecznie rozwiązanie kwestii Tutsi i Hutu. Obserwuję to po swojej rodzinie, gdzie wczoraj, po latach trzymania języka na wodzy doszło do konfrontacji, kończącej wspólne imprezy. Zaczęło się od niewinnego pytania zawodowego (ogólnie zmierzającego w stronę winy Burego), a rozwinęło się ... Panie, co ja się nasłuchałem ! Głosując na PiS popełniam zbrodnię na dzieciach, ich przyszłości, gdyż zrobiono zamach na OFE i zdemolowano reformę ubezpieczeń cofając późniejszy termin przejścia na emeryturę. Dowiedziałem się, że jestem lewakiem, bo popieram rabunkowo-rozdawniczą koncepcję funkcjonowania państwa. Powiedziano mi też, że wobec Zachodu stosuję klasyczną kalkę wdrukowaną polskiemu społeczeństwu przez Ochranę. Dowiedziałem się, że PiS rozdając 500+ wspiera polskie bydło, które "tam za rogiem codziennie podpala śmietniki", a na pytanie a kim ty jesteś, usłyszałem odpowiedź - Europejczykiem. Usłyszałem bardzo dużo ciepłych słów o Kołakowskim i Baumanie (bo oceniajmy nie tym kim był a co napisał, ten wielki socjolog). Zadano mi (nam) pytanie czy spowiadamy się ze swoich poglądów ? (!!!). I tak dalej, a na koniec usłyszeliśmy, że to ostatnia wspólna impreza. Oj żal.pl
Nie ma słów, w języku ludzi cywilizowanych, które by mogły wyrazić w pełni moją pogardę wobec tych szumowin.
Komentarz
Można też założyć spółkę prawa handlowego poza granicami Ojczyzny, ale nawet w najprostszym przypadku to jest już struktura i bardzo łatwo można się zderzyć z państwem które przeczesuje obecnie świat w poszukiwaniu podobnych tworów celem oskubania i penalizacji przy najmniejszych podejrzeniach, prawem kaduka ("nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi!").
to po co tyle wysiłku wkładano w artefakty z życia Jezusa i Apostołów?
Grób św, Pawła wciąż istnieje, całun pogrzebowy, itd itp...
A tu chodzi o symbol, bo nieiwelu wruszyło a nawet wie, że w tym roku już jedenaście kościołów (s)płonęło we Francji!
Ale przy tym, Naszej Pani, cos pękło.
także tu nie chodzi o kamienie i 850 letnią więżbę dachową!
(pisałem już, że ikona MB Piekarskiej jest wywieziona do Opola. Więc to nie oryginalna farba na oryginalnej desce jest ważna!)
Padłem i leżę i nie mogę.....!!!!!!!!!
"Zrobiłeś mi" wieczór! )))))))))
https://wpolityce.pl/m/polityka/443104-rozmowy-z-usa-ws-roszczen-zydowskich-tajna-notatka-msz
Jak już jawna
Iloczyn wiarygodności, żurnalistycznej szczekaczki Karnowskich i pana Stanisława któren nie ma żydowskiej fobii ale ma szerokie międzynarodowe dyplomatyczne kontakty - jest wprawdzie wyższy niż Alexa Jonesa ale chyba niewiele.
Nie kwestionując, że może to być prawda warto poczekać na potwierdzenie od kogoś poważniejszego niż pajace.
Dworczyk znakomity i w argumentach, i w wyrazie twarzy.
Widzieć Olejną skwierczącą to miłe. Ale dużo milsza świadomość, że obejrzała to na żywca wiadoma widownia.
https://wpolityce.pl/m/swiat/443515-krwawe-zamachy-na-katolikow-na-sri-lance
Powsciagliwie
https://m.bild.de/video/clip/papst-franziskus/osterfeierlichkeiten-von-anschlaegen-in-sri-lanka-ueberschattet-agvideo-61388980.bildMobile.html
A kiedy biali ludzie o tym napiszą, w melonikach, to nagle się robi aj-waj.
Tylko ofiary się nie mylą - i tak rozumieć trzeba Jałtę!
Nie ma słów, w języku ludzi cywilizowanych, które by mogły wyrazić w pełni moją pogardę wobec tych szumowin.