...niemniej są już w tej sprawie głosy przeciwne, twierdzące że sprawa została rozdmuchana przez media a samo orzeczenie nie będzie miało dużego wpływu na tzw. stosunki własnościowe w Oklahomie.
"Artysta tłumaczy, że "nie po to wybierał wiersze Cypriana Kamila Norwida, by jego słowa były wykorzystywane przeciw Polsce". Poetę nazywa "wielkim patriotą i Polakiem". Przekonuje także, że "występuje w jego obronie, bo on już nie może tego robić". "Nie życzę sobie wykorzystywania mojej twórczości do wystąpień politycznych przeciwko polskiemu rządowi i prezydentowi bez mojej zgody" - podsumowuje."
Hagia Sophia przestaje być muzeum Staje się meczetem. Trybunal konstytucyjny Turcji orzekł, że znana meczetu na muzeum za czasów Atatürka (taki Piłsudski turecki) jest wbrew konstytucji
Brzost napisal(a): Stan Borys wytoczył proces totalniakom :-)
"Artysta tłumaczy, że "nie po to wybierał wiersze Cypriana Kamila Norwida, by jego słowa były wykorzystywane przeciw Polsce". Poetę nazywa "wielkim patriotą i Polakiem". Przekonuje także, że "występuje w jego obronie, bo on już nie może tego robić". "Nie życzę sobie wykorzystywania mojej twórczości do wystąpień politycznych przeciwko polskiemu rządowi i prezydentowi bez mojej zgody" - podsumowuje."
christoph napisal(a): Hagia Sophia przestaje być muzeum Staje się meczetem. Trybunal konstytucyjny Turcji orzekł, że znana meczetu na muzeum za czasów Atatürka (taki Piłsudski turecki) jest wbrew konstytucji
Twarze cherubów były zamalowane, kiedym był ostatnio pokłonić się Świętej Mądrości. Na środku lekko z boku trzy mebelki muzułłmanskie i tłum w kwefach i bez. Dumni Turkowie i inni od proroka. Czułem się jak w ichniej Czestochowie. Choć to nasze kiedyś było. W Kapadocji piękne pobożne pieczary, ale wszystkim świętym wydrapano oczy. Tak na wszelki wypadek
W dniu 31 marca 2010 (Wielka Środa) grupa około stu aktywistów organizacji młodych muzułmanów z Austrii wtargnęła do świątyni pod pozorem zwiedzania. Na znak przywódcy rozpoczęli oni modły muzułmańskie. Ochrona obiektu przerwała to zdarzenie i (po pomocy policji oraz krótkich przepychankach) usunęła osoby z katedry. Dwóch ochroniarzy zostało rannych, a przy jednym z muzułmanów znaleziono nóż[2].
Komentarz
Czyli wojna.
2. PO była za?
Proszę czytać, bo za dużo tego - walą w nasz transport.
I nie, PO była przeciw wspólnie z PiS.
Takiego rozdupcu chyba jeszcze nie było.
Potencjał rozpadu państwa po tym wyroku wzrosł niepomiernie.
https://www.breitbart.com/crime/2020/07/09/supreme-court-rules-oklahoma-cant-prosecute-crimes-on-creek-lands/
https://mobile.twitter.com/COsweda/status/1281446122435735554
https://wiadomosci.wp.pl/utwor-stana-borysa-bezprawnie-wykorzystany-wystepuje-na-droge-prawna-6530634234951809a
Muszę powiedzieć, że mnie zaskoczył na plus.
Staje się meczetem.
Trybunal konstytucyjny Turcji orzekł, że znana meczetu na muzeum za czasów Atatürka (taki Piłsudski turecki) jest wbrew konstytucji
a on z katolickiej ojczyzny, tedy łatwo nie będzie
ale powiedzieć, że KODziarze są przeciw ojczyźnie - szacunek!
W Kapadocji piękne pobożne pieczary, ale wszystkim świętym wydrapano oczy. Tak na wszelki wypadek
My już nie mamy tej odwagi