Martin Mycielski Kula ziemska Europa-Afryka Flaga Unii Europejskiej Flaga Polski @mycielski · 2 g. W odpowiedzi do @USAmbPoland i @beatamk Please accept an apology from the Polish people Madam Ambassador. These dimwits DO NOT SPEAK FOR US, and they won't be representing us long either.
leobulero napisal(a): Ładnie tak Pani Ambasador napisała: w stylu Repnina, Stackelberga, Sieversa lub Igelstroma. I prawdę, bo przecież WSI już nie ma, a TVN jest- więc nie może być tym samym bytem. A że jest paskudniejsze w stylu i zapachu - co Pani Ambasador o tym może wiedzieć.
Niesamowita jest ta amerykańska niezborność. Najpierw się ich prezydent wozi ałtomobilem naszego i powiada, że to super kolo. A następnie ichnia ambasadorka robi wszystko, żeby spod naszego prezydenta wykopać stołek.
I serio serio, dla Wielkiego Szatana ta garść dublonów, które jacyś tam geszefciarze ciągną z TVN jest ważniejsze od całego sthategicznego pahtnehstwa na Pomoście Bałtyjsko-Czernomorskim? Mec. Koń by się uśmiał!
los napisal(a): Dublony? TVN od lat leci na stratach.
Kurde, no, to ja już nie wiem serio serio.
Najpierw Talibów szkolimy, zbroimy i wspieramy, żaby za jakiś czas z nimi walczyć ? Normalka. Nigdy nie wiadomo kiedy twój przyjaciel stanie się wrogiem i odwrotnie, w przypadku państw i narodów decyduje o tym geopolityka. Dlatego, trzeba mieć w Polsce innego przyjaciela jeżeli przyjaciel Kaczyński przestanie być przyjacielem. A najlepiej popierając dbać również o to, żeby nigdy nie przestało mu się opłacać i żeby nigdy nie był na tyle silny.
No i w związku z tym nie można też zapomnieć, że jeżeli nasi kochani zaprzańcy zreflektują się, że na opcji niemieckiej już mało da się ugrać to zapukają do Amerykanów z propozycją nowego stanu w Europie. Przebiją wszytko. Więc trzeba nie dać im zdechnąć.
los napisal(a): Dublony? TVN od lat leci na stratach.
Kurde, no, to ja już nie wiem serio serio.
Najpierw Talibów szkolimy, zbroimy i wspieramy, żaby za jakiś czas z nimi walczyć ? Normalka. Nigdy nie wiadomo kiedy twój przyjaciel stanie się wrogiem i odwrotnie, w przypadku państw i narodów decyduje o tym geopolityka. Dlatego, trzeba mieć w Polsce innego przyjaciela jeżeli przyjaciel Kaczyński przestanie być przyjacielem. A najlepiej popierając dbać również o to, żeby nigdy nie przestało mu się opłacać i żeby nigdy nie był na tyle silny.
No i w związku z tym nie można też zapomnieć, że jeżeli nasi kochani zaprzańcy zreflektują się, że na opcji niemieckiej już mało da się ugrać to zapukają do Amerykanów z propozycją nowego stanu w Europie. Przebiją wszytko. Więc trzeba nie dać im zdechnąć.
Dziel i rządź, nie?
Amerykanom opłaca się być w Polsce i budować trojmorze, ale na własnych zasadach. Silna, samodzielna władza w największym kraju regionu mogłaby chcieć podjąć własną grę. To nie jest w interesie Amerykanów ani nikogo innego. No może w naszym.
christoph napisal(a): Noi dokąd poszedł? Do kościoła narodowego! To taki anglikański, tylko że polski? A już się martwiłem, że do jakiegoś syriackiego
Domyślam się że może chodzić o celibat (chociaż we wschodnich obrządkach katolickich w łączności z Rzymem wymóg celibatu jest bardziej ograniczony, ale chyba jest jurysdykcyjny problem z przejściem na inny obrządek dla kapłana)
A może Tusku uciekał z Polski bo widział, że Amerykanie przejmują PO i go Niemce wycofali? Dodatkowy argument to taki, ze Schetyna lubi koszykówkę (sport popularny w USA), a Tusk nogę, hehe
Alternatywnie, może ten babiszon taki głupi jest po prostu
Ależ macie teorie spiskowe. Number one, chronimy Amerykanów - amerykańskich szpionów, amerykańskich obywateli, amerykańskie pieniądze. Number two, jakaś tam polityka.
Taka kolejność. Tak wyglądają amerykańskie placówki dyplomatyczne i konsularne, po prostu. Mosbacher zachowała się przewidywalnie i to nie pierwszy raz.
polmisiek napisal(a): A może Tusku uciekał z Polski bo widział, że Amerykanie przejmują PO i go Niemce wycofali? Dodatkowy argument to taki, ze Schetyna lubi koszykówkę (sport popularny w USA), a Tusk nogę, hehe
Nie wiem, czy przejmują. Ale chyba podchodzą do trojmorza poważnie. Pokladanie calej nadziei w PiSie byłoby naiwne. Bo może nie dadzą rady, jak dadzą, to może za drogo beda chcieli albo może nawet front zmienia. Przejecie TVN jako sznurek dla PO i bat na PiS - naturalne posuniecie.
rozum.von.keikobad napisal(a): Ależ macie teorie spiskowe. Number one, chronimy Amerykanów - amerykańskich szpionów, amerykańskich obywateli, amerykańskie pieniądze. Number two, jakaś tam polityka.
Taka kolejność. Tak wyglądają amerykańskie placówki dyplomatyczne i konsularne, po prostu. Mosbacher zachowała się przewidywalnie i to nie pierwszy raz.
Ja się zgadzam, ale czasami lubię puścić wodze fantazji i przy okazji sprawdzić, czy na pewno czegoś nie przeoczyłem
Ostatnio mie opowiadał Ukrainiec na Uberku, że zaczynał 8 lat temu jako kerowca autobusów w Warszawie, via PKS Grodzisk Maz. Prawo jazdy, powiada, miał, ale wogle na autobusie jeździć nie umiał w ów czas. Ale też zaklinał się, że nigdy przed kursem nie skrzepiał się ani proszków nie wciągał.
Komentarz
Martin Mycielski
Kula ziemska Europa-Afryka
Flaga Unii Europejskiej
Flaga Polski
@mycielski
·
2 g.
W odpowiedzi do
@USAmbPoland
i
@beatamk
Please accept an apology from the Polish people Madam Ambassador. These dimwits DO NOT SPEAK FOR US, and they won't be representing us long either.
I serio serio, dla Wielkiego Szatana ta garść dublonów, które jacyś tam geszefciarze ciągną z TVN jest ważniejsze od całego sthategicznego pahtnehstwa na Pomoście Bałtyjsko-Czernomorskim? Mec. Koń by się uśmiał!
Teraz z oficjalnego konta wcina się w jakąś inną twitterową nawalankę
Komunikat ze strony Episkopatu Polski: https://episkopat.pl/komisja-nauki-wiary-kep-maronicka-fundacja-misyjna-odpowiedzialna-za-rzymskokatolickie-wspolnoty-sw-szarbela/
Do kościoła narodowego!
To taki anglikański, tylko że polski?
A już się martwiłem, że do jakiegoś syriackiego
Dziel i rządź, nie?
Amerykanom opłaca się być w Polsce i budować trojmorze, ale na własnych zasadach. Silna, samodzielna władza w największym kraju regionu mogłaby chcieć podjąć własną grę. To nie jest w interesie Amerykanów ani nikogo innego. No może w naszym.
Number one, chronimy Amerykanów - amerykańskich szpionów, amerykańskich obywateli, amerykańskie pieniądze.
Number two, jakaś tam polityka.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Katolicki_Kościół_Narodowy_w_Polsce
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Unia_Scrantońska
wg mnie winno stać: bo wychodzi również jakby jakaś sekta: - co z wszystkimi poprzednimi soborami? - co jeśli papież zacznie głosić herezje?
to tak ba boku...
Bebok?
naboku/ boko myśląc
"Miasto zawiesiło współpracę z Arrivą".
"Podkreślił również, że nie została zawieszona żadna linia oraz nie zostały zmienione częstotliwości kursów."
G. prawda. Zostały zmniejszone. Może nie wszystkie ale niektóre.
Takie tam info z wawki.